Wzmianki o BJ

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

E tam. Spokojnie mógłby taki artykuł napisać ktoś z forum ;)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

Kiedyś niedoceniani - zgadzam się, ale nie oszukujmy się, od paru lat na tę krytykę zasługują. W tym albumie nie widzę żadnego wysiłku włożonego w napisanie tych piosenek. Sami sobie dokopują, nie trzeba do tego krytyków.
Why so serious?
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

prezes1 pisze:Artykuł na interii tendencyjny i bezczelnie jednostronny. Zlepek opinii różnych guru z gazet zagranicznych...
Nic nowego od ponad 20 lat...O twarzy i włosach Jona było zawsze...
Rockowi giganci - tak ich nazywali? Kiedy się pytam? Jedyna bardziej pozytywna recenzja płyty w Polsce była przy Bounce...
Chodziło po prostu aby dokopać tak jak zawsze...(bo chłopcami do bicia to nie są teraz ale byli od 27 lat)...
Ciekawe czy ktoś z tych polskich guru przesłucha płytę chociaż raz? Bo na razie to tylko przedrukowują...
Dobra, sprobuje jeszcze raz..
Oszałamiająca liczba 16 piosenek, w większości nieodróżnialnych od siebie, spokojnie mogłaby zostać zmniejszona o połowę. (...) Doszliśmy do momentu, w którym ludzie częściej dyskutują o wyglądzie twarzy Jona Bon Joviego niż o muzyce jego legendarnego zespołu.
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Miracle-BJ pisze: A to zwiastun i Jon na harmonijce :))

http://au.news.yahoo.com/sunday-night/v ... day_night/
Jak dla mnie było by super gdyby zagrał coś na harmonijce, rasowy numer + harmonijka tworzą niesamowity klimat... niech się szkoli :)

[ Dodano: 2013-03-16, 14:55 ]
Mam wrażenie, że napisanie czegoś pozytywnego o BJ po prostu od dłuższego czasu stało się passe...
A co do tekstu z interii - widziałem kiedyś na koncercie lokalnego "krytyka", który bawił się całkiem fajnie, a potem obsmarował zespół w prasie. Mnie WAN nie porywa, ale i tak wolę go od ostatnich 2 albumów, więc jak dla mnie nie jest tak źle.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Ja się generalnie zgadzam z tym co tam jest napisane, w szczególności z
Oszałamiająca liczba 16 piosenek, w większości nieodróżnialnych od siebie, spokojnie mogłaby zostać zmniejszona o połowę

oraz
Recenzent wskazuje, że motyw "niepoddawania się" w niektórych piosenkach przybrał rozmiary niezamierzonej autoparodii
wszystko to już jest tak banalne i oklepane, każda piosenka o tym samym z grubsza, wystarczy porównać przekaz pierwszych singli z kolejnych albumów od 2000 roku poczynając. Właściwie wszystkie pierwsze single poza WWBTF są o niepoddawaniu się albo wierze we własne ja, IML, Everyday, HAND, WWBTF, BWC... nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale faktycznie jest to mega schematyczne i śmieszne.

Ciężko facetowi zarzucić stronniczość bo po prostu napisał prawdę. Żeby nie było wcale nie powołuje się na jakieś "dziwne" media, ale czołowe tytuły. Płyta jest generalnie wyśmiewana, zgodnie z tym co przewidywałem od kiedy ją usłyszałem.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Dobra, sprobuje jeszcze raz..
Może trzeba rzeczywiście spróbować kilka razy...
Rozumiem że słowo 'legendarny' oznacza że artykuł jest obiektywny? Że facet z tamtego brukowca tak kochał i szanował zespół wcześniej?Hehe, dobre...
Ciężko facetowi zarzucić stronniczość bo po prostu napisał prawdę.
Sprecyzuję i powtórzę: facet nie napisał od siebie nic poza nagłówkiem. Reszta to zlepek negatywnych opinii(cytatów) z różnych gazet(w tym jednego z największych brukowców)...
I tylko o to mi chodziło...WAN jakie jest każdy widzi ale w sprawie postrzegania BJ nic się nie zmienia od lat...A jak się szuka tylko negatywnych cytatów to nie jest stronniczość?
Każdy może sobie jechać bo BJ do woli. Nie mam z tym problemu bo się przyzwyczaiłem..
Chodzi o profesjonalizm. To wszystko...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

