jovizna, Frankie, Scrooge, ROCKSTAR, Agata BJ, Damned, monjovi
Pisząc w temacie o forumowiczu roku uświadomiłem sobie, że odkąd istnieje forum było na nim wiele wręcz "kultowych" użytkowników którzy w danym okresie byli ważną częścią forum (lub nadal są) a nigdy nie dostąpili zaszczytu wygrania głosowania na forumowicza roku. Z okazji corocznego głosowania warto byłoby przypomnieć sobie takich użytkowników. Zapraszam do dyskusji, bo może to być ciekawy temat
U mnie kolejność alfabetyczna i skupie się raczej na osobach których już nie ma lub są mało aktywni (pomine ważne osoby typu Tomkier, Dand czy EVENo). Kolejnośc alfabetyczna:
Jovi - Jovi to też jedna z bardziej kultowych osób na naszej scenie. Od niego czerpałem dużo informacji i materiałów o Bon Jovi. Postać konkretna o jasnych poglądach. Zawsze mocny obrońca Richiego w swoich wypowiedziach. Dobrze, ze po tylu latach nadal utrzymujemy kontakt.
kikusia28 - Karolina to przedstawicielka dosyć mocnej żeńskiej grupy zadeklarowanych i oddanych fanek Jona. Jasne poglądy i niekoniecznie zawsze przychylne spojrzenie na Ryśka myślę, że wykluczyły ją z możliwości wygrania kiedykolwiek tego głosowania. Grupa wspierająca Ryśka by na to nigdy nie pozwoliła
LoRdI - przedstawiciel starej zlotowej ekipy (Rockitka, Sdms, 99-in-the-shade, Kasiunia, Bon Joviątko, yanni itp). Zawsze toczyłem z nim ciekawe dyskusje w szczególności jeśli chodzi o muzykę rockową. Wspólnie dużo imprezowaliśmy i razem wbiliśmy się na backstage Scorpionsów
Patchfinder - jeden z forumowiczów z którym można było zawsze porozmawiać merytorycznie, rzeczowo o muzyce generalnie, a nie tylko o Bon Jovi. Z Patchfinderem utrzymuje kontakt telefoniczny do dzisiaj i wymieniamy się poglądami, emocjami na temat muzyki, koncertów czy nowych dokonań Bon Jovi. Bardzo brakuje mi tego typu osób na forum.
Pippo - forumowicz z którym swego czasu pisaliśmy non-stop na forum i na FBooku. Nasze poglądy były bardzo zbliżone i razem mogliśmy się cieszyć swoimi spostrzeżeniami. Na forum potrafił dodać zawsze odrobinę humoru i sarkazmu, co urozmaicało dyskusję. Zawsze pamiętać będę wspólne "jaranie" się snippetami do "Any Other Day" i "Make A Memory".
prezes1 - Przedstawiciel osób które były aktywne kiedyś jak i są aktywne teraz. Zarówno u nas jak i na Fofire. Mam do niego sentyment chociaż przez wiele lat w bardzo wielu kwestiach się nie zgadzaliśmy i to dosyć mocno. Myślę, że jest jedną z tych osób, której należy się docenienie za wkład w funkcjonowanie polskiej internetowej sceny Bon Jovi (w tym forum) od samego początku jej istnienia.
Ricky Skywalker - jeśli miałbym oddać głos na osobę najbardziej pokrzywdzoną brakiem "wygranej" w tej zabawie, to byłby to Ricky. Swego czasu bardzo aktywny, emocjonalny, zaangażowany. Przede wszystkim budował nasza forumową społeczność poprzez zloty, akcje, redagowaniem postów a obecnie wykonuje genialną robotę na Facebooku. Nie wiem dlaczego nigdy nie wygrał. Może dlatego, że nagroda jest jedna a chętnych kilkudziesięciu
sobol_77 - Jedna z bardziej "kultowych" i barwnych osób w historii forum. Oddany fan Bon Jovi, którego teksty rozpoczynające się od "oglądałem wczoraj DVD Acces All Areas i piłem Whiskey z colą" było swego czasu najbardziej znanym hasłem na forum. Wielki fan Richiego Sambory i "starego" Bon Jovi przez co nie zgadzaliśmy się w wielu kwestiach. Jednak przez wiele lat trzymaliśmy bliski kontakt i w głowie mam telefony w których powiedział, że "wyrzucił album Lost Highway przez okno", aby kilka lat później zadzwonić i powiedzieć, że obecnie słucha płyty i mu się podoba
studentmibm - jedna z najbardziej charakterystycznych osób w historii forum. Ile to on mi napsuł nerwów swoimi wypowiedziami z którymi się kompletnie nie zgadzałem. Pewne jego wypowiedzi może i bywały pewnym przekroczeniem granic, ale z drugiej strony działo się, oj działo
PePe - jego zawsze będe wspominał jako użytkownika który wnosił dużo pozytywnych emocji w swoich wypowiedziach odnośnie zespołu. Jeden z użytkowników których posty najlepiej mi się czytało. Były osoby, które swoimi wypowiedziami potrafiły budzić kontrowersje i osoby, które wprowadzały w dobry nastrój i PePe należał do tej drugiej grupy.
Jak widać w swoim Top10 zawarłem osoby mi bliskie nie tylko poglądowo, ale też osoby z którymi utrzymuje kontakt w normalnym życiu. Znajdują się osoby z którymi przez wiele lat się nie zgadzałem, ale swoimi poglądami powodowały, że forum żyło i to dosyć mocno. Wszystkie te osoby są zasłużone nfa forum i naprawdę ciężko zrozumieć, że Ricky czy prezes nigdy nie wygrali głosowania
Ciekaw jestem waszych typów
Dla ułatwienia osoby o największej ilości postów na nowym forum:
Tomker, prezes1, Smolek, EVENo, Dand, Miracle-BJ, sobol_77, imp, Rattie, Mkwiatek93, alniac, teken020, Bonjova, kikusia28, Yossarian, Yana, Twisted Sister, harriet, Gloria, misstwisted, Fromasz1899, Tatar, ewaika789, Frankie, Milla, sebcio14, sebcio14, Din_Winter, Thalion, misiek_93, madm, PePe, M.J., TaliaKM, kejt93bub, Piotrek, Bodzio, TheRock, KM, lydia, dobek994, Jonoda, mrok, Kasiunia, Jovinka, studentmibm, Tatiana, magda01614, Kama97, klaudula, Rokitka
Oraz 25 najbardziej aktywnych na starym forum:
CRUSHynka, AgaBonJovi, kaasica, kamil, daroo, Stonka, Kourin, MacAgga, Mateusz Staniszewski, JoviGirl, bucziia, bucziia, Kasiunia, LoRdI, iza, nisia, BJbart, Bodzio, Olcat, tasiemeczka, Klorcio, Bon Joviątko, Gośka, Sandra, Seebra
Zapraszam do dyskusji!