Rockowi mistrzowie

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Rockowi mistrzowie

Post autor: culles »

Ranking zespołów rockowych wykonany przez onet.pl

http://muzyka.onet.pl/mr,1218732,wiadomosci.html

BJ pozytywnie na 9 miejscu, ale komentarze wołąją o pomstę do nieba...
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

No cóż, kolejny ranking, w zależności od punktu widzenia lepszy/gorszy. Tym razem BJ na wysokiej pozycji, co dla nas jest zjawiskiem pozytywnym, ale za to indyczą się i buldoczą inni XD. Cóż, jak to zwykle w takich rankingach bywa... można bez końca grymasić, bo każdy ma inne zdanie XD. A BJ nigdy nie cieszyło się szacunkiem w Polsce....
Radziłabym się nie przejmować komentarzami a'la 'co oni tu robią!... Toż to nie rok jeno pop/latino/muzyka klasyczna/disco polo/gangsta hip-hop/ satanistyczny metal....' bo ile ludzi, tyle opinii, grunt że ktoś docenia czasem BJ :mrgreen: .
Nawet w Polsce :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

O ile wime nie jest to lista Onetu tylko z Wielkiej Brytani
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Radze nie zwracac uwagi na te glupie komentarze. Ludzie poprostu nie widza w tej dziesiatce swoich ulubionych zespolow i czepiaja sie innych, ktore tam sa. Cieszmy sie, ze Bj wogole znajduja sie w tym rankingu, no i ze ktos ich docenil :)
Dadusia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Dadusia »

Czepiają się ! Niech słuchają sobie czego tam tylko chcą, ale niech nie obrażają innych tylko dlatego, że ich ulubiony zespół nie okazał się najlepszy! Niedawno zauważyłam, że niektórzy nie rozumieją rocka! Kojarzą go z jakims nie normalnym rodzajem muzyki. Wiele moich koleżanek pyta mnie : Jak ty możesz tego słuchać? Odpowiadam, że normalnie. Tak jak one swojego techno czy popu. Mi podoba się to, im tamto i tak już jest!
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Co do komentarzy - fakt, brak Queen czy Deep Purple na tej liście również trochę mnie dziwi, ale... miło, że ktoś BJ docenił.
Awatar użytkownika
Sandra1988
It's My Life
It's My Life

Post autor: Sandra1988 »

ja na tego typu rankingi nie zwracam uwagi dla mnie ważne jest to co ja myśle na temat konkretnej grupy komuś sie nie podoba?? niech nie słucha co za problem... miło jest gdy ktoś docenia twoją ulubioną grupe ale tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Awatar użytkownika
Beerdrinker
I Believe
I Believe

Post autor: Beerdrinker »

Racja, ja tez nie lubię takich zestawień. Sa zbyt... nie pasujące do mojej bardzo sybiektywnej opinii... :P :D
Call Me black, call Me white, call Me anything You like, jus dont call Me late for the party.

80's rocks !
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Sandra1988 pisze: tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p
A skąd to wiesz? Może akurat się znają??
A co do samej listy to mnie się podoba. I nie dziwi mnie brak Queena czy Purpli. Jakiej listy by człowiek nie zrobił i tak się znajdzie mnóstwo osób którzy będą pytać czemu nie ma tego czy tamtego... Da się Pink Floyd, będą pytania czemu nie ma Queen, da cię Queen - czemu nie ma Pink Floyd itd.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

...I właśnie to, jak mi się wydaje, jest najlepszym dowodem na to, że rankingi są do zadu :mrgreen:
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
Sandra1988
It's My Life
It's My Life

Post autor: Sandra1988 »

Sandra1988 napisał/a:
tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p

A skąd to wiesz? Może akurat się znają
może nie potrzebnie oceniam ich jednakową miarą ale dla mnie (większość) z nich to grupa przemądrzalców którzy uważają siebie za wszechwiedzących i speców od muzyki ale tak naprawde większość zespołów znają tylko powieszchniowo i często są do nich uprzedzeni... taka jest moja opinia jeżeli sie myle trudno... ale ja takie mam wrażenie
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Sandra1988 pisze:
Sandra1988 napisał/a:
tego typuy rankingi zazwyczaj układane są przez ludzi którzy przesłuchają lub znają jedną czy dwie piosenki i uważają sie za znawców a żal mi ich ;p

A skąd to wiesz? Może akurat się znają
może nie potrzebnie oceniam ich jednakową miarą ale dla mnie (większość) z nich to grupa przemądrzalców którzy uważają siebie za wszechwiedzących i speców od muzyki ale tak naprawde większość zespołów znają tylko powieszchniowo i często są do nich uprzedzeni... taka jest moja opinia jeżeli sie myle trudno... ale ja takie mam wrażenie
Trudno się w pewnym sensie z Sandrą nie zgodzić. To znaczy, owszem, zdarzają się pewnie i tacy recenzenci czy 'układacze rankingów' XD, którzy oceniając jakiś zespół znają jego całą twórczość i na tej podstawie wydają co prawda subiektywną, bo własną, ale jednak zawsze uargumentowaną opinię na temat tego zespołu. Ale zapewne np. zwykle niska pozycja Richiego w rankingach najlepszych gitarzystów jest w dużej części spowodowana nie jego kiepskimi umiejętnościami, a tym, że patrzy się na niego przez pryzmat Always, It's My Life i Livin'On A Prayer, które są dobrymi utworami, ale w których Richie nie pokazał jeszcze, na co jego stać. I z BJ jako zespołem jest podobnie. Faktycznie bywa, że zespół jest traktowany powierzchniowo albo że rankingi są odzwierciedleniami czyichś uprzedzeń czy ogólnie krążącej opinii *-*. I tak jak napisała Olcat-to najlepszy argument na potwierdzenie tezy, że rankingi faktycznie są do zadu :mrgreen:
A poza tym fakt, listy takie nie są z gumy, nigdy się nie zawrze na nich wszystkich wykonawców wszechczasów i zawsze ktoś będzie miał powody żeby się doczepić XD.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
michalb
It's My Life
It's My Life

Post autor: michalb »

Ja się cieszę, że bon Jovi są na 9 miejscy, choć dziwi mnie brak Queen. Ale pamiętajmy, żę ranking wybrało 56 tysięcy osób, a to już coś 8). Myśle też że każdy ranking nie będzie sie każdemu podobał :P
In The World That Gives You Nothing We Need Something To Believe In....
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

Takie rankingi układane są zazwyczaj cyklicznie, a tworzą je słuchacze jakiejś stacji radiowej lub czytelnicy różnych pism. I tak można ocenić, w jaką gazetkę warto zainwestować lub jakie radio włączyć <mruga>
Proszę państwa, oto pyza :D :
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”