Teledysk "Because we Can"

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

moje oczekiwania się sprawdziły - myślałam, że będzie to historia dłuższa, rozłożona na kolejne części, z zaskakującymi zwrotami - i jest. Taniec na ringu, początkowo bezsensowny w cale taki nie jest :P Niczym na kolejny odcinek serialu, czekam...
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Obejrzałam i tak to zinterpretuję:
4 kotlety:
- schabowy
- mielony
- sojowy
- serowy.
Cokolwiek nie zamówisz to będzie kotlet, tylko każdy trochę w innym smaku! :lol:
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Zastanawia mnie to ' Act I ' w nawiasie. Może to jest tak, że następna wersja teledysku będzie już o żołnierzu? Przecież pod koniec teledysku ten bokser jest żołnierzem i gdzieś jedzie, może na misje? I dowiemy się o tym w następnej części... I to by tłumaczyło że to dopiero pierwsza część historii, a dalsze części będziemy poznawać z wydawaniem nowszych wersji teledysku. Niekoniecznie to musi być wałkowana ciągle walka na ringu.
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

Jeeej, w końcu obejrzałam :)
Hmm... pierwsze skojarzenie po obejrzeniu odnośnie przesłania piosenki w oparciu o 2 (4) historie: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia; jedna ta sama rzecz może znaczyć dla każdego co innego, dla każdego co innego znaczy dla kogo/czego because we can. I pomimo, że osoby są ze sobą w jakiś sposób powiązane miejscem/wydarzeniem/itp. to inaczej na coś patrzą. Każdy ma własną perspektywę. Zobaczymy, czy moja teoria się potwierdzi. Czekam na 3 video :)

Więc obie dziewczyny się znają. To mnie zaskoczyło.
Ach ten boksujący Richie ;)
Ogólnie koncepcja 4 historii mnie nie zaskoczyła, takiego rozpatrzenia się spodziewałam. Nie całkiem inne teledyski, tylko z punktu widzenia 4 osób/par.
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

Najbardziej pociągający w tym teledysku jest boksujący Rysiek.
Teledysk ciągnie się niemiłosiernie mimo iż czas jest ten sam co w przypadku poprzednika. Strasznie nudne, bez punktów zwrotnych. No cóż, czekać tylko dalej może czymś nas zaskoczą :D Oby.
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Wg mnie pomysl z tymi teledyskami orginalny. Nie spotakalem sie z takim motywem. Ale mimo wszystko dalej jest to BWC a jak wiemy z gówna czekolady sie nie zrobi.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
EVENo

Post autor: EVENo »

Cztery teledyski łączące się w spójną całość byłyby sensowne przy czterech różnych piosenkach. Oglądanie historii przy tym samym, powtarzającym się motywie muzycznym jest beznadziejnie nudne.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Jak dobrze pamiętam to Misunderstood oraz All About Lovin' You byla jakas kontynuacja bohaterow. tak?
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Tak. Mimo, że za nimi nie przepadam, biły najnowsze arcydzieło na głowę zarówno w warstwie muzycznej, jak i jeśli chodzi o teledysk. Nie rozumiem dorabiania wielkiej filozofii do tego badziewia (co tak chętnie na forum jest czynione - ratujcie...), bo i utwór słaby, a i pomysł na czterokrotną dawkę tego niestrawnego dania jest co najmniej kretyński. Jak pisałem wcześniej - zamiast kilka razy serwować tą tragedię w czterech aktach, lepiej było zrobić jedno cudeńko, lub z litości dla fanów jakiś jeden choćby zjadliwy teledysk, po którym będę miał ochotę do niego wrócić co najmniej raz jeszcze...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

sobol_77 pisze:Tak. Mimo, że za nimi nie przepadam, biły najnowsze arcydzieło na głowę zarówno w warstwie muzycznej, jak i jeśli chodzi o teledysk. Nie rozumiem dorabiania wielkiej filozofii do tego badziewia (co tak chętnie na forum jest czynione - ratujcie...), bo i utwór słaby, a i pomysł na czterokrotną dawkę tego niestrawnego dania jest co najmniej kretyński. Jak pisałem wcześniej - zamiast kilka razy serwować tą tragedię w czterech aktach, lepiej było zrobić jedno cudeńko, lub z litości dla fanów jakiś jeden choćby zjadliwy teledysk, po którym będę miał ochotę do niego wrócić co najmniej raz jeszcze...
Sobol nie jesteś jedynym fanem na tym świecie więc daj się nacieszyć też innym ;)

Jak widze studenta który chwalił 1 klip to znaczy się, że są osoby do których taki klip trafia.

Idea 4 video mi się podoba. Miały być 4 zupełnie inne klipy. Są 4 oparte na tej samej historii.
Mam nadzieje, że druga część będzie z bohaterem jako żołnierzem a pewnie 3cia w klubie. Domyślam się, że ringu już nie będzie.

Idea mi się podoba wykonanie już średnio. Wole zdecydowanie Everyday czy IML ;P
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

A mnie się pomysł podoba.
Akt 1 - boxer - fajna historia ( czemu doszukujecie się głębszego znaczenia)- proste- fajne
Już wiemy, że następna część będzie związana z żołnierzem...
A trzecia pewnie z dziewczynami... zobaczymy.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Adrian pisze: Wole zdecydowanie Everyday czy IML ;P
Zdecydowanie :).
PS. - Adi, nikomu nie bronię się cieszyć, ale w długoletniej historii zespołu było zdecydowanie więcej powodów do radości niż "to coś" może zafundować (i były ku temu przesłanki - ha). Ile lat możemy się spierać o to samo, nie nudzi Ci się? :PPP
A nowy numer i video do niego - zgroza. Zwyczajnie jestem zniesmaczony, jak zespół tej klasy bez wstydu może nagrywać takie gnioty?
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

sobol_77 pisze:Jedyna różnica to brak panienek z piórkami i więcej ujęć z ringu
To akurat pozytywna różnica...
KondZik

Post autor: KondZik »

Typowo amerykańskie "kompletnie" inne wersje teledysku.
Oni nawet na zrobioną kanapke mówią "awesome" ;]
Zwykłe wyolbrzymianie.
Teledysk dla mnie lepszy niż sam utwór. Ale jest i tak średni, jak na BJ przyzwoity.

Blondynka z tatuażami powoduje, że nie nudze się w czasie oglądania teledyski :D
Ma ktoś numer :cfaniak: ??
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Jak już się bawili w takie historie to naprawdę, Jon mógł sprężyć dupę i pojawić się w paru innych sceneriach, a kolejne części tej historyjki mogły być w klipach do innych utworów. Narzeka, że robienie teledysków to nuda. No co się dziwić, że go to nudzi, skoro jego udział kończy się na tym, że udaje, że śpiewa do mikrofonu. Jakby sam wziął udział w jakiejś historyjce czy coś takiego może by mu się nie znudziło, wielki aktor, w filmach gra, ale do klipu mu się nie chce zagrać.

http://www.youtube.com/watch?v=G133kjKy91U

Szkoda, że nie stać ich by nagrać klip tej klasy, oczywiście nie wiem czy pasowałby do jakiejkolwiek piosenki na albumie bo muzycznie nie ma on jaj, ale Army of One? Moim zdaniem taki klip pasowałby bardzo ciekawie do samego przesłania klipu, jednak jak sobie wyobrażę przy tym muzykę z Army Of One, to nie pasuje mi to. Niemniej, widać kto się stara żeby klipy były naprawdę spoko, a kto robi je na odwal, na szybko, byle było.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”