Płyta Country

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Płyta Country

Post autor: Adrian »

Już wiadomo jaka będzie kolejnośc wydanych płyt w najblizszym czasie. Najpierw best of potem country a potem normalny album.

No i chciałbym dowiedziec się co Wy na ten temat sadzicie. Co sadzą o tym osoby które słuchaja od dawna BJ lub od Crusha czy "Świeższe" osoby. Domyślam się, że starsi fani moga narzekać, tym od Crusha może to latać koło nosa a nowym się nawet podobać (czy jakoś tak).

Chciałbym, aby była to rzeczowa rozmowa bez kłótni itp...

Moje Zdanie:
Powiem tak szczerze, że ostatnio postanowiłem posłuchac sobie kilka piosenek country i tym podobnych, aby wiedzieć cos o tym gatunku więcej. Ogólnie jest to dla mnie nudny rodzaj muzyki i jesli miałby to byc typowy album country to raczej nie będe miał z niego satysfakcji. Jednak Bon Jovi piosenką WSYCGHome udowodnili, że można połączyć rocka z muzyka country i stworzyć coś ... ciekawego.

Wiem, że WSYCGHome jest razem z Widlflower najbardziej krytykowaną piosenką z HANDa. Z drugiej jednak strony w głosowaniach na najlepsze utwory z płytki WSYCGH plasuje się w czołówce. Czemu tak ? Bo sa osoby któym ona wogóle to nie odpowiada i one sa głownymi przeciwnikami.

Dla mnie WSYCGH jest piosenką fajną. Taką radosną, lajtową i przyjemna w słuchaniu. Dodatkowo uwielbiam ja puszczać sobie jak ktos u mnie za długo siedzi a ja nie mam czasu :P

Jeśli nowy album ma być w takim stylu - czyli radosnym, a przedewszystkim lekkim w odbiorze to chce taki album. Dodatkowo na albumie mogłyby się znaleść piosenki Country w stylu piosenki You Can't Loose At Love czyli spokojniejsze z okrojoną ilością muzyki w tle.

Jeśli miałoby być jednak country w tym "standartowym" (Cash itp) stylu to będzie chyba dla mnie jedna z tych najrzadziej słuchanych płyt (tak jak TLFRight).

Nie uważam, że pójście w ta strone jest czymś złym i ciesze się, że już są jakieś piosenki nagrane i że nowa piosenka będzie promować Best Of, ale ja oczekuje bardziej normalny studyjny rockowy album najlepiej w stylu New Jersey, HAND czy TDays. Co jednak nie przeszkadza aby w czasie oczekiwania rozkoszowac się muzyczką Country (wierze, że nie stricto Country tylko bardziej rock-country).

Czekam na wasze refleksje.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Adrian pisze:Już wiadomo jaka będzie kolejnośc wydanych płyt w najblizszym czasie. Najpierw best of potem country a potem normalny album.

No i chciałbym dowiedziec się co Wy na ten temat sadzicie.
Jezeli chodzi o mnie to odpowiada mi "best of" oraz nowa normalna plyta, ale country to naprawde mozna sobie odpuscic. Jezeli nagraja country, wtedy sie zgodze z ludzmi, ktorzy twierdzieli, ze Bon Jovi niszcza wlasna legende.

Nowy album? Dla mnie moze to byc HAND2.
pabloiscool
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: pabloiscool »

