Covery BJ
Moderator: Mod's Team
-
usunięty użytkownik 4858
Zna się tu ktoś na tyle, co powiedziałby mi, w jaki sposób mogę nagrać dźwięk z cyfrowego pianina podłączonego z PC poprzez kabel Midi (gdzie sygnał przetwarzany jest w Kontakt 5 - programie studyjnym posiadającym różne barwy pianina itp.)?
Używam Kontakt 5 - gdzie klawisz jest tylko sterownikiem i nie korzystam z fabrycznych dźwięków pianina, a tych z programu - stąd sprawa jest nieco skomplikowana.
Może mr.bluesman by coś podpowiedział?
Próbowałem już MAGIX Samplitude i ni... wuja się nie chciało nagrywać.
Używam Kontakt 5 - gdzie klawisz jest tylko sterownikiem i nie korzystam z fabrycznych dźwięków pianina, a tych z programu - stąd sprawa jest nieco skomplikowana.
Może mr.bluesman by coś podpowiedział?
Próbowałem już MAGIX Samplitude i ni... wuja się nie chciało nagrywać.
- mr.bluesman
- It's My Life

Zgadza się - It's My Life. Partie Jona i Richiego chyba mieli śpiewać Din i Dobek, ale nie wiem w końcu czy się dogadali w kwestii tego kto co ma robić. Panie też miały mieć swój wkład wokalny - wyższe chórki.KondZik pisze:A przepraszam co gracie? It's my life? A kto śpiewa?
Jeszcze raz się zapytam: ilu gitarzystów chce nagrywać? Ja wstępnie miałem nagrywać talkbox, ale jak ktoś będzie chciał, to może też zagrać zwrotkę albo solówkę na kaczce - nie mam nic przeciwko
No ja w sumie mogę coś na kaczce podegrać jak trzeba.mr.bluesman pisze: Jeszcze raz się zapytam: ilu gitarzystów chce nagrywać? Ja wstępnie miałem nagrywać talkbox, ale jak ktoś będzie chciał, to może też zagrać zwrotkę albo solówkę na kaczce - nie mam nic przeciwko
-
usunięty użytkownik 4858
wstępnie to wah wah chciałem robić jamr.bluesman pisze:Ja wstępnie miałem nagrywać talkbox, ale jak ktoś będzie chciał, to może też zagrać zwrotkę albo solówkę na kaczce - nie mam nic przeciwko
ale z tego co pamiętam mr. bluesmanie, masz prawdziwego talk boxa (ja nie), więc oczywiście rezygnuję na Twoją korzyść
- mr.bluesman
- It's My Life

-
usunięty użytkownik 4858
spoko, profesjonalnego sprzętu nie przebiję;) Może to uratuje ten zespół od wpadkimr.bluesman pisze: Tomker, przeze mnie wylądowałeś na bezrobociu... Ale wiesz, ma być dobra zabawa, więc chyba byłoby ciekawiej gdyby nawet takie jedno wah wah było wykonane przez Twoje struny głosowe
A skoro ma być tez zabawa to Ty nagraj, a ja "zabawię się" w "krytyka"