W końcu znalazłam temat, w którym mam coś do powiedzenia...
W temacie autografów siedzę już jakiś czas i z ręką na sercu powiem, że zdobycie podpisów BJ jest ciężkie, ale nie niewykonalne. Sama co prawda bezskutecznie próbowałam już kilka (już niedługo kilkanaście) razy, ale wiem, że niektórym osobom się udaje.
Po pierwsze: można pisać na adres agencji, widziałam nawet kiedyś dwie odpowiedzi, których teraz nie mogę znaleźć. Adres mam gdzieś zapisany, mogę poszukać go później. Adres, który zamieściłeś jest nieaktualny, a poza tym dotyczył tylko Jona (zakładam, że zależy Ci na podpisach wszystkich członków zespołu).
Szczerze powiedziawszy nie polecam tej drogi. Tak jak mówiłam, widziałam ledwie dwie odpowiedzi, a próśb z całą pewnością było więcej. Poza tym odpowiedzi przychodziły bez podpisu Tico.
Po drugie: adresy prywatne. Adres Jona przewracał się nawet tu, na forum. Tej drogi jeszcze nie wypróbowałam, ale wiem, że niektóre osoby odpisują z prywatnych adresów.
Po trzecie: via venue, czyli pisanie na adres koncertu. Tu masz największe szanse na odpowiedź. Musisz tylko wiedzieć czy dana placówka przekazuje listy artystom, no i czy artyści życzą sobie otrzymywania korespondencji od fanów. Jeśli chodzi o BJ to jak najbardziej listy otrzymują, ale nie zawsze na nie odpowiadają. Na fanmailu jest kilka odpowiedzi tą drogą, chociażby ta:
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 5&t=288928
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.