Wzmianki o BJ

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

"Polowanie na atrakcje":

Inna światowa gwiazda, która po raz pierwszy wystąpi w Polsce, to Bon Jovi. W 2011 r. Amerykanie zarobili na koncertach aż 192 miliony dolarów, wyprzedziło ich wtedy tylko U2. Podobnie jak Irlandczycy mają niewyczerpany zestaw przebojów lansowanych od lat przez komercyjne stacje radiowe. A jednak kwartet znajdował się na liście artystów, co do których nie było pewności, że wypełnią w Polsce stadion, a tylko to daje szansę na zwrot kosztów. Wątpliwości opierały się na nikłej sprzedaży płyt. Generalnie jest duża grupa gwiazd uwielbianych w Ameryce, a w Polsce niecieszących się wielką popularnością. Można do nich zaliczyć również Bruce'a Springsteena i The Eagles.

– Nigdy nie wiadomo, kto może liczyć na sprzedaż biletów, dopóki nie powie się: „sprawdzam" – mówi Janusz Stefański. – Z Bon Jovi problem polegał na tym, że to bardzo drogi zespół i polskich agentów nie było na niego stać. Sam łapałem się za głowę, kiedy na początku działalności, kilka lat temu, otrzymywałem propozycję ich koncertów. Udało nam się jednak zdobyć dobrą markę i myślę, że to zdecydowało o zakończeniu negocjacji sukcesem.

MJM ma do sprzedania 35 tysięcy biletów na PGE Arena w Gdańsku. Czas – do 19 czerwca. To dużo po mrożącym krew w żyłach doświadczeniu z zeszłego roku, gdy od dnia wejścia do sprzedaży wejściówek na Jennifer Lopez do wrześniowego występu zostało siedem tygodni.

– Wtedy też ryzykowaliśmy jako pierwsi, bo Jennifer Lopez nigdy wcześniej do Polski nie przyjechała – mówi Janusz Stefański. – Wyszliśmy na swoje.

http://www.rp.pl/artykul/9131,986086-Po ... e.html?p=1
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Post autor: wiki525 »

No w Postaw na milion wczoraj było pytanie o serial, czyli że kto w nim nie występował.Był Sting, MJ i Jon.No i to było jedyne pytanie którego byłam pewna na 150% :lol:
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

Smolek pisze:
A jednak kwartet znajdował się na liście artystów, co do których nie było pewności, że wypełnią w Polsce stadion, a tylko to daje szansę na zwrot kosztów. Wątpliwości opierały się na nikłej sprzedaży płyt.

Z Bon Jovi problem polegał na tym, że to bardzo drogi zespół i polskich agentów nie było na niego stać. Sam łapałem się za głowę, kiedy na początku działalności, kilka lat temu, otrzymywałem propozycję ich koncertów. Udało nam się jednak zdobyć dobrą markę i myślę, że to zdecydowało o zakończeniu negocjacji sukcesem.

choć pierwsza część artykułu wskazuje na to, że w Polsce jest stosunkowo niewielu fanów, to druga przywraca nadzieję, że zespół jednak brał nas pod uwagę w poprzednich trasach, a powodem, dla którego nie przyjechali, były finanse naszych agentów :P
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Dziś oglądałem sobie 'Świat Wg. Bundych' , w jednym odcinku syn Al'a Bundy'ego daje mu perukę ze słowami ' włóż włosy Bon Joviego ' :D
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Haha :D
A odnośnie włosów, z nudów wpisałam w google "włosy bon joviego" (a nuż będzie to na yt), ale nie było.
Za to kliknęłam w pierwszy link, czyli jakąś stronkę o fryzurach, na której widnieje foto Jona i dosyć zabawne komentarze pod nim :)
http://www.happyhair.pl/fryzury-gwiazd/&zoom=845

btw jak na włosy Jona, to nota jedynie 4,5 jest dla niego istną obrazą :D
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Dziś rano w Kultowej Godzinie w Esce Rock prowadzący opowiedział w skrócie historię Jona Bon Jovi, o tym jak chciał być gwiazdą, jak pracował jako nastolatek w wytwórni i nocą nagrał Runaway. Mówił o tym dość długo. I Eska zagrała Runaway zaraz po tym! :jupi:
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

Wzmianka o Ryśku, w wywiadzie z Radkiem Majdanem:

"Ma Pan swoich muzycznych idoli?
- (...)Slash z Guns’n’Roses i Richie Sambora z Bon Jovi - tych dwóch gości podziwiam (...)"

:D :D

Całość tu:
http://www.plejada.pl/4,64218,news,1,1, ... tykul.html
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

hehe a Majdan to mój człowiek ;] ze Szczecina :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Talia pisze:Wzmianka o Ryśku, w wywiadzie z Radkiem Majdanem:

"Ma Pan swoich muzycznych idoli?
- (...)Slash z Guns’n’Roses i Richie Sambora z Bon Jovi - tych dwóch gości podziwiam (...)"

:D :D

Całość tu:
http://www.plejada.pl/4,64218,news,1,1, ... tykul.html
Radek ma teraz swój zespół rockowy, więc inspiruje się najlepszymi :P
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Wczoraj w kolejnym odcinku Świata Wg. Bundych była wzmianka o Bon Jovi :D Monolog Kelly :

- Today I'm a model, tomorrow... A slut in Bon Jovi video!

:D
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

W niedzielę 17 marca Jon wystąpi w Sunday Night Show
A to zwiastun i Jon na harmonijce :))

http://au.news.yahoo.com/sunday-night/v ... day_night/
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
fmk.
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: fmk. »

What a beautiful mess..
KondZik

Post autor: KondZik »

Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

motyw "niepoddawania się" w niektórych piosenkach przybrał rozmiary niezamierzonej autoparodii
"Oszałamiająca liczba 16 piosenek, w większości nieodróżnialnych od siebie, spokojnie mogłaby zostać zmniejszona o połowę. (...) Doszliśmy do momentu, w którym ludzie częściej dyskutują o wyglądzie twarzy Jona Bon Joviego niż o muzyce jego legendarnego zespołu.
Wszystko w temacie.
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Artykuł na interii tendencyjny i bezczelnie jednostronny. Zlepek opinii różnych guru z gazet zagranicznych...
Nic nowego od ponad 20 lat...O twarzy i włosach Jona było zawsze...
Rockowi giganci - tak ich nazywali? Kiedy się pytam? Jedyna bardziej pozytywna recenzja płyty w Polsce była przy Bounce...
Chodziło po prostu aby dokopać tak jak zawsze...(bo chłopcami do bicia to nie są teraz ale byli od 27 lat)...
Ciekawe czy ktoś z tych polskich guru przesłucha płytę chociaż raz? Bo na razie to tylko przedrukowują...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”