Scorpions
Moderator: Mod's Team
Sam Bora, jakby co to tematy o zespołach Aerosmith, KISS, Guns N' Roses czy paru innych jakie wymieniłeś już są. Wystarczy tylko poszukać w tym dziale o różnych wykonawcach. Ja na przykład założyłem topic dotyczący grupy ZZ Top, a to jedna z największych istniejących legend amerykańskiego rocka. Istnieją dłużej niż Aerosmith i przez cały czas nie nastąpiła żadna zmiana personalna w szeregach tego zespołu. ZZ Top to bardzo specyficzny monolit w historii muzyki rockowej. Zastanawia mnie dlaczego nikt nie pisze w topicu poświęconym tej grupie, a przecież to trio jest absolutnie wyjątkowe.
Jedyne świadome informacje o Scorpionsach jakie znam pochodzą z 1996 roku, gdy ukazała się płyta "Pure Instinct". Ja na pewno nie będę ronił łez po ich rozejściu się ponieważ ten zespół był mi całkowicie obojętny i nigdy nie stanowił obiektu mojego zainteresowania. Ponadto mam poważny uraz do "Wind of Change", ponieważ zamordowali tą piosenkę w stacjach radiowych, a do takich utworów podchodzę jak pies do jeża.
Jedyne świadome informacje o Scorpionsach jakie znam pochodzą z 1996 roku, gdy ukazała się płyta "Pure Instinct". Ja na pewno nie będę ronił łez po ich rozejściu się ponieważ ten zespół był mi całkowicie obojętny i nigdy nie stanowił obiektu mojego zainteresowania. Ponadto mam poważny uraz do "Wind of Change", ponieważ zamordowali tą piosenkę w stacjach radiowych, a do takich utworów podchodzę jak pies do jeża.
Cenię Scorpionsów, za całokształt ich pracy. Mają wiele genialnych utworów. Te ballady, które zapisały się w historii rocka, np. Wind of Change, When The Smoke is Going Down. Oczywiście nie można zapomnieć o takich hitach jak Big City Night's(ten genialny riff), Blackout, No One Like You, Coming Home itp. Na dodatek na basie gra polak (Paweł Mąciwoda)
.
fu*k yeah!!
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
ostatnia szansa żeby ich zobaczyć, i przyjeżdżają do Polski!
ciekawe jak wyjdzie występ z orkiestrą![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
ostatnia szansa żeby ich zobaczyć, i przyjeżdżają do Polski!
ciekawe jak wyjdzie występ z orkiestrą
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
For those about to rock - we salute you 
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Scorpionsi w Tarnowie, Bryan Adams w Rybniku... spoko
to za rok BJ zamiast na Śląskim zagrają w Wichurze Małej z okazji Święta Plonów.
[ Dodano: 2011-06-14, 17:45 ]
Aha i nie, nie jadę.
[ Dodano: 2011-06-14, 17:45 ]
Aha i nie, nie jadę.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
- Misiek
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Dzięki imp 
Scorpionsi potwierdzili w Tarnowie jedną prawdę: prawdziwe legendy nigdy się nie starzeją! Zespół zagrał mocny, rockowy koncert (nie było orkiestry - nie wiem, czy to efekt pogody, czy tak po prostu miało być). Gitarzyści biegali po zlanej deszczem scenie (dwóch o mały włos nie zaliczyło gleby
, perkusista James Kottak dał świetne solo w połowie występu (choć niektórym film wyświetlany na telebimie w jego trakcie się nie podobał), a Klaus Meine pokazał, że ma wyjątkowy wokal (choć mój kolega stwierdził, że fałszuje gwiżdżąc intro do "Wind Of Change"
). Zabawa była świetna, mimo trwającej niemal bez przerwy ulewy. Krótko mówiąc - jestem szczęśliwy, że mogłem tam być
Na różnych forach wyczytałem, że setlista była oklepana. Dla mnie - osoby, która pierwszy raz widziała Scorpionsów na żywo - nie miało to znaczenia
Choć pewnie z powodu tej niewiedzy liczyłem po cichu na "In trance"
, ale to chyba było tak realne, jak przyjazd BJ do Rzeszowa...
Wpadki zaliczyli organizatorzy. Może to efekt deszczu, ale dwa razy padł dźwięk, a podczas "Holiday" niemal całe oświetlenie. Meine skomentował to żartem "Holiday in the dark"
Mimo tych drobnych wpadek zespół ani na chwilę nie przestał grać, co mój przyjaciel skwitował krótko "po tym poznasz zawodowców, że grają dalej, a nie gapią się na siebie".
Dla zainteresowanych setlista z koncertu:
1. "Sting In The Tail"
2. "Make It Real"
3. "Bad Boys Running Wild"
4. "The Zoo"
5. "Coast To Coast"
6. "Loving You Sunday Morning"
7. "The Best Is Yet To Come"
8. "Send Me An Angel"
9. "Holiday"
10. "Raised On Rock"
11. "Tease Me, Please Me"
12. "Dynamite"
13. "Kottack Attack" (perkusyjne solo Jamesa Kottaka)
14. "Blackout"
15. "Six String Sting" (gitarowe solo Matthiasa Jabsa)
16. "Big City Nights"
Bisy:
17. "Still Loving You"
18. "Wind Of Change"
19. "Rock You Like A Hurricane"
20. "When The Smoke Is Going Down".
I kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=4xuv9WoOs8s
http://www.youtube.com/watch?v=dOnyhoFLovc
http://www.youtube.com/watch?v=bkJYw2v2YwY
Na koniec chciałbym pozdrowić parę z Małopolski, która przemierzała Tarnów za naszym samochodem mając szczerą nadzieję, że znamy drogę na stadion
oraz pana sklepikarza, który pozwolił zaparkować pod swoim sklepem 
Scorpionsi potwierdzili w Tarnowie jedną prawdę: prawdziwe legendy nigdy się nie starzeją! Zespół zagrał mocny, rockowy koncert (nie było orkiestry - nie wiem, czy to efekt pogody, czy tak po prostu miało być). Gitarzyści biegali po zlanej deszczem scenie (dwóch o mały włos nie zaliczyło gleby

