Legenda - Frank

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Legenda - Frank

Post autor: Bodzio »

Piszac tego posta slucham pieknej piosenki (swoja droga przeslala mi ja piekna osoba), mianowicie, Frank Sinatra - My Way

Ten czlowiek juz za zycia byl legenda, odszedl od nas zalednie 8 lat temu.

Nie znam wielu piosenek, nawet bardzo malo, ale te co znam, to przynosza mi zawsze jakis konkretny, wspanialy, smutny, radosmy lub jakis inny nastorj, w zaleznosci od utworu. Uwazam je za ponadczasowe.
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Ja mogę również przyznać, że znam mało utworów Sinatry, a jeśli nawet - to w aranżacjach Robbiego Williamsa pochodzących z albumu "Swing When You're Winning". Na wzmiankowanej płycie znajduje się także utwór "It Was A Very Good Year", w którym Williams śpiewa razem z... Frankiem (po prostu zremasterowany głos sprzed kilkudziesięciu lat). Brzmi to świetnie... aż trzeba w końcu poszukać utworów typowo w jego wykonaniu ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Jeopardy
I Believe
I Believe

Post autor: Jeopardy »

Wielkie Joł!
Ricky Skywalker pisze: "It Was A Very Good Year"
Ja mam ten utwor, bo posiadam w swej płytotece soundtrack z pierwszego sezonu "The Sopranos". Cóż można więcej powiedzieć, jest świetny. Jak większośc songów Sinatry.
Nie znam wielu piosenek, nawet bardzo malo, ale te co znam, to przynosza mi zawsze jakis konkretny, wspanialy, smutny, radosmy lub jakis inny nastorj, w zaleznosci od utworu. Uwazam je za ponadczasowe.
Pieknie powiedziane no :beksa: :serduszka2:

Restekpa!
Mateo
espena
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: espena »

Frank Sinatra naprawdę był niesamowity, znam kilka jego piosenek, choć nie mam jego CD. jednak... teraz patrzę że na płycie Celine Dion pt. 'All the way' tytułowa piosenka zaspiewana jest przez artystkę w duecie z Frankiem, coż muszę ją sobie chyba 'odświeżyć' :D
www.korowiow.mp3.wp.pl

Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Awatar użytkownika
michalb
It's My Life
It's My Life

Post autor: michalb »

Mój tata uwielbia Jazz i przede wszystkim Franka Sinatrę. Mi też bardzo podoba się jego mocny wokal i piękne swingujące piosenki :lol: Mój ulubiony jego utwór to chyba New York :o
In The World That Gives You Nothing We Need Something To Believe In....
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

No cóż, ja tam nigdy specjalną fanką Sinatry nie byłam, właściwie to bardziej moja ignorancja niż cokolwiek innego, bo znam mało jego utworów... ale na pewno szanuję go za wkład w muzykę i również jak Bodzio, choć wyłącznie na podstawie kilku tych znanych mi utworów, uważam, że te piosenki są ponadczasowe i co więcej, jak mawiali Kiss "Legends never die" ;) :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Geminiman

Post autor: Geminiman »

W starych amerykańskich kreskówkach z lat 40 ubiegłego wieku, można było zauważyć różne podteksty dotyczące rzeczywistej rywalizacji Franka Sintary z Bingiem Crosbym w tamtym okresie. Frank Sinatra był przedstawiany jako chudzielec w czarnym garniturze, a Bing Crosby w hawajskiej koszuli i kapeluszu oraz z fajką.
mario33x
It's My Life
It's My Life

Post autor: mario33x »

Frank Sinatra to dla mnie My Way, uwielbiam ją również w wykonaniu naszego Michała Bajora w polskiej wersji, polecam wszystkim..
Geminiman

Post autor: Geminiman »

A czy wiedzieliście o tym że niedługo po zakończeniu II Wojny Światowej Frank Sinatra i Bing Crosby byli dwoma rywalami, którzy swoimi piosenkami walczyli o zdobycie serc kobiet. Wiele kreskówek z tego okresu pokazuje to współzawodnictwo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”