Jakiś czas temu zrobiłem sobie małe tournee po nowych polskich zespołach i niestety takie granie do mnie nie trafia, nie pamiętam nawet nazw tych zespołów, bo z tego co usłyszałem nic nie przyciągnęło mojej uwagi. Na pewno istnieją młodzi, dobrzy i ambitni muzycy z rockową duszą. Pewnie nie jest łatwo im się przebić w obecnych realiach, bo media rzeczywiście nie promują takiej muzyki, ale z drugiej strony dzięki możliwościom jakie daje chociażby YouTube można się w pewnym stopniu wypromować i zaistnieć wśród odbiorców danego gatunku muzyki. A fanów rocka trochę jest - co ciekawe u mnie na studiach, rocka słuchało więcej osób niż się spodziewałem, bo początkowo myślałem, że jestem takim gatunkiem na wymarciu, a spotkało mnie miłe zaskoczenie. Jak kiedyś nawet puściłem ludziom w ogóle nie związanym z rockiem i metalem utwór Judas Priest, to myślałem, że zostanę zrównany z ziemią, a okazało się, że niektórym bardzo się spodobał. Nie wiem, może moje środowisko jest dość nietypowe, ale większość reaguje naprawdę pozytywnie na rocka a nawet metal (ale taki bardziej melodyjny). Dlatego z danych empirycznych, które ja zebrałem
KondZik - trzymam kciuki, może uda Ci się zapoczątkować nową falę w polskiej muzyce