Jakie chcielibyście piosenki ??

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
witw
It's My Life
It's My Life

Post autor: witw »

No bez przesady,moze ta piosenka nie jest ''silnie'' rockowa, ale nie jest z gatunku pop. :) smutna jest troche :(
'' Lay Your Hands On Me'' ;***
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

witw pisze:No bez przesady,moze ta piosenka nie jest ''silnie'' rockowa, ale nie jest z gatunku pop. :) smutna jest troche :(
W takim razie chłopaki chyba ponieśli porażkę. Mam wrażenie, że piosenka ta z założenia miała być optymistyczna, podnosząca na duchu, itd. Wystarczy wsłuchać się w tekst, ale w sumie każdy może interpretować ją na swój sposób.
Awatar użytkownika
Canis_Luna
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Canis_Luna »

Powiem szczerze że mnie Welcome... też nie przydapło za bardzo do gustu... a z porównywanych dwóch wolę Say it isn't so ;] A już na pewno ten moment w teledysku kiedy auto wpada na plan :D
"Like Frankie said: I did it my way!"
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Jak chcesz sie nazywac fanką Bon jovi to przesluchaj wszystkie płyty. Poza tym płyty Bon Jovi sie kupuje a nie sciaga z sieci...
A to niby dlaczego?? Bo ty masz z jakiegoś sklepu to inni też muszą mieć??
Moja sprawa skąd mam płyty i jak mi się zachce to może przesłucham wszystkie płyty (ale z tą informacją już się z Tobą nie podzielę)
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

ewaika789 pisze:A to niby dlaczego??
Bo okradasz swoj podobno ukochany zespól. A fan takich rzeczy nie robi.
Obrazek
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

O Jezu jak masz problem Dadi to jej sprawa skad ma bo moze rownie dobrze za darmo z porzadnej strony sciagnac np. LastFm
A przez polroku sciagalam plyty dopuki nie pojechalam za granice bo w polsce trudno jest dostac w sklepie ich stare plyty a itak brakuje mi Crush i Bounce
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Jonoda pisze:A przez polroku sciagalam plyty dopuki nie pojechalam za granice bo w polsce trudno jest dostac w sklepie ich stare plyty a itak brakuje mi Crush i Bounce
A w jakich sklepach ich szukałaś? Ja w Empiku widziałam chyba wszystkie, a nawet jeżeli nie ma jakiegoś wydawnictwa, to ściągają w ciągu 4 dni (bez dodatkowych opłat). Idź po prostu do kasy i zamów.

Kiedyś napisałam na Jovitalku, że BJ nie odwiedzają Polski, choć w 2000r. obiecali, że wrócą. Wówczas jakiś fan z USA czy Wlk. Brytanii stwierdził, że nie powinnam się dziwić, skoro panuje u nas takie piractwo, to i zespół ma nas gdzieś... Oczywiście, nie do końca miał rację, ale tak jesteśmy (Europa Wschodnia) postrzegani na świecie i sami sobie na to zasłużyliśmy.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

a welcome to wherever you are nawet tak dobrze nie znam,raz to słyszałam
Hmm masz HANDa wsró ulubionych płyt a tą piosenkę raz przesłuchałaś ?? Dużo tracisz. Przepiękny refren i wspaniale słowa.
Za takie 2,5 godziny mógłbym dużo dać.... ;)
NO ja tak góra 200 zl za bilet :P Nie no całkiem dobra setlista...
Dandi napisał/a:
witw napisał/a:
a welcome to wherever you are nawet tak dobrze nie znam,raz to słyszałam

No i dobrze. Nawet o jeden raz za dużo :P

Adrian Cie zniszczy... :lol:
HAha Tatar rozwaliłeś mnie :)
Ja go nie musze niszczyć. Czemu mam mu robić przykrość. To co napisał świadczy, zę sam sobie robi przykrość i krzywdę nie słuchając WTWYAre :P

Swoja drogą Jon fajnie powiedział o tej piosence u Larrego Kinga: "Myślałem, ze jak wyjdzie to będzie Wielki przebój, ze trafi do ludzi i będzie sukcesem. Nic z tego. Nie było mowy o żadnym sukcesie. Nie było nawet blisko sukcesu"

