prezes1 pisze:Generalnie słabizna z frekwencją ale nie tylko...Łatwo było zauważyć że organizatorom konkursu nie za bardzo zależało na konkursie. Nie było reklamy, odświeżania tematu, zachęcania.
Konkurs, jak co roku, był reklamowany na naszym Facebooku (w newsie na stronie głównej oraz na podstronie z Konkursami również..), którego obserwuje 2 tysiące osób. Post na temat konkursu polubiło osób 12 (2 razy tyle ile wzięło udział w I etapie). Trudno mówić o braku głosu o konkursie, kiedy daje się go pod nos 2 tysiącom osób..

Jednak nie jestem zaskoczona, że winą obarcza się organizację. Można rzec, że to standardowa reakcja.
prezes1 pisze:Kolejny raz wprowadzono w błąd mówiąc że będzie ankieta w II etapie. Oczywiście jasne dla mnie było że nie będzie ale pewne osoby mogły pomyśleć: ok, nie wiem na kogo głosować, zagłosuję anonimowo w ankiecie potem. I co? I nic, ankiety nie będzie. Czyli w 2 etapie też 6 głosów będzie?
Przyznaję, zwyczajnie zapomniałam o problemie z ankietami. Gdybyś przypomniał mi to na początku konkursu to nie byłoby problemu bo bym to szybko zmieniła. A tak, po ludzku, wypadło mi to z pamięci i poszło tak, jak widać. Nie sądzę by to miało jednak jakikolwiek wpływ na ilość głosów. Zasady są jasne powyżej i
każdy użytkownik może brać udział w głosowaniu.
prezes1 pisze:Pomysł z przedłużeniem o tydzień - nietrafiony. Teraz 2 tygodnie - znowu pudło będzie.
Chciałam dać szansę większej ilości osób do zdobycia nagrody

Chętnych zabrakło, zdarza się.
prezes1 pisze:Konkurs umiera, tak jak i BJ2 powoli się wypala, naturalna kolej rzeczy. Wszystko ma swój kres. Natomiast nowi ludzie na forum nie za bardzo wiedzą o co chodzi, pewnie traktują to jako jakąś wewnętrzną zabawę starych userów.
Wszystko umiera

Małe zainteresowanie nie oznacza natychmiastowej śmierci. Żyjemy i mamy się dobrze

A zasady, tak jak już pisałam - są opisane dokładnie, więc każdy kto czyta z pewnością wie, że to nie jest zabawa tylko dla "starych userów".
Zapomniałam na początku dodać, że gratuluję finałowej trójce!

Aktywność na forum nie była wysoka w tym roku, ale na szczęście zawsze jest tu ktoś, kto pilnuje by coś się działo

Niezmiernie mnie to cieszy. Powodzenia w II etapie!