BON JOVI do piachu??

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Ja pisze dwa zdania ?? Poczytaj moje posty :P:P:P

Ja tam wole lata 90' od 80'. ale tylko troche :P[/quote]
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Piotrek - ja pytam 'ironicznie'?? Znasz znaczenie tego słwoa wogóle??

I wracając do tematu - co to jest ten hair metal?? Bo glam to jeszcze mniej więcej wiem, ale niech ktos mi wytłumaczy czym się różnią od siebie pudel metal, hair metal i hard rock
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

NICZYM SIę NIE RÓ?NI? :P :P :P :P :P :P
z tego co wiem..poprostu rozne nazwy na to samo..
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

To po jaką cholerę dyskusje na temat 'co BJ grali pomiędzy 14 marca 1983 a 21 kwietnia 1984 roku'???? I zaraz 'mądre' posty, że to 'hair metal' a teraz to 'bla bla bla' skoro to praktycznie był cały czas hard rock (nie licząc obecnego pop-rocka, albo jak Piotrek woli - rocka-popa:P )
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

hmm Rattie użyłem tego słowa, bo tak zinterpretowałem twój post do którego to nawiązywało , .......zdawał mi się być z leksza kpący.

Dziwi mnie twoja niewiedza w tym temacie, znaczy to, że nie wiedziałeś, iż te nazwy znaczą to samo, tym bardziej, że cały czas się tu przewija. Można by wywnioskować , że nie wiedziałeś o czym tu mówiliśmy i o czym ty piszesz :P :o ( może ironia ??!! :P ) .

I dla wyjaśnienia! Glam Metal metal to nie Hard Rock. Metal i Rock to nie o samo :P Z tego co mi wiadomo utwory hardrockowe w większości komponowane są w durowych skalach, a metalowe raczej w molowych. Nie patrząc na ostateczne brzmienie utworu, na bazie tego co wyżej napisałem rozróznia sę te dwa gatunki, choć nawet wg. tej zasady utwór może brzmieć Hard Rockowo, ale naprade jest powiązany z metalem. Tak bywa w przypadku BJ i dodam, że w obydwie strony. Glam metal to taki dziwny gatunek i mam teraz wrazenie , ze czesto nie słusznie niektóre zespoły się do niego przypisuje. Zdarza mi się spotykac z twierdzeniem , że BJ to glam/hait/ a co za tym idzie pop metal...a nawet pop !! To bzdura -> SWW NJ to pop ??

BJ grało Glam metal na początku, ale to się na szczęście zmieniło. Jeszce jednym aspektem kóry przyporządkowywuje zespół do tego gatunku to klawisze, które doś dają sie w tym przypadku we znaki i wielu ludzi niesłusznie i zle interpretuje to jako pop.. jest to częste nagiecie niestety i wrowadzające wbłąd.

[ Dodano: 2006-05-26, 13:59 ]
ale (nei wiem co miął na myśli Rattie) też wolałbym nazywać gre BJ od SWW albo NJ do Crush'a Hard Rockiem.. wydaję mi się to bardziej słuszne
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

[quote="Piotrek"]

BJ grało Glam metal na początku, ale to się na szczęście zmieniło.

Co ty ględzisz wtedy najlepiej grali!!!!! :evil: :evil:

no dużo umiesz napisac trzeba ci to przyznac... :P :P
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

nie mówię, że jestem jakims znawcą muzycznym, ale coś tam wiem. A co do tych 'herów' 'pudli' czy innych 'hardroków' to w błąd mnie wprowadza troche gadanie Twisted, po pierwsze na jednym z forów pisze, że ulubione gatunki to sleeze/hair/pudel/blablabla metal więc myslałem, że to różne gatunki, bo skoro to jest to samo to po co wymieniać miliard różnych nazewnictw?? A po drugie, jej wywód w tym temacie czy jakas tam płyta BJ to glam czy hair metal. Czy naprawdę nie łatwiej nazywać rzeczy po imieniu, będzie to o wiele łatwiejsze do zrozumienia.
A co do Piotrkowej różnicy między rockiem i metalem - chłopie, za przeproszeniem, pieprzysz :)
I zakończmy ten temat (różnica między metalem a rockiem, oczywiscie:) ), bo zdaje się, że większoość ludzi odróżnia Iron Maiden od Whitesnake więc po co dyskusje 'a bo w tym gatunku używają takie a takie struny a w tamtym grubsze piórka'??
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Rattie "peprzysz" .........poszukaj , albo Ci znajde strone/link. To jedna z podstawowych tez najlepiej definlijących różnice między Hard Rockiem a Matalem. To chyab podstawa, znawco muzyczny !! i mi o peprzeniu nie mów, bo bym sie odwinął.

A co do postów Twesed... jezeli pisze np ja słucham/ wole hair metal od glam metalu ( to chyba błąd) , ale jak pisze: hair/glam/pudel metal to chyba się można domyśleć o co chodzi.... Uczymy się interpunkcji :P:P:P

[ Dodano: 2006-05-26, 15:30 ]
Aha Rokitka ... nie ględze!! O gustach się nie mówi :P:P:P Ja nie przepadam za Farenheit i tyle :P:P:P
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

To podaj ten link panie 'wiekszy znawco'. Aha i gdzie napisałem, że jestem znawcą?? Po prostu nie uważam, że jedynie skale odróżniaja różne gatunki.
A co do postów Twesed... jezeli pisze np ja słucham/ wole hair metal od glam metalu ( to chyba błąd) , ale jak pisze: hair/glam/pudel metal to chyba się można domyśleć o co chodzi.... Uczymy się interpunkcji
Uczymy się interpunkcji mówisz?? To może przy okazji pouczymy się pisać poprawnie przynajmniej co drugi wyraz, co??
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Rattie napisał:
To podaj ten link panie 'wiekszy znawco'. Aha i gdzie napisałem, że jestem znawcą Po prostu nie uważam, że jedynie skale odróżniaja różne gatunki.

