Ja też wczoraj wysłałem.sebcio14 pisze:To ja mogę robić za skarbnika.
PS. Dodajcie tego newsa, bo już wczoraj go wysłałem....
Offtop
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
EVENo masz rację, ta nowa oprawa ładnie wygląda. Osobiście nie mam nic do tego mikołaja.
Nawet dodano świąteczne emotikony, ale to tylko do komentarzy odnośnie newsów na stronie głównej.
PS. Hmm ciekawe co ten mikołaj trzyma w ręce, wygląda mi to na dzwonek, albo na lampkę jakiegoś szampana lub innego alkoholu...Tak, wiem, mam dziwne skojarzenia...
[ Dodano: 2010-12-12, 20:51 ]
PS. Hmm ciekawe co ten mikołaj trzyma w ręce, wygląda mi to na dzwonek, albo na lampkę jakiegoś szampana lub innego alkoholu...Tak, wiem, mam dziwne skojarzenia...
[ Dodano: 2010-12-12, 20:51 ]
Good job z tymi dodanymi newsami. Prezenty przynosi ten, kto je kupuje...na pewno nie jest to mikołaj...Frankie pisze:Brakujące newsy zostały właśnie przeze mnie dodane. W końcu kto przynosi prezenty?
Wczoraj czytałem o gruntownych zmianach technologicznych, jakie mają być w Formule 1 za parę lat. Obecne wolnossące silniki V8 o pojemności 2400 ccm mają zostać zastąpione czterocylindrowymi 1,6 z bezpośrednim wtryskiem benzyny, turbodoładowaniem i systemem odzysku energii KERS. Zmniejszą też maksymalną ilość obrotów na minutę z 18 tys. do 12 tys. Ponadto paliwa (na każdy tor wymagane jest inne) mają zawierać biokomponenty. Wszystko to z powodu kryzysu i związanego z tym cięciem kosztów. Jak wiecie koszty w Formule 1 podczas danego sezonu są gigantyczne i trzeba je jakoś ograniczyć ze względu na kryzys.
Nie chodzi o koszta tylko o pseudo ekologię... koszt wyprodukowania nowego silnika będzie raczej wyższy niż obecnie, już pomijając fakt, że samo jego opracowanie od podstaw będzie kosztowniejsze niż modyfikacje "starej" jednostki.
A poza tym to żadna rewolucja, prędzej powrót do starego
już w latach 80 bolidy F1 miały turbiny 
A poza tym to żadna rewolucja, prędzej powrót do starego
Kolejny przykład bezsensowności Twoich postów.Wczoraj czytałem o gruntownych zmianach technologicznych, jakie mają być w Formule 1 za parę lat. Obecne wolnossące silniki V8 o pojemności 2400 ccm mają zostać zastąpione czterocylindrowymi 1,6 z bezpośrednim wtryskiem benzyny, turbodoładowaniem i systemem odzysku energii KERS. Zmniejszą też maksymalną ilość obrotów na minutę z 18 tys. do 12 tys. Ponadto paliwa (na każdy tor wymagane jest inne) mają zawierać biokomponenty. Wszystko to z powodu kryzysu i związanego z tym cięciem kosztów. Jak wiecie koszty w Formule 1 podczas danego sezonu są gigantyczne i trzeba je jakoś ograniczyć ze względu na kryzys.
Jeżeli ktoś się interesuje Formułą 1, to już dawno o tym wie.
Jeżeli ktoś się nie interesuje Formułą 1, to ma to w d*pie.