Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Re: Def Leppard

Post autor: michael »

Strzała. Chciałem tylko pozdrowić Wszystkich z tego forum którzy byli na koncercie Def Leppard w W-wie :jupi: Koncert był wspaniały i frekwencja super :)) Zespół w szczytowej formie. Publiczność darła japki aż miło. Było ze 4 tysiące ludzi może więcej (3 dni później w Pradze było 15tysi ha) Większość w koszulkach DL ;) Cóż dodać he he tylko czekać na następną wizytę. Po takim przyjęciu myślę że chłopaki przyjadą na 100% !! Za 3/4 miechy nowa płyta i teraz tylko na nią czekam. Jeszcze raz pozdrawiam :jupi:
P.S Patryk medicineman90 he he miło było poznać się przed show !!
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... b18a3a441d
....aż łza się w oku kręci ehhhhh
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Koncert genialny, frekwencja powyżej oczekiwań :) Również z niecierpliwością czekam na album.

Michael, poznaliśmy się już na Mayday Rock Festival w Głogowie w 2010 roku, gdzie wpadliście na mój koncert z sobolem :D
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

medicineman90 pisze:Koncert genialny, frekwencja powyżej oczekiwań :) Również z niecierpliwością czekam na album.

Michael, poznaliśmy się już na Mayday Rock Festival w Głogowie w 2010 roku, gdzie wpadliście na mój koncert z sobolem :D
Genialny genialny :jupi: a na Mayday Rock Festival Sobol był z moim bratem ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

:)
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ten marnej jakości filmik pokazuje czym był koncert DL W-wie. Ostatnie 2 minuty jak komuś się nie chce oglądać to pożegnanie z publicznością. Mistrzostwo świata :jupi:
https://www.youtube.com/watch?v=oDls76U ... _ESEHwkFAV
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Wysłuchałem kilkanaście razy i... się wzruszyłem. Przy refrenie dostałem upragnionej gęsiej skórki :)) Wspaniały numer na otwarcie płyty. Piękny ukłon w stronę fanów. Tak na ten moment mogę napisać o Let's Go. To tak jakby zespół wypuścił zaproszenie do wysłuchania całej płyty. Tak jakby krzyczeli "Chodźcie z Nami ZAPRASZAMY !! !! !! Samopoczucie mam na 100%. Idę słuchać :jupi:
P.S
Młodsi koledzy ze Steel Panther mogą być dumni ze swoich idoli !! Jest 5:30 rano a ja już nie śpię :D Nowy DL mnie pozamiatał. Ten refren te gitary. Miazga !! Ten kawałek z każdym przesłuchaniem wchodzi jeszcze bardziej i bardziej.......... brzmi retro? no i co !! :D Let's Go !!
http://ultimateclassicrock.com/def-lepp ... allery-1=8
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Słyszałem wczoraj, przy pseudo rockowym graniu jakie Bon Jovi serwuje nam od 10 lat to czysta przyjemność :-)
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

(...) And, yeah, "Let's Go" could be the long-lost cousin of "Sugar”. And "Dangerous" sounds a little like "Photograph”. We know that. We're aware of it. But that's only part of the picture."- Joe Elliott
No wlasnie- na pierwszy rzut ucha, calosc moze ocierac sie o auto-plagiat, ale... Dlaczego w tym przypadku mi to nie przeszkadza? Def Leppard zawsze daje mi od strony muzycznej to, czego oczekuje- gitary, melodie, wypracowany, klasyczny juz styl. Nie zmuszam sie do sluchania, nie szukam na sile pozytywow... Muzyka po prostu plynie, dajac mi radosc i motyle w brzuchu- a w moim wieku o takie uniesienia juz ciezko ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Podobają mi się zwrotki, gitary, solówka, tylko ten nieszczęsny refren, który ani trochę mi się nie podoba. I to rzutuję na ocenę całej piosenki. Za refreny, gitary i solówkę byłoby 9/10, a może nawet 10/10, a z refrenem jest to co najwyżej 7/10 lub 8/10. Czekam na kolejne piosenki.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Zgadzam się ze Smolkiem.Wszystko extra(riffy, solo, bridge, zwrotki), tylko te nieszczęsne 'łooooo' w refrenie. Może taka moda. Może dlatego że singiel promujący. Nie wiem ale w niczym nie jest lepszy ten refren od nowego stylu BJ(przez niektórych zwanych 'disco')... :) Czekam na cały album.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Zaczyna się dobrze, ale potem to jakiś misz-masz, trochę nawalanki gitarowej, trochę słodkiej melodii, refren oderwany od zwrotki, zmiany tempa, jak dla mnie za duży chaos, a to wszystko okraszone autoplagiatem - chociaż z wypowiedzi Joe'a rozumiem, że taki był zamysł :D Bardzo lubię Def Leppard, ale to jedyny zespół, gdzie po tylu latach słuchania nie jestem w stanie rozpoznać większości piosenek do póki nie zacznie się refren i ''Let's Go'' dołącza do tego zestawu :D ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Zwrotki zdecydowanie zbyt podobne do Pour Some Sugar. Refren bez polotu, że tak sobie pozwolę łagodnie skomentować. Ale czuję, że płyta będzie miała lepsze kawałki. Musi mieć.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nowy numer Leppard pojawił się jako nowość na liście przebojów programu 3 :)) 49 pozycja i można głosować !! Po dwóch tygodniach mogę stwierdzić że lepszego zaproszenia do zakupu nowej płyty jak wypuszczenie na singla Let's Go chłopaki nie mogli zrobić. Każdy z 14 kawałków na płycie ma być w inny deseń więc będzie się działo. Doszła również informacja o kręceniu video do Let's Go. Jak dla mnie nic tylko czekać. Zmiana wytwórni z Universal na Frontiers Records 4 lata temu wyszła grupie tylko i wyłącznie na zdrowie ;) Pełna wolność artystyczna. Pełna swoboda. Żadnych limitów czasowych. Jeszcze tylko 30 dni do płyty !! Let's Go....
http://lp3.polskieradio.pl/notowania/
Let's get rocked!
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

DEF LEPPARD - "Let's Go" (Official Lyric Video) :
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=IbQ6Cp8lD2o[/BBvideo]
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Mam nadzieję że to tylko wstęp do głównego klipu ;) Utwór kapitalny ale ten klip to kaszanka ;] Ten go zabija
https://www.youtube.com/watch?v=V1OJEQzYpNg :PPP
Wczoraj na liście Trójki Let's Go z 49 na 44. Bon Jovi na 50.
http://lp3.polskieradio.pl/notowania/
Let's get rocked!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”