Krąży info, że jeden z 12 utworów napisanych na nadchodzącą płytę ma mieć nazwę "Can I Be Happy Now?" i jest inspirowana nowym prezydentem USA Obamą
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Mnie na początku przyszła na myśl inna koncepcja. Tytuł nie brzmi jak typowe IML/HAND... brzmi wręcz w stylu Manic Street Preachers _ Why So Sad, tylko że tam jest na odwrót. Tam wszystko niby jest super ale osoba jest smutna a tutaj mamy oczekiwanie na cios a mimo to ktoś się stara cieszyć.Krąży info, że jeden z 12 utworów napisanych na nadchodzącą płytę ma mieć nazwę "Can I Be Happy Now?" i jest inspirowana nowym prezydentem USA Obamąpiosenka ma być o tym jak ' oczekuje na cios, ale w międzyczasie próbuję być szczęśliwy' ( org: "I'm bracing for a punch, but in the meantime I'm sure going to try to be happy".') Brzmi zaiste jak kolejna wersja it's my life
ech ech ech
Akurat live my life itp jest użyte w dobrych piosenkach (poza Sleep).bo wtedy to były dobre piosenki nie to co teraz
Nie rób nadzieiJakos niestety nie widze przy takim tekscie fajnych rockowych gitar a bardziej granie w stylu WelcomeTWYA...
Adrian , serio , co ty masz do Sleep ? Fajna rozrywkowa piosenka , fajnie grana na koncertach ( zwlaszcza w ogolnodostepnym z Londynu ) i to z ciekawym przesłaniem - z tego co widać na stronie to jest to też motto Jona. Mi to wygląda tak, jakbyś chciał koniecznie znalezc jakas slaba piosenke z KTF i ci padło na Sleep co byś mogł troche ponarzekać na świetna płyteAdrian pisze:poza Sleep
Tekst ujdzie całkiem dobry, ale ogólnie piosenka zrobiona w takim niby Beatlesowskim pseudo stylu. Oprawa muzyczna dla mnie słaba (nieodpracowana). Melodia też średnia. Ten tekst można by wykorzystać w lepszy sposób.Adrian , serio , co ty masz do Sleep ?
W takim samym stylu jak IMLife, Everyday i HAND - będę żył swoim życiem, teraz jest mój czas (a nie jak umre) itp. To ona w sumie zapoczątkowała serie "live my life".i to z ciekawym przesłaniem
A to chyba żaden problem znaleść słabe piosenki na tym mimo wszystko dobrym albumieMi to wygląda tak, jakbyś chciał koniecznie znalezc jakas slaba piosenke z KTF i ci padło na Sleep co byś mogł troche ponarzekać na świetna płyte
Sleep to jest dobra piosenkaAdrian pisze:(poza Sleep).
upadłeś na łebAdrian pisze:Tekst ujdzie całkiem dobry, ale ogólnie piosenka zrobiona w takim niby Beatlesowskim pseudo stylu.
i tu się mylisz Adrianie, seria została zapoczątkowana znacznie wcześnieAdrian pisze:W takim samym stylu jak IMLife, Everyday i HAND - będę żył swoim życiem, teraz jest mój czas (a nie jak umre) itp. To ona w sumie zapoczątkowała serie "live my life".
ciebie to pogięło, Blame to dobra piosenkaAdrian pisze:A to chyba żaden problem znaleść słabe piosenki na tym mimo wszystko dobrym albumieZapomniałeś że tam jest np Blame,
Nie w beatlesowskim, tylko w odniesieniu do klasycznego rock & rolla i rythm & bluesa.Adrian pisze:ogólnie piosenka zrobiona w takim niby Beatlesowskim pseudo stylu
Adrianowi właśnie chodziło o to, że Sleep było pierwszym tego typu utworem.bartekbb23 pisze:Adrian napisał/a:
W takim samym stylu jak IMLife, Everyday i HAND - będę żył swoim życiem, teraz jest mój czas (a nie jak umre) itp. To ona w sumie zapoczątkowała serie "live my life".
i tu się mylisz Adrianie, seria została zapoczątkowana znacznie wcześnie
ja bym obstawiał, że zaczęła się właśnie od Sleep ( a kto wie może i wcześniej, nie chce mi się analizować tekstów w tej chwili:) i była kontynuowana poprzez Saturday night ( Hey Man! I'm gonna live my life, like I ain't got nothing but this roll of a dice)a potem Jon zobaczył że to opłacalne i odcinał kuponiki
![]()
I to jest w tym właśnie najlepsze. Się Bartek naprodukował a w sumie napisał to co ja napisałem xDAdrianowi właśnie chodziło o to, że Sleep było pierwszym tego typu utworem.
No wiadomo, ze pisze o swoich odczuciach.upadłeś na łebmoże ty masz takie odczucia,
Z tym, ze Someday to ma troche inne przesłanie niż Sleep, IML, Everyday chociaż oczywiście można podciągnąć.była kontynuowana poprzez Saturday night ( Hey Man! I'm gonna live my life, like I ain't got nothing but this roll of a dice)
1.Nieciebie to pogięło, Blame to dobra piosenkaNa KTF naprawdę nie ma słabych punktów
Ja tam słyszę Beatelsów.Nie w beatlesowskim, tylko w odniesieniu do klasycznego rock & rolla i rythm & bluesa.
No właśnie tutaj jest praktycznie to samo z tym, ze w inny sposób ujęte trochę.bo przesłanie tego kawałka jest inne niż serii "live my live '00" xD
się napisałem, ale na bank jest coś przed Sleep które miało już oparcie na live my life, ale nie chce mi się jak pisałem analizowaćAdrian pisze:Się Bartek naprodukował a w sumie napisał to co ja napisałem xD
Adrian pisze:Cytat:
ciebie to pogięło, Blame to dobra piosenkaNa KTF naprawdę nie ma słabych punktów
1.Nie
2.Są (Blame / Sleep / LBOSoul / Fear (dziwie się, ze ja tak cenicie) / Momentami narzekalem też na I Want You, ale z czasem ja polubiłem)
Na stronce masz wyszukiwarkę tekstówsię napisałem, ale na bank jest coś przed Sleep które miało już oparcie na live my life, ale nie chce mi się jak pisałem analizować
Widzisz jesteśmy do nich w opozycji. I pamiętaj nie zawsze wększość ma racjeto samo twierdzi większość z forumowiczów o twoim kochanym handzie
omgAdrian pisze:Na stronce masz wyszukiwarkę tekstów![]()
Adrian pisze:to samo twierdzi większość z forumowiczów o twoim kochanym handzie
Widzisz jesteśmy do nich w opozycji. I pamiętaj nie zawsze wększość ma racje