Orianthi

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Orianthi

Post autor: Ricky Skywalker »

Postać Orianthi "zareklamowałem" już w innym temacie, ale myślę, że zasługuje na osobny wątek :)

Kim jest Orianthi Panagaris? To australijska gitarzystka i wokalistka greckiego pochodzenia, którą szersza publiczność poznała przy okazji jej współpracy z Michaelem Jacksonem. Miała z nim występować jako główna gitarzystka na trasie This Is It, która z wiadomych względów nie doszła do skutku. Sama Orianthi jest jednak wyraźnie obecna w filmie This Is It. Potem występowała m.in. z Santaną, Steve'm Vai i aktualnie - Alice'm Cooperem. Kontynuuje również solową karierę, nagrała 3 albumy (jeden wydany potem w innej wersji) i jedną EPkę. Ma ciekawy, mocny głos i naprawdę jest świetną gitarzystką - jej styl to trochę z Santany, trochę z Noruma a trochę z naszego Ryśka, jeśli miałbym opisywać, co mi to przypomina. A przy tym jest fantastyczną, skromną i naprawdę przemiłą osobą (mówię z autopsji! :D).

Kilka jej utworów, na zachętę:

https://www.youtube.com/watch?v=1RUB-cPRuoA - "How Do You Sleep?" wzruszający kawałek z ostatniej płyty w wersji "almost unplugged" ;)

https://www.youtube.com/watch?v=G7b-_YcACuQ - "Highly Strung", gitarowy duet ze Steve'm Vai

https://www.youtube.com/watch?v=oSW7y-LaP-Y - "Give In To Me", czyli piękny, akustyczny cover Jacksona :)

https://www.youtube.com/watch?v=2kMXxDkqD6I - ostatni singiel, Heaven In This Hell :)

I tak sobie myślę, że... naprawdę czekam na współpracę Ori z Bon Jovi lub Richiem w wydaniu solo... :)

PS. Ciekawostka - na drugiej płycie Ori, "Believe" udzielał się nasz dobry znajomy, Phil X :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
destination94
I Believe
I Believe

Post autor: destination94 »

Na dzień dzisiejszy bardziej prawdopodobna jest chyba współpraca z Ryszardem. Tak mi się przynajmniej wydaje. Zresztą,z całym zespołem też miło by było ją usłyszeć :) Laska ma naprawdę spory talent,powiem szczerze,że lubię jej kawałki nie tylko za tę stronę gitarową,ale też za teksty i jej wokal. Jak wiadomo,u mnie zachwyty nad poszczególnymi artystami przychodzą fazowo,więc w tej chwili bliżej mi w inne klimaty (choć także,jak rzekłby lata temu nasz Richie "from AUSTRALIA),ale ogólnie bardzo ją cenię,choć nie miałam okazji posłuchać jeszcze żadnego kawałka z nowej płyty (co niedługo planuję nadrobić).
. A przy tym jest fantastyczną, skromną i naprawdę przemiłą osobą (mówię z autopsji! :D ).
Jeśli możesz,to powiedz coś więcej na ten temat :)

[ Dodano: 2013-08-03, 14:14 ]
A od siebie dorzuciłabym jeszcze to :
"You don't wanna know":
https://www.youtube.com/watch?v=6v2tinbqarM
"You can't win until you're not affraid to lose"
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: koala555 »

Czemu mnie nie dziwi, że założyłeś taki temat Ricky :D ?

Ja powiem tylko tyle: Chciałabym usłyszeć ją na żywo bo jak pisałam w innym temacie daje czadu! Nie trzeba nie wiadomo jak dobrze znać się na muzyce, żeby stwierdzić, że Orianthi jest zaje*ista w tym co robi :)
Może kiedyś uda mi się ją zobaczyć na żywo, wtedy na pewno podzieliłabym się z wami moimi emocjami :D
destination94
I Believe
I Believe

A jeśli mogę spytać,jesteś fanką od "This is it" czy wcześniej ?
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

Słyszałam o niej już wcześniej, kiedyś coś tam przeczytałam. "This is it" też oglądałam, później zapomniałam na jakiś czas o tej dziewczynie i niedawno przypomniała mi się dzięki Rickiemu, który mówi, a raczej pisze o niej za każdym razem jak ma okazję :)
Jej fanką raczej nie mogę się nazwać, ale jest dla mnie dosyć ciekawą postacią i kto wie czy w przyszłości nią nie będę :D
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2013, o 21:19 przez koala555, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

destination94 pisze:
A przy tym jest fantastyczną, skromną i naprawdę przemiłą osobą (mówię z autopsji! :D ).
Jeśli możesz,to powiedz coś więcej na ten temat :)
Przez cały koncert w Brnie miałem z Ori wesołą interakcję, polegającą na przesyłanie w obie strony różnych "wiadomości" w postaci buziaków, serduszek z palców, słodkich uśmiechów i kostek od Ori (rzuciła mi... 6, z czego złapałem 2 :D ), i napisanego ode mnie pośpiesznie na kartce "ORIANTHI, I <3 U" :D po koncercie, jak to ja, musiałem pokombinować i udało mi się na chwilę nielegalnie wejść na backstage, gdzie fartownie niemal od razu wpadłem na Ori :D na wstępie dostałem buziaka, po czym miło pogadaliśmy sobie z 3-4 minuty, zanim ochrona mnie nie wyprosiła... xD

Wyszedłem na tym zdjęciu strasznie, ale i tak... ;)

Obrazek
koala555 pisze:Czemu mnie nie dziwi, że założyłeś taki temat Ricky :D ?
Śledzisz mnie na fb? xD
koala555 pisze:Słyszałam o niej już wcześniej, kiedyś coś tam przeczytałam. "This is it" też oglądałam, później zapomniałam na jakiś czas o tej dziewczynie i niedawno przypomniała mi się dzięki Rickiemu, który mówi, a raczej pisze o niej za każdym razem jak ma okazję :)
Bo jestem nią po brnie po prostu... zauroczony ;) Wcześniej przyznam - znałem jej twórczość, ale bardzo pobieżnie, a teraz... słucham i słucham :D

I właśnie, w wolnej chwili, stworzyłem bootlega - takie "the best of Ori" w wersji live, wszystkie fajne wykony z YouTube :) Kto chce się zapoznać z jej twórczością, może od tego... ;)

http://uploaded.net/file/1cg9ks1y ENJOY! :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

Ricky Skywalker pisze:Śledzisz mnie na fb? xD
Oczywiście, że tak :D Stanę się twoją prześladowczynią :P
A tak na serio to jak podałeś swojego fb na forum to raz weszłam i obczaiłam sobie parę fotek :P
Ricky Skywalker pisze:Bo jestem nią po brnie po prostu... zauroczony Wcześniej przyznam - znałem jej twórczość, ale bardzo pobieżnie, a teraz... słucham i słucham
No wiesz .. o czegoś ta miłość musiała się zacząć :D
Ricky Skywalker pisze:http://uploaded.net/file/1cg9ks1y ENJOY!
Chętnie bym posłuchała, ale nie chce mi się to ściągnąć na komputer ;/ ..
ShadowDancer
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: ShadowDancer »

Wow, Ricky, niezła historia! ;)
Ja właśnie wróciłam z FLR-u w Dolinie Charlotty. Jestem pod wielkim wrażeniem show Coopera i gry Orianthi. Babka daje czadu! :D
destination94
I Believe
I Believe

O kurcze,nawet nie wiecie ,jak fajnie jest się dowiedzieć,że komuś podoba się dokładnie to samo,co mnie :) Naprawdę,bardzo się cieszę. Ja twórczością Ori zainteresowałam się pod wpływem "This is it",pierwszy raz jej wokal usłyszałam na ceremonii pożegnalnej M. Jacksona,chwilę potem wyszła płytka "Believe" i tak jakoś poszło,bardzo spodobał mi się tytułowy singiel i parę innych kawałków,jak chociażby "According to you". Może pierwszą rzeczą na jaką zwróciłam uwagę nie była gitara,lecz właśnie jej bardzo dobry wokal i teksty (akurat wtedy były na miejscu w moim życiu) ale bardzo zaimponowało mi to,że młoda,ładna dziewczyna też może wymiatać na gitarze i robić to na naprawdę świetnym poziomie. Teraz pod Twoim wpływem,Ricky ,przesłuchałam też parę kawałków z "Heaven in this hell" i muszę powiedzieć,że żałuję,że nie wzięłam się wcześniej za ten album :) Tytułowy singiel jest świetny.
Wyszedłem na tym zdjęciu strasznie, ale i tak... ;)
A tam ,opowiadasz,najważniejsze są wspomnienia i to,że w ogóle miałeś taką możliwość,szczęściarz z Ciebie :)
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

