Alice Cooper Goes To Hell ;)

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Alice Cooper Goes To Hell ;)

Post autor: Twisted Sister »

Skoro mamy już tematy o Skid Row, Def Leppard czy Queen, pozostaje mi tylko wkroczyć na nieco demoniczniejsze obszary rocka ;) ;) ;) . Mianowicie-zapytać Was, co sądzicie o królu shock-rocka Alice Cooperze?

Ja osobiście baaardzo lubię Alice'a. Raz, że prezentuje w swoich tekstach chwilami podobne poglądy do moich ("School's out for summer, school's out forever" choćby :mrgreen: ), dwa, że od ponad 30 lat tworzy świetną muzykę, trzy, że jest znakomitym showmanem, cztery, że nienawidzi Britney i tego typu wykonawców i nie boi się do tego przyznać, pięć, że jego koncertowej płyty "Fistful Of Alice" mogę słuchać godzinami :D . A, i jeszcze za "Hell Is Living Without You" z Richiem na gitarce i Jonnym w chórkach, za współpracę ze Slashem i tym podobne-właśnie z takich połączeń, duetów, gościnnych wystąpień rodzą się muzyczne dzieła :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Świetny gość! Stworzył (i nadal tworzy) kawał wspaniałej muzyki, ma bardzo widowiskowe koncerty oraz świetną córkę :D
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

Alice hmmm jedyne co przychodzi mi do głowy to bic pokłony...
jeden z najwspanialszych muzyków w historii, a jego koncert to przezycie ktorego nie zapomne do konca zycia, a najnowsza płyta udowodniła ze mozna grac jak za danych lat!!
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

Mi na poczatku jak raz przeslucham cos mi sie nie spodobalo, a potem dzieki jednemu wielkiemu fanowi A.C bardzo zmienilam zdanie i uwazam ze mozna nagrac w jednym wspanialym niezmiennym stylu plyty i nie czuc ze to jest jakis kicz!!Super artysta genialny muzyk i tylko :brawo: za to ze tyle czasu tworzy i ma ochote na to :lol: A nie niedzi na kasie i ma wszytsko gdzies :lol:
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Rokitka pisze:Super artysta genialny muzyk i tylko :brawo: za to ze tyle czasu tworzy i ma ochote na to :lol: A nie niedzi na kasie i ma wszytsko gdzies :lol:
To zupełnie jak Bon Jovi!! :D
Alice jest OK. Nie znam całości jego dokonań, ale sądząc waszych entuzjastycznych wypowiedziach jest to COŚ!!
Kilka kawałków jakie mam jest super. Może jak kiedys wybiore się na koncert zapałam do niego większa miłoscią :lol:
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jeszcze apropos Alice'a-ubawiłam się, kiedy kiedyś dziennikarz zapytał go 'What young music star is your friend?', a Alice na to 'Oh My God, you don't mean Timberlake, don't you? It could be frightening' XD. Już nie dodam, że kiedy dziennikarz chwilę później zapytał 'What about oldest stars'?, Alice odpowiedział: 'Well, for example Richie', na co dziennikarz 'Wow, I see the Bon Jovi representation here' XD.

Kasiunia-osobiście radzę zassać więcej Coopera, bo człowiek jest naprawdę genialnym artystą :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Re: Alice Cooper Goes To Hell ;)

Post autor: sobol_77 »

Twisted Sister pisze: A, i jeszcze za "Hell Is Living Without You" z Richiem na gitarce i Jonnym w chórkach .
Szukam wlasnie tego numeru na soulseeku - wyrzycilo kilka, ale tylko wersje z albumu, a podejrzewam, ze z Richiem i z Jonem to raczej live...Da sie cos z tym zrobic? :D
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: Alice Cooper Goes To Hell ;)

sobol_77 pisze:
Twisted Sister pisze: A, i jeszcze za "Hell Is Living Without You" z Richiem na gitarce i Jonnym w chórkach .
Szukam wlasnie tego numeru na soulseeku - wyrzycilo kilka, ale tylko wersje z albumu, a podejrzewam, ze z Richiem i z Jonem to raczej live...Da sie cos z tym zrobic? :D
Właśnie Hell is Living Without You studyjne jest z Richiem i Jonem-chłopaki uczestniczyli gościnnie w płycie 'Trash' Alice'a, więc jedyne co Ci pozostaje, to ściągać :mrgreen: .
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Thx - sciagnalem nim dostalem od Ciebie odpowiedz - i nigdy bym na to nie wpadl ze chlopaki tam sie udzielaja :P - a sluchalem juz 3 razy . Teraz ciagne Definitive Collection Alice'a :D

[ Dodano: 2006-02-06, 13:59 ]
Twisted Sister pisze:
Właśnie Hell is Living Without You studyjne jest z Richiem i Jonem-chłopaki uczestniczyli gościnnie w płycie 'Trash' Alice'a, więc jedyne co Ci pozostaje, to ściągać :mrgreen: .
Czy w innych kawalkach rowniez? bo nie wiem czy cala ciagnac :P. Aha - z ktorego ona jest roku??
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Thx - sciagnalem nim dostalem od Ciebie odpowiedz - i nigdy bym na to nie wpadl ze chlopaki tam sie udzielaja :P - a sluchalem juz 3 razy . Teraz ciagne Definitive Collection Alice'a :D

Twisted Sister pisze:
Czy w innych kawalkach rowniez? bo nie wiem czy cala ciagnac :P. Aha - z ktorego ona jest roku??
Chyba tylko w Hell Is Livin' niestety.... Trash-świetna płyta, jak na Alice'a bardzo... hair metalowa, z 1989 :mrgreen: .
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja jeszcze polecam "A Fistful of Alice" - album live - ale ze świetnymi gośćmi - Slash, Sammy Hagar...Świetnie zagrany i zaśpiewany :!:
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2006, o 14:46 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

sobol_77 pisze:Thx - sciagnalem nim dostalem od Ciebie odpowiedz - i nigdy bym na to nie wpadl ze chlopaki tam sie udzielaja :P - a sluchalem juz 3 razy . Teraz ciagne Definitive Collection Alice'a :D

Twisted Sister pisze:
posłucha tyt Trash tam słychac ich bardzo wyraznie!!
w Hell jakos mniej ale ten kawałek komponowali wspolnie z Alice

sama płyta to jeden z najlepszych hard rockowych albumów 10/10

ps udzielaja sie ejszcze panowie z Aerosmith a producentem jest Desmond Child
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

LoRdI pisze:
posłucha tyt Trash tam słychac ich bardzo wyraznie!!
w Hell jakos mniej ale ten kawałek komponowali wspolnie z Alice

sama płyta to jeden z najlepszych hard rockowych albumów 10/10

ps udzielaja sie ejszcze panowie z Aerosmith a producentem jest Desmond Child
Juz ciagne :D - przekonales mnie przez producenta he he...
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

to teraz was zniechece ;)
na basie gra Hugh McDonald
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

LoRdI pisze:to teraz was zniechece ;)
na basie gra Hugh McDonald
To zart?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”