|
Talent pod lupą |
| Autor |
Wiadomość |
dario_esik
I Believe

|
Wysłany: 2010-01-28, 02:03 Talent pod lupą
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000
Ulubiona płyta: crush.HAND.TD |
|
|
Co lubicie w BJ podczas koncertów na żywo ? Niech każdy się wypowie w jednym poście.
Ja na przykład lubię gdy Rychu z Jonem stoją obok siebie i grają lub śpiewają do jednego mikrofonu |
|
|
|
|
 |
SaDzi0
Save a Prayer

|
Wysłany: 2010-02-02, 23:15
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1993
Ulubiona płyta: New Jersey |
|
|
Podczas koncertów na żywo? Hmm.. wszystko to, co chłopaki zaprezentowali chociażby na pamiętnym Moscow Music Peace Festival w '89 Ta radość z grania, energia którą dało się poczuć... I Blood on Blood - jak wyżej duet BonJovi & Sambora, coś niesamowitego. |
|
|
|
|
 |
Hako
I Believe

|
|
|
|
 |
Dand
Have A Nice Day

|
Wysłany: 2010-02-02, 23:43
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2001
Ulubiona płyta: These Days,New Jersey |
|
|
| SaDzi0 napisał/a: | | I Blood on Blood - jak wyżej duet BonJovi & Sambora, coś niesamowitego. |
Coś więcej niż niesamowite Mnie ten występ, to wykonanie, zaczarowało na zawsze |
_________________ If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope
If I don't believe in heroin, how can I believe in dope
If there's nothing but survival, how can i believe in sin
In a world that gives you nothing, we need something to believe in.
 |
|
|
|
|
 |
SaDzi0
Save a Prayer

|
Wysłany: 2010-02-02, 23:44
|
|
| Nie dziwię się, gdy to oglądam żałuję, że się nie urodziłem wcześniej i tam nie byłem . |
|
|
|
|
 |
M.Ssed
Keep The Faith

|
Wysłany: 2010-02-03, 11:24
Ulubiona płyta: Keep The Faith, TD i BJ |
|
|
No właśnie, wystarczy wspomnieć Blood on blood z Moskwy '89 i wiadomo o co chodzi. Takie rzeczy są najlepsze. I jeszcze fajna była harmonijka, szkoda że już jej nie używa |
|
|
|
|
 |
BoVi
It's My Life

|
Wysłany: 2010-02-03, 13:43
Ulubiona płyta: 1. TD 2. HAND 3. wszystkie pozostałe:) |
|
|
| M.Ssed napisał/a: | I jeszcze fajna była harmonijka, szkoda że już jej nie używa |
A może zacznie? zapowiadali, że będą grać to co dawno lub rzadko grali to i może harmonijka wróci? |
_________________ ..Życie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach.. |
|
|
|
|
 |
Benia
Save a Prayer

|
Wysłany: 2010-02-04, 14:59
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989
|
|
| bon jovi na żywo!kiedyś ,jakiś czas temu to całośc była super pod względem wizualnym,teraz tylko Jon jakoś się trzyma-i ztyłu i zprzodu-natomiast reszta to lekko straszą ze sceny jak budka suflera!Jon świetnie śpiewał i nadal to czyni.to tyle.A pozatym to najbardziej cenię bj akustycznie,studyjne małe koncertki |
|
|
|
|
 |
SaDzi0
Save a Prayer

|
Wysłany: 2010-02-04, 15:57
|
|
| Benia napisał/a: | | natomiast reszta to lekko straszą ze sceny |
Masz na myśli, ze Rychu trochę utył ?
Nie podzielam tej opinii, na pewno Tico i Bryan nikogo nie straszą A Rychu niech straszy bo wystarczy, że zagra i cała reszta nie ma znaczenia. |
|
|
|
|
 |
Grzesiek
Keep The Faith

|
Wysłany: 2010-02-04, 17:56
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2004 |
|
|
O czym Wy mówicie?
Oglądając występy z Lost Higwhay Tour jak np. MSG miałem wrażenie że to Richie doskonale się prezentuje w przeciwieństwie do Jona. Jego ruchy są bardzo naturalne, świetnie współgrają z muzyką. Mówię na przykład o KTF z tego koncertu. To Jon robi bolesne miny podczas kiedy Sambora w swój zabawny sposób nadyma się i marszczy, czasem uśmiecha. Trochę inaczej widzę to jeśli chodzi o najnowsze występy, ale warto zaczekać co będzie na trasie.
A co do strojów to chyba nie sądzicie że kamizelki eksponujące siwe owłosienie Jonnego są w lepszym guście od klimatycznych marynarek Sambory?
2.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 44 raz(y) 57,74 KB |
|
|
|
|
|
 |
misiek_93
Keep The Faith

|
Wysłany: 2010-02-04, 20:12
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2005
Ulubiona płyta: These Days, Keep the Faith |
|
|
Zgadzam się z Grześkiem w 100% nic dodać nic ująć. I również odniosę się to Keep The Faith z MSG, drugie solo kiedy Richie podbiega bliżej publiczności jest po prostu niesamowite(solówka jako solówka i jego interakcja z publiką). Chociaż Jon również ma swoje momenty na tym koncercie, np. wstęp do Blood On Blood. No podsumowując, moim zdaniem jeszcze się chłopaki trzymają i oby jak najdłużej nam grali
Przy okazji wielkie dzięki za to zdjęcie! Jest świetne. |
|
|
 |
sobol_77
Have A Nice Day ***99 in the shade***

|
Wysłany: 2010-02-04, 21:14
Ulubiona płyta: New Jersey, Slippery When Wet, These Days |
|
|
A skrobnę kilka słów, jako że browar miło we krwi mi krąży . Jak zacząłem słuchać Bon Jovi w 1989 to najważniejszy był dla mnie Jon - miałem 12 lat i chciałem być jak on. Był moim idolem. Minęły 3 lata - i Richie zdobył moje serce hehe - do dziś. Co lubię na żywo - teraz nic - są koszmarni (czytaj do dupy). Poziom trzyma najbardziej Tico, potem Richie, Jon - pacynka nic więcej... Kiedyś momenty live Jon / Richie były niezapomniane, teraz są nijakie, Jon napompowany jak balon, który pęknie za pół utworu...
Co lubię? Śpiewającego Ryśka, Tico napier....ącego w gary jakby były jego największym wrogiem, czasem Jona jak zapomni, jakim jest bufonem, Davida w chórkach... Bon Jovi lubię po prostu - czasem mniej, czasem więcej... |
_________________ I walk alone in the darkness of the city
Got no place to call home
I might be dyin’ but you can’t hear a sound
’cause midnight rain is comin’ down
I’m just a stranger, a stranger in this town...
 |
|
|
|
|
 |
Benia
Save a Prayer

|
Wysłany: 2010-02-05, 18:35
|
|
| Prawda jest taka,,,,,ze nikomu lat nie ubywa!bj też tyją,marszczą się,itd.a co do stwierdzenia Pana Sobola,że Jon to bufon-może i bufon,może i nadęty-ma prawo!a zawdzięcza to swojm fanom,ich uwielbieniu-zdrowemu,mniej zdrowemu.I,jeszcze jedno-dzięki bj ciągle czuje się tą małolatą,ktora zamarła przy New Jersey,od 21 lat jestem z nimi,było super,było fatalnie,średnio,ale to mój bj!z brzuchami,zmarszczkami! |
|
|
|
|
 |
dario_esik
I Believe

|
Wysłany: 2010-02-05, 19:17
Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000
Ulubiona płyta: crush.HAND.TD |
|
|
Fajne jest jak Richie dośpiewuje np. Przy keep the faith chyba w pierwszym refrenie po solówce "now we got to keep the faith" - super a tak na żywo troszkę Richie to Jon lubi media. za to Tico David są jak Sprite nigdy się nie zmieniają oprócz opakowania |
|
|
|
|
 |
|
|