Poprzedni temat «» Następny temat
Bon Jovi dla Haiti
Autor Wiadomość
Agata BJ 
Moderator
Rock's not dead :)

Wysłany: 2010-01-29, 14:22   Bon Jovi dla Haiti
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2000
   Ulubiona płyta: These Days

Na stronie głównej pojawił się news na temat udziału Jona Bon Jovi w projekcie, z którego dochody przeznaczone będą na pomoc poszkodowanym z Haiti. Poza Jonem weźmie w tym udział wielu innych, znanych na całym świecie artystów.
Co myślicie o takim przedsięwzięciu?
Ja osobiście bardzo popieram takie akcje. Za każdym razem wielkie wrażenie robi na mnie podobny projekt z 1985 roku, który zapewne zna każdy z Was. Chodzi o We are the world, do którego słowa napisał Michael Jackson i Lionel Richie. Zbierano wtedy pieniądze dla głodujących mieszkańców Afryki.
Czekam ze zniecierpliwieniem na "Everybody hurts" i mam nadzieję, że odniesie pełen sukces :)

Ostatnio zmieniony przez Agata BJ 2010-01-29, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  

Bonjova 
Have A Nice Day

Wysłany: 2010-01-29, 15:24   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1992
   Ulubiona płyta: Slippery when wet

Lionel Richie i Quncy Jones chcą odnowić utwór We are the world.
I z tego co podawali w E! News na płycie wyprodukowanej przez Simona Cowela ma śpiewać tylko Jon

Akcje charytatywne wspierane przez gwiazdy to wg nie dobra sprawa. Znane nazwisko przyciąga znacznie więcej sponsorów, a przy okazji można pomóc większej liczbie osób.

U nas rzecz ma się zupełnie inaczej. Ludzie u koryta tylko się zastanawiają jak zedrzeć z najbardziej potrzebujących. Chociażby takie smsy. Telefonie komórkowe zrzekły się pobierania podatku vat, a nasz kraj nie chce na to iść, gdyż każdego roku z charytatywnych smsów do budżetu wpływa niezła kasa.
Ja również wspieram takie akcje, ale nie za często. Wolę po prostu pomóc komuś osobiście.

JBJ in '86

Adrian 
Have A Nice Day

Wysłany: 2010-01-29, 15:44   
   Ulubiona płyta: New Jersey I HAND nr1 reszta tuż za

Mariah Carey, Jon Bon Jovi, Robbie Williams, Kylie, Rod Stewart, Leona Lewis, Alexandra Burke, Miley Cyrus, Take That, Joe McElderry, Cheryl Cole, JLS, Mika, Michael Bublé, James Blunt, James Morrison, Susan Boyle, and Westlife.

Świetny zestaw gwiazd, ale zauważcie, że "głównie" brytyjskiej sceny muzycznej. Patrząc na style prezentowane przez poszczególnych artystów i ich wokale, to zapowiada się coś naprawdę ciekawego. N o i Jon w końcu będzie miał okazje zaśpiewać z Susan Boyle o której już dawno wypowiadał się, że chciałby z nią zaśpiewać piosenkę. Teoretycznie piosenka skazana jest na sukces gdyż pomimo iż nie słucham to LLewis, CCole, JBlunt, SBoyle itp to najpopularniejsze ostatnio nazwiska w UK.
Czekam z niecierpliwością, tylko trochę mniejszą jak na teledysk do ST.

JJ 
It's My Life

Wysłany: 2010-01-29, 17:21   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1999
   Ulubiona płyta: New Jersey

Zestaw nazwisk ciekawy, ale co tam robi Miley Cyrus? :P I Cheryl Cole...To tak jakby zestawiać Feel i Led Zepplin...

JoFree 
It's My Life

Wysłany: 2010-01-29, 17:35   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1997
   Ulubiona płyta: Stranger In This Town, TD, KTF

Projekt jak najbardziej wart pochwały. Haiti będzie teraz wymagało ogromnych nakładów finansowych i to bardzo dobrze, że ludzie którzy na co dzień nie mają problemów z kasą decydują się na taką pomoc. Ciekawe jak będzie wyglądała ostateczna lista wykonawców. Z dotychczasowych pogłosek można wnioskować, że jeśli ten projekt się powiedzie i piosenka faktycznie odniesie sukces będzie to kolejny dowód na istnienie porozumienia ponad podziałami. Artyści którzy nie pałają do siebie sympatią (albo nie znają się osobiście) zaśpiewają wspólnie i dzięki temu zrobią coś dobrego. Nie da się ukryć, że będzie to też promocja dla nich samych ale czy to ważne jakie pobudki nimi kierują? Najważniejsze żeby osiągnąć spodziewany efekt.

