Jakie covery w wykonaniu Bon Jovi chcielibyście usłyszeć
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Szukałem takiego tematu na forum, lecz go nie znalazłem. Jak dobrze wiecie, prawie każdy wykonawca nagrywał covery, czyli utwory wykonywane oryginalnie przez innego wykonawcę. Gdyby Bon Jovi miało nagrać płytę z coverami, to jakie piosenki chcielibyście na niej usłyszeć. Z chęcią usłyszałbym w wykonaniu Bon Jovi jedyny przebój nieistniejącej kapeli One-Hit Wonder New Radicals, czyli "You Get What You Give", bo to bardzo przebojowa i melodyjna piosenka. Ciekawe jak w Jon zaśpiewałby tą frazę: fashion shoots with Beck and Hanson/Courtney Love and Marilyn Manson/you're all fakes/run to your mansions/come around, we'll kick your ass in!. Z prawami autorskimi też nie powinno być problemów, ponieważ copyright utworów Bon Jovi jak i New Radicals należy do wytwórni Universal.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Hehe. Tego numeru NR. szukałem od dawna i nikt nie mógł mi pomóc ;D
A ja podam taką listę. Jest to mix wykonawców różnego typu muzyki. Interesowałoby mnie i to bardzo jak BJ poradziliby sobie z tak rożnymi numerami i wokalnie i muzycznie.
Somebody Told Me - The Killers
M.Manson - Devour
RStones - Anybody Seen My Baby
HIM - Join Me
ATB - You're Not Alone
Bob Marley - Buffalo Soldiers
Prince - Purple Rain
sin with sebastian - shut up and sleep with me
Omega - The Girl With Pearl Hair
Oasis - Don't Look Back In Anger
Alice In Chains - Nutshell
Mando Diao - Dance with Somebody
Roxette - Spending My Time
Goo Goo Dolls - Here Is Gone
Edie Brickell - Good Times
My Chemical Romance - I Don't Love You
MASH - Suicide is Painless
The La's - There She Goes
Placebo - Bright Lights
U2 - Beautiful Day
A ja podam taką listę. Jest to mix wykonawców różnego typu muzyki. Interesowałoby mnie i to bardzo jak BJ poradziliby sobie z tak rożnymi numerami i wokalnie i muzycznie.
Somebody Told Me - The Killers
M.Manson - Devour
RStones - Anybody Seen My Baby
HIM - Join Me
ATB - You're Not Alone
Bob Marley - Buffalo Soldiers
Prince - Purple Rain
sin with sebastian - shut up and sleep with me
Omega - The Girl With Pearl Hair
Oasis - Don't Look Back In Anger
Alice In Chains - Nutshell
Mando Diao - Dance with Somebody
Roxette - Spending My Time
Goo Goo Dolls - Here Is Gone
Edie Brickell - Good Times
My Chemical Romance - I Don't Love You
MASH - Suicide is Painless
The La's - There She Goes
Placebo - Bright Lights
U2 - Beautiful Day
Youth Gone Wild. ale jon musiałby cofnąć się w czasie o 20 lat
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Jeżeli chodzi o Guns N' Roses, to ciekawe jakby sobie poradzili z tak ekstremalnie długim i złożonym utworem jakim jest "Estranged" (9:23). Ciekawi mnie też jakby brzmiałby w ich wykonaniu piosenka "21 Guns" zespołu Green Day, ale to jest bardzo nowe. Myślałem też o jakimś utworze Aerosmith z lat 90. jak np: "Cryin'", "Walk on Water" czy "Hole in my Soul".
- Alicia 478
- It's My Life
- Alicia 478
- It's My Life
Po głowie chodzi mi też "Breakaway" ZZ Top u którym tak dużo pisałem, głównie dlatego że reżyserem wideoklipu do tego utworu był ten sam pan, który zrobił dla Bon Jovi teledyski "Always" i "Lie to Me". Nie wiedzieć czemu ta mini-historia z Fairuzą-wampirzycą pasuje jak ulał do tych dwóch utworów Bon Jovi.
W jakim sensie? Wokalnie? Szczerze wątpie.Alicia 478 pisze:Jon poległby po 10 sGeminiman019 pisze:Jeżeli chodzi o Guns N' Roses, to ciekawe jakby sobie poradzili z tak ekstremalnie długim i złożonym utworem jakim jest "Estranged" (9:23).\.![]()
Ja bym chciał usłyszeć coś Queenów. Another One bites the dust, albo Tie your mother down. Byłoby nieźle. I tak ogromnym zaskoczeniem było dla mnie jak zaczęli grać Roadhouse Blues. Zaje***cie, że chce im sie grać takie rzeczy.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
- Alicia 478
- It's My Life
Nie chodzi mi o wokal( zaśpiewałby to na swój sposób) , mam na myśli to ze nie utrzymałby poziomu tej piosenki. Po prostu jest ona dość specyfizna tak jak i wokal Axla . W tym wypadku idealnie to współgra i nie wyobrażam sobie ( przy okazji wcale nie mam na to ochoty) extranged i w wykonaniu Jona.Tatar pisze:W jakim sensie? Wokalnie? Szczerze wątpie.Alicia 478 pisze:Jon poległby po 10 sGeminiman019 pisze:Jeżeli chodzi o Guns N' Roses, to ciekawe jakby sobie poradzili z tak ekstremalnie długim i złożonym utworem jakim jest "Estranged" (9:23).\.![]()
każdy cover był by świetny, ale nie z obecnym wokalem Jona, który jest "miękki"
It's not where we're coming from