Najbardziej oczekiwane albumy roku - 2013

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

pod koniec2012 "nie mogłem doczekać się" albumu grupy Snakecharmer
Obrazek

Byłem bardzo ciekaw tego wydania głównie ze względu na skład.
Chris Ousey - Lead Vocals
Micky Moody - Guitar, Slide Guitar, Vocals
Laurie Wisefield - Guitar, Vocals
Adam Wakeman - Keyboards, Vocals
Neil Murray - Bass
Harry James - Drums, Vocals

Wokalista o głosie nasuwającym lekkie skojarzenie z Ericem Martinem, znany z grupy HEARTLAND. Moody i Murray, gitarzyści znani z Whitesnake... Zresztą Murray współpracował też z Gary Moorem, Michaelem Schenkerem, Brianem Mayem...
Do tego Wisefield z Wishbone ash, Adam (syn;) Wakeman współpracujący z Osbournem. A na bębnach James z Thunder (ale też i Magnum).

Jakoś tak się złożyło, że o płycie zapomniałem :D Kupiłem dopiero teraz i testuję :)
Szału nie ma, ale jest bardzo rzetelne hardrockowe granie
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Tomker pisze:Voices jest świetne, reszta to nie mój klimat
https://www.youtube.com/watch?v=FaTrnyvh6_8
"Voices" to trochę zrzyna z "Your Decision" z poprzedniego albumu. Osobiście polecam kawałek tytułowy, który po drobnych obróbkach bez problemu wpasowałby się w debiutancki "Facelift" (słyszalne echa "Love Hate Love"), świetne solo w "Low Ceiling", przyjemny "Scalpel" oraz "Hung on the Hook". Płyta udana. Brakuje mi oczywiście tych leniwych, czasem rozdzierających i bezczelnych wokaliz Layne'a. Cantrell dowodzi jednak po raz kolejny, że jest w stanie nagrać mocną, gitarową i co ważne dobrze przyjętą (zresztą które płyty Alicji nie były dobrze przyjęte?) płytę.
usunięty użytkownik 4858

Sam Bora, nie znam Your decision, natomiast Voices to utwór zupełnie inny od pozostałych na płycie. Być może to odrzut z poprzedniej płyty (pewnie Ty to będziesz wiedział). Jeśli tak to świetny ten "odrzut", a reszta jak już pisałem to niezbyt moja bajka :)
Sam Bora

Tomker pisze:Sam Bora, nie znam Your decision, natomiast Voices to utwór zupełnie inny od pozostałych na płycie. Być może to odrzut z poprzedniej płyty (pewnie Ty to będziesz wiedział). Jeśli tak to świetny ten "odrzut", a reszta jak już pisałem to niezbyt moja bajka :)
Dla Ciebie Tomker.

AiC - Your Decision
http://www.youtube.com/watch?v=2D37POA11KY
usunięty użytkownik 4858

Sam Bora pisze:
Tomker pisze:Sam Bora, nie znam Your decision, natomiast Voices to utwór zupełnie inny od pozostałych na płycie. Być może to odrzut z poprzedniej płyty (pewnie Ty to będziesz wiedział). Jeśli tak to świetny ten "odrzut", a reszta jak już pisałem to niezbyt moja bajka :)
Dla Ciebie Tomker.

AiC - Your Decision
http://www.youtube.com/watch?v=2D37POA11KY
hehe, miałeś rację, faktycznie podobny klimacik. Wolę Voices, ale może dlatego, ze usłyszałem to przed Decision...

...

Tymczasem siedzi mi w głowie cały dzień riff z Road 2 Heaven Rockstara.
A druga rzecz to Summer's end - jak dla mnie świetny wakacyjny rocker (zmieniam nazwę na In the middle of Hot Summer ;) ) Mógłby się już ten album ukazać...
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2013, o 19:33 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Pojawiły się trzy sample z płyty Harem Scarem - Mood Swings II. I powiem jaram się !! Jak pisałem wcześniej nagrywają Mood Swings z 1993 od nowa na 20-rocznicę albumu. W tych samplach pojawiły dwie stare-nowe piosenki i brzmią świetnie. Praktycznie nie ma zmian, może trochę bardziej z chrypką głos Hessa, ale brzmi to naprawdę dobrze. Ktoś kiedyś po informacji o Mood Swings II napisał czy wyobraża sobie ktoś, żeby BJ nagrali po raz drugi NJ, z obecnym wokalem JBJ, bo ja nie.. W samplach pojawił się także fragment nowej piosenki, napisanej i nagranej specjalnie na album (mają się pojawić takie trzy pisoenki, i na nie najbardziej czekam na albumie), mowa o World Gone To Pieces, i jak na razie podoba mi się !!
usunięty użytkownik 4858

Smolek, podasz adres tych sampli?

