Wzmianki o BJ
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Nie wiem czy wiesz Sobol, ale na YT można coraz więcej klipów oglądać w HD, a jeszcze więcej w rozdzielczości porównywalnej ze zwykłą TV, która ma o ile mnie pamięć nie myli 720×486... poza tym nie bez powodu coraz więcej nowych telewizorów "współpracuje" z YouTube. Także Twoje porównanie do mp3 jest nie bardzo trafne 
Hehe no właśnie widzę, że się chyba nie zrozumieliśmy
?eby nie było, też bym sobie życzył "starej dobrej" MTV, ale niestety świat się zmienia tak jak się zmienia i czy tego chcemy czy nie telewizje muzyczne w tradycyjnej formie tracą rację bycia i przechodzą do lamusa... mało tego są i tacy co twierdzą, że w nie tak dalekiej przyszłości telewizja w takiej formie jaką znamy przestanie funkcjonować w ogóle 
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
W to akurat nie wierzę. Doczytywanie się video jest irytujące, tym bardziej często miernej jakości. Nie każdego stać na super szybkie łącze - i długo stać nie będzie. A dobra tv promująca muzę na poziomie długo jeszcze będzie w sile
.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
A czy widziałeś Skrócz kanały muzyczne jakie sa w ofercie np. Cyfry? Coraz ich wiecej i więcej (i to na zajebistym poziomie). Jakos to mi się kłóci z Twoja teoria ogólnoświatowej zagłady muzycznej TV.Scrooge pisze:Z polskiej perspektywy faktycznie trudno w to uwierzyć, ale to już się dzieje![]()
[ Dodano: 2010-09-22, 22:07 ]
A co do łącza to zauważ, że jeszcze 5 lat temu standardem było te 256kb/s a teraz mało kto ma mniej niż 1024...
Ostatnio zmieniony 23 września 2010, o 09:07 przez Rattie, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Nie mówię, że telewizja zniknie tylko, że zniknie w takiej formie jak teraz... mówi Ci coś VOD? Np. we Francji Twój Canal + udostępnił swoim abonentom prawie 8 tysięcy tzw. filmów na życzenie, przyszłość telewizji zmierza w podobnym kierunku jak YT, oglądasz to co sobie wybierzesz, a nie to co Ci puszczą. U nas np. TVN we współpracy z Onetem uruchomił swoją platformę na której można oglądać TVNowskie seriale jeszcze przed premierą w TV, oraz wszystkie stare odcinki... Wiadomo, że te zmiany to kwestia lat, u nas pewnie jeszcze wielu, szczególnie, że w Polsce przestarzałe już zwykłe LCD nadal są uznawane za szczyt techniki i powód do dumy przed sąsiadami
Chcesz tego czy nie ale przyszłość to telewizja internetowa.
A to, że Ci cyfra coś dodaje to nie oznacza, że kanał dopiero co powstał
[ Dodano: 2010-09-23, 10:37 ]
http://www.imperion.pl/pl/aktualnosci/6 ... telewizji/ żeby daleko nie szukać ciekawy artykuł
A to, że Ci cyfra coś dodaje to nie oznacza, że kanał dopiero co powstał
[ Dodano: 2010-09-23, 10:37 ]
http://www.imperion.pl/pl/aktualnosci/6 ... telewizji/ żeby daleko nie szukać ciekawy artykuł
Nie wiem o co Ci chodzi, ale najwyraźniej chcesz zrobić zadymę
Przeinaczyć można wszystko, napisałem wyraźnie w odp. na post SOBOLA, że telewizją w takiej formie jaką mamy zmierza ku końcowi, więc po pierwsze nie wiem po co się wcinasz w rozmowę... Dla przypomnienia Sobol napisał
A co do stacji muzycznych to ich popularność drastycznie spadła w porównaniu do lat 90' i to jest FAKT. Po drugie, gdyby było tak jak mówisz, to na głównym MTV dalej puszczano by muzykę, a na potrzeby tandetnych reality show zrobiono by oddzielny kanał np. MTV RS
tymczasem jak widzisz jest dokładnie na odwrót. Skoro większą popularnością cieszą się programy typu randki gejów niż teledyski i programy muzyczne to TAK - TWIERDZę, ?E STACJE MUZYCZNE W TRADYCYJNEJ FORMIE PRZECHODZ? DO LAMUSA. Samych teledysków z resztą też kreci się coraz mniej...
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Więc mu tłumaczę, że takie rzeczy już działają na zachodzie, a kiedyś i do nas przyjdą.W to akurat nie wierzę. Doczytywanie się video jest irytujące, tym bardziej często miernej jakości. Nie każdego stać na super szybkie łącze - i długo stać nie będzie. A dobra tv promująca muzę na poziomie długo jeszcze będzie w sile
A co do stacji muzycznych to ich popularność drastycznie spadła w porównaniu do lat 90' i to jest FAKT. Po drugie, gdyby było tak jak mówisz, to na głównym MTV dalej puszczano by muzykę, a na potrzeby tandetnych reality show zrobiono by oddzielny kanał np. MTV RS