Firehouse

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Firehouse

Post autor: Smolek »

Słyszeliście o tym zespole, znacie jakieś ich piosenki, słuchacie ich? Ja ich parę piosenek poznałem z tydzień temu i dzisiaj poznałem kolejne i szczerze powiedziawszy bardzo mi się podobają ich piosenki. :))

Najbardziej rozpoznawalne są ich ballady, ale mocniejsze piosenki też są fajne. Najbardziej lubię: When I Look Into Your Eyes (refren tej piosenki nucę sobie pod nosem przez cały dzień), Love Of A Lifetime (świetna ballada), Sleeping With You (nietypowy teledysk, fajna piosenka), Don't Treat Me Bad (na początku zapowiada się na kolejną balladę, a potem nieoczekiwanie tempo wzrasta i piosenka tym bardzo zyskuje), All She Wrote (coś kapitalnego, niesamowita pisoenka), I Live My Life For You (kolejna dobra ballada), Reach For The Sky, Here For You, Christmas With You.

Bardzo podobają mi się solówki gitarzysty zespołu, które są na bardzo wysokim poziomie, a do tego głos wokalisty jest niczego sobie.
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Firehouse!! Dwie pierwsze plyty do potega ("trojka to juz dla mnie tylko "I Live My Life For You")!. Taka ciekawostka- wkladka do pierwszej cd zawiera podziekowania dla Jona i Richiego- nie wiem, za co... :) Pewnie za inspiracje, bo Firehouse to naprawde potega brzmienia lat 80'tych ( chociaz pojawili sie juz w 1990, hehe). W sumie albumy "Firehouse" i "Hold Your Fire" spokojnie moge polecic kawalek po kawalku...
Smolek pisze:Najbardziej rozpoznawalne są ich ballady, ale mocniejsze piosenki też są fajne. Najbardziej lubię: When I Look Into Your Eyes (refren tej piosenki nucę sobie pod nosem przez cały dzień), Love Of A Lifetime (świetna ballada), Sleeping With You (nietypowy teledysk, fajna piosenka), Don't Treat Me Bad (na początku zapowiada się na kolejną balladę, a potem nieoczekiwanie tempo wzrasta i piosenka tym bardzo zyskuje), All She Wrote (coś kapitalnego, niesamowita pisoenka), I Live My Life For You (kolejna dobra ballada), Reach For The Sky

... z tymi numerami na czele !! ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:Firehouse!! Dwie pierwsze plyty do potega ("trojka to juz dla mnie tylko "I Live My Life For You")!. Taka ciekawostka- wkladka do pierwszej cd zawiera podziekowania dla Jona i Richiego- nie wiem, za co... :) Pewnie za inspiracje, bo Firehouse to naprawde potega brzmienia lat 80'tych ( chociaz pojawili sie juz w 1990, hehe). W sumie albumy "Firehouse" i "Hold Your Fire" spokojnie moge polecic kawalek po kawalku..
Zgadzam się z tobą na 100%. Parę dni temu wysłuchałem dwie pierwsze płyty tego zespołu i powiem, że jestem nimi zachwycony :brawo: Spodziewałem, że będzie ballad dużo, a tu okazało się, że zdecydowanie przeważają piosenki mocniejsze. Zgadzam się z tobą ROCKSTAR, że to potęga brzmień lat 80, jakbym wcześniej nie zobaczył, że są to płyty z lat 90, to raczej to bym się nie kapnął ;) Na obu płytach pobają mi się wszystkie piosenki, a nie zdarza mi się to za często.. A solówki są po prostu świetne. Minimalnie wolę pierwszą płytę, ale obie są świetne i też mogę polecić kawałek po kawałku. A w piosence When I Look Into Your Eyes to się po prostu zakochałem. Coś niesamowitego, chyba mi się nigdy nie znudzi :)) Jutro mam zamiar posłuchać kolejnych płyt. Ostatnio w ogóle poznaje co raz to więcej zespołów hard rockowych ;)
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Smolek pisze:Na obu płytach pobają mi się wszystkie piosenki, a nie zdarza mi się to za często.. A solówki są po prostu świetne.
Polece offtopem, ale co tam... :) Posluchaj sobie, tak dla przykladu, plyt takich grup jak- Winger:"In The Heart Of The Young", White Lion: "Mane Attraction", Warrant:"Cherry Pie", Slaughter-"Stick It To Ya".... Dlugo by jeszcze wymieniac... Wszystkie pojawily sie albo pod koniec lat 80'tych, albo zaraz na poczatku 90'tych... Uwierz mi- jak w przypadku Firehouse, spodobaja ci sie WSZYSTKIE piosenki!! ;) A solowki- marzenie ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:Polece offtopem, ale co tam... :) Posluchaj sobie, tak dla przykladu, plyt takich grup jak- Winger:"In The Heart Of The Young", White Lion: "Mane Attraction", Warrant:"Cherry Pie", Slaughter-"Stick It To Ya".... Dlugo by jeszcze wymieniac... Wszystkie pojawily sie albo pod koniec lat 80'tych, albo zaraz na poczatku 90'tych... Uwierz mi- jak w przypadku Firehouse, spodobaja ci sie WSZYSTKIE piosenki!! ;) A solowki- marzenie ;)
Dzięki ;) Przesłuchałem jak na razie największe przeboje tych zespołów i jestem bardzo zadowolony i mam zamiar przesłuchać ich najlepsze płyty, a także jeszcze Poison i Cinderella, które również mi się podobają. A w ogóle wokalista zespołu Winger, który na gitarze basowej jest bardzo podobny do Barry'ego Gibba z Bee Gees. :D Fajna muzyka, a dzisiaj w ogóle poznałem więcej piosenek takich zespołów jak: Europe, Whitesnake (parę piosenek ich znałem) i Kiss.

