U2 i Green Day tworza razem

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

hmm Culles. To, to ja wiem, żę W SWOIM GATUNKU są ważnym zespołem. ( o ile w swoim gatunku )
A BJ, Deep Purple, Zeppelini i reszta wymienionych przez Ciebie są legendami bo przysłużyli się we wszystkich gatunkach, od popu po drum'n'bass? Nie żebym bronił Green Day, bo nie znam kapeli za dobrze, ale fakt, słyszałem, że sporo się przysłużyli dla punka, ale gadanie, że nie mogą być legendą bo są ważnym zespołem 'tylko' w swoim gatunku jest o kant życi potłuc....

Tam jeszcze coś było o obecnych fanach BJ. Nie wiem czy liczba rośnie czy maleje, ale faktem jest to, że jesli wyjść na ulicę i zaczepic dowolną osobe (szczególnie wyglądającą na lubiącą rock) to w 4 na 5 przypadków odpowiedź na pytanie o BJ będzie 'eee... to chyba ci od It's my life i eee...Have a mice.... have a day.... eee... nie wiem... w każdym razie ci od tego klipu z taką czerwoną buźka...' (i tak, wiem co mówię bo różnych ludzi się w knajpie spotyka ;) )

A co do tych całych Usherów i reszty.... zabrzmiało dziwnie ale.... pomysł wcale nie taki głupi - Walk This Way z Run D.M.C. jest bardzo dobrym utworem. Skoro Aerosmith potrafili, to czemu BJ nie?
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Bon Jovi już są pogrążeni...niszczą swoją legendę,
Oni swoją legende niszczą dla "masowych ludzi" czyli takich którzy chcąc dowiedzieć się cos o zespole włącza encyklopedie i przeczytają "bon Jovi - legendarny zespół rockowy, który na przestrzeni lat zmieniał styl grania". Gdyby grali zawsze jak do 1988 roku byłoby napisane "Bon Jovi - legendarny Soft Metalowy (albo Hard Rockowy) zespół bijący rekordy popularności ..."

Dla znawców rozka Bon Jovi to będzie Hard Rock- Soft Metal w latach 80-tych / Hard Rock - Rock w 90tych / Rock - Soft rock 2000. Tak zawni metale będa mówili że BJ w latach 80-tych byli wielcy i S? LEGENDAMI ROCKA. Reszta to dla nich komercja.
mało kto ich bierze na poważnie pod uwage...
Tutaj się grubo mylisz. Dowodem są c hoćby nominacje Grammy. Kiedyś "lalusiowate Bon Jovi" nominowane do Grammy mogło być tylko w żartach. Taka była opinia o nich i ogólnie HRocku lat 80-tych. wystarczy poczytać sobie książki itp. Znajdziesz tam teksty w stylu "Każdy sądził, że BJ nie odnajdą się w latach 90tych gdyż era ładnych twarzyczek i kiczowatych strojów poparte beztalenciem mineła". Ja się nie zgadzam z takimi słowami, ale taka muzyka nigdy nie miała poważania.
co do przypomnieniu o sobie światu jeśli nie nagrają tak genialnego krążka jak np. "These Days"
Nie wiem jak oni mają się takim albumem przypomnieć ? ?aden z singli z tego albumu nie osiągnął wielkiego sukcesu więc mało osób bez sukcesów singlowych może sobie o nich przypomnieć. A tak choćby przy sukcesie "It's My Life" dużo osób sobie własnie przypomniało -> Hmmm To Bon Jovi ? To Ci od Livin' On A Prayer i Bad Medicine ? Kurde jak oni kiedyś grali ?