[ Dodano: 2013-07-09, 20:30 ]
w sumie namierzyłem już na yt :)
http://www.youtube.com/watch?v=nYhmxxnMlSI
brzxmią zachęcająco
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze: w sumie namierzyłem już na yt :)
http://www.youtube.com/watch?v=nYhmxxnMlSI
brzxmią zachęcająco
Dokładnie. Mnie w tym Mood Swings II cieszą najbardziej trzy nowe piosenki jakie wydadzą, i w ogóle powrót Harem Scarem, bo po płycie w 2008 roku zakończyli działalność, ale na szczęście wrócili, i podobno na 2014 rok jest szykowany nowy album. Jeśli chodzi o zespoły rockowe to przed Harem Scarem jest tylko BJ, jeśli chodzi o mnie. ;) Nie wiem czy znasz jakieś płyty zespołu, jak nie, to polecam posłuchać, bo wydali naprawdę świetne płyty.
usunięty użytkownik 4858

Smolek pisze: Nie wiem czy znasz jakieś płyty zespołu
raczej pojeedyńcze utwory, np stary No Justice... W odsłuchanym dziś Mood Swings II jest dużo "przestrzenniejszy" dźwięk, ale przede wszystkim "uderzył mnie" przearanżowany wokal, który imo wypada bardzo dobrze w porównaniu do pierwowzoru
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Przepraszam trochę za offtop, ale na kiedy przewidziane jest wypuszczenie Mood Swings II?
Mało nie podskoczyłem z radości, gdy dowiedziałem się, że Harem Scarem wracają!!

Ich dwie pierwsze płyty to majstersztyk, potem było troszkę gorzej, aczkolwiek wybierając z pozostałych albumów po 1-2 piosenki wyszedłby z tego trzeci album który mógłbym nazwać "majstersztykiem" :)

Ostatni ich kawałek jaki podbił moje serce to "End of Time" :)

Smolek, a czy oni wracają w oryginalnym składzie ?????
Bo bębniarza napewno poznaję, a co z basistą ?
Ostatnio zmieniony 9 lipca 2013, o 19:17 przez medicineman90, łącznie zmieniany 2 razy.
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze:
Smolek pisze: Nie wiem czy znasz jakieś płyty zespołu
raczej pojeedyńcze utwory, np stary No Justice... W odsłuchanym dziś Mood Swings II jest dużo "przestrzenniejszy" dźwięk, ale przede wszystkim "uderzył mnie" przearanżowany wokal, który imo wypada bardzo dobrze w porównaniu do pierwowzoru
Hess ma wciąż ma dobry wokal, więc w tym aspekcie nie miałem obaw, bardziej bałem się, że pozmieniają coś w tych piosenkach, czym stracą swoją magię, ale tak nie zrobili na szczęście.. Jak będziesz chciał posłuchać jakiś albumów, to z 90's polecam ci Harem Scarem i Mood Swings, a także Voice Of Reason. A po 00's, to przede wszystkim Weight Of The World, a także Overload i Hope. Zresztą wszystkie albumy lubię, oprócz dwóch związanych z Rubberem..

[ Dodano: 2013-07-09, 21:22 ]
medicineman90 pisze:Przepraszam trochę za offtop, ale na kiedy przewidziane jest wypuszczenie Mood Swings II?
Mało nie podskoczyłem z radości, gdy dowiedziałem się, że Harem Scarem wracają!!

Ich dwie pierwsze płyty to majstersztyk, potem było troszkę gorzej, aczkolwiek z wybierając z pozostałych albumów po 1-2 piosenki wyszedłby z tego trzeci album który mógłbym nazwać "majstersztykiem" :)

Ostatni ich kawałek jaki podbił moje serce to "End of Time" :)

Smolek, a czy oni wracają w oryginalnym składzie ?????
Bo bębniarza napewno poznaję, a co z basistą ?
O jak fajnie, że nie jestem sam. ;) Na albumie uczestniczyli Hess (wokal), Leperance (gitara i bas) i Creighton Doane (perkusja), a Darren Smith na backing vocals i główny wokal Sentimental B.L.V.D. Na trasie będą grali w składzie Hess, Lesperance, Darren Smith (co mnie bardzo cieszy) i Stan Miczek (nowy basista). Na trasie na perkusji miał grac Creighton, ale podobno nie miał czasu, ponieważ wciąż nowe daty koncertów przybywały, więc Darren będzie grał na perkusji. Co do poprzedniego basisty, Barry'ego, to wycofał się z przemysłu muzycznego.

End Of Time też b. lubię, świetny bonus z kapitalnej płyty Weight Of The World. Jak chcesz coś napisac o albumach HS, zapraszam tutaj: http://www.bonjovi.pl/forum/topics25/ha ... vt2906.htm

PS. Na poprzedniej stronie oceniłem album Heavens Fire - Judgement Day, na którym na wokalu śpiewał Darren Smith. Płytkę polecam, bardzo mi się spodobała.

