|
Czy Alec John Such żyje?? |
| Autor |
Wiadomość |
sobol_77
Have A Nice Day ***99 in the shade***

|
Wysłany: 2005-11-23, 18:01 Czy Alec John Such żyje??
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989
Ulubiona płyta: New Jersey, Slippery When Wet, These Days |
|
|
No tak... Temat Aleca przewijał się już na łamach forum kilkakrotnie - a to że nie napisał linii basu do KTF, bądź w kwestii do rozstrzygnięcia: Alec vs Hough itp.
Ale czy ktoś z Was drodzy Fani wie, co się z byłym - szanowanym przeze mnie wielce - basistą naszej ulubionej kapeli dzieje?
Żyje chociaż Nagrywa coś?
Zachęcam do dorzucania tutaj swoich świeżych i mniej świeżych newsów w tym temacie |
_________________ I walk alone in the darkness of the city
Got no place to call home
I might be dyin’ but you can’t hear a sound
’cause midnight rain is comin’ down
I’m just a stranger, a stranger in this town...
 |
|
|
|
|
 |
Twisted Sister
Have A Nice Day 'Cos I Wanna Rock!

|
Wysłany: 2005-11-23, 18:06
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000
Ulubiona płyta: These Days, Stranger In This Town, New Jersey |
|
|
Nie wiem, czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje , ale wiem, że w 1996 roku był na ślubie Tico z Evą Herzigovą (7.09.1996), a potem zajmował się głównie swoim sklepem z motorami i był menedżerem kilku zespołów z Jersey . To w zasadzie ostatnie, co było słychac na jego temat (bynajmniej z newsów, do których ja dotarłam ), ale przypuszczam, że gdyby zdarzyło mu się zejść z tego świata, to gdzieś byłoby o tym słychać, w końcu to gwiazda rocka lat 80 *-*.
To raczej news mniej świeży, ale lepszy takowy niż żaden . |
_________________ "I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
 |
|
|
|
|
 |
Dand
Have A Nice Day

|
Wysłany: 2005-11-23, 18:28
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2001
Ulubiona płyta: These Days,New Jersey |
|
|
No moja wiedze na temat Aleca tez ogranicza sie do tego,ze wiem iz ma sklep z motorami i zajmuje sie menadzerka.Znalazlem w necie calkiem niezla (co do dlugosci) biografie Aleca z tym,ze...jest po hiszpansku :p no ale adres moge podac http://www.lacoctelera.co.../alec-john-such
Powodzenia w czytaniu :P |
_________________ If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope
If I don't believe in heroin, how can I believe in dope
If there's nothing but survival, how can i believe in sin
In a world that gives you nothing, we need something to believe in.
 |
|
|
|
|
 |
Teena
I Believe

|
Wysłany: 2005-11-24, 01:21
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1994
Ulubiona płyta: These Days |
|
|
| Nie wiem nic na ten temat, ale tak sobie myślę, że to musi być strasznie dziwnie patrzeć jak twój dawny zespół nagrywa sobie i ogólnie działa dalej, a ty masz sklep z motorami i czasami menadżerujesz jakiejś grupce. Ja chyba bym się czuła głupio. :/ |
_________________ KTF in Bon Jovi!!! |
|
|
|
|
 |
sobol_77
Have A Nice Day ***99 in the shade***

|
Wysłany: 2005-11-24, 09:57
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989
Ulubiona płyta: New Jersey, Slippery When Wet, These Days |
|
|
A jednak znalazło się trochę spraw, o których nie wiedziałem...
czekam na dalsze informacje, jeśli ktoś takowe posiada |
_________________ I walk alone in the darkness of the city
Got no place to call home
I might be dyin’ but you can’t hear a sound
’cause midnight rain is comin’ down
I’m just a stranger, a stranger in this town...
 |
|
|
|
|
 |
CRUSHynka
Junior Admin

|
Wysłany: 2005-11-26, 21:36
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000 |
|
|
Czytałam gdzieś na Yahoo, że Alec sprzedał część swoich gitar basowych, naturalnie, na których grał z BJ . Z wypowiedzi kupujących wynikało, że cena była śmiesznie niska, jak na taką rangę, a Alec liczył na większy zysk. |
_________________ Proszę państwa, oto pyza :
 |
|
|
|
|
 |
Kasiunia
Moderator

|
Wysłany: 2005-11-30, 20:30
Ulubiona płyta: NJ, KTF, TD, LH :D |
|
|
tak to juz jest z basistami... prawie nie zauważani.... a szkoda... bo przecież odwalają kawał dobrej roboty....
co do gitar Aleca sama bym sobie taka kupiła, gdyby fundusze pozwoliły.... :mrgreen: |
|
|
|
|
 |
Twisted Sister
Have A Nice Day 'Cos I Wanna Rock!