Sukces komercyjny sprawia, że ludzie zaczynają sięgać po stare płyty itp. IMLife, Everyday, WSYCGHome czy nawet HAND było takim sukcesem i pozwoliło sobie co niektórym przypomnieć o zespole.
Ale tez trzeba pamietac ze musi to byc duet ciekawy
Zgadzam się w 100%.
Green day nie nazwalbym kapela legendarna
Z tym się nie zgodze. Można ich nie lubić, ale coś w świecie muzyki zrobili. Bardzo dużo zrobili dla punk-rocka i za to im się chwała należy. Jest to legendarny zespół punk-rockowy. Może ich legenda nie jest tak wielka jak Beatelsów, Stonesów, Queenów czy Bon Jovi ale jest.
Z tego co wiem to prawdziwe środowisko punkowe pluje obecnie na tą pseudopunkową kapele, więc nie do końca jest tak jak mówisz
Powiem ci Piotrek że takie określenia mnie troche denerwują. Prawdziwe = stare. Nie można powiedzieć, ze prawdziwy rock to głównie Zeppelin, Deep Purple, Ironi itp. Natomiast zepoły nowe łączące czasami rock z innymi gatunkami nie sa prawdziwe ot np Killersi, Foo Fighters. Ja nie lubie takich porównań.
Można powiedzieć, że stare pokolenie punkowców pluje na Green Day. Oczywiście nie chodzi mi tu o wiek określając Stare Pokolenie tylko o ludziach którzy nie uznają mieszania punku z popem czy rockiem itp.

No ale każdy uważa jak chce.
Bezpłociowi fani to obecnie wieksza część publiki BJ. .....It's My Life, HAND... to podoba sie kazdemu.
Co do tych bezpłcowych się nie zgodze. co do tego iż się podoba każdemu też nie (patrz miejsca na listach HANDa i popularnośc :P). Tak jak You Give Love ABN tak Misunderstood kierowane sa do nastoletnich fanów. W tym momencie BJ powrócili do korzeni i lat 80-tych :P Bo chociaż jest kilka aspektów pozwalających kierować KTF czy TDays dla młodzieży są to raczej płyty kierowane do starzej publiki.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Tak jak You Give Love ABN tak Misunderstood kierowane sa do nastoletnich fanów
:hmmm:
Wytłumacz mi to Adrian.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

Usherem, Kanye Westem, Rihanną
ej nie dyskryminujmy polskich piosenkarzy...to moze np takie połączenie hip hopu z rockiem?Np. taka Verba,Peja,Tede,18L<boskie połączenie! :D )... hmm...i nie zapomniajmy o Gosi Andrzejewicz...
hah..:D sie uśmiałam z tego co piszecie... :D no nic :D
życze sukcesów...
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

nati7777 pisze:
ej nie dyskryminujmy polskich piosenkarzy...to moze np takie połączenie hip hopu z rockiem?Np. taka Verba,Peja,Tede,18L<boskie połączenie! :D )... hmm...i nie zapomniajmy o Gosi Andrzejewicz...
życze sukcesów...
Dobrze, ze wytrzymalem do konca posta bo w polowie juz mialem sie ewakuowac przez okno...
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

nati7777 pisze:
życze sukcesów...
oj Nati, Nati.... To miało być śmieszne? Bo jest żałosne.
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

jest jakie jest..piszecie tu takie glupoty ze nie mogę...
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Powiem ci Piotrek że takie określenia mnie troche denerwują.

trydno :)
Prawdziwe = stare. Nie można powiedzieć, ze prawdziwy rock to głównie Zeppelin, Deep Purple, Ironi itp.
można powiedziec, bo to sa prawdziwe zespoły rockowe
Natomiast zepoły nowe łączące czasami rock z innymi gatunkami nie sa prawdziwe ot np Killersi, Foo Fighters. Ja nie lubie takich porównań.

Ja tak powiedziłem ?? PO prostu trzeba sprecyzowąc, ze grają rock z czymś tam itd a nie w zakłamaniu twierdzić, ze dany zespoł gra coś tam i trzymie się jakieś ideologii, gdy naprawde jest inaczej ( i nap: GD ) GD z punkiem ma chyba obecnie niewiele wspólnego ... komercyja jak cholera, chyba wazniejsza jest w tym zespole kasa od muzyki. Oni napedzaja całą koniunktóre, "podszyli" się pod punk by stac sie bardziej oryginalnymi, brzmi to troche skrajnie, ale tam można mysleć oserwojąc poczynania tego zespołu.
Można powiedzieć, że stare pokolenie punkowców pluje na Green Day. Oczywiście nie chodzi mi tu o wiek określając Stare Pokolenie tylko o ludziach którzy nie uznają mieszania punku z popem czy rockiem itp. .
Nie stare pokolenie punkowców, tylko po prostu punknkowcy. Zobacz sobie na "definicje" punka ( o ile muzyke mozna jakoś zdefiniować :) ) Wyciagnij wniosek z tego co napisałem