PS2. A premiera MS II jest zaplanowana na 24 września w Ameryce Północnej, a w Europie 27 września. Dzisiaj pojawiła się ta informacja. Jakiś czas temu gdzieś czytałem, ze w Japonii premiera będzie już miała miejsce 21 sierpnia. ;)
usunięty użytkownik 4858

30 07. 2013 ma wyjść 2-płytowe wydawnictwo The Cult - Electric Peace.
Obrazek
pierwszym krażkiem ma być Electric z 1987 roku, a drugim album Peace (w 2000 roku był częścią Boxu Setu Rare Cult). Nie mam pojęcia czym ma mnie zaskoczyć tegoroczna wersja Electric, natomiast Love miał 2 wersje z 2-ma różnymi producentami i teraz dostaniemy ta mniej znaną, a przez to ciekawszą, przynajmniej dla mnie ;)

...
a tymczasem...

https://www.youtube.com/watch?v=Xt2aRKji3Vc
szacun Rockstar, brzmi świetnie! Czekamy na album! :)

[ Dodano: 2013-08-07, 12:10 ]
Jutro premiera albumu Rockstara.
Bravewords też o tym pamięta :cfaniak:

"ANDRZEJ CITOWICZ To Release Debut Full-Length Album On Thursday
Riff Notes
Posted on Tuesday, August 06, 2013 at 17:29:46 EST
ANDRZEJ CITOWICZ - Polish guitarist/songwriter, former recording artist for Down Boys Records (label belongs to Erik Turner and Jerry Dixon from WARRANT) is finally releasing on August 8th his first album Ace Of Hearts. The album is available worldwide in 240 countries on Amazon, iTunes and 15 other platforms.
Ace Of Hearts tracklisting:
‘Be Brave Be Proud Or Be Dead’
‘A Different Kind Of 80ies’
‘Heart Rock’
‘Road 2 Heaven (At The Outskirts Of The Forest)’
‘Picture This’
‘Ace Of Hearts’
‘Luvmageddon’
‘Touch The Wind’
‘Without Warning’
‘Summer’s End’
‘We All Fall Down’
‘Bleeding Heart’ "
http://www.bravewords.com/news/208479

P.S. Oho, widzę, że odnotował to także Melodicrock. I to pod wzmianką o Bon Jovi - fajnie :)
Obrazek
http://www.melodicrock.com/

Ja najbardziej nastawiam się na: Be Brave, Road 2 Heaven i Summer’s End :)

[ Dodano: 2013-08-08, 11:00 ]
Album Rockstara już jest :)
Obrazek

[ Dodano: 2013-08-15, 21:19 ]
Do 24 września czekam na album "Sammy Hagar & Friends"

Obrazek

Lead Vocals: Sammy Hagar & Kid Rock
Guitars: Vic Johnson & Sammy Hagar
Solo guitar: Joe Satriani
Drums: Denny Carmassi
Bass: Mona Gnader
Percussion: John Cuniberti

Póki co mamy singla "Knockdown dragout"
https://www.youtube.com/watch?v=LaPBNRHUnEI

wer. na żywo:
http://www.youtube.com/watch?v=PiVnXHzyuSk
Sam Bora

Obrazek

Cóż... Spodziewałem się po tym albumie czegoś więcej. Szkoda, że Anselmo pogubił się muzycznie gdzieś w okolicach "The Great Southern Trendkill". Naprawdę szkoda...
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Obrazek
Widzę tu bardzo wyraźny błąd drukarski. Tytuły na grzbietach płyty są odwrócone. Nie wiesz o tym, że na krawędziach pudełka napisy muszą być umieszczone tak, aby na okładce leżącej wierzchnią stroną do góry, tytuł był czytany prawidłowo (nie "do góry nogami"). Pół biedy jeśli jest to tylko na tylnej krawędzi (tak jak np: na kompaktach wydawanych przez Sony Music), ale tu jest to z obu stron. To taki sam błąd jak na płytach The Division Bell Pink Floyd, Jestem Perfectu, Purpendicular Deep Purple czy Urban Hymns The Verve. Podobne błędy występowały też na kasetach np: Kolory Firebirds, Almost Heaven The Kelly Family, Dziecko Edyty Bartosiewicz czy End Varius Manx.
usunięty użytkownik 4858

Geminiman019, nie przejmuj się, na pudełku tego "błędu" nie ma. :cfaniak:

A skoro już jesteśmy przy tym albumie to jak Ci się podobają utwory Andrzeja Citowicza? Z tego co pamiętam lubisz instrumentalne utwory.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”