Cytat:
A co do postów Twesed... jezeli pisze np ja słucham/ wole hair metal od glam metalu ( to chyba błąd) , ale jak pisze: hair/glam/pudel metal to chyba się można domyśleć o co chodzi.... Uczymy się interpunkcji

Uczymy się interpunkcji mówisz?? To może przy okazji pouczymy się pisać poprawnie przynajmniej co drugi wyraz, co??
To jest podstawowa róznica i nie będe błaznował jak ty. Nie przypomina sobie, też zebym napisał, że to jedyna róznica !! Nie pisz o mnie i o moim zdaniu na jakis temat za mnie !! To, że tego nie wiesz... no cóż, nic na to nie poradze, sam sobie poszukaj jak Ci zależy zdobyc "dowód" . JA to wiem i tyle !! Obydwa te gatunki są podobne, a w zasadzie Heavy metal to odmiana hard rocka.... co ja Ci bede pisał!!

HAAha Jak w moim poście co drugie słowo jest zle to si enie wypowiadam....chyba rzeczywiście masz problemy :o A to, że nie wiedziałeś jak w tym wypadku zinterpretować ten znak " / " miedzy słowami to już nie moja wina tylko twojej nauczycielki albo spostrzegawczości :P
A co do moich błędów ort. jak się zdarzają.... no cóz orłem z języka ojczystego nie jestem i mam z tym czasami problemy więc się nie dowalaj.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Nie pisz o mnie i o moim zdaniu na jakis temat za mnie
Kurna, to zdanie ma swój urok :) wychodzi na to, że opinie może komentowac tylko jej autor :)
To, że tego nie wiesz... no cóż, nic na to nie poradze, sam sobie poszukaj jak Ci zależy zdobyc "dowód" .
Po co mi to, ja i bez takich pierdół odróżnię heavy od hard :) ale załóżmy, że masz rację - wytłumacz mi to - Therion nagrał kiedyś cover jednego z utworów 'Scorpions' bodaj 'Crying Days', grając go zmieniał naprawdę niewiele, a co dopiero skale. Mimo to osoba, która nie znałaby ani Scoropinsów ani Theriona, bez problemu by odróżniła heavy od hard (i tak, wiem jaki gatunek reprezentuje Therion, ale ten cover to był akurat na modłe heavy metalową). Więc na co to ględzienie o skalach?? :)
Obydwa te gatunki są podobne, a w zasadzie Heavy metal to odmiana hard rocka.... co ja Ci bede pisałWykrzyknik
Bueheheheheh chłopie heavy od hard się wywodzi?? Słyszał Ty wogóle jakie kapele heavy metalowe?? Kurna jak one wywodzą się od hard rocka to ja jestem Marylin Monroe ;|
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

chyba Marylin Manson :P:P:P

(a tak w nawiasie ciekway zespół....i wokalosta :D )

Nie chodzi Rattie o to, że zespoły heavy metalowe wywodzą sie z hard rocka, tylko, że ten gatunek muzyczny powstał na jego bazie i zniego się wywodzi. To bardzo proste i oczywiste, więc nie powinniśmy chyba o takich "bzdurach" mówić :P:P:P
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Nie chodzi Rattie o to, że zespoły heavy metalowe wywodzą sie z hard rocka, tylko, że ten gatunek muzyczny powstał na jego bazie i zniego się wywodzi.
chłopie, Ty rozumiesz to co piszesz?? To nie zespoły heavy metalowe wywodzą sie od hard rocka, tylko gatunek:/ Tyle, że zdaje się, że jak jakiś gatunek wywodzi się od czegos to i zespołu go reprezentujące, no nie??
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

aha no niby bez takich &^%*uł odróżnisz, a tak na podrawde to włąśnie
-między innymi- na ich podstawie odróznisz "cięższe" brzmienie.

Po za tym. Często bywa tak, że są problemy, dla tego są też zespoły których całej i ogólnej twórczości nie da się przyporządkować do jednego z tych gatunków np: Matallica. Z założenia niby Heavy Metalowy zespół ( na początku tak), ale potem?? Nie do końca. I nie chodzi mi tu jedynie o skale, choc ona też ma niewątpliwie duże znaczenie.

[ Dodano: 2006-05-26, 18:37 ]
Rattie napisał
chłopie, Ty rozumiesz to co piszesz??
chyba zatraciłeś kontakt z rzeczywistością..... zdaje się niewątpliwie, że to pytanie chciałeś postawic sobie ??!!
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dobra, zakończmy dyskusje na dziś, bo widzę, że jednak nie do końca się dzisiaj dobrze czujesz :)

A po drugie, Metallica (już nie będe czepiał sie pisowni :P) na początku grała trash (to tak na marginesei, chciałem se przyszpanować wiedzą, a co:D:D:D )

A co do zatracenia kontaktu z rzeczywistością - poczytają sobie swojego posta, którego skomentowałem wcześniej i powiedz mi, czy on ma sens??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”