Zna ktoś adres BJ?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

BN_JVI-FUN

Zna ktoś adres BJ?

Post autor: BN_JVI-FUN »

Czy zna ktoś adres na który można wysłać list z prośbą o autograf od BJ?
Wysłałem taki list na adres ze strony http://fanmail.biz/ ( dokładny adres URL: http://www.fanmail.biz/60.html ) ale jest zły, bo przesyłka została do mnie odesłana z USA.

Błagam, niech ktoś mi poda ich prawdziwy adres, na który mogę wysłać list z prośbą o autograf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :beksa:
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Nie ma czegoś takiego jak adres...Nie te czasy...
Kiedyś mogłeś pisać do Backstage, mieli skrytkę pocztową, były jakieś szanse ale trzeba było być członkiem fanklubu...Jesteś w Backstage?
BJ to firma, nic za darmo się nie dostanie...Pozostaje polowanie na lotniskach, w hotelach, udział w konkursach etc...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

BN_JVI-FUN pisze:Błagam, niech ktoś mi poda ich prawdziwy adres, na który mogę wysłać list z prośbą o autograf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chłopie, ślij do mnie. Walnę Ci taki autograf, że sam Blanik będzie Cię prosił o sprzedaż :D
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

prezes1 pisze:BJ to firma, nic za darmo się nie dostanie...Pozostaje polowanie na lotniskach, w hotelach, udział w konkursach etc...
Ewentualnie wykupienie najdroższego pakietu członkowskiego w Backstage, tam wtedy zdaje się, że dodają zdjęcie JBJ z autografem... ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Małe zespoły mają jakieś tam swoje adresy, gdzie można śleć prośby o autograf.. zespół rangi BJ się już raczej w to nie bawi, bo by chyba nic innego nie robili tylko podpisywali zdjęcia.
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

W końcu znalazłam temat, w którym mam coś do powiedzenia...

W temacie autografów siedzę już jakiś czas i z ręką na sercu powiem, że zdobycie podpisów BJ jest ciężkie, ale nie niewykonalne. Sama co prawda bezskutecznie próbowałam już kilka (już niedługo kilkanaście) razy, ale wiem, że niektórym osobom się udaje.

Po pierwsze: można pisać na adres agencji, widziałam nawet kiedyś dwie odpowiedzi, których teraz nie mogę znaleźć. Adres mam gdzieś zapisany, mogę poszukać go później. Adres, który zamieściłeś jest nieaktualny, a poza tym dotyczył tylko Jona (zakładam, że zależy Ci na podpisach wszystkich członków zespołu).
Szczerze powiedziawszy nie polecam tej drogi. Tak jak mówiłam, widziałam ledwie dwie odpowiedzi, a próśb z całą pewnością było więcej. Poza tym odpowiedzi przychodziły bez podpisu Tico.

Po drugie: adresy prywatne. Adres Jona przewracał się nawet tu, na forum. Tej drogi jeszcze nie wypróbowałam, ale wiem, że niektóre osoby odpisują z prywatnych adresów.

Po trzecie: via venue, czyli pisanie na adres koncertu. Tu masz największe szanse na odpowiedź. Musisz tylko wiedzieć czy dana placówka przekazuje listy artystom, no i czy artyści życzą sobie otrzymywania korespondencji od fanów. Jeśli chodzi o BJ to jak najbardziej listy otrzymują, ale nie zawsze na nie odpowiadają. Na fanmailu jest kilka odpowiedzi tą drogą, chociażby ta: http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 5&t=288928
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
BN_JVI-FUN

M.J. pisze:W końcu znalazłam temat, w którym mam coś do powiedzenia...

W temacie autografów siedzę już jakiś czas i z ręką na sercu powiem, że zdobycie podpisów BJ jest ciężkie, ale nie niewykonalne. Sama co prawda bezskutecznie próbowałam już kilka (już niedługo kilkanaście) razy, ale wiem, że niektórym osobom się udaje.

