Koncerty 2009 - Co? Gdzie? Kiedy?

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Koncerty 2009 - Co? Gdzie? Kiedy?

Post autor: Adrian »

W 2009 roku w naszym kraju będzie można zobaczyć masę bardzo znanych i dobrych artystów. Z potwierdzonych zespołów/artystów przyjadą do nas min Madonna, Travis, Duffy, Kings Of Leon, Deep Purple, Depeche Mode itd.
Do tego grona mogą dołączyć następni min U2, Metallika czy Oasis.

Wybiera się ktoś z forumowiczów w tym roku na koncert?? Jak tak to jaki??

Osobiście wybieram się na 100% na koncert "Cracow Screen Festival 2009", gdzie główną gwiazdą będzie TRAVIS!! I najlepsze, ze cena to tylko 60 zł ;]
Wreszcie będę mógł usłyszeć Sing, Why Does It Always Rain On Me, Selfish Jean, Slide czy Eyes Wide Open na żywo!!
Zdecydowanie jeden z moich ulubionych zespołów.

Pojechałbym także na Madonne i Depeche Mode, ale bilety za drogie. Nad Madonną się mogę jeszcze zastanowić ale DM odpadają.

NA pewno warto zastanowić sie też nad openerem. Przydałaby się jednak jeszcze jedna gwiazda pokroju np Oasis (jest szansa aby tam zagrali) która by sprawiła, ze zdecydowałbym się jechać na ten festiwal.

Poniżej lista kilku artystów którzy wystąpią u nas w tym roku.

OPENER:
Buraka Som Sistema / Duffy / Gossip / Kings Of Leon / Madness / Placebo / The Ting Tings

Cracow Screen Festival 2009:
Travis, Late of the Pier, Rubik

Simply Red Bilety
Niedziela, 3. Maj 2009, 18:00
TORWAR, Warszawa, Polska

DEPECHE MODE
Stadion Gwardii
Warszawa
Polska

MADONNA Wkrótce dostępne
Sobota, 15.
Lotnisko Bemowo- Madonna, Warszawa, Polska

Simply Red Bilety
Niedziela, 3. Maj 2009, 18:00
TORWAR, Warszawa, Polska

Deep Purple Bilety
Piątek, 1. Maj 2009, 19:00
Pola Marsowe, Wrocław, Polska

PER GESSLE Bilety
środa, 22. Kwi 2009, 20:00

Jean Michel Jarre Bilety
środa, 6. Maj 2009, 00:00
Hala Stulecia, Wrocław, Polska

Saxon oraz Iced Earth

Niedziela, 15. Lut 2009, 20:00
Klub Stodoła
Warszawa, Polska

OMEGA Bilety
Sobota, 14. Mar 2009, 20:00
PKiN- Sala Kongresowa, Warszawa, Polska
KondZik

Post autor: KondZik »

Ja najchętniej wybrałbym się na Kings Of Leon. Świetny band. :jupi: Pamietam ich jeszcze z singla, który był w FIFIE: :PPP Tak poznałem ten zespół. A Ty Adrian co o nich sądzisz??
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: Koncerty 2009 - Co? Gdzie? Kiedy?

Post autor: Tatar »

Adrian pisze: Do tego grona mogą dołączyć następni min (...) Oasis.
?e co?! Ze 100% pewnością moge powiedziec, ze nie zajrzy do nas Oasis w tym roku. Trasa na kontynencie juz im sie konczy, nic nie bylo planowane, Liam juz ledwo spiewa (odwolany Dusseldorf), a jeszcze musi sie zregenerowac na powrot na Wyspy. Tak wiec Oasis z głowy. Meta z resztą chyba też, bo nie mają właściwie gdzie zagrać, a U2 nie lubie, wiec mnie nie interesuje. :cfaniak:

Aha, jade na Deep Purple i na Madonne. Bedą fajne koncerty mysle.
Ja najchętniej wybrałbym się na Kings Of Leon. Świetny band.
To pojęcie ze sobą sprzeczne w przypadku KOL. ;]
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
KondZik

Re: Koncerty 2009 - Co? Gdzie? Kiedy?

Tatar pisze: To pojęcie ze sobą sprzeczne w przypadku KOL. ;]
Niby dlaczego? Zresztą co Ty wyrocznia jesteś?? pf
KondZik

