Michael Jackson nie żyje...
Moderator: Mod's Team
- JasonJovi13
- It's My Life
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Okazją do odświerzenia tematu był wczorajszy dzień. Wybrałem się wczoraj do Silver Screen w ?odzi na specjalny pokaz Tribute to Michael Jackson, na który składało się ponad 4 godziny muzyki Króla Popu. Pierwszy raz miałem okazję zobaczyć zapis koncertu z Bukaresztu i kompilację klipów "Number Ones". Wrażenie było niesamowite. Dopiero oglądając Jacksona "na żywo" przekonałem się jak wielką stratę poniosła muzyka. W dobie dzisiejszej popowej papki, serwowanej nam przez różnych "artystów", wyraźnie zaznacza się geniusz MJ.
Od jakiegoś czasu "chodzą mi po głowie" jego utwory. Który to już raz przekonujemy się o wielkości człowieka po jego śmierci? Cholernie mi go szkoda i już do końca nie uda mi się uwolnić od poczucia, że wcale nie musiał tak skończyć. Tak jak napewno wiele do powiedzenia muzycznie mieliby Mercury, Cobain, Lennon, Presley.
Szkoda mi go jako człowieka, który nie okazał się być na tyle silny by wytworzyć skorupę, której nie zmiękczyłyby żadne, często wyssane z palca, tabloidowe brednie.
Jackson zawsze będzie miał w moim "muzycznym notesie" szczególne miejsce.
PS Wszystkie cztery kinowe sale, gdzie można było obejrzeć widowisko, były wykupione do ostatniego miejsca.
Od jakiegoś czasu "chodzą mi po głowie" jego utwory. Który to już raz przekonujemy się o wielkości człowieka po jego śmierci? Cholernie mi go szkoda i już do końca nie uda mi się uwolnić od poczucia, że wcale nie musiał tak skończyć. Tak jak napewno wiele do powiedzenia muzycznie mieliby Mercury, Cobain, Lennon, Presley.
Szkoda mi go jako człowieka, który nie okazał się być na tyle silny by wytworzyć skorupę, której nie zmiękczyłyby żadne, często wyssane z palca, tabloidowe brednie.
Jackson zawsze będzie miał w moim "muzycznym notesie" szczególne miejsce.
PS Wszystkie cztery kinowe sale, gdzie można było obejrzeć widowisko, były wykupione do ostatniego miejsca.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Do tej pory nie natchnęłam się na żadne słowa od BJ w związku ze śmiercią Michaela. Dziś jednak Jovi podesłał mi ten oto link, w którym Jon, Richie oraz kilka innych gwiazd muzyki wypowiada się na temat Króla Popu i jego odejścia:
http://www.youtube.com/watch?v=KCKb5dl6 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=KCKb5dl6 ... re=related
-
- Have A Nice Day
Gwiazdy metalu w hołdzie Michaelowi Jacksonowi
22 października w sprzedaży pojawi się zaskakująca składanka "Thriller – A Metal Tribute To Michael Jackson".
Jak wynika z tytułu, hołd królowi popu postanowili złożyć twórcy na co dzień preferujący ciężkie granie. Wśród wykonawców znaleźli się Chuck Billy z Testamentu, Corey Glover z Living Colour czy zespół Alien Ant Farm, który zasłynął swoją interpretacją "Smooth Criminal".
Oto tracklista "Thriller – A Metal Tribute To Michael Jackson":
"Thriller" – Chuck Billy (Testament)
"Man In The Mirror" – Danny Worsnop (Asking Alexandria) & Billy Sheehan (Mr. Big)
"The Way You Make Me Feel" – Angelo Moore (Fishbone), Doug Aldrich (Whitesnake) & Rudy Sarzo (Queensryche)
"Black Or White" – Lajon Witherspoon (Sevendust), Bruce Kulick (ex-Kiss) & Tony Franklin (The Firm)
"Beat It" – Priya Panda (Diemonds) & Ron Bumblefoot Thal (Guns N' Roses)
"Billy Jean" – Corey Glover (Living Colour) & Phil Campbell (Motörhead)
"Shake Your Body (Down To The Ground)" – Elias Soriano (Nonpoint)
"Rock With You" – Doug Pinnick (King's X)
"Dirty Diana" – Chris Jericho (Fozzy)
"Bad" - Paul Di'Anno (ex-Iron Maiden) & Craig Goldy (DIO)
"They Don't Care About Us" – Icarus Witch
"Never Can Say Goodbye" – Lonnie Jordan (WAR)
"Smooth Criminal" – Alien Ant Farm
A to zdjęcie jest przepiękne i smutne!
Dwie nieżyjące ikony muzyki razem

22 października w sprzedaży pojawi się zaskakująca składanka "Thriller – A Metal Tribute To Michael Jackson".
Jak wynika z tytułu, hołd królowi popu postanowili złożyć twórcy na co dzień preferujący ciężkie granie. Wśród wykonawców znaleźli się Chuck Billy z Testamentu, Corey Glover z Living Colour czy zespół Alien Ant Farm, który zasłynął swoją interpretacją "Smooth Criminal".
