Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

LoRdI pisze:
michalb pisze:
Twisted Sister pisze: Miażdżąco metalowi to tam oni nigdy nie byli :lol: , aczkolwiek w końcu podczepiono ich po dfalę NWOBM (New Wave of British Metal) :P . :mrgreen: .
Mi też ogólnie podoba się fala NWOBM, przecież jest tam jeszcze Iron Maiden, Samson i chyba Saxon
osobiscie kocham NWOBHM tyle ze Def to jeden ze słabszych zespołow tej fali...
a to co roba obecnie to juz wogole dno.
Hmmm... ja akurat Def Leppard, jak już wspominałam, uwielbiam, co nie zmienia faktu, że z 'British Heavy Metalem' mieli niewiele więcej wspólnego, niż Bon Jovi z nurtem death ;) .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

No tutaj bym się z Tobą, Twisted, kłócił
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

No dobra, porównanie przesadzone oczywiście *-*. Ale fakt faktem, że z takimi Judasami to wspólnego mieli raczej niewiele, a najsłynniejsze ich płyty-'Hysteria' i 'Pyromania' to nie tyle kwintesencja heavy, co hair metalu ;) .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

No to dziwne że w każdym serwisie czy piśmie muzycznym o DL piszą jako o jednej z głównych kapel NWOBHM.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

Twisted Sister pisze:No dobra, porównanie przesadzone oczywiście *-*. Ale fakt faktem, że z takimi Judasami to wspólnego mieli raczej niewiele, a najsłynniejsze ich płyty-'Hysteria' i 'Pyromania' to nie tyle kwintesencja heavy, co hair metalu ;) .
Judas to nie NWOBHM a DL to zdecydowanie NWOBHM
Awatar użytkownika
runaway80
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: runaway80 »

No i stało się....wymieniając zespoły jakie lubię zapomniało mi się o Def Leppard !! SKANDAL !! ;/ Mam nadzieję,że mi wybaczycie..bo oczywiście bardzo lubię ten zespół.Ostatnio "chodziła" za mną piosenka "Animal" ;] i chyba sobie włączę...hehe
voytek
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: voytek »

Def Leppard zacząłem słuchać od kiedy zobaczyłem na MTV "Let's Get Rocked", coś co mnie wtedy zwaliło z nóg. Dopiero po jakimś czasie wpadła mi w ręce "Hysteria", ich najlepsza płyta, zaliczana do klasyki hard rock'a (polecam każdemu fanowi BJ i nie tylko, riffy po prostu wymiatają). Miałem przyjemność być na dwóch koncertach Def Leppard - w Katowicach oraz w Sheffield, mam nadzieje, że jeszcze dane mi będzie ich zobaczyć po raz kolejny, nowa płyta ma wyjść w 2008 roku.
Raczej nie da się porównać żadnych zespołów, i nie jest to na pewno kwestia gustu, który zespół lepszy, a który gorszy. Dzisiaj Bon Jovi nadal zapełniają stadiony po 30tyś i więcej ludzi, Def Leppard nieco mniejsze hale koncertowe. Ale oba zespoły maja swoich wiernych fanów i nikt tego nie zmieni.

:x
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

Post autor: DefLeppard »

No prosze jaki fajny temacik...ja oczywiście jestem maniakiem tej kapeli co nie znaczy ze nie jestem obiektywny.....

ale proponuje posluchac ich nowego kawalka (plytka za troche ponad miesiac) NINE LIVES (wkoncu zaczeli grac normalne RIFFy :) )

http://pl.youtube.com/watch?v=QTHjnoiBH1Y

[ Dodano: 2008-08-26, 15:14 ]
Zapraszam wszystkich na nowo powstałe forum o Def Leppard:

http://defleppard.phorum.pl/
Do You Wanna Get Rocked???????????
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Def Leppard i Motley Crue !!

http://www.livenation.co.uk/artist/def- ... her_300811
Zapowiada się naprawdę coś wielkiego. Największe hale w Anglii i dwa świetne zespoły. Co do tego kto jest gwiazdą wieczoru nie miałem wątpliwości. Motley to cudowna kapela, ale mimo wszystko półka niżej niż Def. Nie zmienia to faktu, że MC zagrają pełny set. Leps dołączyli do swojej set listy C'mon c'mon i God's Of War (Brawo :brawo: !! ), ale na koncerty w grudniu chyba wszystko wywrócą do góry nogami i będzie ostro :jupi: Dałbym wiele żeby to zobaczyć.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

To jedna z tych (muzycznych) wiadomosci, ktore moga czlowieka zdrowo podlamac- szczegolnie, kiedy nie mozna byc czescia CZEGOS TAKIEGO :( ... Ehhh...

Ale zaraz, zaraz- czy tutaj nie piszemy WIECEJ o DL ? ;)

http://bonjovi.pl/forum/topics25/def-le ... 779,90.htm
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

A do tego Steel Panther - a więc i Bon Jovi usłyszymy hehe.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

ROCKSTAR pisze:To jedna z tych (muzycznych) wiadomosci, ktore moga czlowieka zdrowo podlamac- szczegolnie, kiedy nie mozna byc czescia CZEGOS TAKIEGO :( ... Ehhh...

Ale zaraz, zaraz- czy tutaj nie piszemy WIECEJ o DL ? ;)

http://bonjovi.pl/forum/topics25/def-le ... 779,90.htm
Dokładnie. Przeżuć swojego posta Rockstar na tamten temat to i ja dołączę. Nie mogę pisać sam do siebie ;)
Let's get rocked!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”