Sport

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Tomker pisze: Niestety, ale to mnie raczej odstrasza, nie wiem czy pieniądze coś pomogą...
Co z Ciebie za facet Tomker... unikat jaki ;p
kikusia28 pisze:Tomker pilnuj interesu , bo mnie Prezes może zrobić w jajo, a Ciebie nie :D

Bartek było tak miło i wszystko zepsułeś !! ! ;]
Musimy z prezesem wyjść na mocny plus :D
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

OK, będę pilnował interesu, zamknę na klucz na wszelki wypadek
bartekbb23

Tomker pisze:OK, będę pilnował interesu, zamknę na klucz na wszelki wypadek
Jak na klucz? Kikusia w tym wieku to dawno otwarty zamek, sdms wytłumaczył ostatnio, że 13 lat to już cieżko, żeby zamknięte było. Nie zamkniesz na klucz czegoś, co zostało wieki temu otwarte :D
usunięty użytkownik 4858

bartekbb23 pisze:
Tomker pisze: Niestety, ale to mnie raczej odstrasza, nie wiem czy pieniądze coś pomogą...
Co z Ciebie za facet Tomker... unikat jaki ;p
Ja unikat? Wyszło na to, że to Ty wolisz jak Polański :D :P

[ Dodano: 2013-04-10, 00:28 ]
bartekbb23 pisze:
Tomker pisze:OK, będę pilnował interesu, zamknę na klucz na wszelki wypadek
sdms wytłumaczył ostatnio, że 13 lat to już cieżko, żeby zamknięte było.
my tu gadu gadu o niczym, a tam sdms pewnie zarwał w końcu te panienki :D
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

ha ha my bredzimy , a on działa ;)

[ Dodano: 2013-04-10, 00:31 ]
Może lepiej zakończmy , bo kolejny temat trzeba będzie usunąć
bartekbb23

Tomker pisze: Ja unikat? Wyszło na to, że to Ty wolisz jak Polański :D :P
Tam gdzie światło nie dociera woli chyba wiele osób, jeśli tak by nie było, nie byłby specjalny cennik na to, popyt podaż, ekonomia stary :D

kikusia28 pisze: Może lepiej zakończmy , bo kolejny temat trzeba będzie usunąć
Bez przesady, najstarszy sport świata omawiamy
usunięty użytkownik 4858

Na to wychodzi. Pojawił się zarzucił wędkę, wyciągnął itd... SDMS opanuj się! ;)
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Poważnie domagacie się, żebym zaprowadziła porządki! Koniec offtopu, ładnie proszę.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
usunięty użytkownik 4858

Wreszcie mój Aniołek (stróż) wyrwie mnie z tej surrealistycznej sytuacji :D

Dzięki Agata! Interweniuj! ;)
EVENo

Post autor: EVENo »

http://skijumping.pl/wiadomosci/16165/T ... ana-belek/

NIE WIERZĘ. To, o dziwo, nie jest Prima Aprilis.

W czasie Letniej Grand Prix testowany będzie nowy system oceniania za styl - z trzema sędziami, bez odrzucania skrajnych not.

O ile system punktów za wiatr sprowadził tą dyscyplinę do poziomu gównianego, tak wprowadzenie w życie takiego oceniania za styl sprawi, że ten sport przestanie być gówniany - on po prostu będzie gównem!

Nie potrafię pojąć, jak jeden z najwspanialszych sportów świata mógł zostać w kilka lat sprowadzony do czegoś takiego...
bartekbb23

EVENo pisze:O ile system punktów za wiatr sprowadził tą dyscyplinę do poziomu gównianego, tak wprowadzenie w życie takiego oceniania za styl sprawi, że ten sport przestanie być gówniany - on po prostu będzie gównem!
Nie uważam, by system punktów za wiatr był gówniany. Eliminuje możliwość wygranej przez skoczna na farcie. Nie jest do końca sprawiedliwy, ale na pewno lepszy taki niż brak oceny wpływu wiatru.

