Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Pamietam moja kolejnosc odkrywania plyt Def Leppard ( od pamietnego dla mnie, 1988 roku ;) ) : "Hysteria', "Pyromania", "High n' Dry", "On Through the Night" ( ten album za cholere nie moze do mnie trafic, po dzis dzien... No moze za wyjatkiem dwoch kawalkow:"Hello America" i "Wasted").

A potem... to juz poszlo chronologicznie od plyty "Andrenalize". :)

A co sadzicie o albumie "Slang"?

Dla mnie to takie leppardowe "These Days"... Wiem... Brzmienie kompletnie inne od tego, do jakiego bylismy przyzwyczajeni.. Ale ja tutaj slysze, jeden z najlepszych albumow lat 90'tych. Poczawszy od "Truth?" ( slyszeliscie moze, gdzies, demo" tego kawalku- cos pysznego!), przez "All I Want Is Everything" i moj ukochany kawalek z tej plyty "Where Does Love Go When It Dies"... Taka smutna plyta... Ale chwytajaca za serducho bardzo... Lubie ja bardziej od albumu "Euphoria", ktory mnie troche rozczarowal sztucznym i nieudanym powrotem do takich wydawnictw jak "Hysteria" czy "Adrenalize"( no, moze poza balladka "Goodbye", ktora jest jedynym jasnym punktem dla mnie tutaj... Ale to moje subiektywne odczucia)

Jeszcze tutaj wroce, zeby popisac o innych albumach DL z Wami :)

[ Dodano: 2011-03-05, 20:46 ]
I taki news znaleziony na cgm.pl

http://www.cgm.pl/aktualnosci.php?news_ID=14340

Na koncertowym albumie Def Leppard znajdą się trzy nowe utwory.

Gdy powstał plan wydania "Mirrorball", pierwszego oficjalnego albumu koncertowego w dyskografii Def Leppard, niemalże równocześnie pojawił się pomysł, by do wydawnictwa włączyć nowe piosenki. Na początku miały to być dwa utwory, ale ostatecznie stanęło na trzech.

- Prawdę mówiąc, gdybyśmy mieli nieco więcej czasu, nagralibyśmy cztery kawałki. Postanowiliśmy jednak, że ten album ukaże się latem, w związku z czym nie mogliśmy sobie pozwolić na żadne obsuwy. Czwartą i piątą piosenkę zostawimy na nasz następny krążek - ujawnił portalowi Billboard.com frontman Joe Elliott, dając jednocześnie do zrozumienia, że działający od niemal trzydziestu pięciu lat Def Leppard nie zamierzają przechodzić na emeryturę.

"Undefeated", jedną ze wspomnianych piosenek, skomponował właśnie Elliott. - To utwór zaśpiewany w stylu Queen. Jest pianino i tak dalej - ujawnił frontman. Gitarzysta Phil Collen przygotował pop-rockowe nagranie "All About Believin", podczas gdy basista Rick Savage napisał "Kings Of The World" - "epicki, rockowy hymn, który będzie brzmiał doskonale na wszystkich stadionach świata". - To coś w stylu "We Will Rock You", tyle że z gitarami - zapowiedział Elliott.

Artysta zdradził także, że w czerwcu ukaże się wspominkowa książka pt. "Def Leppard, The Definitive Visual History", która w fotografiach autorstwa Rossa Halfina podsumuje ponad trzydzieści lat działalności zespołu.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

... coś mi się przeglądarka wysypała :).
Ostatnio zmieniony 6 marca 2011, o 09:38 przez sobol_77, łącznie zmieniany 2 razy.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Slang to rzeczywiście dla DL to samo co These Days dla BJ. Przypadkiem wyszedł im concept album i jedna z najlepszych płyt w karierze. Mogę przyznać się bez bicia - gdyby nie ta płyta to pewnie nie słuchałbym dzisiaj DL :)) Pokazali, że będąc na szczycie można wywrócic swoją muzykę do góry nogami kosztem utraty popularności. Artystycznie wspieli się na wyżyny. Euphorii zawsze będe bronił za kilka świetnych numerów. Przy Slang jednak wysiada ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze: A co sadzicie o albumie "Slang"?