Co do udziału Jona zastanawiam się tylko czy tym występem nie potwierdzi przypadkiem, że obecnie jest jednak bardziej POP niż ROCK i w tegorocznych nominacjach do Grammy jego zespół znalazł się we właściwej kategorii (chociaż z drugiej strony chyba w tym kontekście nie ma to większego znaczenia)

M.Ssed 
Keep The Faith

Wysłany: 2010-01-29, 19:26   
   Ulubiona płyta: Keep The Faith, TD i BJ

"We are the world", "Do they know it's christmas?" ogólnie lubiane są takie "zestawy gwiazd" mam nadzieję, że to będzie prosta piosenka, zrozumiana przez ogół społeczeństwa, a nie jakaś kombinacja Timbelanda czy kogoś takiego.

Tatar 
Have A Nice Day
jestem hardkorem

Wysłany: 2010-01-29, 19:50   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1991
   Ulubiona płyta: KTF i TD

Z tych ludzi jedynym przedstawicielem rock'a jest Jon i może odrobinę Robbie. Ciekawe jak się tam sprawdzi. Popieram takie inicjatywy, fajna sprawa.

Alicia 478 
It's My Life

Wysłany: 2010-01-29, 20:08   
   Ulubiona płyta: These Days, New Jersey

Wg mnie trochę za bardzo cukierkowy zestaw <Mariah Carey,Leona Lewis, Miley Cyrus> ale zobaczymy co z tego wyjdzie. ''We are the world'' było strzałem w dziesiątkę mam nadzieję że "Everybody hurts" też nim będzię. Osobiście jak najbardziej popieram takie akcje.

Hako 
It's My Life

Wysłany: 2010-01-29, 20:24   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2009
   Ulubiona płyta: Keep The Faith

Także popieram, fajnie, że wśród muzyków jest Jon, w końcu dobra inicjatywa.

unavoidable 
It's My Life

Wysłany: 2010-01-29, 21:54   

miley wchodzi, gdzie się da :D . ogólnie to dobrze, że tylu ludzi chce pomóc Haiti. i jestem za :)

Alicia 478 
It's My Life

Wysłany: 2010-02-03, 21:22   
   Ulubiona płyta: These Days, New Jersey

Jak wszyscy wiemy w UK miała już miejsce premiera singla Everybody hurts. Co o nim myślicie ?

BoVi 
It's My Life

Wysłany: 2010-02-03, 22:23   
   Ulubiona płyta: 1. TD 2. HAND 3. wszystkie pozostałe:)

3 razy słyszałam ją w radiu i podoba mi się. ciężko było mi znaleźć w tym wszystkim Jona, ale rozpoznałam go po jego 'jękach', które nieraz grają na nerwy. oby nazbierali sporą sumę dla Haiti :)

ekoper 
It's My Life

BSWJBJ #: 30587
Wysłany: 2010-02-04, 02:08   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1988
   Ulubiona płyta: SWW, NJ i TD

a mnie bardzo łatwo było rozpoznać Jona :D i podobało mi się.
takie akcje są chwytliwe i warte pochwały. Zestaw wokalistów taki, a nie inny, bo wiadomo, że stara się pozyskać w pierwszej kolejności nazwiska "gorące", zapewniające większą popularność takiej inicjatywie. Więc i Jon i Cyrus (niezle to wygląda w jednym zdaniu, nie?:P). Faktycznie większośc zestawu brytyjska, ostatnio "gorące" nazwiska za którymi Anglicy szaleją, ale wydaje mi się, że popularni także na całym świecie.
Tylko czytałam gdzieś, że nie całe 100% zebrane z tej inicjatywy idzie na pomoc Haiti? Nie wiem na ile to prawdziwe, ale było by ciekawe, kto się pokusił na tę kasę...

ania32 
Save a Prayer

Wysłany: 2010-02-04, 09:26   
   Ulubiona płyta: Slippery When Wet, The Circle

Ja również z łatwością rozpoznałam Jona. A tak wogóle to uważam, że takie akcje charytatywne wspierane przez gwiazdy to bardzo dobra rzecz i mam nadzieje, że przyniosą na tyle duże zyski aby pomóc Haiti.

Rattie 
Have A Nice Day
Mods suxx!!Beer roxx!!

Wysłany: 2010-02-04, 12:58   
   Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 2003
   Ulubiona płyta: New Jersey, BJ

taaa.. jon (jak i reszta) pojęczeli po kilka sekund, skasują po kilka milionów zielonych, a na Haiti będą baaaardzo szczęśliwi...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop    Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu