Wybieramy TOP WSZECHCZASÓW, podobnie jak na antenie Radiowej Trójki, lecz tym razem z udziałem tylko i wyłącznie fanów Bon Jovi i na nieco innych zasadach, podobnych do tych z plebiscytu na Forumowicza Roku. Startuje pierwsza runda - wybór kandydatów. Zasady są proste.
1. Każdy forumowicz wybiera 5 piosenek, które wg niego powinny mieć prawo przystąpienia do drugiej rundy Topu Wszechczasów.
2. Każda piosenka kandydatów forumowicza musi być innego wykonawcy (chodzi tu o to, że jedna osoba nie może w swojej liście umieścić dwa razy tego samego wykonawcy, nie dotyczy to całości, czyli poprzednich postów)
3. Na liście nie zamieszczamy utworów, które już wcześniej ktoś kandydował (uważnie śledzić poprzednie posty).
4. W rachubę wchodzą wszystkie piosenki, również covery (mogą być nawet piosenki, które nie ukazywały się na oficjalnych wydawnictwach itp., choć takowe nie mają szans powodzenia w kolejnych etapach, osobiście radzę wybierać same hity).
5. W grę wchodzą wszystkie gatunki muzyczne, wszystkie okresy czasowe. Nawet wydany 10 minut temu dubstepowy utwór może zostać kandydatem
6. Numeracja kandydatów ma być kontynuacją ostatniego postu (czyli, jeżeli ja swoje propozycje oznaczę numerami od 1 do 5, następny forumowicz oznacza od 6 do 10, kolejny od 11 do 15 itd.).
7. Ostatni dzień eliminacji to 9 września 2012r. (niedziela). Wszystkie posty wysłane po północy tego dnia będą nieważne.
8. Gra zostaje uznana za nieważną, jeżeli do wyznaczonego terminu nie zostanie zgłoszonych co najmniej 50 piosenek.
Po eliminacjach nadejdzie czas na II rundę - głosowanie, z którego wyłonimy pięciu finalistów trzeciej rundy. To jednak później. Póki co macie pełne pole do popisu. Proszę o przemyślane głosowanie. To tylko 5 piosenek z tak wielu możliwych.
Oto moje propozycje:
1. Bon Jovi - You Give Love A Bad Name
2. T.Love - Ajrisz
3. IRA - Nadzieja
4. Aerosmith - Janie's Got A Gun
5. Def Leppard - Love Bites
Przypominam, kolejny forumowicz daje propozycje numerując od 6.