Dani California

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Dani California

Post autor: culles »

Jak wiadomo Red Hot wydali nowa plyte... ogolnie bardzo ich lubie, ale szczegolnie zainteresowal mnie nowy singiel "Dani California". Podczas teledysku Red Hoci parodiuja historie muzyki rockowej, jest na co popatrzec.

Tutaj
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Pytanie tylko, czy jest to parodia w celu złożenia hołdu, czy wyśmiania większych niezaprzeczalnie (pod względem muzycznym) gigantów, którzy w historii zapisali się inaczej niż nosząc skarpetki w strategicznych miejscach i łącząc rocka z funky... ^-^
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
eNZu
It's My Life
It's My Life

Post autor: eNZu »

mi się podoba; ciekawy pomysł; dopatruję się 2 nawiązań do BJ :jezor:
o2 Arena 2010, Drezno 2011, Gdańsk 2013, Brisbane 2018, Sydney 2018, Wembley 2019, Monachium 2019 a Warszawa tuż-tuż :)
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

?e o sparodiowanie hair bands Ci chodzi, to ok, a ten drugi moment :P ?
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Moim zdaniem to jedyne nawiązanie do BJ, i to niespecjalnie bezpośrednie ;)

Co do stwierdzenia, że te zespoły są tak niezaprzeczalnie większe muzycznie, to się można kłócić. Choćby taka Nirvana ma dla mnie mniejszą wartość, niż "panowie w skarpetkach łączący rocka z funky" 8)

Co zaś do samej piosenki, to fakt, iż jest bardzo dobra, jest niezaprzeczalny, ale też muszę przyznać, że By The Way jakoś bardziej na mnie działało, w czasach gdy miało swą premierę...
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
eNZu
It's My Life
It's My Life

Post autor: eNZu »

Hair bands oraz na 2:47 moje pierwsze skojarzenie to sesja dla AOL i występy akustyczne w MTV (nie tylko BJ tak występuje) oraz fragmenty z zespołem w teledysku do Always.
o2 Arena 2010, Drezno 2011, Gdańsk 2013, Brisbane 2018, Sydney 2018, Wembley 2019, Monachium 2019 a Warszawa tuż-tuż :)
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Nie za bardzo podoba mi sie ten teledysk. Jakiś taki strasznie pstrokaty. Od oglądania można dostac oczopląsu. A piosenka mi się już w ogóle nie podoba. Nie przemawia do mnie.Zgadzam się z Rickym, że By The Way to było dopiero coś. Fajny clip i genialna piosenka :)
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

nie lubie tej kapeli i tyle
pabloiscool
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: pabloiscool »

mi sie teledysk bardzo podoba, piosenka troche mniej, ale po uslyszeniu jeszcze trzech innych z tej plyty, albo raczej tych plyt :jezor: (koncertowki desecration smile, ready made i tell me baby) to spodziewam sie naprawde dobrego materialu :) a co do wczesniejszej ich tworczosci to bardziej od By the way podobaja mi sie Scar Tissue i Californication czy nawet Otherside :)

[ Dodano: 2006-04-30, 12:34 ]
P.S. jeszcze nie wydali tych płyt (maja byc dwie) :) premiera 8 maja, narazie wyszedl singiel Dani California (zupelnie jak HAND) :P
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Slyszalem opinie, ze w teledysku "wystepuja" zespoly, ktore mialy jakis wplyw na muzyke Red Hot, takze o wyszydzaniu i kompromitowaniu raczej mowic nie mozna, bo przeciez na wszystko mozna patrzec z usmiechem 8)
Dwa nawiazania... miedzy wierszami, zadne z nich nie jest doslowne, to raczej symbole epoki i konkretnego stylu, przeciez w "wystepie" Nirvany unplugged mozna sie dopatrywac chociazby Always w studiu Mtv :P
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Powiedzmy to sobie jasno-w występie Nirvany unplugged można się dopatrywać parodii koncertu Nirvany MTV Unplugged :P :P . I, prawdę mówiąc, niczego więcej, chyba że dorzucisz dwa tysiące zespołów, które występowały w tej słynnej serii ;) ;) .
Heeee... od kiedy to hair bands, Manson czy też inne, khem, Green Daye miały wpływ na RHCP?...XD
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Twisted Sister pisze:Powiedzmy to sobie jasno-w występie Nirvany unplugged można się dopatrywać parodii koncertu Nirvany MTV Unplugged :P :P . I, prawdę mówiąc, niczego więcej, chyba że dorzucisz dwa tysiące zespołów, które występowały w tej słynnej serii ;) ;) .
Heeee... od kiedy to hair bands, Manson czy też inne, khem, Green Daye miały wpływ na RHCP?...XD
A jaka masz pewnosc, ze nie mialy, hmm? Mnie wydaje sie, ze tego nie wie nikt procz samych Red Hot'ow ale pewnie sie myle ...

Co do GD, to uprzedzenia co do tego charyzmatycznego bandu nie omijaja nawet tego tematu.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

LoRdI pisze:nie lubie tej kapeli i tyle
hihi w końcu jakiś madry post
:PPP
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Piosenka taka sobie, klip też taki sobie... ogólnie to nie ma sie czym zachwycać... więc się nie zachwycam :P
Awatar użytkownika
nemo
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: nemo »

Piosenka RHChP jest dosc fajna. Natomiast jesli chodzi o teledysk to nie podoba mi sie. A w szczególnosci parodia Nirvany. Moze jestem staroswiecka , ale sadze ze parodia kogos kto juz nie zyje jest nie na miejscu. Mozecie sie z tym nie zgodzic, ale to moje subiektywne zdanie . :)
Come
As you are
As you were
As I want you to be
As a friend
As a friend
†''D''[*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”