Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Def Leppard

Post autor: Twisted Sister »

Słuchając sobie właśnie "Armageddon It", zaczęłam się zastanawiać, czy Wy też lubicie Def Leppard? Zespół, który-jak głoszą różne hair-metalowe strony-najwięcej wspólnego miał z naszym BJ (poza ojczyzną oczywiście :mrgreen: ), i który stworzył naprawdę niezłe utwory? :) :) :)
A patrząc na same lata 80-te-czy więksi i lepsi byli BJ, czy Lepp? Waszym zdaniem oczywiście :mrgreen: .

Bo jeśli o mnie chodzi, to uwielbiam Def Leppard z lat 80-tych, jeszcze ze śp. Steve'em Clarkiem [']. Początek dziewięćdziesiątych też był niezły.... późniejsze utwory Def Leppard są słabe i raczej mało rockowe :| ;) . Aczkolwiek starego, dobrego Lepp i kawałków a'la "Rocket", "Make Love Like A Man", "Armageddon It", "Love Bites" czy moich ulubionych z ich repertuaru "Bringin'On A Heartbreak" (parę lat temu Mariah Carey nagrała niestety cover tego kawałka <zygi>) i "Rock Of Ages" mogę słuchać bez przerwy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Natomiast co do tego, kto 'rządził i wymiatał' na scenie.... no cóż.... BJ sprzedali więcej płyt :D :D :D :D .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
michalb
It's My Life
It's My Life

Post autor: michalb »

Ja też lubię Def Leppard, dobrze, że się oderwali od nurtu NWOBM, ale według mnie stali się trochę zbyt komercyjni. Lubię ich czasem posłuchać, ale nie jest to rockowa rewelcja.
In The World That Gives You Nothing We Need Something To Believe In....
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

No prosze, prosze :D - mlodziez i Def Leppard :P
Ale powaznie - z DL zetknalem sie pierwszy raz z rok po Bj - gdzies w 1990 :) .
Do tej pory chetnie ich slucham i zgodze sie z Twisted - plyty do poczatku lat 90tych wymiataly. A potem - Slang naprawde urokliwe, Eupohorii niecierpie, a najnowszy albumik spoko - podchodzi. Po drodze bylo Retroactive - swietny album, warto posluchac - covery i dema w wiekszosci.
A wielkosc tych zespolow na ta chwile jest nie do porownania - moj kumpel pewnie sie obrazi, bo to wielki fan DL ;) - teraz rzadzi bezwzglednie Bon Jovi :evil: - wystarczy obejrzec sprzedaz plyt, wejsciowek na koncerty czy popatrzec na zainteresowanie mediow.
To tyle :P
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

sobol_77 pisze: A wielkosc tych zespolow na ta chwile jest nie do porownania - moj kumpel pewnie sie obrazi, bo to wielki fan DL ;) - teraz rzadzi bezwzglednie Bon Jovi :evil: - wystarczy obejrzec sprzedaz plyt, wejsciowek na koncerty czy popatrzec na zainteresowanie mediow.
No, z tego typu stwierdzeniami to ja bym uważała, bo kiedyś spotkałam się z kontrargumentem, jakoby wobec tych kryteriów Ich Troje mieli być lepsi od BJ XD Tak więc nauczona doświadczeniem, nie oceniam zespołów po popularności, zwłaszcza teraz, kiedy wiemy że ta niezwykle rzadko przekłada się na jakość.

Co do DL, to lubię ich czasem posłuchać, ale nie darzę ich specjalną namiętnością - ot tak, dla odmiany, owszem, ale nie żebym ich wymieniała w szeregu z moimi ulubionymi.
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A mnie nie do konca o popularnosc chodzilo :P
Kryteria te maja sens, gdy odnosza sie do podobnych muzycznych plaszczyzn - wtedy mozna porownac w ten sposob i nie uwazam, by bylo to nieadekwatne do stanu faktyczego. A fakt pozostaje faktem - to BJ teraz sprzedaje sie swietnie, wyprzedaje koncerty, to wokol nich dzieje sie tak wiele. A tego o DL na ta chwile powiedziec nie mozna - pamietam jak wydali ostatni album - i nie bylo o nich tak glosno :P
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

