Lou Reed i Metallica -LuLu ... katastrofa czy dzieło?

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Lou Reed i Metallica -LuLu ... katastrofa czy dzieło?

Post autor: michael »

Ja już niestety słyszałem ten album i przeżyłem muzyczną katastrofę. Nic w ostatnich latach mnie tak muzycznie nie zniszczyło jak ten twór. Bardzo lubię Metallicę, a o Lou Reedzie słyszałem same dobre rzeczy. Natomiast za powyższą formę muzycznej wypowiedzi powinno się w/w artystów uśpić. Ciekawy jestem czy ktoś z Was słyszał ten 2płytowy "potworek".

http://maddogowo.pl/?p=1969
oraz
http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/ ... -lulu.html

Jakie są Wasze opinie? Może jestem już głuchy, a mam do czynienia z dziełem wybitnym?
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Dla mnie- katastrofa... Nie wiem... Albo nie doroslem, to takiej "sztuki", albo jestem ignorantem? Serio- jest to moje jedno z najwiekszych rozczarowan muzycznych w calym moim zyciu ( bo czekalem na ten album z niecierpliwoscia, a refren z "The View" dawal jakas nadzieje). Fakt- pojawia sie pare, ciekawych riffow, ale za tych kilkanascie, w miare dobrych sekund, album ten nie zasluguje na (moja) uwage. Przerost formy nad trescia i dopisywanie ideologii do strasznej miernoty (w warstwie tekstowej rowniez). Wiem- w sumie to jest album Lou Reed'a- Metallica ma tutaj swoj udzial goscinny, ale badzmy szczerzy- bez magicznej nazwy Metallica, ten album przepadlby gdzies w czelusciach polek sklepowych, tudziez internetu...

Jestem fanem Mety od 1991 roku ( od "Czarnego Albumu"). 20 lat... I takiego, "goscinnego" udzialu niespodziewalem sie, nie oczekiwalem, nie pragnalem...

No, ale moze sie nie znam...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Posłuchałem i w sumie żałuje. To wszystko jest takie dziwne, nie spójne, nie współgra ze sobą, takie nia naturalne. Posłuchałem raz i wyrzucam z pamięci.
Obrazek
EVENo

Post autor: EVENo »

Po katastrofie jaką było Lost Highway, Bon Jovi wydali (moim zdaniem) najlepszy album od wielu lat. Może to dobry zwiastun do następnego krążka, który, miejmy nadzieję, pojawi się w niedalekiej przyszłości :P Może to zbyt pozytywne podejście do tego, ale jestem wręcz przekonany, że Metallica jeszcze pokaże klasę.
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Niedługo premierę będzie miał teledysk Iced Honey, promujący ten album. Reżyserem był Darren Aronofsky. Iced Honey jest jedną z krótszych piosenek na tej płycie, a jej długość to rozsądne 4:36. Zatem nie będzie tak długi jak klipy z Death Magnetic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”