Wzmianki o BJ

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Czasem mam wrażenie, że cały internet nas trolluje, bo wie, że fani BJ są uczuleni na punkcie mylenia "Bon Joviego" z zespołem, ale z drugiej strony jak ktoś napisze na JBJ per "John" to występuje bulwers, że on jest "Jon", a jak niby powinno się do niego zwracać po nazwisku? "Bongiovi"? Idąc ww. logiką, że John to nie Jon, tak samo Bongiovi to nie Bon Jovi :D

Ale nakręciłem :P Ogólnie mam na myśli to, że czasem, jako fani, przesadzamy na tym punkcie i akurat tutaj autor artykułu miał na myśli człowieka o nazwisku Bon Jovi (a raczej o takim scenicznym nazwisku)
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Gloria pisze:
dobek994 pisze:'

Fajnie.. ale i tak mi się rzuciło w oczy ' taki BON JOVI ' :P
Przecież to jest ich sztandarowy, popisowy błąd :D
tyle, że Jon tak właśnie się nazywa.

Jak ktoś o Eddiem, Alexie czy Wolfgangu mówi Van Halen to nikt nie robi z tego afery. I Jon i Eddie świadomie nazwali swój zespół SWOIM nazwiskiem.
Błąd to jest wtedy gdy ktoś mówi, że JON bon Jovi zagra w gdańsku, bo wtedy jest sugestia, że może zrobic to solo
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Tomker pisze: Błąd to jest wtedy gdy ktoś mówi, że JON bon Jovi zagra w gdańsku, bo wtedy jest sugestia, że może zrobic to solo
Coś podobnego miałam na myśli, tam napisali, że Bon Jovi żyje z ta samą kobietą. Rozumiem nazwisko, ale dla mnie jako fanki zespołu Bon Jovi to zespół, a kobieta odnosi się raczej do Jona Bon Jovi.. ale co ja wiem o dziennikarskim sposobie myślenia... :cfaniak:
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Podobnie jak Tomker nie widze akurat w tym przypadku problemu... Kowalski zyje z ta sama kobieta i Bon Jovi tez moze zyc z ta sama kobieta. Taka odmiana. To nie to samo, co 'kawalek Bon Joviego' czy 'a teraz Jon Bon Jovi i 'Always''. W tym zdaniu jest prawidlowo akurat.

Poza tym napisali, ze Jon od lat z Dorothea, ale nie zapomnieli dodac, ze na liscie 'zdobyczy' Cher zapisal sie Richie Sambora - gitarzysta Bon Jovi. Wiec sie uspokoic i nie przesadzac! :D
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Również uważam, że to nie jest błąd... Zwrócili się do niego po nazwisku i tyle.
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Po prostu w tej sytuacji wygłupił się piszący komentarz. Okazał się nieznajomością zespołu i samego JBJ lub nieznajomością czytania ze zrozumieniem, bo jest wyraźnie napisane "TAKI Bon Jovi", a nie "TAKIE" :)
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

BJ - It's my life - Always !
usunięty użytkownik 4858

"Bon Jovi - jego koncert oferowano Wrocławiowi na przełomie maja i czerwca ubiegłego roku. Koncert będzie w Gdańsku. Władze Wrocławia nie zgodziły się na ten koncert stwierdzając, że nie ma szans na zyski. "
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... l?cookie=1

[ Dodano: 2013-03-23, 02:39 ]
Jon Bon Jovi Selling NYC Penthouse for $42 Million
http://omg.yahoo.com/blogs/celeb-news/j ... 10770.html

Obrazek
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze:"Bon Jovi - jego koncert oferowano Wrocławiowi na przełomie maja i czerwca ubiegłego roku. Koncert będzie w Gdańsku. Władze Wrocławia nie zgodziły się na ten koncert stwierdzając, że nie ma szans na zyski. "
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... l?cookie=1

:zly: :zly: :zly:
Nie ma szans na zyski? :o
usunięty użytkownik 4858

Milla, nie wiem kogo tam wybraliście we Wrocku, ale muszą mieć niezłą kasę skoro zarobek na koncercie BJ to dla nich mało...
destination94
I Believe
I Believe

Post autor: destination94 »

Ja dziękuję...O ile do tej pory uważałam,że nie lubię tego miasta (mimo tego,że rodzina tam mieszka,ale klimat po prostu jakoś mi nie odpowiada),jednak liczyłam ,że może kiedyś zmienię zdanie,o tyle teraz juz jestem pewna,że zdania za nic nie zmienię. Kto tam w ogóle rządzi...Nie mam słów.
"You can't win until you're not affraid to lose"
usunięty użytkownik 4858

:D ale co to ma wspólnego z miastem? :D Jak w naszym kraju rządzi Donald to mam Polski nie lubić? :D

Poza tym we Wrocławiu mieszkają fajne dziewczyny :)
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker, dane z mojego profilu nieaktualne, z Wrocka wyprowadziłam się niedawno, muszę to zmienić... ale mieszkam dość niedaleko, więc zamiast jechać przez całą Polske, wsiadłąbym w samochód i za niecałą godzinę byłabym na miejscu :whoeva:
w wyborach na rządzących Wrocławiem nie brałam, ale mam na nich focha, bo skoro zależy im na promocji miasta i wywalają kasę , żeby ściągnąć turystów, mogliby po prostu zorganizować parę dobrych koncertów. Oni tego nie rozumieją. ;/
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Cóż, z Wrocławiem mam przykre wspomnienia, więc ogółem nieprzyjemnie mi by tam było jechac, zreszta w zeszlym roku bylam zajeta matura i nie wiem czy bym dala rade wogole :P Zreszta czy w Gdansku czy we Wroclawiu i ponad pol Polski przejade :PPPP

Mi szczeka opada gdy patrze na ten Penthouse :o
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Właśnie w teleexpressie mówili o Bon Jovi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”