prezes1 pisze: Sprecyzuję i powtórzę: facet nie napisał od siebie nic poza nagłówkiem. Reszta to zlepek negatywnych opinii(cytatów) z różnych gazet(w tym jednego z największych brukowców)...
I tylko o to mi chodziło...WAN jakie jest każdy widzi ale w sprawie postrzegania BJ nic się nie zmienia od lat...A jak się szuka tylko negatywnych cytatów to nie jest stronniczość?
Każdy może sobie jechać bo BJ do woli. Nie mam z tym problemu bo się przyzwyczaiłem..
Chodzi o profesjonalizm. To wszystko...
Kurde, ale to nie jest recenzja płyty tylko jak tytuł wskazuje odnotowanie niezaprzeczalnego faktu, że największe zagraniczne tytuły zjechały tą płytę. Znajdź mi jedną pozytywną recenzję tej płyty w jakimś znaczącym tytule prasowym, czy internetowym... pozytywną tzn na poziomie 4-5/5, ja takiej nie znalazłem. Tak jak napisałem wyżej, ten artykuł to nie jest recenzja płyty tylko news o tym, że płyta została zniszczona przez zagraniczne media, co jest prawdą. Co więcej facet miał napisać? Na poparcie tej tezy dał kilka przykładów i tyle. Dlatego moim zdaniem nie ma się czego czepiać. Wyjście nowej płyty takiego zespołu jak BJ zawsze jest jakimś tam wydarzeniem i nie sądzę, żeby jedna, czy dwie niskie oceny spowodowały taki news na głównej stronie Interii, prawda jest taka, że wszyscy krytycy jak jeden mąż oceniają ją bardzo nisko, a wręcz ironicznie i nie uwierzę w żadną zmowę. The Circle przykładowo dostawała bardzo różne oceny, w tym przypadku nawet recenzenci, którzy przyznają się do sympatykowania z BJ dają niskie oceny.

Reasumując - dla mnie to jest po prostu rzetelny news odnotowujący pewien fakt jaki ma miejsce na świecie. Kłamstwem by było, gdyby koleś napisał, że BJ zbiera w zagranicznych mediach oklaski i zachwyty, a jestem niestety przekonany, że w takim przypadku 90% userów tego forum z Adim na czele bez sprawdzenia, czy faktycznie tak jest biłaby brawa i chwaliła gościa za obiektywne - czyt. zgodne z ich opinią - podejście.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Pełna zgoda. Ale ja nigdzie nie napisałem że jest to recenzja...
Dla ciebie jest to rzetelny news, dla mnie nie...To wszystko... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

prezes1 pisze:Pełna zgoda. Ale ja nigdzie nie napisałem że jest to recenzja...
Dla ciebie jest to rzetelny news, dla mnie nie...To wszystko... ;)
To podaj przykład nierzetelności..., czyli najlepiej pozytywne recenzje ze znaczących tytułów zagranicznej prasy. Chyba, że jest nierzetelny bo po prostu jest...
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Miracle-BJ pisze:W niedzielę 17 marca Jon wystąpi w Sunday Night Show
A to zwiastun i Jon na harmonijce :))

http://au.news.yahoo.com/sunday-night/v ... day_night/
Aż dziwne, że do tej pory nikt tego nie napisał:
Jon wygląda tu niesamowicie! :D
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Facet nareszczcie wrocil do harmonijki. Oby na dluzej.
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Collie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Collie »

Sunday Night :D : http://au.news.yahoo.com/sunday-night/v ... _full_eps/

Jon w formie, świetny wywiad, oglądałam z przyjemnością, a harmonijkę chce widzieć częściej!
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Powrót do starych dobrych czasów :jupi:
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Co się Jaśkowi stało, że ostatnio ma taki dobry humor?! :o
Lubię go takiego, bo nieraz to widać było, że siedzi jak na szpilkach i minę ma złą lub niecierpliwą i najchętniej by poszedł i nie odpowiadał na żadne pytania. A w ostatnich wywiadach jest po prostu niesamowity, wesoły i taki jak każdy z nas pragnie go widzieć.

Proponuje Jaśkowi nagrać jakieś kawałki z harmonijką w roli głównej. To by było coś rewelacyjnego! :D
BJ - It's my life - Always !
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”