PS. Taki mały offtop ;) Przed chwilą przesłuchałem sobie płytę Europe - The Final Countdown i powiem, że jest bardzo fajna, jedna z lepszych, które słyszałem i w ogóle jestem pod wrażeniem głosu Joeya Tempesta, który jest po prostu świetny :)) Piosenki jak The Final Coundtown, Carrie, Rock The Night, Love Chaser, Cherokee są świetne, no i solówki miodzio ;)
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Milo sie czyta, takie posty, jak Twoje... Odkrywasz piekna muzyke, ktorej teraz jakby troche mniej, ale ona wciaz zyje...Pewnie ,ze nie mozna zyc przeszloscia, ale uwierz mi... W tym temacie, w tych klimatach, najlepsze plyty, moim zdaniem, powstaly na przelomie lat 1986-1992... A moze tak pisze z pozycji dosc subiektywnej.. Anyway, zycze Ci pieknej, muzycznej podrozy... Bedziesz mile zaskoczony, Smolek ;)
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Tak, tak Firehouse świetny zespół. Często do nich wracam nawet dzisiaj. Tyle lat minęło, a oni dalej są w doskonałej formie. Wokalista C.J. Snare dalej ma głos ja dzwon mimo, że klata i włosy nie te. Mam wielki sentyment do tego bandu i jeżeli będzie kiedyś taka możliwość to pójdę na ich koncert.
A jeżeli ktoś również interesował się Firehouse to proszę o wyjaśnienie:
C. J. Snare to Carl Jeff Snare? Bo wszędzie podawane są tylko inicjały imienia.
Jaka jest faktyczna data jego urodzin, bo w Wikipedii podają 14 grudnia 1964, a spotkałam się też bardzo wiele razy z datą 14 grudnia 1959?
Love Of A Lifetime - 1991
http://www.youtube.com/watch?v=2oAfdcMGsJo
Love Of A Lifetime - 2012
http://www.youtube.com/watch?v=cU4lVJyPfw8
Don't treat me bad - 1991
http://www.youtube.com/watch?v=AtGsrIhfBvE
Don't treat me bad - 2012
http://www.youtube.com/watch?v=u7ssgZzDhDM
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dwie pierwszy płyty Firehouse, to coś pięknego. Często ich słucham. Z czasu odsłucham też ich trzeci album "3". Jednak późniejsze ich albumy już kompletnie do mnie nie trafiły..
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Świetny zespół. Pierwsze dwie płyty to killery, trzecią też lubie, ale bardziej lubię akustyczny albumik ;) Mają wszystko co dobry zespół mieć powinien, w tym piękne ballady, porządne teksty i świetne brzmienie. Firehouse jest w czołówce moich ulubionych zespołów i często na nich fazuję :D A CJ Snare ma genialny wokal! I fajnie że jest ktoś kto wciąż poznaje taką muzykę ;)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”