Na różnych forach wyczytałem, że setlista była oklepana. Dla mnie - osoby, która pierwszy raz widziała Scorpionsów na żywo - nie miało to znaczenia

Wpadki zaliczyli organizatorzy. Może to efekt deszczu, ale dwa razy padł dźwięk, a podczas "Holiday" niemal całe oświetlenie. Meine skomentował to żartem "Holiday in the dark"
Dla zainteresowanych setlista z koncertu:
1. "Sting In The Tail"
2. "Make It Real"
3. "Bad Boys Running Wild"
4. "The Zoo"
5. "Coast To Coast"
6. "Loving You Sunday Morning"
7. "The Best Is Yet To Come"
8. "Send Me An Angel"
9. "Holiday"
10. "Raised On Rock"
11. "Tease Me, Please Me"
12. "Dynamite"
13. "Kottack Attack" (perkusyjne solo Jamesa Kottaka)
14. "Blackout"
15. "Six String Sting" (gitarowe solo Matthiasa Jabsa)
16. "Big City Nights"
Bisy:
17. "Still Loving You"
18. "Wind Of Change"
19. "Rock You Like A Hurricane"
20. "When The Smoke Is Going Down".
I kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=4xuv9WoOs8s
http://www.youtube.com/watch?v=dOnyhoFLovc
http://www.youtube.com/watch?v=bkJYw2v2YwY
Na koniec chciałbym pozdrowić parę z Małopolski, która przemierzała Tarnów za naszym samochodem mając szczerą nadzieję, że znamy drogę na stadion
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
You can't give up"
R.S.
- imp
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Super się czyta takie recenzje. Fajnie, że ci się podobało
. I racja, tylko Profesjonaliści grają dalej.
Jon też pokazuje na tej trasie, że nieważne kłopoty techniczne/deszcz/kontuzje : Show must go on
btw Gdybym na przełomie lat 80/90 dostała nagrania Scorpions a nie BJ, kto wie która kapela byłaby moją ulubioną...

Jon też pokazuje na tej trasie, że nieważne kłopoty techniczne/deszcz/kontuzje : Show must go on

btw Gdybym na przełomie lat 80/90 dostała nagrania Scorpions a nie BJ, kto wie która kapela byłaby moją ulubioną...
piękneMisiek pisze:Na koniec chciałbym pozdrowić parę z Małopolski, która przemierzała Tarnów za naszym samochodem mając szczerą nadzieję, że znamy drogę na stadion
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
No i jednak wydali kolejną płytę
Wprawdzie Comeblack jest tylko kompilacją z nowymi wersjami paru starych hitów (coś jakby TLFR w wersji ostrej) i ciekawymi coverami (np. Ruby Tuesday Stonesów), ale jednak... widać że Scorpsów wciąż ciągnie do studia
I wciąż z dobrym skutkiem...
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Szacowny zespół który stworzył wiele znanych hitów! Od zawsze słucham Still loving you dla mnie boska piosenka. Jeśli chodzi o Sting In The Tail znam Lorelei (piękna ballada) i The Good Die Young (taki sobie utworek) SLY (kontynuacja Still loving you) i The best is yet to come. Znów jeśli chodzi o album z coverami ktory wydali całkiem niedawno to Tainted love wbija w fotel