Dani California
Moderator: Mod's Team
- culles
- It's My Life
- Kontakt:
Dani California
Jak wiadomo Red Hot wydali nowa plyte... ogolnie bardzo ich lubie, ale szczegolnie zainteresowal mnie nowy singiel "Dani California". Podczas teledysku Red Hoci parodiuja historie muzyki rockowej, jest na co popatrzec.
Tutaj
Tutaj
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Pytanie tylko, czy jest to parodia w celu złożenia hołdu, czy wyśmiania większych niezaprzeczalnie (pod względem muzycznym) gigantów, którzy w historii zapisali się inaczej niż nosząc skarpetki w strategicznych miejscach i łącząc rocka z funky... ^-^
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Moim zdaniem to jedyne nawiązanie do BJ, i to niespecjalnie bezpośrednie 
Co do stwierdzenia, że te zespoły są tak niezaprzeczalnie większe muzycznie, to się można kłócić. Choćby taka Nirvana ma dla mnie mniejszą wartość, niż "panowie w skarpetkach łączący rocka z funky" 8)
Co zaś do samej piosenki, to fakt, iż jest bardzo dobra, jest niezaprzeczalny, ale też muszę przyznać, że By The Way jakoś bardziej na mnie działało, w czasach gdy miało swą premierę...
Co do stwierdzenia, że te zespoły są tak niezaprzeczalnie większe muzycznie, to się można kłócić. Choćby taka Nirvana ma dla mnie mniejszą wartość, niż "panowie w skarpetkach łączący rocka z funky" 8)
Co zaś do samej piosenki, to fakt, iż jest bardzo dobra, jest niezaprzeczalny, ale też muszę przyznać, że By The Way jakoś bardziej na mnie działało, w czasach gdy miało swą premierę...
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
-
- Save a Prayer
mi sie teledysk bardzo podoba, piosenka troche mniej, ale po uslyszeniu jeszcze trzech innych z tej plyty, albo raczej tych plyt
(koncertowki desecration smile, ready made i tell me baby) to spodziewam sie naprawde dobrego materialu
a co do wczesniejszej ich tworczosci to bardziej od By the way podobaja mi sie Scar Tissue i Californication czy nawet Otherside
[ Dodano: 2006-04-30, 12:34 ]
P.S. jeszcze nie wydali tych płyt (maja byc dwie)
premiera 8 maja, narazie wyszedl singiel Dani California (zupelnie jak HAND) 

[ Dodano: 2006-04-30, 12:34 ]
P.S. jeszcze nie wydali tych płyt (maja byc dwie)
- culles
- It's My Life
- Kontakt:
Slyszalem opinie, ze w teledysku "wystepuja" zespoly, ktore mialy jakis wplyw na muzyke Red Hot, takze o wyszydzaniu i kompromitowaniu raczej mowic nie mozna, bo przeciez na wszystko mozna patrzec z usmiechem 8)
Dwa nawiazania... miedzy wierszami, zadne z nich nie jest doslowne, to raczej symbole epoki i konkretnego stylu, przeciez w "wystepie" Nirvany unplugged mozna sie dopatrywac chociazby Always w studiu Mtv
Dwa nawiazania... miedzy wierszami, zadne z nich nie jest doslowne, to raczej symbole epoki i konkretnego stylu, przeciez w "wystepie" Nirvany unplugged mozna sie dopatrywac chociazby Always w studiu Mtv
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Powiedzmy to sobie jasno-w występie Nirvany unplugged można się dopatrywać parodii koncertu Nirvany MTV Unplugged
. I, prawdę mówiąc, niczego więcej, chyba że dorzucisz dwa tysiące zespołów, które występowały w tej słynnej serii
.
Heeee... od kiedy to hair bands, Manson czy też inne, khem, Green Daye miały wpływ na RHCP?...XD
Heeee... od kiedy to hair bands, Manson czy też inne, khem, Green Daye miały wpływ na RHCP?...XD
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- culles
- It's My Life
- Kontakt:
A jaka masz pewnosc, ze nie mialy, hmm? Mnie wydaje sie, ze tego nie wie nikt procz samych Red Hot'ow ale pewnie sie myle ...Twisted Sister pisze:Powiedzmy to sobie jasno-w występie Nirvany unplugged można się dopatrywać parodii koncertu Nirvany MTV Unplugged![]()
. I, prawdę mówiąc, niczego więcej, chyba że dorzucisz dwa tysiące zespołów, które występowały w tej słynnej serii
![]()
.
Co do GD, to uprzedzenia co do tego charyzmatycznego bandu nie omijaja nawet tego tematu.
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
hihi w końcu jakiś madry postLoRdI pisze:nie lubie tej kapeli i tyle
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Piosenka RHChP jest dosc fajna. Natomiast jesli chodzi o teledysk to nie podoba mi sie. A w szczególnosci parodia Nirvany. Moze jestem staroswiecka , ale sadze ze parodia kogos kto juz nie zyje jest nie na miejscu. Mozecie sie z tym nie zgodzic, ale to moje subiektywne zdanie . 
Come
As you are
As you were
As I want you to be
As a friend
As a friend
†''D''[*]
As you are
As you were
As I want you to be
As a friend
As a friend