Dla mnie to takie leppardowe "These Days"... Wiem... Brzmienie kompletnie inne od tego, do jakiego bylismy przyzwyczajeni..
Dokładnie tak jest. Chętnie wracam do tej płyty, chyba ostatnia płyta Def Leppard naprawdę świeża, świetny album.

[ Dodano: 2011-03-06, 10:39 ]
michael pisze:Euphorii zawsze będe bronił za kilka świetnych numerów.
Michał, nie prowokuj :D.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

michael pisze:Slang to rzeczywiście dla DL to samo co These Days dla BJ. Przypadkiem wyszedł im concept album i jedna z najlepszych płyt w karierze. Mogę przyznać się bez bicia - gdyby nie ta płyta to pewnie nie słuchałbym dzisiaj DL :)) Pokazali, że będąc na szczycie można wywrócic swoją muzykę do góry nogami kosztem utraty popularności. Artystycznie wspieli się na wyżyny. Euphorii zawsze będe bronił za kilka świetnych numerów. Przy Slang jednak wysiada ;)
Będzie trzeba posłuchać, ale nie jestem pewien czy przypadnie mi do gustu, ale zobaczymy ;)

PS. Przesłuchałem połowę płyty i jestem jak najbardziej zadowolony. Najbardziej mi si podobają jak na razie Breathe A Sigh i All I Want Is Everything.

[ Dodano: 2011-03-06, 13:26 ]
Fajna płyta. Wolę ją nawet od od Pyromanii. Ulubione piosenki: Breathe A Sigh, All I Want Is Everything i Blood Runs Cold.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Michał, nie prowokuj :D .
Nie, nie. Bez prowokacji :)) Po prostu lubię ten album. Zawsze tak było. Promises, Paper Sun, Day After Day, King's Of Oblivion to zajebiste numery.
Smolek pisze:Fajna płyta. Wolę ją nawet od od Pyromanii. Ulubione piosenki: Breathe A Sigh, All I Want Is Everything i Blood Runs Cold.
Jestem w szoku. Miło, miło. Work It Out, Gift Of flesh, Pearl Of Euphoria (mistrzostwo świata).
Teraz czekam na Live "Mirrorball" + nowe kawałki :jupi:

Posłuchaj jeszcze ostatniej. Songs From The ... jest konkretnie i na temat :brawo:
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

michael pisze:Posłuchaj jeszcze ostatniej. Songs From The ... jest konkretnie i na temat :brawo:
Teraz może posłucham Euphorie, a potem wezmę się za tę płytę.

Wczoraj mocno mnie wzięło na When Love & Hate Collide.. Mógłbym ją słuchać cały czas. Po prostu genialna.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Uwielbiam ogladac Metallice na zywo ,ale taki news, mimo woli, powoduje DUZY usmiech na gebie!:) A tak przy okazji- ile razy widzieliscie DL live? Ja- tylko 2 razy... Te, piekne dwa razy w Polsce w 2003 roku... Ehhh...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dobra wiadomość dla fanów Def Leppard i The Darkness:
http://muzyka.onet.pl/10174,2258246,newsy.html
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Dobra wiadomość dla fanów Def Leppard i The Darkness:
http://muzyka.onet.pl/10174,2258246,newsy.html
Nic dodać nic ująć :)

+ wywiad dla Rolling Stone
http://deflepparduk.com/2011newsmar7.html
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jeśli chodzi o DL, to jestem pełen podziwu dla perkusisty zespołu, Ricka Allena, który po takim wypadku i stracie ręki został w zespole i gra do tej pory.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Szkoda, że Jon nie miał tyle serca dla Aleca...
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Szkoda, że Jon nie miał tyle serca dla Aleca...
Szkoda. Chociaż to była trochę inna sytuacja niż ta z Def Leppard. W zasadzie o co chodziło bo słyszałem różne wersje?
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Przypadkiem znaleziony wywiad z Def Leppard- nie super swiezy ,ale warto poczytac... ;)

http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/ ... ppard.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”