Po pierwsze: można pisać na adres agencji, widziałam nawet kiedyś dwie odpowiedzi, których teraz nie mogę znaleźć. Adres mam gdzieś zapisany, mogę poszukać go później. Adres, który zamieściłeś jest nieaktualny, a poza tym dotyczył tylko Jona (zakładam, że zależy Ci na podpisach wszystkich członków zespołu).
Szczerze powiedziawszy nie polecam tej drogi. Tak jak mówiłam, widziałam ledwie dwie odpowiedzi, a próśb z całą pewnością było więcej. Poza tym odpowiedzi przychodziły bez podpisu Tico.

Po drugie: adresy prywatne. Adres Jona przewracał się nawet tu, na forum. Tej drogi jeszcze nie wypróbowałam, ale wiem, że niektóre osoby odpisują z prywatnych adresów.

Po trzecie: via venue, czyli pisanie na adres koncertu. Tu masz największe szanse na odpowiedź. Musisz tylko wiedzieć czy dana placówka przekazuje listy artystom, no i czy artyści życzą sobie otrzymywania korespondencji od fanów. Jeśli chodzi o BJ to jak najbardziej listy otrzymują, ale nie zawsze na nie odpowiadają. Na fanmailu jest kilka odpowiedzi tą drogą, chociażby ta: http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 5&t=288928

[ Dodano: 2013-07-08, 22:27 ]
Wreszcie ktoś mówi konkretnie. Czy możesz podać mi ten adres?
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

BN_JVI-FUN pisze:Wreszcie ktoś mówi konkretnie. Czy możesz podać mi ten adres?
Wiem o czym mówię, to mówię konkretnie... czasem nawet mnie się zdarza. ;)

Jeśli chodzi o agencję:

Island Def Jam
Universal Music Group
825 Eighth Avenue
New York, NY 10019
USA

Dobrze by było, gdybyś dołączył amerykański znaczek zwrotny. W takich agencjach nikt nie ma ochoty biegać po urzędach w poszukiwaniu znaczka do jakiejś Polski. :ok:
Tak jak mówiłam, odpowiedzi zdarzają się bardzo rzadko, ale się zdarzają... po kilku miesiącach, więc radzę uzbroić się w cierpliwość.
Radzę też nie chwalić się na forum potencjalnym sukcesem, gdyż skutki mojej zazdrości są nieprzewidywalne...
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Można także próbować przez JBJ Soul Fundation.
BN_JVI-FUN

Dziękuję BARDZO !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!
A ja będę próbował do skutku - o ile prędzej nie będę oglądał BJ z ogródka św. Piotra :lol: -
Polecam posty M.J. ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A czy to nie jest ten sam adres który podany był w pierwszym poście? Ten z którego odesłali Twój list? ;)
BN_JVI-FUN

Nie,
tam jest inna nazwa wytwórni: "Island Records"
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No ale adres jest ten sam...Gdyby byli średnio inteligentni to by nie odsyłali... :D
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

prezes1 pisze:A czy to nie jest ten sam adres który podany był w pierwszym poście?
Fakt, nie zauważyłam... w takim razie nie wiem o co chodzi, może jakiś błąd na poczcie albo coś takiego. Ja żadnego zwrotu nie dostałam. :ok:

imp pisze:Można także próbować przez JBJ Soul Fundation.
Nie można, nie przekazują listów Jonowi.
BN_JVI-FUN

To Amerykanie, a jak wiadomo -w większości wypadków- są dość wygodnym narodem, więc coś co nie jest proste jak budowa cepa, co więcej trzeba przy tym POMYŚLEĆ, wolą odesłać, bo przecież nie liczy się to, że jakiś człowiek marzy o autografie ulubionych artystów
(specjalnie pisałem czcionką 36 w Wordzie, żeby nie przyczepili się do nieczytelnego adresu). Z resztą i tak wyślę tam jeszcze kilka listów, więc może jeden... chociaż wolę myśleć, że na pewno jeden wróci... z upragnionymi podpisami, a nie z winy niekompetentnego listonosza. ;[
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”