destination94 pisze:O kurcze,nawet nie wiecie ,jak fajnie jest się dowiedzieć,że komuś podoba się dokładnie to samo,co mnie Naprawdę,bardzo się cieszę
JA wiem co czujesz :) wśród moich znajomych chyba nie ma nikogo kto słucha tych samych zespołów co ja .. wszyscy albo popowe piosenki które są akurat na topie albo bębniące techno ..
destination94 pisze:Ja twórczością Ori
Kiedy mówicie na nią Ori to kojarzy mi się z moim psem, który ma tak na imię :D

Jak kiedyś będę w dobrej sytuacji materialnej to z chęcią pojadę na jej występ, a skoro jest tutaj parę osób, które ją lubią ( nie licząc Rickiego, który ma hopla na jej punkcie :D ) to można zabrać się razem ;)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

koala555 pisze:
Ricky Skywalker pisze:Śledzisz mnie na fb? xD
Oczywiście, że tak :D Stanę się twoją prześladowczynią :P
A tak na serio to jak podałeś swojego fb na forum to raz weszłam i obczaiłam sobie parę fotek :P
A mamy się w znajomych? :D
koala555 pisze:Chętnie bym posłuchała, ale nie chce mi się to ściągnąć na komputer ;/ ..
Klikasz free download, odczekasz 30 sekund, potem wpisujesz wyświetlone hasło obrazkowe, i tyle, powinno zacząć się ściągać :P Ale jakby nadal nie działało, to daj znać, coś wymyślimy :)
Awatar użytkownika
koala555
Keep The Faith
Keep The Faith

Ricky Skywalker pisze:A mamy się w znajomych?
Nie, nie mamy ;)
Klikasz free download, odczekasz 30 sekund, potem wpisujesz wyświetlone hasło obrazkowe, i tyle, powinno zacząć się ściągać Ale jakby nadal nie działało, to daj znać, coś wymyślimy
No co ty nie powiesz :D robiłam tak, ale i tak nie chce mi się ściągnąć .. nie wiem czy to nie wina mojego super dobrego antywirusa :D a jakbyś mi plik na maila przesłał ?
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

ShadowDancer pisze:Wow, Ricky, niezła historia! ;)
Ja właśnie wróciłam z FLR-u w Dolinie Charlotty. Jestem pod wielkim wrażeniem show Coopera i gry Orianthi. Babka daje czadu! :D
Awww, strasznie chciałem pojechać do Charlotty jeszcze, spotkać "moją nową dziewczynę" xD ale nie dane mi to było - praca mnie trochę zablokowała, bo choć nie pracuję na etacie, to - ponieważ w czerwcu przegiąłem trochę z braniem dni wolnych (koncerty KISS i Bon Jovi, obrona magisterki, a potem choroba...), teraz nie mogę z tym przesadzać. Szkoda, że Ori gra solowy koncert już za 4 dni w Londynie, gdyby to było powiedzmy za miesiąc, to bym pewnie wykombinował by pojechać, a teraz - za mało czasu, za mało funduszy... ;/ Ale przy kolejnej okazji jadę na pewno :)
destination94
I Believe
I Believe

i niedawno przypomniała mi się dzięki Rickiemu, który mówi, a raczej pisze o niej za każdym razem jak ma okazję :)
Też to zauważyłam,ale absolutnie nie mam nic przeciwko ;)
Sama też ostatnio wspomniałam o niej w jakimś poście i tym bardziej miłą niespodzianką było dla mnie to,że w tym samym czasie Ricky tez zaczął pisać o jej muzyce.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

koala555 pisze:
Ricky Skywalker pisze:A mamy się w znajomych?
Nie, nie mamy ;)
Klikasz free download, odczekasz 30 sekund, potem wpisujesz wyświetlone hasło obrazkowe, i tyle, powinno zacząć się ściągać Ale jakby nadal nie działało, to daj znać, coś wymyślimy
No co ty nie powiesz :D robiłam tak, ale i tak nie chce mi się ściągnąć .. nie wiem czy to nie wina mojego super dobrego antywirusa :D a jakbyś mi plik na maila przesłał ?
To spróbuj antywirusa na chwilę deaktywować :P Albo się odezwij na fb, to pokombinujemy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”