wg mnie WSYCGH nie była jakąś genialną piosenką ale na pewno ciekawą, ja chcę posłuchać tej płytki, wolę taką niż żadnej i myślę że będzie to właśnie takie "rockowe country" i płytkę tą na pewno kupię, nawet w dniu premiery :mruga:
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Muszę stwierdzić jak oni wydadzą płytę country to ja na pewno jej nie kupię nawet jakby miała być taka sama jak WSYCGH, bo ta piosenka nie podoba mi się. I muszę się niestety zgodzić z faktem, iż BJ niszczą własną legende o ile jej już nie zniszczyli.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Yo yo yo :D :P
Muszę stwierdzić jak oni wydadzą płytę country to ja na pewno jej nie kupię nawet jakby miała być taka sama jak WSYCGH, bo ta piosenka nie podoba mi się. I muszę się niestety zgodzić z faktem, iż BJ niszczą własną legende o ile jej już nie zniszczyli.
no coz ja w sumie takze nie jestem za plyta country :| Ale czas pokaze, wedlug mnie gorszej plyty od Bounce wydac sie nie da :| A jak ta plyta dala rade wsrod fanow to moze bedzie dobrze :P
Już wiadomo jaka będzie kolejnośc wydanych płyt w najblizszym czasie. Najpierw best of potem country a potem normalny album.
Wg mnie best of bedzie posiadac ok 10 piosenek z TD do HAND.
Moze to ze beda tam piosenki z TD jakos uratuje ta plyte :P Hey God , These days , Something to believe in ... te piosenki na bank podniosa jakosc , ale ... everyday(na bank tam bedzie :| :| :| ) czy nie daj boze
WSYCGH :| :| to bardzo zanizy ocene tej plyty
Nie wierze w to ze na tym krazku dadza 2 piosenki tak dobre jak Always czy Someday I'll be saturday night bo teraz BJ nie stac(nie w sesie finansowym :P ) na nagranie tak wspanialych piosnek :x
Nowy album? Dla mnie moze to byc HAND2.
Pierwszym teledyskiem bedzie Have a nice night :| Wszystkich piosnek bedzie 12 z czego najdluzsza bedzie trwac 3.30 sek :| Nie dzieki !!!!
Jak cos to nowy album to ... These days 2 !! :P :D
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

ZALAMUJE SIE !! !! Czy oni wiedza co robia? Czy wiedza czym to grozi? Czy wiedza ze straca niektorych fanow? Jesli oni to wszystko wiedza i mimo tego brna maniakalnie w strone country to zycze baaaardzo milej drogi. Bo mi sie to kompletnie nie podoba i tez nie kupie tej plyty.

P.S Cos mi sie zdaje ze mozemy sie pozegnac sie z pieknymi klimatami z lat 80 :(. I to mnie bardzo boli...
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Bovi pisze:Pierwszym teledyskiem bedzie Have a nice night Wszystkich piosnek bedzie 12 z czego najdluzsza bedzie trwac 3.30 sek
Jaka masz pewnosc, ze pierwszym singlem bedzie piosenka, ktora bedzie sie nazywac Have a nice night? Jaka masz pewnosc, ze najdluzsza piosenka bedzie trwac 3:30? Na przyszlosc daj sobie spokoj z zakladaniem pewnych rozwojow wydarzen.

PS. Najdluzsza piosenka na HAND trwa 4:55. Jest nia Bells Of Freedom. ;)
Bovi pisze:Jak cos to nowy album to ... These days 2
Tez moze byc.
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Ja wychodzę z takiego założenia:

Jestem szanującym się fanem Bon Jovi już od ponad 6 lat. Są tacy którzy mówią że Bon Jovi niszczą swoją legende, musze przyznać że był taki moment że sam tak myślałem...ale to już mineło.

Są 3 powody dlaczego tak myślałem (i chyba nie tylko ja):

1.Sposób wybierania singli od 2002 roku. No poprostu nie mogę tego przeboleć, czemu takie kawałki jak Last Man Standing czy Bounce nie zostały singlami, chyba im tego nigdy nie wybaczę.

2.Image. No dobra spoko, panowie chcą wyglądać elegancko ale nie do przesady, oni są dinozaurami rocka, gdzie skury, gdzie dżinsy itp. jak za czasów "Keep The Faith".

3.Odnosząc się do image'u. OK?ADKA BOXU, to już przekroczyło wszelkie granice (z szacunkiem dla Elvisa), ale to już nie te lata panowie. Wogóle wyglądają na tej okładce jak lalki.

4.Solówki. Powinny być nieco dłuższe. To by dodało więcej naturalności a i muzyka była by dużo lepsza, bardziej rockowa.

Powyższe punkty mnie najbardziej drażnią i myślę że To jest główna przyczyna, niech lepiej jak najprędzej z tym skończą, w innym razie poprostu popełnią samobójstwo.

Odnośnie jeszcze muzyki, uważam że wciąż tworzą świetną muzykę. Albumy "Have A Nice Day" czy "Crush" są bardzo dobre. Osobiście nie mam nic przeciwko nowemu Best Of, płycie Country i nowemu albumowi. Czekam z niecierpliwością.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

wg mnie WSYCGH nie była jakąś genialną piosenką ale na pewno ciekawą, ja chcę posłuchać tej płytki, wolę taką niż żadnej i myślę że będzie to właśnie takie "rockowe country" i płytkę tą na pewno kupię, nawet w dniu premiery Mruga
Zgadzam się w 100%-ach z całością wypowiedzi.
I muszę się niestety zgodzić z faktem, iż BJ niszczą własną legende o ile jej już nie zniszczyli.
Hmm. czyli wynika, że Jon mógł zabić się w tym 1990 roku i to byłoby najlepsze rowiązanie. Odszedłby będąc na szczycie z Hard-Rockowymi piosenkami a nie Country ...

Fakt faktem, że legenda byłaby większa niż po normalnym zakończeniu kariery. Niestety artystów sztucznie się wywyższa tylko dlatego, że zgineli w dniu swojej chwały. Jak to ktoś napisał przy okazji śmierci Raya Charlesa nic tak nie pomaga promocji płyty jak śmierć.

Hmm chyba najlepszym momentem na śmierć całego zespou albo Jona i rycha byłoby 2 dni po tym jak zagrali akustycznie na MTV VMA ... Wtedy byliby w 10tce każdego rankingu na najlepsze rockowe zespoły.

A swoją legende zaczęli przyćmiewac z płytą Keep The Faith . Następne albumy próbuja stworzyć inna legende (coraz bardziej zamazując tamta). Legende zespołu który idzie z duchem czasu i w kazdej dekadzie potrafi się odnaleść i odnieść sukces.

No i trzeba przyznać, że robia to dobrze, ale nie służy to na pewno osobom którym nie odpowiada dana muzyka.
Ale czas pokaze, wedlug mnie gorszej plyty od Bounce wydac sie nie da
WTF ? Hmm . Dobra następne pytanie :P
Wg mnie best of bedzie posiadac ok 10 piosenek z TD do HAND.
Hehe. Góra 5 piosenek.
ale ... everyday(na bank tam bedzie) czy nie daj boze
WSYCGH to bardzo zanizy ocene tej plyty
Nie wyobrażam sobie Best Of bez tych 2ch bardzo dobrych utworów a zarazem hitów.
Nie wierze w to ze na tym krazku dadza 2 piosenki tak dobre jak Always czy Someday I'll be saturday night bo teraz BJ nie stac(nie w sesie finansowym Język ) na nagranie tak wspanialych piosnek Nie powiem! (omg)
Hmmm. Zrobie to matematycznie (rok szkolny się zaczął więc nie powinno być problemów ze zrozumieniem) :P

(I Am = Last Cigarette = Complicated = Always = DLSecret ) > Someday IBSN

No i jak tu nie stać jak każda piosenka z HANDa jest lepsza od Someday ??
Jak cos to nowy album to ... These days 2
Czemu nie ? Ale po HAND 2. Powiedzmy, że po HAND 2 zacznie się cofanie. Będzie Bounce 2 / Crush 2 / TD 2 / KTF 2 / NJ 2 / SWW 2 / Fahrenheit 2 / Bon Jovi w / I pośmiertny album z najlepszymi demami :) (Boxset)
Czy wiedza ze straca niektorych fanow?
Hmm czy aby na pewno fanów ? Ludzi którzy lubią konkretną muzyke zespołu a nie cenią ich za ich twórczośc. Tzn Ma byc to co mi się podoba a jak nie to nie nagrywajcie nic. Gdzie tu swoboda twórczości artystycznej ? Chcą się rozwijać niech się rozwiajaja. Chca się sprawdzić niech się sprawdzają. Ja jako fan przełkne nawet badziewiarskie płyty i się nie odwróce od zespołu i będe czekał na HAND 2 czy NJ 2. Moge narzekać, ale się nie odwróce. [/i]
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Adrian, jeszcze chwila i zacznę te Twoje tematy blokować bo ile razy już mamy czytać to samo? Cały czas w kółko pieprzysz, pieprzysz i pieprzysz to samo.... Zakładasz temat, zadajesz pytanie, ludzie Ci odpowiedzą, a Ty znowu ze swoim gadaniem wyjeżdżasz.... Mnie opieprzałeś za wałkowanie jednego tematu, Piotrka i parę innych osób tez, a Ty robisz to samo i to jeszcze na większą skalę.
Twojego ostatniego postu komentować nie będe bo mi się po prostu nie chce powtarzać w kółko tego samego i udowadniac Ci jak często się myliszm, a momentami po prostu bełkoczesz.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

