Legenda - Frank
Moderator: Mod's Team
- Bodzio
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Hmmm...
- Kontakt:
Legenda - Frank
Piszac tego posta slucham pieknej piosenki (swoja droga przeslala mi ja piekna osoba), mianowicie, Frank Sinatra - My Way
Ten czlowiek juz za zycia byl legenda, odszedl od nas zalednie 8 lat temu.
Nie znam wielu piosenek, nawet bardzo malo, ale te co znam, to przynosza mi zawsze jakis konkretny, wspanialy, smutny, radosmy lub jakis inny nastorj, w zaleznosci od utworu. Uwazam je za ponadczasowe.
Ten czlowiek juz za zycia byl legenda, odszedl od nas zalednie 8 lat temu.
Nie znam wielu piosenek, nawet bardzo malo, ale te co znam, to przynosza mi zawsze jakis konkretny, wspanialy, smutny, radosmy lub jakis inny nastorj, w zaleznosci od utworu. Uwazam je za ponadczasowe.
pozdrawiam serdecznie!
Artur
12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Artur
12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Ja mogę również przyznać, że znam mało utworów Sinatry, a jeśli nawet - to w aranżacjach Robbiego Williamsa pochodzących z albumu "Swing When You're Winning". Na wzmiankowanej płycie znajduje się także utwór "It Was A Very Good Year", w którym Williams śpiewa razem z... Frankiem (po prostu zremasterowany głos sprzed kilkudziesięciu lat). Brzmi to świetnie... aż trzeba w końcu poszukać utworów typowo w jego wykonaniu 
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Wielkie Joł!
:serduszka2:
Restekpa!
Mateo
Ja mam ten utwor, bo posiadam w swej płytotece soundtrack z pierwszego sezonu "The Sopranos". Cóż można więcej powiedzieć, jest świetny. Jak większośc songów Sinatry.Ricky Skywalker pisze: "It Was A Very Good Year"
Pieknie powiedziane noNie znam wielu piosenek, nawet bardzo malo, ale te co znam, to przynosza mi zawsze jakis konkretny, wspanialy, smutny, radosmy lub jakis inny nastorj, w zaleznosci od utworu. Uwazam je za ponadczasowe.

Restekpa!
Mateo
-
- It's My Life
- Kontakt:
Frank Sinatra naprawdę był niesamowity, znam kilka jego piosenek, choć nie mam jego CD. jednak... teraz patrzę że na płycie Celine Dion pt. 'All the way' tytułowa piosenka zaspiewana jest przez artystkę w duecie z Frankiem, coż muszę ją sobie chyba 'odświeżyć' 
www.korowiow.mp3.wp.pl
Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
No cóż, ja tam nigdy specjalną fanką Sinatry nie byłam, właściwie to bardziej moja ignorancja niż cokolwiek innego, bo znam mało jego utworów... ale na pewno szanuję go za wkład w muzykę i również jak Bodzio, choć wyłącznie na podstawie kilku tych znanych mi utworów, uważam, że te piosenki są ponadczasowe i co więcej, jak mawiali Kiss "Legends never die"
:mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
W starych amerykańskich kreskówkach z lat 40 ubiegłego wieku, można było zauważyć różne podteksty dotyczące rzeczywistej rywalizacji Franka Sintary z Bingiem Crosbym w tamtym okresie. Frank Sinatra był przedstawiany jako chudzielec w czarnym garniturze, a Bing Crosby w hawajskiej koszuli i kapeluszu oraz z fajką.