The hottest band in the world;)-Kiss

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Geminiman pisze: Niestety, takie mamy czasy, że rock stał się muzyką starców (czy nawet twardogłowych konserwatystów). Dzisiaj idolami młodzieży (głównie białej) są hiphopowcy, gdyż oni są w stanie zrozumieć nastolatków w XXI Wieku. Rock on kilkunastu lat stoi w ślepej uliczce, natomiast rap wciąż się rozwija, gdyż jest otwarty na nowe style i prądy, w odróżnieniu od zamkniętej w ciasnych ramach konwencji muzyce gitarowej.
Rock muzyką starców? Co za brednie, ruszasz dupę czasem na koncerty rockowe i festiwale? Ja na nich czuję się jak eksponat muzealny, niech wspomnę choćby Europe we Wrocku, gdzie wypatrzyły mnie dziewczyny z forum. Młodsze, dużo:-) . Pod sceną byłem emerytem. I mam sporo grupę znajomych rocznikowo z 9tką z przodu, właśnie w klimatach gitarowych. Co do rozwoju rapu - od lat 90tych nie ma szczerego grania w tym gątunku, sami pozerzy...
To fakt, że rocka słucha sporo roczników starszych, ale wystarczy spojrzeć na niedawny koncert Dżemu w Głogowie - kilka pokoleń fanów. A nasze forum? Głównie gimnazjum :-)
Ostatnio zmieniony 21 marca 2014, o 11:07 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Geminiman

Post autor: Geminiman »

Rock muzyką starców? Co za brednie, ruszasz dupę czasem na koncerty rockowe i festiwale? Ja na nich czuję się jak eksponat muzealny, niech wspomnę choćby Europe we Wrocku, gdzie wypatrzyły mnie dziewczyny z forum. Młodsze, dużo:-) . Pod sceną byłem emerytem. I mam sporo grupę znajomych rocznikowo z 9tką z przodu, właśnie w klimatach gitarowych. Co do rozwoju rapu - od lat tych nie ma szczerego grania w tym gątunku, sami pozerzy...
Panie Sobol, czyżbyś zapomniał że ja wszelkie koncerty czy festiwale rockowe omijam szerokim łukiem. Ponadto zdałem sobie sprawę jak bardzo szkodliwy wpływ na ludzką psychikę ma rock, w bardzo wielu jego odmianach. Ci wszyscy nastolatkowie chodzący na koncerty rockowe, po osiągnięciu dorosłości, zawarciu związku małżeńskiego i założeniu rodziny; przyjmą ideały oraz wzorce swoich rodziców oraz będą traktowali młodzieńcze ekscesy jako szczeniackie błędy okresu adolescencji. Za dwa miesiące skończę 29 lat i przynajmniej od roku 2010 ,powinienem być ustatkowanym mężem i ojcem, który wyrzekł się naiwnych młodzieńczych ideałów.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2014, o 11:30 przez Geminiman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Geminiman pisze:Ci wszyscy nastolatkowie chodzący na koncerty rockowe, po osiągnięciu dorosłości, zawarciu związku małżeńskiego i założeniu rodziny; przyjmą ideały oraz wzorce swoich rodziców oraz będą traktowali młodzieńcze ekscesy jako szczeniackie błędy okresu adolescencji.
Czego życzę wszystkim nastolatkom.
Geminiman pisze:Panie Sobol, czyżbyś zapomniał że ja wszelkie koncerty czy festiwale rockowe omijam szerokim łukiem.
Wiem, że o tym pisałeś i za każdym razem jak to czytam to szczerze współczuję.
Geminiman pisze:Ponadto zdałem sobie sprawę jak bardzo szkodliwy wpływ na ludzką psychikę ma rock, w bardzo wielu jego odmianach
Bez komentarza :x
Let's get rocked!
Geminiman

Przeczytajcie sobie lepiej to, by zrozumieć że muzyka rockowa niesie ze sobą wiele negatywnych rzeczy: http://www.zajezusem.com/print_friend.php?num=5495

Zresztą akronim KISS dla wielu ludzi znaczy Knights in Satan's Service czyli Rycerze na Usługach Szatana.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Zaczynam się Ciebie bać, ten tekst to jak ulotka Strażnicy, masakra jakaś. Mamy wszyscy zacząć się biczować? K..wa szanuję Twoją pewną odmienność, ale ten link przeraził mnie.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Geminiman

Jeszcze jedno. Sobol_77, czy zdajesz sobie sprawę z tego, co przedstawia twój avatar? Bo dla mnie jest to wyraźny znak ostrzegawczy, że z takimi osobami raczej się nie zadawać.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Geminiman pisze:Jeszcze jedno. Sobol_77, czy zdajesz sobie sprawę z tego, co przedstawia twój avatar? Bo dla mnie jest to wyraźny znak ostrzegawczy, że z takimi osobami raczej się nie zadawać.
Zadajemy się z Sobolem prawie 30 lat i jeszcze nam rogi nie wyrosły że o ogonie nie wspomnę :D
Let's get rocked!
Geminiman

Zespół ogłosił, że nadchodząca trasa koncertowa, będzie prawdopodobnie ostatnią w ich karierze.
http://muzyka.onet.pl/rock/grupa-kiss-k ... anie/sqb40
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”