|
Wysłany: 2006-01-16, 12:18
Ulubiona płyta: These Days, Stranger In This Town, New Jersey |
|
|
| Kasiunia napisał/a: | tak to juz jest z basistami... prawie nie zauważani.... a szkoda... bo przecież odwalają kawał dobrej roboty....
co do gitar Aleca sama bym sobie taka kupiła, gdyby fundusze pozwoliły.... :mrgreen: |
Taaa, ja też :mrgreen: . Nawet na 6string grać nie umiem (dopiero planuję się nauczyć XD), ale co tam-nawet jako eksponat by mi się basik Aleca przydał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
A co do samego Aleca.... z nowszych newsów wiem tyle, że bodajże w 2001 roku Alec na dwóch chyba koncertach BJ (na Giants Stadium bynajmniej ) zastąpił na basie Hugh, co wskazuje jakoby topory wojenne zostały choć częściowo zakopane :mrgreen: .
A, i Such aktywnie i charytatywnie (XD) uczestniczy w organizacji Advisory Board of The National Music Foundation 'dedykowanej amerykańskiej muzyce i Amerykanom'.
Na razie to tyle-ale jak się czegoś dowiem, napiszę-stay tuned . |
_________________ "I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
 |
|
|
|
|
 |
LoRdI
It's My Life

|
Wysłany: 2006-01-17, 10:25
Ulubiona płyta: "Bon Jovi" |
|
|
| Kasiunia napisał/a: | tak to juz jest z basistami... prawie nie zauważani.... a szkoda... bo przecież odwalają kawał dobrej roboty....
|
hmm zdecydowanie sie nie zgadzam powiem tylko KISS, Iron Maiden, Manowar |
|
|
|
|
 |
Rattie
Have A Nice Day Mods suxx!!Beer roxx!!

|
Wysłany: 2006-01-17, 15:01
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2003
Ulubiona płyta: New Jersey, BJ |
|
|
[quote="LoRdI
hmm zdecydowanie sie nie zgadzam powiem tylko KISS, Iron Maiden, Manowar[/quote]
nie znam a tak poważnie to do Maidenów i Manowara się zgodzę że basiści są nieprzeciętni, Simmons nieźle plumka ale nie powiedziałbym że jakiś wybitny muzyk (Lordi już zapewne przygotował na mnie jakąś pułapkę albo kota ) ja bym dorzucił jeszcze ś.p. Cliffa Burtona |
_________________ idzie perkusista lasem, patrzy.... a tu Wielka Stopa |
|
|
|
|
 |
Rokitka
Keep The Faith okropna wiedzma

|
Wysłany: 2006-01-31, 23:12
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1988
Ulubiona płyta: SWW I NJ |
|
|
no basisci sa super i bardzo wazni..och szkoda ze naszego A.Sz nie ma juz
on dawl taki super klimat zespolowi.kurd bardzo go brak ale nie mozemy nic zrobic... a co do informacji o nim wiem tyle samo co wy szkoda ze nie wiemy nic wiecej... |
|
|
|
|
 |
Goska
Keep The Faith

|
Wysłany: 2006-02-02, 13:01
Ulubiona płyta: NJ |
|
|
| Ja chyba tak jak wszyscy nic nowego sie nie dowiedzialam, ani nic wiecej nie wiem na jego temat. |
|
|
 |
szymon_14
Little Bit Of Soul

|
Wysłany: 2006-11-01, 16:19
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2003
Ulubiona płyta: New Jersey |
|
|
Na pewno wiem, że żyje!!! 8) |
|
|
|
|
 |
lunar_piano
I Believe

|
Wysłany: 2006-11-07, 11:48
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1998
Ulubiona płyta: Keep The Faith |
|
|
| Rokitka napisał/a: | no basisci sa super i bardzo wazni..och szkoda ze naszego A.Sz nie ma juz
on dawl taki super klimat zespolowi.kurd bardzo go brak ale nie mozemy nic zrobic... a co do informacji o nim wiem tyle samo co wy szkoda ze nie wiemy nic wiecej... |
Nie wiem czy był taki super. Z jakiegos powodu go wywalili. Ja wiem, że rozstali się z nim, bo złamał jakąś zasadę zespołu (podobno narzekał na resztę na łamach jakiejś gazety) i strasznie fałszował w studiu (co dało sie naprawic),a co gorsza na koncertach... :?: |
|
|
|
|
 |
piterskate
Save a Prayer

|
Wysłany: 2008-12-31, 12:36
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2006
Ulubiona płyta: bounce |
|
|
Alec na pewno był lepiej zgrany z resztą zespołu i jednak bardziej energiczny bo Hugh już swoje lata ma. Może po prostu późnej zaczął się coś staczać czy coś i gorzej grał, natomiast wcześniej był świetny i nikt tego nie zaprzeczy.
A co do zauważalności basistów to zobacznie sobie Michaela Balzary(Flea) z red hot chilli peppers, tego człowieka nie da się nie zauważyć. |
_________________ one for love
one for truth
one for me, one for you..... |
|
|
|
|
 |
|
|