Swoja drogą to powinien byc przebój, ale widocznie jest wiecej takich Dandich :P

W skrocie jest beznadziejna :P Ckliwa,słaba,popowa,męcząca z denerwujacym refrenem, ogolnie sama słodycz prawie jak Say it isn't so.
I jeszcze Misunderstood ( 3 2gie single z płyt pod rząd dosyć slodkie). Natomiast obie wymienione przez ciebie piosenki są Genialne. Istne perełki.
Jak chcesz sie nazywac fanką Bon jovi to przesluchaj wszystkie płyty. Poza tym płyty Bon Jovi sie kupuje a nie sciaga z sieci...
No no ciekawe ile Ty masz orginałów :P I nie tylko Bon Jovi :P
No bez przesady,moze ta piosenka nie jest ''silnie'' rockowa, ale nie jest z gatunku pop. :) smutna jest troche :(
Może nostalgiczna, ale zarazem optymistyczna szczególnie w tekście :P
Bo okradasz swoj podobno ukochany zespól. A fan takich rzeczy nie robi.
No a zespół jak obiecuje koncert to powinien przyjechać... czyli wszyscy siebie okradają/oszukują wiec symbioza zachowana.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:No no ciekawe ile Ty masz orginałów :P I nie tylko Bon Jovi :P
Jezeli jestem fanem jakiegos zespołu to kupuje orginał. Płyty Bon Jovi mam wszystkie ( nawet Lost Highway). Tak samo Killersów,Coma,Foo Fighters czy Coldplay. Kiedys sam mnie zjechałeś ,że nie chce kupić LH wiec miałem nadzieje ,że mnie zrozumiesz i poprzesz. Coz, nadzieja matką glupich.
Adrian pisze:Swoja drogą to powinien byc przebój
Co to znaczy "powinien" ? Bo Jon tak powiedzial ? On myślal ,ze LOAP jest słabe i nie chcial na plycie umieszczać :) Sam sie kiedyś smiał ,ze sie na tym nie zna :P
Hmm masz HANDa wsró ulubionych płyt a tą piosenkę raz przesłuchałaś
I to jest właśnie najwieksza komedia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jezeli jestem fanem jakiegos zespołu to kupuje orginał. Płyty Bon Jovi mam wszystkie ( nawet Lost Highway). Tak samo Killersów,Coma,Foo Fighters czy Coldplay. Kiedys sam mnie zjechałeś ,że nie chce kupić LH wiec miałem nadzieje ,że mnie zrozumiesz i poprzesz. Coz, nadzieja matką glupich.
Nie no jestem jak najbardziej za kupowaniem oryginałów. Jednakże rozumiem innych, że nie kupują, bo mają inne wydatki. Ja kupuje orginały praktycznie tylko Bon Jovi (single, rózne edycje itp) czyli wydaje dosyć sporo i nie stać mnie na innych artystów (ale mam w planach parę dyskografii zakupić).
Co to znaczy "powinien" ? Bo Jon tak powiedzial ? On myślal ,ze LOAP jest słabe i nie chcial na plycie umieszczać :) Sam sie kiedyś smiał ,ze sie na tym nie zna :P
Nie bo wg mnie jest to piosenka na miarę przeboju. A co do piosenek to on nie powinien wybierać piosenki które maja trafić na album.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Nie bo wg mnie jest to piosenka na miarę przeboju.
No tak ale to dosyc subiektywne odczucie. Wg mnie np DLS to bylby wielki sukces ale nikt z muzyków,producentów czy wydawców o tym nie pomyślał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Jeśli jest sie fanem to ma sie oryginały, Dandi dobrze napisał - drapanie z neta to kradzież. Rozumiem ściągnąć piosenke "swojego" zespołu, ale całe albumy to przegięcie. Ja mam 3 zespoły, których jestem fanem, mam wszystko co wypluli na rynek i mysle moge spokojnie o sobie mowic jako o fanie tych trzech bandów (na marginesie napisze, ze BJ zalicza sie do tych 3 :cfaniak: ).
Płyty Bon Jovi mam wszystkie ( nawet Lost Highway)
Taka dola fana, musimy kupować nawet LH. :lol:
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Canis_Luna
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Canis_Luna »

Ale nie oszukujmy się - wszyscy sciągają z neta. Nie tylko Polacy... Oczywiście nie mówię tu o całych albumach, a o piosenkach no ale ludzie kochani, kiedy te płyty (zwłaszcza zagraniczne) są takie drogie to co przeciętny zjadacz chleba ma zrobić? Obejść się bez muzyki?
Tatar pisze:Ja mam 3 zespoły, których jestem fanem, mam wszystko co wypluli na rynek i mysle moge spokojnie o sobie mowic jako o fanie tych trzech bandów (na marginesie napisze, ze BJ zalicza sie do tych 3 :cfaniak: ).
Ja mam takich czterech ;) wśród nich oczywiście jest BJ i jestem w trakcie kompletowania oryginalnej dyskografii... zresztą ja bardzo lubię kupować oryginalne płyty i robię to zawsze kiedy fundusze pozwolą dlatego mam sporo oryginałów na półce :)
Adrian pisze:I jeszcze Misunderstood
A Missunderstood to nie z Bounce przypadkiem? Bo chyba mówiliśmy o piosenkach z HAND :P
"Like Frankie said: I did it my way!"
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Post autor: Justyna_1084 »

Dla jasności Misunderstood jest z Bounce ;)
A tak na marginesie BJ mam wszystkie orginały :PPP na nich mogę wydać kasę. Za ściąganiem z neta nie opnuje, ale cóż zrobić przy tak niskich zarobkach jakie mam ;] czasami nie mam wyjscia :(
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Canis_Luna pisze:Ja mam takich czterech wśród nich oczywiście jest BJ i jestem w trakcie kompletowania oryginalnej dyskografii...
Czyli kazdy ma pirackie wersje albumow bo wiekszosc z nas dopiero je kupuje albo zamierza a poza tym nie kazdy ma na to pieniadze
emilka pisze:A w jakich sklepach ich szukałaś? Ja w Empiku widziałam chyba wszystkie, a nawet jeżeli nie ma jakiegoś wydawnictwa, to ściągają w ciągu 4 dni (bez dodatkowych opłat). Idź po prostu do kasy i zamów.

Ale tu juz nie ma tej zabawy ze biegasz po sklepach muzycznych i czekasz na dostawe :D
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”