James Blunt

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Agata BJ pisze:Dla tych, którzy uważają, że James Blunt to tylko kolejny popowy i nic niewarty piosenkarz, nie mający nic do czynienia z gitarami: http://www.youtube.com/watch?v=IUqqXf_AvQE ;)
A ktoś jeszcze ma wątpliwości, to niech zobaczy poniżej czym zajmował się Blunt na pierwszej swojej płycie.

James Blunt – lead vocals on all tracks; guitar on tracks 1, 5, 6 and 9; organ on tracks 3, 4, 6 and 9; piano on tracks 4, 5 and 10; Wurlitzer electric piano on tracks 5, 6 and 7; acoustic guitar on tracks 2 and 7; Rhodes piano on tracks 3 and 4; keyboards and marimba on track 1; classical guitar on track 3; twelve-string guitar on track 4; church organ on track 5; backing vocals on track 6; grand piano on track 8; mellotron on track 9
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

18 czerwca w Oświęcimiu, w ramach II Life Festival odbędzie się koncert Jamesa Blunta. Czy ktoś z Was się wybiera? Wiem, że na forum nie ma zbyt wielkich pasjonatów jego muzyki, ale zawsze warto spytać.
Do wyboru są trzy opcje cenowe. Różnica w cenach między Jamesem a Bon Jovi jest, delikatnie mówiąc, OGROMNA. Także polecam, ponieważ bardzo się opłaca ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

James Blunt oficjalnie zakończył karierę piosenkarza.
http://muzyka.interia.pl/rock/news/jame ... 1855255,46
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Geminiman019 pisze:James Blunt oficjalnie zakończył karierę piosenkarza.
http://muzyka.interia.pl/rock/news/jame ... 1855255,46
Pierw wystawił swoją siostrę na Ebay'u, teraz zakończył karierę. Ot gratka! James Blunt oprócz muzyki zaserwował nam ciekawe perypetie o których wyczytywaliśmy na portalach plotkarskich. Widocznie muzykiem się nie urodził. Jego pieśni zawsze bardziej mnie nudziły, niż porywały, dlatego jego odejście ze świata muzyki nie wywołuje we mnie żadnego smutku.
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Facet był potwornie nudny, żadna strata (jak dla mnie).
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Wierzenie w newsy podawane na tego typu stronach należy najpierw sprawdzić, zanim się w nie uwierzy i przekaże dalej. Wiadomość o zakończeniu kariery przez Blunta jest nieprawdziwa.
Good news for Blunt fans - he's back!
Remember when James Blunt quit music to go and retire in a luxury villa in Ibiza? And we were all a bit jealous that he has a villa, but also relieved that we won't have to hear any more 'You're Beautiful' type ballads?
Well, it looks like it was all just a horrible rumour made up by The Daily Mail - sort of.
What actually happened is this: James Blunt was at the opening of Barbarella in London this week when a writer from The Daily Mail went over to speak to him.
As a joke, Blunt told the writer: "I just want to take some time out for myself. I haven't got any plans to do more songwriting.
"I have been chilling out since I finished my world tour and I've spent a lot of time in Ibiza, where I have a villa."
While it's easy to see how that could be misunderstood, Blunt took to his Facebook to set the story right.
He posted: "The Mail on Sunday has reported that James Blunt has split up due to musical differences. Neither could be reached for comment due to recording commitments," and set his location as Conway Recording Studios.
He also Tweeted a link to a BBC America story, confirming that Blunt is not actually quitting music.
Radzę więc czasem pójść nieco dalej, niż wierzyć w pierwsze co się przeczyta :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

KondZik

Post autor: KondZik »

I tak już pewnie nic ciekawego nie stworzy, chociaż jeden utwór miał nice :))
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Zachęcam do wysłuchania całej dyskografii ;) Oczywiście wszystko zależy od gustu, natomiast ja śmiem twierdzić, że posiada on więcej niż jeden utwór warty uwagi. Dodatkowo gra świetne koncerty, co mówię bez chwili zawahania ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

A już myślałam, że go Iluminaci szantażowali i wolał skończyć po dobroci :cfaniak:
EVENo

Post autor: EVENo »

Ja dalej pozostaję przy tym, że tak jak "1973" podoba mi się wyjątkowo mocno, tak cała reszta singli była dla mnie tylko słuchalna, a "You're Beautiful" doprowadza mnie do koziej sraczki.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Zapewne nie zainteresuje to wielu osób tutaj, ale w październiku wychodzi nowa płyta Jamesa Blunta :) Niedawno ujawniono jej tytuł - "Moon Landing" wraz z krótkim promocyjnym filmikiem: http://youtu.be/rnaumIHM65A
Ktoś jeszcze oprócz mnie się cieszy? :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
fmk.
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: fmk. »

Z chęcią przesłucham, choć z radości nie skaczę :D
What a beautiful mess..
Awatar użytkownika
Margaretka
It's My Life
It's My Life

Post autor: Margaretka »

a pierwszym singlem będzie "Bonfire heart"
http://www.youtube.com/watch?v=_f0T1SJi0QE

Mnie jak narazie nie oczarował - być może przekonam się wraz z ilością odsłuchań.
Słychać, że palcem maczał w nim Ryan Tedder z OneRepublic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”