hmmm....
Wg mnie best of bedzie posiadac ok 10 piosenek z TD do HAND. Hehe. Góra 5 piosenek
Co czyli caly album bedzie liczyl 7 (5 + 2 nowe )piosenek :P :P czy panowie z BJ wysila sie mocniej i nakreca jeszcze 5 Opel all night'ow :D :P oczywiscie tych z bounce :|
Jaka masz pewnosc, ze pierwszym singlem bedzie piosenka, ktora bedzie sie nazywac Have a nice night? Jaka masz pewnosc, ze najdluzsza piosenka bedzie trwac 3:30? Na przyszlosc daj sobie spokoj z zakladaniem pewnych rozwojow wydarzen
OmG nie chodzilo mi doslownie o to ... nie zauwazyles ze Have a nice day jest zabojczo podobne do Its my life :| wszystkie ich single ktore piewsze promuja plyte sa prawie takie same ... z ta roznica ze w latach 90 to byly naprawde wspaniale piosenki (hey god , keep the faith) a teraz ... everyday :| i oglona klata :-|
W latach 90 piosenki na plycie trwaly dluzej niz teraz ( Dry coutry , these days , bed of roses) a teraz ostatnia dluzsza piosenka jest Next 100 years z crusha tylko dlatego ze jest tam solo richego

PS. Najdluzsza piosenka na HAND trwa 4:55. Jest nia Bells Of Freedom
O ja nie moge ale dlugie !! no to zwracam honor !! :| ... zadna nie przekracza 5 min :|

Nie wyobrażam sobie Best Of bez tych 2ch bardzo dobrych utworów a zarazem hitów

Nie no teraz to nie dalem rady :| Everyday = Hit no coments
WSYCGH = Hit Buhahahahaha :|

Hmmm. Zrobie to matematycznie (rok szkolny się zaczął więc nie powinno być problemów ze zrozumieniem) Język
Wierze ze ich nie bedziesz mial :P :D
Czemu nie ? Ale po HAND 2. Powiedzmy, że po HAND 2 zacznie się cofanie. Będzie Bounce 2 / Crush 2 / TD 2 / KTF 2 / NJ 2 / SWW 2 / Fahrenheit 2 / Bon Jovi w / I pośmiertny album z najlepszymi demami Uśmiech... (Boxset)
Czyli teraz bedzie HanD 2 ?? :P ale nastepnie Bounce 2 ;/ ... to ja sie tak nie bawie :placze: nie chce :D
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Koledze Boviemu proponuje zwiekszyc kulture wypowiedzi.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Koledze Boviemu proponuje zwiekszyc kulture wypowiedzi.
Gdzie kolega Bovi powiedzial cos nie kulturalnego ??
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Bovi pisze:Cytat:

Nie wyobrażam sobie Best Of bez tych 2ch bardzo dobrych utworów a zarazem hitów

Nie no teraz to nie dalem rady Everyday = Hit no coments
WSYCGH = Hit Buhahahahaha
to raz

Bovi pisze:Cytat:
PS. Najdluzsza piosenka na HAND trwa 4:55. Jest nia Bells Of Freedom

O ja nie moge ale dlugie no to zwracam honor ... zadna nie przekracza 5 min

ironia z Twojej strony
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

I to wg ciebie jest obrazliwe czy nie kulturalne ?? Przeklnelem chodz raz ?? Raczej nie . Poprostu napisalem to co sadze :| Formum do tego sluzy ponoc :|
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”