Oto tracklista "Thriller – A Metal Tribute To Michael Jackson":
"Thriller" – Chuck Billy (Testament)
"Man In The Mirror" – Danny Worsnop (Asking Alexandria) & Billy Sheehan (Mr. Big)
"The Way You Make Me Feel" – Angelo Moore (Fishbone), Doug Aldrich (Whitesnake) & Rudy Sarzo (Queensryche)
"Black Or White" – Lajon Witherspoon (Sevendust), Bruce Kulick (ex-Kiss) & Tony Franklin (The Firm)
"Beat It" – Priya Panda (Diemonds) & Ron Bumblefoot Thal (Guns N' Roses)
"Billy Jean" – Corey Glover (Living Colour) & Phil Campbell (Motörhead)
"Shake Your Body (Down To The Ground)" – Elias Soriano (Nonpoint)
"Rock With You" – Doug Pinnick (King's X)
"Dirty Diana" – Chris Jericho (Fozzy)
"Bad" - Paul Di'Anno (ex-Iron Maiden) & Craig Goldy (DIO)
"They Don't Care About Us" – Icarus Witch
"Never Can Say Goodbye" – Lonnie Jordan (WAR)
"Smooth Criminal" – Alien Ant Farm
A to zdjęcie jest przepiękne i smutne!
Dwie nieżyjące ikony muzyki razem

BJ - It's my life - Always !
Czy ktoś z was widział kiedykolwiek w telewizji kompletną wersję teledysku Black or White, łącznie z Intrem (gdzie ojciec nakrzyczał na Macaulay'a Culkina, a ten "zemścił" się na nim, wysyłając go do Afryki przy pomocy ostrego riffu gitarowego), oraz z Outrem (kiedy czarna pantera wychodzi ze studia i zmienia się w Michaela, gdzie tańczy na pustej ulicy w mieście i kopie śmietniki, oraz że to wszystko oglądał w telewizji Bart Simpson).
Wiecie skąd się wzięło określenie "Król Popu"? Otóż tak go kiedyś nazwała Elizabeth Taylor.
Wiecie skąd się wzięło określenie "Król Popu"? Otóż tak go kiedyś nazwała Elizabeth Taylor.
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie widziałam nigdy tej wersji teledysku, choć moja siostra za Jacksonem szalała i jako dziecko byłam zmuszona oglądać teledyski puszczane w telewizji.Geminiman019 pisze:Czy ktoś z was widział kiedykolwiek w telewizji kompletną wersję teledysku Black or White, łącznie z Intrem (gdzie ojciec nakrzyczał na Macaulay'a Culkina, a ten "zemścił" się na nim, wysyłając go do Afryki przy pomocy ostrego riffu gitarowego), oraz z Outrem (kiedy czarna pantera wychodzi ze studia i zmienia się w Michaela, gdzie tańczy na pustej ulicy w mieście i kopie śmietniki, oraz że to wszystko oglądał w telewizji Bart Simpson).
Widziałam tylko fragment z panterą, był analizowany w filmiku na yt o iluminatach i to podobno dlatego nie chcieli puszczać tej wersji teledysku, gdyż zawiera ona jakieś podteksty przeciwko temu stowarzyszeniu.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Uwielbiam ten teledysk. Z resztą wszystkie clipy Jacksona są wyjątkowe. Szkoda, że już takich nie zobaczymy..Geminiman019 pisze:A co myślcie to teledysku You Rock My World z 2001 roku? Był to ostatni teledysk Michaela zrealizowany w konwencji filmu krótkometrażowego. Przypominał on trochę Smooth Criminal, ale widać było że wokalista już nie był w takiej formie jak kilkanaście lat wcześniej.
Wstawka "panterowa" w klipie do "Black Or White" jest wspaniała. Klimatyczna. I ten Mike, niszczący wszystko wokół. Gdzie te klipy, gdzie...
"Rock My World" jest bardzo przyjemnym teledyskiem. Może i ten nowoczesny Criminal nie był już tak Smooth jak ten oryginalny, ale nadal się bujało! Wydaje mi się, że sam utwór jest na tyle dobry, że nie można byłoby go zepsuć teledyskiem. Chociaż dobrze, że nie składał się z ujęć jakiegoś Jana Nowaka spożywającego paprykarza.
Dla mnie fajnym klipem jest "Rock With You"! Wystarczył Michael w tym brokatowym, cekinowym kombinezonie. I ja już chcę 'boogie'!.
"Rock My World" jest bardzo przyjemnym teledyskiem. Może i ten nowoczesny Criminal nie był już tak Smooth jak ten oryginalny, ale nadal się bujało! Wydaje mi się, że sam utwór jest na tyle dobry, że nie można byłoby go zepsuć teledyskiem. Chociaż dobrze, że nie składał się z ujęć jakiegoś Jana Nowaka spożywającego paprykarza.
Dla mnie fajnym klipem jest "Rock With You"! Wystarczył Michael w tym brokatowym, cekinowym kombinezonie. I ja już chcę 'boogie'!.
Czy wiecie o tym, że Czesi bez żadnych obiekcji, emitowali w normalnej porze dziennej więzienną wersję teledysku They Don't Care About Us (w 1996 roku). Ciekawe czy ktoś widział tą wersję w telewizji. Nasi południowi sąsiedzi są bardziej liberalni pod tym względem i nawet przed godziną 10:00, w dzień powszedni, w telewizji Oćko, widziałem więzienną wersję tego wideoklipu Michaela Jacksona.
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day