Głupotą jest natomiast możliwość zmiany belek przez trenerów, bo to już liczenie punktów, a nie skoki.
EVENo

bartekbb23 pisze:Głupotą jest natomiast możliwość zmiany belek przez trenerów, bo to już liczenie punktów, a nie skoki.
Tu się raczej wszyscy zgadzamy.

Natomiast co do punktów za wiatr... Teraz jest to klarowne dla telewidzów, bo realizatorzy się postarali z tą komputerową niebieską linią, wcześniej tego nie było. Wyobrażasz sobie? Stoch w drugiej serii MŚ ląduje na 137m, wszyscy wpadają w szał radości, a tu nagle MINUS CZTERDZIEŚCI OSIEM PUNKTÓW FRAJERZY! Skoki są sprawiedliwsze, ale mniej emocjonujące, statystyczne. Tak jakby emocje towarzyszące wyścigowi Formuły 1 zostały zastąpione emocjami kwalifikacji do wyścigu Formuły 1, gdzie czeka się na pokazanie wyników, bo samemu nie da się ich określić.

Poza tym, jak komuś powiało i to wpływało na wyniki, to na jaką skalę? Jednego konkursu PŚ? Owszem, zawsze mogło trafić na MŚ, ale można w takim wypadku wspominać latami. Tak jak Szaranowicz wspomina latami fart Wojciecha Fortuny w Sapporo ;)

Jestem przeciwnikiem tego systemu i tak zostanie, ale jestem w stanie to zaakceptować. Trzech sędziów nie będę w stanie przyjąć i jeżeli dojdzie do wprowadzenia tego w życie, najprawdopodobniej zbojkotuję Puchar Świata, ograniczę się do wielkich imprez.
bartekbb23

EVENo pisze:Poza tym, jak komuś powiało i to wpływało na wyniki, to na jaką skalę? Jednego konkursu PŚ? Owszem, zawsze mogło trafić na MŚ, ale można w takim wypadku wspominać latami. Tak jak Szaranowicz wspomina latami fart Wojciecha Fortuny w Sapporo ;)
Rok Benkovic, Andreas Kuttel, itp itd, nie sądzę, że wpływa to na emocje. Emocje są nadal takie jakie były, a jest sprawiedliwiej.

[ Dodano: 2013-04-13, 20:45 ]
EVENo pisze:Tak jakby emocje towarzyszące wyścigowi Formuły 1 zostały zastąpione emocjami kwalifikacji do wyścigu Formuły 1, gdzie czeka się na pokazanie wyników, bo samemu nie da się ich określić.
Dla mnie F1 to w ogóle nie jest sport. Ale to moje zdanie.
EVENo

bartekbb23 pisze:Dla mnie F1 to w ogóle nie jest sport. Ale to moje zdanie.
I słusznie, bo ja sam używam stwierdzenia "motorsport", bo to faktycznie zupełnie inna bajka. To połączenie sportowej rywalizacji z polityką, pieniędzmi, motoryzacją, taktyką, dużo by wymieniać. Sama Formuła 1 to tylko federacja, jak UEFA i rozgrywka, jak Liga Mistrzów w jednym. Motorsport i sport to dwa różne światy, sam użyłem porównania do F1 tylko dlatego, że się tym fascynuję i wszystko jestem w stanie do tego porównać :D
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Obrazek

Borussia Dortmund 4:1 Real Madryt

Rzadko bywają takie chwile dla Polskiego kibica jak dziś, kiedy serce bije tak mocno ;)
Brawo dla Roberta! Jest chyba pierwszym Polakiem, który strzelił 4 gole wielkiemu Realowi Madryt w jednym meczu. Duma rozpiera moje Polskie serce, bo nigdy nie przeżyłem tego co dziś, czyli radości z sukcesu polskich piłkarzy w takim wymiarze. Dziękuję i kłaniam się!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”