Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Nawet z gorącego przed dziesięcioma laty boys bandu US5 - Jay Khan, zaczął działać na własny rachunek. Jest mało popularny, właściwie w większości w Niemczech kilka lat temu grano jego muzykę i puszczano teledyski i to zapewne z powodu jego świeżo otwartej działalności gospodarczej na terenie tamtego kraju.

A odnośnie 1D - jest tam jeden chłopak, który ma całkiem sporo talentu wokalnego i bynajmniej nie jest to ten najbardziej znany pan w loczkach :) - ma się te młodsze pokolenie w rodzinie :cfaniak:
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

A ja absolutnie nie mam nic do boysbandów (przecież lubię Bon Jovi) ;) Chodzi o to, że OD nie ma żadnej konkurencji, skoro wygrywają w najważniejszych kategoriach. Biedaki musieli nawet połączyć pop z rock, bo przecież nie mieliby kogo nominować. To jest główny i widoczny problem dzisiejszych czasów, a nie boysbandy, które w zasadzie towarzyszą nam od zawsze.

P.S Nawet BSB za swoich najlepszych czasów nie zdobywali tyle nagród. Ba! Nie zdobywali nawet nominacji!
KondZik

Post autor: KondZik »

Te nagrody i cała ta szopka to żal nie mający nic wspólnego z muzyką.
Tak uważam.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

American Music Awards to coś w rodzaju ESKA Music Awards ;)
Czyli uczta dla kolorowych pisemek typu Bravo :)

Na początku grudnia poznamy nominacje do Grammy, czyli najbardziej prestiżowej nagrody muzycznej na świecie. Tam też doczekamy się profesjonalnych werdyktów i żadnemu boysbandowi nie wróżę większych szans na sukces. Przynajmniej w kategoriach rockowych :)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Teraz nawet Grammy ogląda się bez emocji.
2013:
Najlepszy Album - ROCK
El Camino, The Black Keys- zwycięzca ;]
Mylo Xyloto, Coldplay
The 2nd Law, Muse
Wrecking Ball, Bruce Springsteen
Blunderbuss, Jack White

Monika jak to się stało, że BS nie wygrał?! :D

Poza tym, Foo Fighters wydali płytę, więc na pewno oni będą nominowani i standardowo wygrają.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Foo Fighters się raczej nie załapią na tegoroczne Grammy, bo - o ile dobrze pamiętam - nominowana muzyka musi mieć premierę przed listopadem danego roku. Gdy BJ mięli wydać The Circle, to padła oficjalna zapowiedź w stylu "New Album but not for Grammys" czy coś takiego... oznaczająca, że album będzie wydany po zamknięciu "zgłoszeń" do nominacji ;)

W tym roku w kategorii rockowej stawiam na Jacka White'a, Bossa, The Black Keys lub Arctic Monkeys... A w przyszłym roku powalczyć powinni AC/DC i właśnie Foo Fighters, choć mnie ten ich nowy krążek nie zachwyca. Co innego kapela z Australii, której album można już odsłuchać na iTunes za darmo :)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

kikusia28 pisze:El Camino, The Black Keys- zwycięzca
Mylo Xyloto, Coldplay
The 2nd Law, Muse
Blunderbuss, Jack White
Niestety to jest teraz nazywane rockiem, jako że mentalnie jestem w podeszłym wieku to mi te zespoły też nie odpowiadają :D ale co poradzić, chyba nie mogą wygrywać wiecznie dinozaury rocka :( a tego typu konkursów nie śledzę bo 3/4 nominowanych nie znam.
kikusia28 pisze:Monika jak to się stało, że BS nie wygrał?!
Nie wygrał bo jeszcze wtedy nie byłam jego fanką ! :D I tak cud, że się znalazł na tej liście ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Ja daję duże szanse The Black Keys ;)
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Siła internetu, a właściwie youtube'a, jest tak ogromna, a wciąż nowych artystów wybiera się poprzez telewizyjne talent showy, w których jury składa się z ustawionych pod konkretnego już od samego początku lidera, przez co w finałach widzowie nie mają już kogo wybrać i wybierają mniejsze zło. Najlepiej ogląda mi się takie programy na etapach eliminacji. Dalej to już strasznie nierówna walka. O ile polskie programy bywają jeszcze w miarę obiektywne co do uczestników, tak oglądając chociażby brytyjskie X Factory i Mam Talenty, wydaje mi się, że jurorom słoń po uszach deptał i lecą na... wygląd. I pufff, tak powstaje boys band.

Tymczasem ludzie utalentowani wstawiający swoje poczynania na yt (ich lubię subskrybować ;) ) muszą prosić widzów o zbiórkę na nowy instrument, z racji zepsutego lub mało profesjonalnego obecnego, a za ileśtam subskrypcji otrzymują jedynie głupią pozłacaną statuetkę przycisku "play". Ewentualnie zbijają "biznes" z reklam przed filmikami.
EVENo

Post autor: EVENo »

Widzowie wybierają? HAHAHAHAHA. Facet w sukience też pewnie dostał więcej sms-ów od cycatych dziewczyn Donatana.

https://www.youtube.com/watch?v=JPt6c9ADumc
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Jest ktoś w stanie polecić mi jakiś dobry power bank? Kupiłam już raz z Allegro jeden z tych najtańszych chińskich za trzy dychy i... przekonałam się, że na tym nie warto oszczędzać. A że mój telefon okazał się telefonem przewodowym, to muszę się rozeznać w temacie... :)
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie jara się niesamowicie lotem testowym najnowszego statku kosmicznego NASA - Oriona? :D Byłoby miło mieć z kim wymienić słowa ekscytacji po jego starcie :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
EVENo

Agata BJ pisze:Czy ktoś jeszcze oprócz mnie jara się niesamowicie lotem testowym najnowszego statku kosmicznego NASA - Oriona? Byłoby miło mieć z kim wymienić słowa ekscytacji po jego starcie
Nie, ale oglądałem na żywo, jak lądowali na komecie. Najpierw nic, tylko wymieniali się zdaniami i patrzeli w monitory i w pewnym momencie wszyscy zamarli. Miny mieli takie, że pomyślałem "Nie udało się, rozbili go". Po trzech sekundach w tym bezruchu wybuchli radością.

O której Orion startuje?

[ Dodano: 2014-12-04, 12:26 ]
Okej, mam. Zegar już odlicza 24 minuty.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

EVENo pisze:
Agata BJ pisze:Czy ktoś jeszcze oprócz mnie jara się niesamowicie lotem testowym najnowszego statku kosmicznego NASA - Oriona? Byłoby miło mieć z kim wymienić słowa ekscytacji po jego starcie
Nie, ale oglądałem na żywo, jak lądowali na komecie. Najpierw nic, tylko wymieniali się zdaniami i patrzeli w monitory i w pewnym momencie wszyscy zamarli. Miny mieli takie, że pomyślałem "Nie udało się, rozbili go". Po trzech sekundach w tym bezruchu wybuchli radością.
Tak, też to oglądałam z zapartym tchem :)
EVENo pisze: O której Orion startuje?

[ Dodano: 2014-12-04, 12:26 ]
Okej, mam. Zegar już odlicza 24 minuty.
Tak, już niebawem.. :) Coooo za emocjeeeeee!
Dla jasności - tu można oglądać na żywo: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
EVENo

Coś poszło nie tak, czy coś źle zrozumiałem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”