Raczej to kwestia gustu :D Na Madonne również chce sie wybrać :))
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tak poznałem ten zespół. A Ty Adrian co o nich sądzisz??
Kings Of Leon to obecnie jeden z najbardziej pożądanych zespołów koncertowych. Z chęcią posłuchałbym na żywo i może będę miał okazje ich posłuchać ponieważ supportuja oni U2 a jak się okaże, ze U2 przyjedzie do PL to na bank jadę ;) Będzie 2 w 1-dnym.
?e co?! Ze 100% pewnością moge powiedziec, ze nie zajrzy do nas Oasis w tym roku.
Czytałem o tym, ze są prowadzone rozmowy właśnie min z Oasis. Ale też nie wierze w ich przyjazd tym bardziej po ogłoszeniu, ze pojawią się KOLeon u nas.
Aha, jade na Deep Purple i na Madonne. Bedą fajne koncerty mysle.
No powinny być fajne. DP jakoś mnie nie rajcuje, ale Madonne bym zobaczyl.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Na Madonne również chce sie wybrać :))
To jak tyle osób z forum na Madonne by jechalo to jakies spontaniczne piwko w Wa-wie. Trzeba nad tym pomysleć. ;)
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2009, o 15:53 przez Tatar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Przede wszystkim mnie w tym roku interesują krakowskie Wianki i zapowiadany występ na nich nikogo innego, jak Lenny'ego Kravitza. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że to impreza w 100% darmowa. Co ma swe dobre i złe strony. Zła jest taka, że na takiej darmowej imprezie pojawi się mnóstwo typowej polskiej młodzieży, która z tą muzyką nie ma nic wspólnego, ale i tak przyjdzie "się pobujać z puszką piwa" :whoeva: No ale tak czy siak się wybiorę, chyba że dojdzie do skutku występ Lenny'ego w katowickim Spodku, który podobno jest negocjowany :)

Natomiast z wymienionych powyżej koncertów zastanawiam się nad Deep Purple, do tego dochodzi ewentualny koncert U2 (Chorzów, sierpień?) i festiwal Masters of Rock w okolicach czeskiego Zlina, na którym ma się pojawić m.in. Europe, Blind Guardian i Nightwish :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Przede wszystkim mnie w tym roku interesują krakowskie Wianki i zapowiadany występ na nich nikogo innego, jak Lenny'ego Kravitza. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że to impreza w 100% darmowa. Co ma swe dobre i złe strony.
O widzisz. Jak dobrze, ze dałem taki temat, bo o tym koncercie nic nie wiedziałem. No a na darmowego Kravitza grzech nie pojechać !! ;]
festiwal Masters of Rock w okolicach czeskiego Zlina, na którym ma się pojawić m.in. Europe, Blind Guardian i Nightwish :)
Nad tym też bedzie trzeba się poważnie zastanowić ;]

ps
Choroba. Koncert Kravitza odbędzie sie "20 czerwca 2009 roku". Mogę jeszcze nie mieć sesji zamkniętej ;/
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2009, o 18:49 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Wybieram się na Madonnę na pewno i na U2, jeśli zawita... :)
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:
Przede wszystkim mnie w tym roku interesują krakowskie Wianki i zapowiadany występ na nich nikogo innego, jak Lenny'ego Kravitza. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że to impreza w 100% darmowa. Co ma swe dobre i złe strony.
O widzisz. Jak dobrze, ze dałem taki temat, bo o tym koncercie nic nie wiedziałem. No a na darmowego Kravitza grzech nie pojechać !! ;]
festiwal Masters of Rock w okolicach czeskiego Zlina, na którym ma się pojawić m.in. Europe, Blind Guardian i Nightwish :)
Nad tym też bedzie trzeba się poważnie zastanowić ;]

ps
Choroba. Koncert Kravitza odbędzie sie "20 czerwca 2009 roku". Mogę jeszcze nie mieć sesji zamkniętej ;/
Ludzie! Ale news'a mi daliście. Jade na Lenny'ego choćby sie waliło i paliło. A ten 20 czerwca to ten darmowy, czy ten w Spodku?
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Z chęcią wybrałabym się na koncert Madonny, ale bilety....hmm najtańszy 220 zł. Nie wiem czy ona jest dla mnie warta tylu pieniędzy.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja wychodze z założenia, że drugi raz takiej okazji mieć nie będę. A trzeba pamiętać, że to najbardziej dochodowa koncertowa gwiazda. Grzech nie zobaczyć.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ludzie! Ale news'a mi daliście. Jade na Lenny'ego choćby sie waliło i paliło. A ten 20 czerwca to ten darmowy, czy ten w Spodku?
Darmowy Kraków
Z chęcią wybrałabym się na koncert Madonny, ale bilety....hmm najtańszy 220 zł. Nie wiem czy ona jest dla mnie warta tylu pieniędzy.
Też się wacham. Jak nie teraz to zapewnię nigdy, no ale hmm tak o 100 zł taniej ;]
A trzeba pamiętać, że to najbardziej dochodowa koncertowa gwiazda. Grzech nie zobaczyć.
Nie. Obecnie najlepiej zarabiającym zespołem z trasy koncertowej na świecie jest Bon Jovi ;]

Madonna jest najlepiej zarabiającą gwiazdą muzyki (trasa + sprzedaż +gadżety itp)
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Cytat:

Też się wacham. Jak nie teraz to zapewnię nigdy, no ale hmm tak o 100 zł taniej ;]
hmm... no powiem szczerze zdziwiony jestem :P :P
ja nawet gdybym bilet dostał za darmo, ba nawet za dopłatą bym nie pojechał :PPPP nie trawie babci i strasznie jej nie lubie...
For those about to rock - we salute you ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”