Od kiedy BJ??

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

W moim przypadku historia jest nieco dluzsza :P

Latem 1989 roku, jak juz dojrzaly 12-to latek :D wybralem sie jak zwykle do kumpla. Zapuscil mi wtedy New Jersey...Kilka dni pozniej sam ja zakupilem i dzien w dzien goscila ona w moim nowiutkim, zakupionym w jednym z ostatnich pewexow walkmanie panasonic :P

Przez kilka lat sluchalismy BJ razem, ale w 1992 gdy wychodzila Adrenalize, kumpel przerzucil sie na Def Leppard, zostalem sam. Wtedy wyszla Keep The Faith...
Potem wiadomo, kolejne plyty, kolejne oczekiwania, kolejne emocje zwiazane z chlopakami z NJ.

Zostalem z nimi do dzis, to juz 16 lat...
Staro sie czuje, ale milo sie starzec razem z Bon Jovi...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Bon Joviatko
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Bon Joviatko »

A ja miałam to szczęście, że mój ojciec był i jest fanem Bon Jovi i to on od dziecka non stop puszczał mi Bon Jovi i te inne zespoły, tj. Guns N'Roses czy Pink Floyd, itp. Jednak ja zapałałam miłością do Bon Jovi :) Szczególnie odbiło mi po usłyszeniu Bed Of Roses :) Coraz bardziej zaczęłam się nimi interesować... Później miałam krótką przerwę, bo zaczęłam słuchać nowo powstałego zespołu 'N Sync :) (zresztą słucham ich do dziś :P ) Na przełomie roku 1996 - 1997 po usłyszeniu Only Lonely umocniła się moja miłość do Bon Jovi i tak to trwa do dziś :)
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Data 2000 nie jest do końca prawdziwa, bo muszę przyznać że płytka Crush zadziałała jako bomba z opóźnionym zapłonem, a było to tak:

Po premierze "krusza" i wielkim boomie na IML piosenka naprawdę mi się spodobała i prawie od razu stała się moim ulubionym utworem, jednak nie bardzo ineresowała mnie historia BJ, można powiedzieć, że prócz IML znałem tylko Livin', dopiero po kilku latach jakimś przypadkiem wpadłem na stronkę islandrecord i zacząłem przesłuchiwać snippety, niewiele było trzeba żebym zwariował na punkcie BJ, niewiem dlaczego, ale szczególnie przyciągnął mnie utwór Missunderstood i odtąd zacząłem kolekcjonować to i owo. Piorunujące wrażenie wywarł na mnie "My guitar lies bleedin' in my arms" i po dziś dzień pozostaje jednym z ulubionych utworów, a TD cenię za temat i dojrzałe teksty.
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

Ponieważ to 80 z kolei temat tego typu, na który dane mi jest odpisywać powiem tylko, że zaczęło się to od Crush w sierpniu 2000 poprzez wywiad w listopadowej "Cinemie" i tak porzuciłam Gwiezdne Wojny na rzecz Bon Jovi :|
Proszę państwa, oto pyza :D :
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

Witam po długiej nie obecności.

A teraz na temat.

U mnie to sie zaczeło pożną jesienią 1986 roku. Od utyworu "Livin' On A Prayer" i po nie długim czasie teledysku, który mnie zafascynował, pierwsza połowa czarno-biała bez fanów podczas próby, a druga połowa kolorowa z fanami. Latający Jon Bon Jovi na nimi i wygłupy całej piątki:-) Miałem nie całe 10 lat, teraz mam 29 lat, w 28 grudnia mi 30-tka stuknie, tyle czasu jestem z nimi:-)
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Kurcze czemu wcześniej nie trafiłam na ten temat :?: Muszę być naprawdę ślepa :)
Zaczęłam słuchac Bon Jovi już jako 7 - 8 letniai dziewczynka za sprawą mojego starszego brata. Był to jakoś w 92/93 gdy mój brat przyniósł 2 kasety zakupione prawdopodobnie na bazarze :D A wię kasetki wpadły w moje łapska i tak już zostało.Chociaż nie wiedziałm co to za zespół to i tak ciągle wałkowałam te kasety. Aż w końcu mój zniecierpliwiony braciszek je gdzieś schwał.I tak jakoś zapomniałam o nich.
Następny boon na BJ nastąpił wraz z usłyszeniem IML i przyszo skojarzenie,że już gdzies słyszałam tych kolesi.Od tej pory kolelcjonuje na ich temat wszystko co się da :)
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

A u mnie to bylo tak. Siostra kupila sobie Crusha. Ja po jej przesluchaniu stwierdzilam ze mi sie podoba IML, a reszta tak sobie (nie byla zla). Ale to nie spowodowalo u mnie bycia fanem. Natomiast kiedy indziej usluszalam w radiu Bed Of Roses i powiedziali ze spiewa to BJ. A na dodatek uslyszalam tez Blaze Of Glory, bardzo mi sie ten kawalek spodobal i musialam leciec i sobie kupic plytke z tym kawalkiem. No i tak sie zaczelam interesowac tym zespolem az po dzien dzisiejszy (zostalam fanka na dobre i na zle).

