Poprzedni temat «» Następny temat
Talent pod lupą
Autor Wiadomość
dario_esik 
I Believe

Wysłany: 2010-01-28, 02:03   Talent pod lupą
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000
   Ulubiona płyta: crush.HAND.TD

Co lubicie w BJ podczas koncertów na żywo ? Niech każdy się wypowie w jednym poście.
Ja na przykład lubię gdy Rychu z Jonem stoją obok siebie i grają lub śpiewają do jednego mikrofonu :D

mój status

SaDzi0 
Save a Prayer

Wysłany: 2010-02-02, 23:15   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1993
   Ulubiona płyta: New Jersey

Podczas koncertów na żywo? Hmm.. wszystko to, co chłopaki zaprezentowali chociażby na pamiętnym Moscow Music Peace Festival w '89 :)) Ta radość z grania, energia którą dało się poczuć... I Blood on Blood - jak wyżej duet BonJovi & Sambora, coś niesamowitego.

Hako 
I Believe

Wysłany: 2010-02-02, 23:38   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2009
   Ulubiona płyta: Keep The Faith

Cytat:
Ta radość z grania, energia którą dało się poczuć...

Dokładnie to samo, nie wiem co więcej dodać. To ich kiedyś charakteryzowało.
http://www.youtube.com/watch?v=RPjpzjvlL-4

Dand 
Have A Nice Day

Wysłany: 2010-02-02, 23:43   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2001
   Ulubiona płyta: These Days,New Jersey

SaDzi0 napisał/a:
I Blood on Blood - jak wyżej duet BonJovi & Sambora, coś niesamowitego.

Coś więcej niż niesamowite :) Mnie ten występ, to wykonanie, zaczarowało na zawsze :)
In a world that gives you nothing, we need something to believe in.

SaDzi0 
Save a Prayer

Wysłany: 2010-02-02, 23:44   

Nie dziwię się, gdy to oglądam żałuję, że się nie urodziłem wcześniej i tam nie byłem .

M.Ssed 
Keep The Faith

Wysłany: 2010-02-03, 11:24   
   Ulubiona płyta: Keep The Faith, TD i BJ

No właśnie, wystarczy wspomnieć Blood on blood z Moskwy '89 i wiadomo o co chodzi. Takie rzeczy są najlepsze. I jeszcze fajna była harmonijka, szkoda że już jej nie używa ;)

BoVi 
It's My Life

Wysłany: 2010-02-03, 13:43   
   Ulubiona płyta: 1. TD 2. HAND 3. wszystkie pozostałe:)

M.Ssed napisał/a:
I jeszcze fajna była harmonijka, szkoda że już jej nie używa ;)

A może zacznie? zapowiadali, że będą grać to co dawno lub rzadko grali to i może harmonijka wróci? :P

Benia 
Save a Prayer

Wysłany: 2010-02-04, 14:59   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989

bon jovi na żywo!kiedyś ,jakiś czas temu to całośc była super pod względem wizualnym,teraz tylko Jon jakoś się trzyma-i ztyłu i zprzodu-natomiast reszta to lekko straszą ze sceny jak budka suflera!Jon świetnie śpiewał i nadal to czyni.to tyle.A pozatym to najbardziej cenię bj akustycznie,studyjne małe koncertki

SaDzi0 
Save a Prayer

Wysłany: 2010-02-04, 15:57   

Benia napisał/a:
natomiast reszta to lekko straszą ze sceny

Masz na myśli, ze Rychu trochę utył ? :D
Nie podzielam tej opinii, na pewno Tico i Bryan nikogo nie straszą ;) A Rychu niech straszy bo wystarczy, że zagra i cała reszta nie ma znaczenia.

Grzesiek 
Keep The Faith

Wysłany: 2010-02-04, 17:56   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2004

O czym Wy mówicie?
Oglądając występy z Lost Higwhay Tour jak np. MSG miałem wrażenie że to Richie doskonale się prezentuje w przeciwieństwie do Jona. Jego ruchy są bardzo naturalne, świetnie współgrają z muzyką. Mówię na przykład o KTF z tego koncertu. To Jon robi bolesne miny podczas kiedy Sambora w swój zabawny sposób nadyma się i marszczy, czasem uśmiecha. Trochę inaczej widzę to jeśli chodzi o najnowsze występy, ale warto zaczekać co będzie na trasie.
A co do strojów to chyba nie sądzicie że kamizelki eksponujące siwe owłosienie Jonnego są w lepszym guście od klimatycznych marynarek Sambory?

2.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 57,74 KB

misiek_93 
Keep The Faith

Wysłany: 2010-02-04, 20:12   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2005
   Ulubiona płyta: These Days, Keep the Faith

Zgadzam się z Grześkiem w 100% nic dodać nic ująć. I również odniosę się to Keep The Faith z MSG, drugie solo kiedy Richie podbiega bliżej publiczności jest po prostu niesamowite(solówka jako solówka i jego interakcja z publiką). Chociaż Jon również ma swoje momenty na tym koncercie, np. wstęp do Blood On Blood. No podsumowując, moim zdaniem jeszcze się chłopaki trzymają i oby jak najdłużej nam grali ;)

Przy okazji wielkie dzięki za to zdjęcie! Jest świetne.

sobol_77 
Have A Nice Day
***99 in the shade***

Wysłany: 2010-02-04, 21:14   
   Ulubiona płyta: New Jersey, Slippery When Wet, These Days

A skrobnę kilka słów, jako że browar miło we krwi mi krąży :) . Jak zacząłem słuchać Bon Jovi w 1989 to najważniejszy był dla mnie Jon - miałem 12 lat i chciałem być jak on. Był moim idolem. Minęły 3 lata - i Richie zdobył moje serce hehe - do dziś. Co lubię na żywo - teraz nic - są koszmarni (czytaj do dupy). Poziom trzyma najbardziej Tico, potem Richie, Jon - pacynka nic więcej... Kiedyś momenty live Jon / Richie były niezapomniane, teraz są nijakie, Jon napompowany jak balon, który pęknie za pół utworu...
Co lubię? Śpiewającego Ryśka, Tico napier....ącego w gary jakby były jego największym wrogiem, czasem Jona jak zapomni, jakim jest bufonem, Davida w chórkach... Bon Jovi lubię po prostu - czasem mniej, czasem więcej...
’cause midnight rain is comin’ down
I’m just a stranger, a stranger in this town...

mój status

Benia 
Save a Prayer

Wysłany: 2010-02-05, 18:35   

Prawda jest taka,,,,,ze nikomu lat nie ubywa!bj też tyją,marszczą się,itd.a co do stwierdzenia Pana Sobola,że Jon to bufon-może i bufon,może i nadęty-ma prawo!a zawdzięcza to swojm fanom,ich uwielbieniu-zdrowemu,mniej zdrowemu.I,jeszcze jedno-dzięki bj ciągle czuje się tą małolatą,ktora zamarła przy New Jersey,od 21 lat jestem z nimi,było super,było fatalnie,średnio,ale to mój bj!z brzuchami,zmarszczkami!

dario_esik 
I Believe

Wysłany: 2010-02-05, 19:17   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000
   Ulubiona płyta: crush.HAND.TD

Fajne jest jak Richie dośpiewuje np. Przy keep the faith chyba w pierwszym refrenie po solówce "now we got to keep the faith" - super :D a tak na żywo troszkę Richie to Jon lubi media. za to Tico David są jak Sprite nigdy się nie zmieniają oprócz opakowania :P

mój status

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop    Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu