Nowe utwory

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

bartekbb23

Nowe utwory

Post autor: bartekbb23 »

Jako, że w sieci rozpoczęły się dyskusję na temat nowych utworów to i ja rozpoczynam ja na naszym forum :PPP

Krąży info, że jeden z 12 utworów napisanych na nadchodzącą płytę ma mieć nazwę "Can I Be Happy Now?" i jest inspirowana nowym prezydentem USA Obamą ;] piosenka ma być o tym jak ' oczekuje na cios, ale w międzyczasie próbuję być szczęśliwy' ( org: "I'm bracing for a punch, but in the meantime I'm sure going to try to be happy".') Brzmi zaiste jak kolejna wersja it's my life :D ech ech ech :(
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Krąży info, że jeden z 12 utworów napisanych na nadchodzącą płytę ma mieć nazwę "Can I Be Happy Now?" i jest inspirowana nowym prezydentem USA Obamą ;] piosenka ma być o tym jak ' oczekuje na cios, ale w międzyczasie próbuję być szczęśliwy' ( org: "I'm bracing for a punch, but in the meantime I'm sure going to try to be happy".') Brzmi zaiste jak kolejna wersja it's my life :D ech ech ech :(
Mnie na początku przyszła na myśl inna koncepcja. Tytuł nie brzmi jak typowe IML/HAND... brzmi wręcz w stylu Manic Street Preachers _ Why So Sad, tylko że tam jest na odwrót. Tam wszystko niby jest super ale osoba jest smutna a tutaj mamy oczekiwanie na cios a mimo to ktoś się stara cieszyć.

Brzmi to bardziej jak "tragiczna" piosenka czyli coś "smieje się poprzez płacz" . Jeśli nie będzie to muzycznie podobne do ostatnich pierwszych singli i zabraknie "live my life" to może być super.

[ Dodano: 2009-03-14, 13:02 ]
Chciałem dodać, ze miałem wielkie nadzieje odnośnie nawiazań do polityki i kryzysu na najnowszym albumie ;]
Awatar użytkownika
witw
It's My Life
It's My Life

Post autor: witw »

Heh..ciekawe jak im to wyjdzie... Ale z tym ''live my life'' to masz niestety racje, prawie na kazdej płycie od Crush to było :/ ale po mimo to piosenki sa fajne :D Chociaż naprawdę mogliby urozmaicic tą płytkę nie dodając tego zwrotu :D hm...a może to już tradycja ??? :PPP
'' Lay Your Hands On Me'' ;***
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jakos niestety nie widze przy takim tekscie fajnych rockowych gitar a bardziej granie w stylu WelcomeTWYA...
No ale to wszystko jak na razie spekulacje. Mam nadzieje , ze cała płyta nie bedzie inspirowana Obamą :P
Obrazek
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

czepiacie się tego "live my life" a np. "baby" love itp. co przewija się w każdej piosence jakoś się nie czepiacie.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
bartekbb23

teken020 pisze:czepiacie się tego "live my life" a np. "baby" love itp. co przewija się w każdej piosence jakoś się nie czepiacie.

bo wtedy to były dobre piosenki nie to co teraz :P a użycie live my life jest nacechowane komercyjnie :P
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bo wtedy to były dobre piosenki nie to co teraz :P
Akurat live my life itp jest użyte w dobrych piosenkach (poza Sleep).
A faktycznie love i always przewija sie często w słabszych piosenkach.

Z tym, ze to live my life/it'ś your life ecc troche teraz denerwuje. Na każdez z ostatnich 4rech płyt jest to zamieszczone a można umieścić zamiast tego przecież coś innego ;)
Jakos niestety nie widze przy takim tekscie fajnych rockowych gitar a bardziej granie w stylu WelcomeTWYA...
Nie rób nadziei ;]
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze:poza Sleep
Adrian , serio , co ty masz do Sleep ? Fajna rozrywkowa piosenka , fajnie grana na koncertach ( zwlaszcza w ogolnodostepnym z Londynu ) i to z ciekawym przesłaniem - z tego co widać na stronie to jest to też motto Jona. Mi to wygląda tak, jakbyś chciał koniecznie znalezc jakas slaba piosenke z KTF i ci padło na Sleep co byś mogł troche ponarzekać na świetna płyte ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian , serio , co ty masz do Sleep ?
Tekst ujdzie całkiem dobry, ale ogólnie piosenka zrobiona w takim niby Beatlesowskim pseudo stylu. Oprawa muzyczna dla mnie słaba (nieodpracowana). Melodia też średnia. Ten tekst można by wykorzystać w lepszy sposób.

Moja reakcja na koncercie w Lipsku jak usłyszałem wstęp była taka ... "Jezu, tylko nie to". NO, ale chociaż panowie nagrodzili na końcówce zamiatając gitarami.
i to z ciekawym przesłaniem
W takim samym stylu jak IMLife, Everyday i HAND - będę żył swoim życiem, teraz jest mój czas (a nie jak umre) itp. To ona w sumie zapoczątkowała serie "live my life".
Mi to wygląda tak, jakbyś chciał koniecznie znalezc jakas slaba piosenke z KTF i ci padło na Sleep co byś mogł troche ponarzekać na świetna płyte ;]
A to chyba żaden problem znaleść słabe piosenki na tym mimo wszystko dobrym albumie ;] Zapomniałeś że tam jest np Blame,
bartekbb23

Adrian pisze:(poza Sleep).
Sleep to jest dobra piosenka :PPPP
Adrian pisze:Tekst ujdzie całkiem dobry, ale ogólnie piosenka zrobiona w takim niby Beatlesowskim pseudo stylu.
upadłeś na łeb :D może ty masz takie odczucia, ale ja np uważam, że ma po prostu luzacki klimat i tyle, a że ty widzisz porównanie do Beetlesów i ci to przeszkadza, to ty masz kompleksy :D
Adrian pisze:W takim samym stylu jak IMLife, Everyday i HAND - będę żył swoim życiem, teraz jest mój czas (a nie jak umre) itp. To ona w sumie zapoczątkowała serie "live my life".
i tu się mylisz Adrianie, seria została zapoczątkowana znacznie wcześnie :P
ja bym obstawiał, że zaczęła się właśnie od Sleep ( a kto wie może i wcześniej, nie chce mi się analizować tekstów w tej chwili:) i była kontynuowana poprzez Saturday night ( Hey Man! I'm gonna live my life, like I ain't got nothing but this roll of a dice) :P a potem Jon zobaczył że to opłacalne i odcinał kuponiki :P

[ Dodano: 2009-03-15, 10:08 ]
Adrian pisze:A to chyba żaden problem znaleść słabe piosenki na tym mimo wszystko dobrym albumie ;] Zapomniałeś że tam jest np Blame,
ciebie to pogięło, Blame to dobra piosenka :whoeva: Na KTF naprawdę nie ma słabych punktów ;/
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Adrian pisze:ogólnie piosenka zrobiona w takim niby Beatlesowskim pseudo stylu
Nie w beatlesowskim, tylko w odniesieniu do klasycznego rock & rolla i rythm & bluesa.
bartekbb23 pisze:Adrian napisał/a:
W takim samym stylu jak IMLife, Everyday i HAND - będę żył swoim życiem, teraz jest mój czas (a nie jak umre) itp. To ona w sumie zapoczątkowała serie "live my life".

i tu się mylisz Adrianie, seria została zapoczątkowana znacznie wcześnie :P
ja bym obstawiał, że zaczęła się właśnie od Sleep ( a kto wie może i wcześniej, nie chce mi się analizować tekstów w tej chwili:) i była kontynuowana poprzez Saturday night ( Hey Man! I'm gonna live my life, like I ain't got nothing but this roll of a dice) :P a potem Jon zobaczył że to opłacalne i odcinał kuponiki :P
Adrianowi właśnie chodziło o to, że Sleep było pierwszym tego typu utworem.
Ale to i tak guzik prawda, bo przesłanie tego kawałka jest inne niż serii "live my live '00" xD
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrianowi właśnie chodziło o to, że Sleep było pierwszym tego typu utworem.
I to jest w tym właśnie najlepsze. Się Bartek naprodukował a w sumie napisał to co ja napisałem xD
upadłeś na łeb :D może ty masz takie odczucia,
No wiadomo, ze pisze o swoich odczuciach.
była kontynuowana poprzez Saturday night ( Hey Man! I'm gonna live my life, like I ain't got nothing but this roll of a dice) :P
Z tym, ze Someday to ma troche inne przesłanie niż Sleep, IML, Everyday chociaż oczywiście można podciągnąć.
ciebie to pogięło, Blame to dobra piosenka :whoeva: Na KTF naprawdę nie ma słabych punktów ;/
1.Nie
2.Są (Blame / Sleep / LBOSoul / Fear (dziwie się, ze ja tak cenicie) / Momentami narzekalem też na I Want You, ale z czasem ja polubiłem)
Nie w beatlesowskim, tylko w odniesieniu do klasycznego rock & rolla i rythm & bluesa.
Ja tam słyszę Beatelsów.
bo przesłanie tego kawałka jest inne niż serii "live my live '00" xD
No właśnie tutaj jest praktycznie to samo z tym, ze w inny sposób ujęte trochę.
No ok mogę sie zgodzic, że w Sleep chodzi raczej o czerpanie z życie bawiąc się (Sex, Drugs, RNR) a w IML, Everyday na życiu pełnią życia i docenianiu to co ważne (a nie tylko zabawa). Ale to tak jak z HANDem w tym momencie, bo to raczej sprzeciw przeciwko komuś (pomimo czegoś będę żył pełnią zycia).

W każdym razie czekam na Live My Life cześć 6tą ;]
bartekbb23

Adrian pisze:Się Bartek naprodukował a w sumie napisał to co ja napisałem xD
się napisałem, ale na bank jest coś przed Sleep które miało już oparcie na live my life, ale nie chce mi się jak pisałem analizować :P
Adrian pisze:Cytat:

1.Nie
2.Są (Blame / Sleep / LBOSoul / Fear (dziwie się, ze ja tak cenicie) / Momentami narzekalem też na I Want You, ale z czasem ja polubiłem)

to samo twierdzi większość z forumowiczów o twoim kochanym handzie :P
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

się napisałem, ale na bank jest coś przed Sleep które miało już oparcie na live my life, ale nie chce mi się jak pisałem analizować :P
Na stronce masz wyszukiwarkę tekstów :P
to samo twierdzi większość z forumowiczów o twoim kochanym handzie :P
Widzisz jesteśmy do nich w opozycji. I pamiętaj nie zawsze wększość ma racje ;]
bartekbb23

Adrian pisze:Na stronce masz wyszukiwarkę tekstów :P
omg :whoeva: napisałem że nie chce mi się analizować, co mi po wyszukiwarce, musiałbym wpisać frazę live my life, ale nawiązanie do live my life mogłoby być jakieś inne i by się nic nie pokazało
Adrian pisze:to samo twierdzi większość z forumowiczów o twoim kochanym handzie :P

Widzisz jesteśmy do nich w opozycji. I pamiętaj nie zawsze wększość ma racje ;]
;]

mów za siebie, to że lubię handa nie znaczy, że uważam go za najgenialniejszą płytę jak ty, jest dobra ale to wszystko :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”