PS. Tak troche nie po naszemu mi ten post wyszedl, ale mam nadzieje ze sie kapniecie o co chodzi :P
patka
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

od kiedy BJ?

Post autor: patka »

Zaczełam lubić bon jovi od płyty Crush.potem mnie totalnie wzieło na punkcie bon jovi.Bon Jovi rządzi!!!!!!!!!!! :mruga: :) :brawo: ;) :aniol: :jupi: :yes: :peace: :tancze: :bj: :richie: :bj: :tuptup:
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Re: od kiedy BJ?

Post autor: Rattie »

patka pisze:Zaczełam lubić bon jovi od płyty Crush.potem mnie totalnie wzieło na punkcie bon jovi.Bon Jovi rządzi!!!!!!!!!!! :mruga: :) :brawo: ;) :aniol: :jupi: :yes: :peace: :tancze: :bj: :richie: :bj: :tuptup:
Ta kobieta jednak nie jest do końca zdrowa.... :|

PS. rządzi to obecnie Kaczyński :P
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Jeopardy
I Believe
I Believe

Post autor: Jeopardy »

Wielkie Joł!
Rattie pisze:Ta kobieta jednak nie jest do końca zdrowa.... :|
Prądem ją :P

U mnie sie zaczelo od Always, pozniej TD itp itd
Nie chce mi sie pisac :P

Restekpa!
Mateo
Cmok dla Ciebie i dla mnie i dla wszystkich! :cmok1: !
Awatar użytkownika
Mustafa
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Mustafa »

patka pisze:Zaczełam lubić bon jovi od płyty Crush.potem mnie totalnie wzieło na punkcie bon jovi.Bon Jovi rządzi!!!!!!!!!!! :mruga: :) :brawo: ;) :aniol: :jupi: :yes: :peace: :tancze: :bj: :richie: :bj: :tuptup:
Kochamy cię jeszcze bardziej :|

Ja słucham BJ od 1988. Zaczęło się od Born to be my baby i trwa do dzisiaj.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

No więc w ich muzyke wciągneła mnie moja mama hehe Zaczeło sie od Always podobała mi sie ta piosenka az w końcu dowiedziałam sie ze śpiewa to BJ. Póżniej zaczeły mi sie podobać dwie piosenki i to były Crazy i Cray (to piosenki Areosmith oczywiście) a że ja miałam te 11 lat to myslałam ze to sa piosenki BJ i tak zachwycona nimi kupiłam sobie płyte Bounce i sie po niedługim czasie mama uświadomiła mi ze tamte dwie piosenki są Aerosmith i w tym cały joke :) Zaczełam ich lubić przez piosenki Arerosmith, pokrecone to troszke ale prawdziwe. Płytka mi sie bardzo spodobała i pózniej druga i tak dalej :)
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2016, o 18:50 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Hmmm...zaczęło się od tego, że na gwiazdkę w prezencie od rodziców ni stąd ni z owąd dostałam 'Crucha' :D
Spodobało się i trwa do dziś :D
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

czyli wychodzi na to, ze większosć z nas to pokolenie Crushowe... poza kilkoma chwalebnymi wyjatkami :)
zapomniałam dodać, że tak na maksa wciagneło mnie BJ gdy poznałam starsze płyty... szczególnie NJ i TD... do dzisiaj moje ulubione :)
Awatar użytkownika
maDZia_14323
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: maDZia_14323 »

Ja zaczęłąm słuchać BJ dopiero od niedawna. po raz poierwszy zetknęłam się z twórczością przy IML, ale zespoł mnie nie zainteresował(teraz żałuje :mrgreen: :mrgreen: )Po raz drugi to z nudów skakałam po kanałach telewizyjnych aż wreszcie natrafiłąm na program muzyczny, i się zatrymałam. Akurta leciał teledysk "Have a nice day" byłam tak zafascynowana że kiedy się skończył nie spojrzałąm na tytuł ani na wykonawce. Przez cały tydzien zaraz po szkle włączałam tv i czekałąm czy puszczą znowu ten teledysk. W koncu mi się udało go obejrzeć po raz drugi ale tym razem zapisałam sobie zespół :P No i tak to się zaczęło :) :)
- Bon Jovi? Myślałam że to Ci już przeszło.
- To nigdy nie przechodzi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”