Która piosenka i dlaczego?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Przede wszystkim piękne Last Man Standing - świetny tekst i cudowna gitara. Solówka najlepsza od czasu Dry County ;)

Potem Last Cigarette, I Am, I Want To Be Loved i mimo wszystko Have A Nice Day ;) Nie możemy omijać dobrej piosenki tylko dlatego, że znamy ją już od 2 miesięcy :D
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Gonia M
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Gonia M »

Ricky Skywalker pisze:Przede wszystkim piękne Last Man Standing - świetny tekst i cudowna gitara. Solówka najlepsza od czasu Dry County ;)

Potem Last Cigarette, I Am, I Want To Be Loved i mimo wszystko Have A Nice Day ;) Nie możemy omijać dobrej piosenki tylko dlatego, że znamy ją już od 2 miesięcy :D
Moje ulubione to wszystkie powyższe oprocz Last Cigarette (uwazam za bardzo chcieli byc mlodziezowi w tym kawalku i jakos nie moge tego sluchac...) + Dirty Little Secret, który mnie powalił na kolana za całokształt i jest dla mnie tak naprawde hiciorem No 1 z tej płytki, potem balladka Welcome To Wherever You Are, która spodobala mi sie odpierwszego przesłuchania. Lubię tez Complicated za fajną muzę.

:peace:
Keep The Faith
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

Na dzień dzisiejszy (a słuchałam płytkę powalające dwa razy :P) muszę nadmienić nasze drogie HAND oraz koniecznie Last Man Standing - bardzo się obawiałam nowej wersji tej piosenki, bo uwielbiałam ją już jako balladę. Zwyczajnie bałam się, że grzebanie w aranżacji tylko piosence zaszkodzi i srodze się myliłam - podoba mi się bardziej niż oryginał 0_0.

Reszta piosenek wkrótce, jak się z nimi stuprocentowo oswoję ;).
Proszę państwa, oto pyza :D :
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Ta plytka jest zajeb#%$* :D Wszystkie piosenki sa super :) No oczywiscie poza Wildflower :P
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

Dlaczego "oczywiście? :mrgreen: Też jej nie lubię, ale myślałam że tylko ja jestem taka dziwna że nie podobają mi się wszystkie kawałki :mrgreen:
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

No widzisz olcat wyglada na to, ze nie tylko Ty :mrgreen:
LastOneStanding
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: LastOneStanding »

A mnie się Wildflowers podoba.. Co prawda nie byłby to utwór który chciałabym usłyszeć jako swoje ostatnie życzenie, ale może być. Za to omijam Last Cigarette - refren mi trochę melodią dawne dokonania Fasolek przypomina.. Najlepszym utworem na płycie jest Dirty Little Secret, uwielbiam od pierwszego usłyszenia! Oczywiście HAND, I Am, Unbreakable, Complicated, Bells Of Freedom. A do LMS jakoś nie mogę się przyzwyczaić... nie ma to jak wyciszenie po słowach "we don't know where he's going but we all know where he's been" i ten chórek .... ! To było coś ;-) Pozdrówka dla wszystkich.
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

A właśnie, też myślałam, że ze mną tak będzie ;). Wracając, Bells Of Freedom mnie niespecjalnie zachwyca, za to One Last Cigarette uważam za bardzo sympatyczne. Complicated też jest zdecydowanie fajne ^-^. Dirrty Little Secret - piosenka o najbardziej interesującym klimacie na płycie...
Proszę państwa, oto pyza :D :
bucziia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: bucziia »

Ja po wielokrotnym przesłuchaniu muszę stwierdzić, że najbardziej mi sie spodobały kawałki typu One Last Cigarette/serio strasznie fajne i smieszna zarazem :P / Bells of Freedom no i Dirty Little Secret. Niczego sobie też jest Complicated no i wiadomo że najwyżej stoją HAND i Last Man Standing. W ogóle płyta jest super, mimo tego że po pierwszym przesłuchaniu byłam troszkę innego zdania... ;) super !
Nothing else matters when you're in it for love,
Together we can only go higher...
klaudi

Post autor: klaudi »

Po kilku przesłuchaniach płyty doszłam do wniosku, że najlepsze utwory to Welcome to wherever you are- za to że tak mnie urzekła, Dirty little secret za swój ciekawy klimat, I wanna be loved, complicated, novocaine, Last man standing i story of my life za całokształt. Reszta piosenek jest również fajna oprócz bells of freedom i wildflower.
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Tak co do 'Wildflower' - doszłam do wniosku, że ta piosenka w sumie melodycznie jest 'do przejścia', tylko 99% ludności wymięka przy sławetnym 'Nobody knows...' Dużo się mylę? ;)
LastOneStanding
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: LastOneStanding »

Racja;-) Ale jak się wie coś czego nikt inny nie wie to cię ponosi no nie?
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

LastOneStanding pisze:Racja;-) Ale jak się wie coś czego nikt inny nie wie to cię ponosi no nie?
Czegokolwiek autor powyższej wypowiedzi nie miał na myśli... :mrgreen: *99 The Przysypiająca*
Awatar użytkownika
Cryin
I Believe
I Believe

Bardzo podoba mi się HAND!

Post autor: Cryin »

Witam wszystkich! Kawałek, który urzekł mnie od wysłuchania pierwszej minuty utworu (oprócz oczywiście Have a nice day, który uważam za świetny kawałek) to complicated następnie last Man standing! 8) Podoba mi rónierz Wildflower! Ogólnie cała płytka jest dla mnie świetna! Najbardziej optymistycznym utworkiem, który poprawia mi humor jest Who says you can't go home (nazywajcie to country, disco polo, hip hopem jak tylko chcecie mnie się podoba) poza tym pani z zespołu Sugarland posiada bardzo piękny głos :D !
BJbart
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: BJbart »

Gusta i guściki :] (nota bene super film ;-) polecam :D)

Każdy może w tej kwestii napisać coś innego.

Jeżeli chodzi o mnie, to przede wszystkim (po n' przesłuchaniu), pomijając HAND, kawałek NOVOCAINE, za niezwykłą spójność muzyki, textu, tematu i wsyztskich mozliwych podtextów. Kawałek niesamowity i pozwole zaryzykować stwierdzenie, że od czasów These Days, nie nagrano kawałka tego typu, który w tak wielkim stopniu byłby scalony w jedno. Na serio bomba. Ten kawałek jest hmmm wytłumaczeniem na to czemu HAND brzmi tak jak brzmi. Novocaine można traktować jako wcześniejsze przygotowanie do odparcia ataków na HAND, których przecież nie jest mało.

Last man standing - za wspaniałą gitarę...

Dirty Little secret - za ogół ;-) bardzo fajny kawałek

Complicated - za piosenkę "dla słuchacza". Gdyby to był singiel #1, to płyta sprzedałą by sie równie dobrze. Gdyby to był singiel #2, HAND sprzedał by się jeszcze lepiej.

Dwa kawałki z płyty troche mnie hmmm nie lubią ;-) Who says i wildflower... ale w sumie nie zauważam ich słuchając całej reszty.

Z jednej strony płyta wydaje sie być hmm "młodzieżowa" i niedojrzała, a z drugiej, po głebszej analizie mozna stwierdzić ze jest wręcz odwrotnie...
"i pokój będzie ostatnim słowem historii"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”