Teledysk "Because we Can"
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Widzę, że macie zastrzeżenia co do szybkości zmian kamer. Dla mnie to jest główny atut tego klipu i nadaje mu dynamizmu.
Generalnie przy tym klipie mam to samo co z Someday. Jak usłyszałem Someday to zajechało mi cukierkowatą, pozytywną piosenką i od razu ją kupiłem i tupałem nogą. Kiedy obejrzałem klip dodał mi on do jej odbioru surowości i nakreślił średnio optymistyczne przesłanie. Tutaj mam podobnie. Piosenkę odbierałem jako POP-rockowy, plastikowy kawałek. Jak oglądam klip to nie "słyszę" tego plastiku i cukierkowatości. Obraz jak to Sam Bora wspomniał odrobinę barowy nadaje całości surowości i ZDECYDOWANIE lepiej mi się słucha piosenki. Słyszę ZESPÓŁ, słyszę instrumenty, dodaje piosence dynamizmu i energii. Bardzo mi się podoba ciemna kolorystyka. Kupuje jako całość. Nie jestem zdumiony klipem bo jest niskobudżetowy, ale POMAGA piosence w odbiorze. Takie moje zdanie.
Wygląda na to, że historia będzie albo ciągła, albo te same osoby będą spotykały się w inny sposób na swojej drodze w życiu. Jestem ciekaw kolejnych wersji.
http://www.youtube.com/watch?v=o-yO6b6O ... e=youtu.be
Ciekawe rysunki w klipie, które będą pewnie promowały jakoś album. Nie wydaje mi się, żeby umieszczony tam rysunek (3:21) był okładką, bo Jon chyba mówił, że wszyscy z zespołu będą na niej namalowani.
Generalnie przy tym klipie mam to samo co z Someday. Jak usłyszałem Someday to zajechało mi cukierkowatą, pozytywną piosenką i od razu ją kupiłem i tupałem nogą. Kiedy obejrzałem klip dodał mi on do jej odbioru surowości i nakreślił średnio optymistyczne przesłanie. Tutaj mam podobnie. Piosenkę odbierałem jako POP-rockowy, plastikowy kawałek. Jak oglądam klip to nie "słyszę" tego plastiku i cukierkowatości. Obraz jak to Sam Bora wspomniał odrobinę barowy nadaje całości surowości i ZDECYDOWANIE lepiej mi się słucha piosenki. Słyszę ZESPÓŁ, słyszę instrumenty, dodaje piosence dynamizmu i energii. Bardzo mi się podoba ciemna kolorystyka. Kupuje jako całość. Nie jestem zdumiony klipem bo jest niskobudżetowy, ale POMAGA piosence w odbiorze. Takie moje zdanie.
Wygląda na to, że historia będzie albo ciągła, albo te same osoby będą spotykały się w inny sposób na swojej drodze w życiu. Jestem ciekaw kolejnych wersji.
http://www.youtube.com/watch?v=o-yO6b6O ... e=youtu.be
Ciekawe rysunki w klipie, które będą pewnie promowały jakoś album. Nie wydaje mi się, żeby umieszczony tam rysunek (3:21) był okładką, bo Jon chyba mówił, że wszyscy z zespołu będą na niej namalowani.
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Ten mural to nie ma być właśnie taką wypadkową tych czterech wersji? Taka cała historia namalowana na jednym obrazie nie poszatkowana na cztery części? Zapewne jakoś to wykorzystają w Bon Jovi App.Adrian pisze:Ciekawe rysunki w klipie, które będą pewnie promowały jakoś album. Nie wydaje mi się, żeby umieszczony tam rysunek (3:21) był okładką, bo Jon chyba mówił, że wszyscy z zespołu będą na niej namalowani.
Z tego co zrozumiałem początek każdego teledysku będzie w jakiś sposób związany z tym muralem.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
eee, bez przesady - dziarami ma ciało zniszczone...Milla pisze:Widzę, że męskiej części forum pani z piórami przypadła do gustu
[ Dodano: 2013-01-30, 20:29 ]
Jasne, ze to teoretycznie mozliwe, tylko wtedy może sobie na koncertach truchtac w cieniu, siedzieć na L4 podczas kręcenia klipów, nie udzielać wywiadów z powodów upałów itd, ale swojego nazwiska na okładce chyba by się nie wstydził?KondZik pisze:Ale tu nie chodzi o to, że ma się nie chwalić bo każdy normalny by się chwalił. Chodzi o to, że może jest introwertykiem i taki styl lubi i koniec.
[ Dodano: 2013-01-30, 20:49 ]
Nieźle zakręcony mix: laski w strojach z czasów Slippery, różaniec, laska z rogami (?) itd...Adrian pisze: Ciekawe rysunki w klipie, które będą pewnie promowały jakoś album. Nie wydaje mi się, żeby umieszczony tam rysunek (3:21) był okładką, bo Jon chyba mówił, że wszyscy z zespołu będą na niej namalowani.
Ale, ale... wyjaśnił się tekst z Army of One - Jon zamiast sześciostrzałowcem strzala sześciostrunowcem
Te wydarte obrazki pewnie będą się ruszać w naszych telefonach po wczytaniu opcji augmented reality...
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Czyli z tego co rozumiem wyjaśniła się kwestia okładki i wyboru wersji teledysku.
Ręka boksera to teledysk skoncentrowany na jego historii.
Postać Johna to pewnie wersja skupiona na zespole
Dziewczynki to wersja skupiona na nich ( pewnie najciekawsza...xD )
Jest jeszcze ten żołnierz bo jak widać nasz bokser jest też żołnierzem, z tego co w behind the scenes można było zauważyć.
Z tego wychodzi 4 wersje plus ta ogólna ale pewnie będzie łącznie 4 czyli może postać Jona będzie przenosić na ten, który już widzieliśmy.
Cóż ja i tak z tego nie skorzystam bo mi na telefonie to nie idzie.

Ręka boksera to teledysk skoncentrowany na jego historii.
Postać Johna to pewnie wersja skupiona na zespole
Dziewczynki to wersja skupiona na nich ( pewnie najciekawsza...xD )
Jest jeszcze ten żołnierz bo jak widać nasz bokser jest też żołnierzem, z tego co w behind the scenes można było zauważyć.
Z tego wychodzi 4 wersje plus ta ogólna ale pewnie będzie łącznie 4 czyli może postać Jona będzie przenosić na ten, który już widzieliśmy.
Cóż ja i tak z tego nie skorzystam bo mi na telefonie to nie idzie.

-
- Have A Nice Day
- wiki525
- It's My Life
Mam bardzo podobnieMagnolia pisze:a mnie też się wydaje, że jakoś więcej czegoś jest w dzwiękach w teledysku, nie wiem czy perkusja, bas... ale jakoś tak bogatsze dźwiękowoalbo sobie wmawiam

So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name