Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

ROCKSTAR pisze:Wczoraj zafundowalem sobie maraton z plyta "Hysteria" w roli glownej.... Raz jeszcze i jeszcze raz... Bez konca... No na tym albumie NIE MA ZADNYCH POMYLEK... Kazdy kolejny utwor to POTEGA!!

I napisze tak troche, jak stary zgred- takich plyt juz sie nie nagrywa... Teraz nagrywa sie 2,3 dobre utwory plus 10 "gniotkow" na 3 minuty :) Ehhh...

[ Dodano: 2011-02-27, 11:36 ]
http://www.youtube.com/watch?v=7oFYu3h1xHY

no dla przykladu "Gods Of War"... Dajcie spokoj... Jak mozna zbudowac tak pieknie napiecie... Jak mozna skomponowac taki pre-chorus... Jak mozna zaspiewac w chorkach takie piekne i przejmujace melodie... I tak grac generalnie... Dajcie spokoj... :) !!
To pewnie ucieszy Ciebie fakt, że Def Leppard w maju wydadzą pierwszą w karierze płytę Live. Po blisko 34 latach istnienia!!! "Mirrorball" - 2CD+DVD+3 premierowe kawałki. Będzie się działo :jupi: Fani męczyli i truli im o tej płycie od lat i wreszcie będzie.
Jesteśmy juz wstępnie z Sobolem umówieni na odsłuchanie i obejrzenie. Taka tradycja+gorzała ;) :D
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Już doczekać się nie mogę :D.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

No piekny news!!! Def Leppard na zywo- czy to z cd, czy dvd- zawsze jest niesamowity...
Heh.. Tak mi sie przypomnialo... Pamietam, jak dlugo nie moglem sie przestawic po smierci Steve'a, do tego, ze w zespole jest Vivian.. Do czasu, kiedy uslyszalem zamykajaca solowke "Love Bites"... Za kazdym razem, jestem na kolanach... Piekny gitarowy duet z Philem w tle... Calosc zaczyna sie tak od 5 minuty i 8 sekundy ;)

http://www.youtube.com/watch?v=on6AmRm4myM

Niebo...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Steve to był Steve... Ale Vivian wpisał się w Def Leppard idealnie, nie to co Hugh. Poza tym Love Bites to majstersztyk :).
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Dzisiaj katuje cały dzień Greatest Hits z 1995 roku. Teraz zamierzam się zapoznać z ich płytami studyjnymi. Zacznę może od Hysteria bo na tym forum dużo dobrego słyszałem o tej płycie. Parę piosenek znam z tej płyty, ale trzeba zapoznać się z resztą piosenek.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kup zgrzewkę piwa i powodzenia :).
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Więcej tutaj można pogadać o DL niż na polskim forum zespołu. Jaja jak berety, ale miło.
Mówisz zgrzewka piwa? Why not :D
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bo fani Bon Jovi to fajne chłopaki :)). I czasem również są fanami Def Leppard hehe.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Hysteria - świetna płyta. Jestem po trzecim przesłuchaniu płyty i jest bardzo zadowolony z tego albumu. Kiedyś nie lubiłem piosenki Armageddon It, a teraz jest dla mnie najlepszą piosenką na płycie ;) Kapitalna ballada Love Bites, a do tego Pour Some Sugar On Me i Hysteria, ale także reszta jest na wysokim poziomie. Ta płyta dołączyła do moich ulubionych płyt.

Adreanalize - raz na razie przesłuchałem płyty, która jest słabsza od Hysteri, ale jest to dobra płyta. Najbardziej lubię na tej piosenkę Have You Ever Needed Someone So Bad, którą minimalnie wolę od Love Bites. Heaven Is czy Make Like A Man są również świetne. Cała płyta jest dobra. Pierwsza płyta bez Steve Clarka.

W następnej kolejności do słuchania jest płyta Pyromania.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Bo fani Bon Jovi to fajne chłopaki :)) . I czasem również są fanami Def Leppard hehe
Zdecydowanie :))
Smolek pisze:W następnej kolejności do słuchania jest płyta Pyromania.
W nowym Teraz Rocku Peter z Vadera mówi o swoich ulubionych płytach. Frag. tekstu. Płyta "na wieczór" : Pyromania... przy muzyce z tej właśnie płyty, przed wielu laty, po raz pierwszy dotykałem dziewczęcej piersi...Czyż to nie najlepsze uzasadnienie - powiedział Peter ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Przed chwilą ściągnęło mi się Def Leppard: Best Of The Videos, która zawiera 29 teledysków w dobrej jakości, a plik waży 4,1 gb, ale pooglądałem 2 teledyski i stwierdzam , ze warto było sobie ściągnąć.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Smolek pisze:Przed chwilą ściągnęło mi się Def Leppard: Best Of The Videos, która zawiera 29 teledysków w dobrej jakości, a plik waży 4,1 gb, ale pooglądałem 2 teledyski i stwierdzam , ze warto było sobie ściągnąć.
WORK IT OUT, POUR SOME SUGAR ON ME(UK), LET'S GET ROCKED, NOW, STAND UP, TWO STEPS BEHIND, NINE LIVES, ROCK ON, ... perełki :))
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Przesłuchałem Pyromania i powiem, że kolejna bardzo dobra płyta, ale jedank wolę od niej Hysterie i Adrenalize. Może po paru przesłuchaniach tej płyty może zdanie mi się zmieni ;)
Najbardziej lubię na tej płycie oczywiście Photograph, ale reszta też jest bardzo fajna.

Jaką proponujecie kolejną płytę do słuchania? Na razie mam przesłuchane cztery: Pyromania, Hysteria, Adrenalize i Retro Active.

Jeśli chodzi o Retro Active to szkoda, że piosenki jak Action, Two Steps Behind czy Miss You in A Heartbeat nie znalazły się na Adrenalize, bo podobno te piosenki z tego okresu.

Jeśli chodzi o teledyski są bardzo fajne. Lubię chyba najbardziej Love Bites, When Love & Hate Collide, Miss You in a Heartbeat, Have You Ever Needed Someone So Bad, Two STeps Behind, Hysteria, Photograph, Heaven. Ale jak mówiłem jest wiele teledysków, które stoją na bardzo wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Zaatakuj High'N'Dry - drugi ich album, świetna robota jak na ten etap kariery.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Zaatakuj High'N'Dry - drugi ich album, świetna robota jak na ten etap kariery.
Też tak myślałem, żeby teraz jej posłuchać. Więc Sobol dzięki za podpowiedź i lecę dalej z twórczością Def Leppard, która mi się jak na razie niesamowicie podoba.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”