No ale każdy uważa jak chce.

zgoda , no niby tak :)

[/quote]

[ Dodano: 2006-10-06, 13:58 ]
Tutaj się grubo mylisz. Dowodem są c hoćby nominacje Grammy.
Hehe a popatrz, GD z którego tyle ludzie pieje tez dostało grammy :PP
Ba dostało a nie zostało nominowane ...

aha Rattie. To nie był moj jedyny "argument" a GD to dziwny przypadek :)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

nati7777 pisze:jest jakie jest..piszecie tu takie glupoty ze nie mogę...
Taaa? A możesz sprecyzować jakie głupoty? Bo ja też se mogę pisać, że cos tam jest/nie jest głupie. Argumenty, argumenty. argumenty, bo jak na razie to pokazujesz, że głupia to nie jest ta dyskusja tylko Twoja gadanina
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Daroo pisze: np. Usherem, Kanye Westem, Rihanną (...)
Bon Jovi z Rihanną...
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

nati7777 napisała:
jest jakie jest..piszecie tu takie glupoty ze nie mogę...
Ja sie akurat z Nati7777 zgadzam... Rattie chcesz przykladów głupoty? To masz :
- Duet BJ z Lordi... jakas kpina chyba. Parodia by wyszła. I jak widze rozwazania pomyslodawcy Adriana gdzie to kto i kiedy by spiewal... Litości! Samo Lordi nie jest ze ale duetowi mowie stanowcze NIE!
- Usher, Rihanna i inne tego typu... nawet nie kometuje bo szkoda moich palców.
A duet Aerosmith z RunDMC mi sie nie podoba.

I taka rada na koniec dla Adriana. Nie rozpisuj sie tak w kazdym poscie bo glowe dam sobie uciac, ze wiekszosc tego wszystkiego nawet nie czyta :]

Papa:)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

No i widzisz, mi się znowu ten duet Aerosmith podoba, kwestia gustu. Co do duetu BJ+Lordi i jeszcze dodatkowo rozpisane co gdzie i jak w kawałku, też jest moim zdaniem głupotą, owszem - Usher czy inne Rhianny też za mądre nie było, ale ogólny pomysł duetu z kimś tam nie jest zły.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

A mi sie podoba duet i cały concert z sugarland - have a nice day powinni nagrać z Jennifer a nie Who says. :) zapraszam do lawiny krytyki :) jak zwykle temat innya końcówka tematu zupełnie inna :D
C'mon
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Duet BJ z Lordi... jakas kpina chyba. Parodia by wyszła.
Nie oceniaj czegoś co nie powstało. Może wyszedłby rockowy hicior ? Ja uważam, że mógłby to być ciekay duet ze względu na głos Jona i lidera Lordi. I tyle żadnych innych podtekstów.
Usher, Rihanna i inne tego typu... nawet nie kometuje bo szkoda moich palców.
Ja uważam, że nie powinni z kimś takim duetów robić. Jest to jednak moja opinia podyktowana tym, że nie przepadam za ich twórczością. Może by powstało coś ciekawego nie zaprzeczam, ale wole aby robili duety z kimś pokoju U2, Areosmith, Lordi itp
A ludziom się podoba, bo został dużym hitem. Nie powiesz, że ta piosenka to kpina czy parodia.
I taka rada na koniec dla Adriana. Nie rozpisuj sie tak w kazdym poscie bo glowe dam sobie uciac, ze wiekszosc tego wszystkiego nawet nie czyta :]
Mistrzu. Wali mnie to czy ktoś to czyta czy nie. Zachowaj dla siebie takie rady. Aha straciłbyś głowe i moge Ci to udowodnić, ale nie w tym temacie :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

- Duet BJ z Lordi... jakas kpina chyba.
:brawo:
:brawo:
Może wyszedłby rockowy hicior ?
:|
Mistrzu.
:|

Szkoda słów.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn