Ja osobiście baaardzo lubię Alice'a. Raz, że prezentuje w swoich tekstach chwilami podobne poglądy do moich ("School's out for summer, school's out forever" choćby :mrgreen: ), dwa, że od ponad 30 lat tworzy świetną muzykę, trzy, że jest znakomitym showmanem, cztery, że nienawidzi Britney i tego typu wykonawców i nie boi się do tego przyznać, pięć, że jego koncertowej płyty "Fistful Of Alice" mogę słuchać godzinami
Alice Cooper Goes To Hell ;)
Moderator: Mod's Team
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Alice Cooper Goes To Hell ;)
Skoro mamy już tematy o Skid Row, Def Leppard czy Queen, pozostaje mi tylko wkroczyć na nieco demoniczniejsze obszary rocka
. Mianowicie-zapytać Was, co sądzicie o królu shock-rocka Alice Cooperze?
Ja osobiście baaardzo lubię Alice'a. Raz, że prezentuje w swoich tekstach chwilami podobne poglądy do moich ("School's out for summer, school's out forever" choćby :mrgreen: ), dwa, że od ponad 30 lat tworzy świetną muzykę, trzy, że jest znakomitym showmanem, cztery, że nienawidzi Britney i tego typu wykonawców i nie boi się do tego przyznać, pięć, że jego koncertowej płyty "Fistful Of Alice" mogę słuchać godzinami
. A, i jeszcze za "Hell Is Living Without You" z Richiem na gitarce i Jonnym w chórkach, za współpracę ze Slashem i tym podobne-właśnie z takich połączeń, duetów, gościnnych wystąpień rodzą się muzyczne dzieła :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
-
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Mi na poczatku jak raz przeslucham cos mi sie nie spodobalo, a potem dzieki jednemu wielkiemu fanowi A.C bardzo zmienilam zdanie i uwazam ze mozna nagrac w jednym wspanialym niezmiennym stylu plyty i nie czuc ze to jest jakis kicz!!Super artysta genialny muzyk i tylko
za to ze tyle czasu tworzy i ma ochote na to
A nie niedzi na kasie i ma wszytsko gdzies 

- Kasiunia
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
To zupełnie jak Bon Jovi!!Rokitka pisze:Super artysta genialny muzyk i tylkoza to ze tyle czasu tworzy i ma ochote na to
A nie niedzi na kasie i ma wszytsko gdzies
Alice jest OK. Nie znam całości jego dokonań, ale sądząc waszych entuzjastycznych wypowiedziach jest to COŚ!!
Kilka kawałków jakie mam jest super. Może jak kiedys wybiore się na koncert zapałam do niego większa miłoscią

- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Jeszcze apropos Alice'a-ubawiłam się, kiedy kiedyś dziennikarz zapytał go 'What young music star is your friend?', a Alice na to 'Oh My God, you don't mean Timberlake, don't you? It could be frightening' XD. Już nie dodam, że kiedy dziennikarz chwilę później zapytał 'What about oldest stars'?, Alice odpowiedział: 'Well, for example Richie', na co dziennikarz 'Wow, I see the Bon Jovi representation here' XD.
Kasiunia-osobiście radzę zassać więcej Coopera, bo człowiek jest naprawdę genialnym artystą :mrgreen: .
Kasiunia-osobiście radzę zassać więcej Coopera, bo człowiek jest naprawdę genialnym artystą :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Re: Alice Cooper Goes To Hell ;)
Szukam wlasnie tego numeru na soulseeku - wyrzycilo kilka, ale tylko wersje z albumu, a podejrzewam, ze z Richiem i z Jonem to raczej live...Da sie cos z tym zrobic?Twisted Sister pisze: A, i jeszcze za "Hell Is Living Without You" z Richiem na gitarce i Jonnym w chórkach .
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Re: Alice Cooper Goes To Hell ;)
Właśnie Hell is Living Without You studyjne jest z Richiem i Jonem-chłopaki uczestniczyli gościnnie w płycie 'Trash' Alice'a, więc jedyne co Ci pozostaje, to ściągać :mrgreen: .sobol_77 pisze:Szukam wlasnie tego numeru na soulseeku - wyrzycilo kilka, ale tylko wersje z albumu, a podejrzewam, ze z Richiem i z Jonem to raczej live...Da sie cos z tym zrobic?Twisted Sister pisze: A, i jeszcze za "Hell Is Living Without You" z Richiem na gitarce i Jonnym w chórkach .
- sobol_77
- Have A Nice Day
Thx - sciagnalem nim dostalem od Ciebie odpowiedz - i nigdy bym na to nie wpadl ze chlopaki tam sie udzielaja
- a sluchalem juz 3 razy . Teraz ciagne Definitive Collection Alice'a
[ Dodano: 2006-02-06, 13:59 ]
. Aha - z ktorego ona jest roku??
[ Dodano: 2006-02-06, 13:59 ]
Czy w innych kawalkach rowniez? bo nie wiem czy cala ciagnacTwisted Sister pisze:
Właśnie Hell is Living Without You studyjne jest z Richiem i Jonem-chłopaki uczestniczyli gościnnie w płycie 'Trash' Alice'a, więc jedyne co Ci pozostaje, to ściągać :mrgreen: .
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Chyba tylko w Hell Is Livin' niestety.... Trash-świetna płyta, jak na Alice'a bardzo... hair metalowa, z 1989 :mrgreen: .sobol_77 pisze:Thx - sciagnalem nim dostalem od Ciebie odpowiedz - i nigdy bym na to nie wpadl ze chlopaki tam sie udzielaja- a sluchalem juz 3 razy . Teraz ciagne Definitive Collection Alice'a
![]()
[ Dodano: 2006-02-06, 13:59 ]Czy w innych kawalkach rowniez? bo nie wiem czy cala ciagnacTwisted Sister pisze:
Właśnie Hell is Living Without You studyjne jest z Richiem i Jonem-chłopaki uczestniczyli gościnnie w płycie 'Trash' Alice'a, więc jedyne co Ci pozostaje, to ściągać :mrgreen: .. Aha - z ktorego ona jest roku??
- sobol_77
- Have A Nice Day
Ja jeszcze polecam "A Fistful of Alice" - album live - ale ze świetnymi gośćmi - Slash, Sammy Hagar...Świetnie zagrany i zaśpiewany :!:
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2006, o 14:46 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
posłucha tyt Trash tam słychac ich bardzo wyraznie!!sobol_77 pisze:Thx - sciagnalem nim dostalem od Ciebie odpowiedz - i nigdy bym na to nie wpadl ze chlopaki tam sie udzielaja- a sluchalem juz 3 razy . Teraz ciagne Definitive Collection Alice'a
![]()
[ Dodano: 2006-02-06, 13:59 ]Czy w innych kawalkach rowniez? bo nie wiem czy cala ciagnacTwisted Sister pisze:
Właśnie Hell is Living Without You studyjne jest z Richiem i Jonem-chłopaki uczestniczyli gościnnie w płycie 'Trash' Alice'a, więc jedyne co Ci pozostaje, to ściągać :mrgreen: .. Aha - z ktorego ona jest roku??
w Hell jakos mniej ale ten kawałek komponowali wspolnie z Alice
sama płyta to jeden z najlepszych hard rockowych albumów 10/10
ps udzielaja sie ejszcze panowie z Aerosmith a producentem jest Desmond Child
- sobol_77
- Have A Nice Day
Juz ciagneLoRdI pisze:
posłucha tyt Trash tam słychac ich bardzo wyraznie!!
w Hell jakos mniej ale ten kawałek komponowali wspolnie z Alice
sama płyta to jeden z najlepszych hard rockowych albumów 10/10
ps udzielaja sie ejszcze panowie z Aerosmith a producentem jest Desmond Child