Śmiem twierdzić, że to w dużej mierze kwestia promocji, a na tą BJ nigdy nie mogli narzekać :mrgreen: Przypuszczam, że w Stanach, gdzie Bon Jovi przyjmowani są wręcz orgazmicznie, czerwonej mordki można się obawiać nawet na puszkach z konserwami XD przy takiej reklamie chyba każdy zbadałby tą sprawę choćby z czystej ciekawości - u Leppardów nie widziałam nigdy takiego rozmachu w kampanii, ale mogę się mylić, gdyż jak już stwierdziłam, bardziej się nie wgłębiałam :)
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Podsumowując: BON JOVI górą :P
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Oh yes, oh blues. Ale DL też lubię, choć tu - dziwnym trafem - w przeważającej większości balladki (z wyjącymi wyjątkami w postaci 'Let's Get Rocked' i 'Pour Some Sugar On Me').
Awatar użytkownika
michalb
It's My Life
It's My Life

Racja, Def Leppard to raczej balladki, a Bon Jovi potrafią jeszcze tworzyć bomby takie jak: Hey god :lol: , Undevided :D czy Hook Me Up :o . Reasumując: Def Leppard to dla mnie zespół który można posłuchać, ale ogólnie jest taki sobie
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

No, aż tak źle to z DL nie jest.... :D Owszem, faktycznie w ich twórczości najjaśniej prezentują się balladki, ale przecież były utwory takie jak "Animal", "Pour Some Sugar On Me", "Let's get Rocked" czy nieśmiertelne "Rock Of Ages". Miażdżąco metalowi to tam oni nigdy nie byli :lol: , aczkolwiek w końcu podczepiono ich po dfalę NWOBM (New Wave of British Metal) :P . No i utworów dynamicznych też parę dobrych-moim zdaniem bynajmniej-nagrali :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

W sumie to zgadzam się że mają świetne balladki i spokojne kawałki, ale to wcale nie oznacza że cięższych utworów nie potrafią tworzyć. Ogólnie to bardzo lubię kapelę, a szczególnie podziwiam Ricka Aleena za to że pomimo utraty ręki nadal gra na bębnach (z bardzo dobrym efektem)
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
michalb
It's My Life
It's My Life

Twisted Sister pisze: Miażdżąco metalowi to tam oni nigdy nie byli :lol: , aczkolwiek w końcu podczepiono ich po dfalę NWOBM (New Wave of British Metal) :P . :mrgreen: .
Mi też ogólnie podoba się fala NWOBM, przecież jest tam jeszcze Iron Maiden, Samson i chyba Saxon
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Gwoli ścisłości NWOBHM (New Wave Of British HeavyMetal)
Sorki ale pedant jestem :P
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Cr@sH
Moderator
Moderator
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Cr@sH »

co do Def Leppard to jest moj drugi ulubiony zespol (bj oczywiscie pierwszy)
a zaczelo sie wszystko od tego ze kumpel (ogramny fan DL ) przy wymianie koncertami bj dorzucil bonus dl Acoustic In Singapore 1995 no i od tego sie zaczelo ten koncert jest super (chociaz za krotki) no tak najlepszy ich okres t olata 80 i ich koncerty tez byly super

a jakis czas temu czytalem w classic rock (chyba lub innym angielskim muzycznym pismiue) ze dl ma pecha bo jest z tej samej wytworni co bj ze szefowie wytworni majac taki zespol jak bj nie promoj dl tak jak by mogli (czy cos w tym stylu bo to dawno czytale mi t ojeszcze po angielsku;] )

a uwazam to za blad ich ostatni album jest dobry i przy lepszej promocji mogl odnies wiekszy sukces

a co do ballad to najlepsza jest Two Steps Behind a Pour Some Sugar On Me to poprostu cudenka ta gitarka
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

michalb pisze:
Twisted Sister pisze: Miażdżąco metalowi to tam oni nigdy nie byli :lol: , aczkolwiek w końcu podczepiono ich po dfalę NWOBM (New Wave of British Metal) :P . :mrgreen: .
Mi też ogólnie podoba się fala NWOBM, przecież jest tam jeszcze Iron Maiden, Samson i chyba Saxon
osobiscie kocham NWOBHM tyle ze Def to jeden ze słabszych zespołow tej fali...
a to co roba obecnie to juz wogole dno.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”