Rockowi mistrzowie
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- culles
- It's My Life
- Kontakt:
Rockowi mistrzowie
Ranking zespołów rockowych wykonany przez onet.pl
http://muzyka.onet.pl/mr,1218732,wiadomosci.html
BJ pozytywnie na 9 miejscu, ale komentarze wołąją o pomstę do nieba...
http://muzyka.onet.pl/mr,1218732,wiadomosci.html
BJ pozytywnie na 9 miejscu, ale komentarze wołąją o pomstę do nieba...
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
No cóż, kolejny ranking, w zależności od punktu widzenia lepszy/gorszy. Tym razem BJ na wysokiej pozycji, co dla nas jest zjawiskiem pozytywnym, ale za to indyczą się i buldoczą inni XD. Cóż, jak to zwykle w takich rankingach bywa... można bez końca grymasić, bo każdy ma inne zdanie XD. A BJ nigdy nie cieszyło się szacunkiem w Polsce....
Radziłabym się nie przejmować komentarzami a'la 'co oni tu robią!... Toż to nie rok jeno pop/latino/muzyka klasyczna/disco polo/gangsta hip-hop/ satanistyczny metal....' bo ile ludzi, tyle opinii, grunt że ktoś docenia czasem BJ :mrgreen: .
Nawet w Polsce :mrgreen: .
Radziłabym się nie przejmować komentarzami a'la 'co oni tu robią!... Toż to nie rok jeno pop/latino/muzyka klasyczna/disco polo/gangsta hip-hop/ satanistyczny metal....' bo ile ludzi, tyle opinii, grunt że ktoś docenia czasem BJ :mrgreen: .
Nawet w Polsce :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Czepiają się ! Niech słuchają sobie czego tam tylko chcą, ale niech nie obrażają innych tylko dlatego, że ich ulubiony zespół nie okazał się najlepszy! Niedawno zauważyłam, że niektórzy nie rozumieją rocka! Kojarzą go z jakims nie normalnym rodzajem muzyki. Wiele moich koleżanek pyta mnie : Jak ty możesz tego słuchać? Odpowiadam, że normalnie. Tak jak one swojego techno czy popu. Mi podoba się to, im tamto i tak już jest!
- Sandra1988
- It's My Life
ja na tego typu rankingi nie zwracam uwagi dla mnie ważne jest to co ja myśle na temat konkretnej grupy komuś sie nie podoba?? niech nie słucha co za problem... miło jest gdy ktoś docenia twoją ulubioną grupe ale tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
- Beerdrinker
- I Believe
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
A skąd to wiesz? Może akurat się znają??Sandra1988 pisze: tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p
A co do samej listy to mnie się podoba. I nie dziwi mnie brak Queena czy Purpli. Jakiej listy by człowiek nie zrobił i tak się znajdzie mnóstwo osób którzy będą pytać czemu nie ma tego czy tamtego... Da się Pink Floyd, będą pytania czemu nie ma Queen, da cię Queen - czemu nie ma Pink Floyd itd.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
...I właśnie to, jak mi się wydaje, jest najlepszym dowodem na to, że rankingi są do zadu :mrgreen:
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
- Sandra1988
- It's My Life
może nie potrzebnie oceniam ich jednakową miarą ale dla mnie (większość) z nich to grupa przemądrzalców którzy uważają siebie za wszechwiedzących i speców od muzyki ale tak naprawde większość zespołów znają tylko powieszchniowo i często są do nich uprzedzeni... taka jest moja opinia jeżeli sie myle trudno... ale ja takie mam wrażenieSandra1988 napisał/a:
tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p
A skąd to wiesz? Może akurat się znają
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Trudno się w pewnym sensie z Sandrą nie zgodzić. To znaczy, owszem, zdarzają się pewnie i tacy recenzenci czy 'układacze rankingów' XD, którzy oceniając jakiś zespół znają jego całą twórczość i na tej podstawie wydają co prawda subiektywną, bo własną, ale jednak zawsze uargumentowaną opinię na temat tego zespołu. Ale zapewne np. zwykle niska pozycja Richiego w rankingach najlepszych gitarzystów jest w dużej części spowodowana nie jego kiepskimi umiejętnościami, a tym, że patrzy się na niego przez pryzmat Always, It's My Life i Livin'On A Prayer, które są dobrymi utworami, ale w których Richie nie pokazał jeszcze, na co jego stać. I z BJ jako zespołem jest podobnie. Faktycznie bywa, że zespół jest traktowany powierzchniowo albo że rankingi są odzwierciedleniami czyichś uprzedzeń czy ogólnie krążącej opinii *-*. I tak jak napisała Olcat-to najlepszy argument na potwierdzenie tezy, że rankingi faktycznie są do zadu :mrgreen:Sandra1988 pisze:może nie potrzebnie oceniam ich jednakową miarą ale dla mnie (większość) z nich to grupa przemądrzalców którzy uważają siebie za wszechwiedzących i speców od muzyki ale tak naprawde większość zespołów znają tylko powieszchniowo i często są do nich uprzedzeni... taka jest moja opinia jeżeli sie myle trudno... ale ja takie mam wrażenieSandra1988 napisał/a:
tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p
A skąd to wiesz? Może akurat się znają
A poza tym fakt, listy takie nie są z gumy, nigdy się nie zawrze na nich wszystkich wykonawców wszechczasów i zawsze ktoś będzie miał powody żeby się doczepić XD.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss