Sport

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Brand New EVENo

Re: Sport

Post autor: Brand New EVENo »

Bawimy się w obstawianie na forum LP3, więc kopiuj-wklej:

10-06, 21:00 ^ Francja - Rumunia 3:0
11-06, 15:00 ^ Albania - Szwajcaria 0:1
11-06, 18:00 ^ Walia - Słowacja 1:1
11-06, 21:00 ^ Anglia - Rosja 2:1
12-06, 15:00 ^ Turcja - Chorwacja 1:2
12-06, 18:00 ^ Polska - Irlandia Pn. 2:2
12-06, 21:00 ^ Niemcy - Ukraina 2:0
13-06, 15:00 ^ Hiszpania - Czechy 3:1
13-06, 18:00 ^ Irlandia - Szwecja 2:0
13-06, 21:00 ^ Belgia - Włochy 2:3
14-06, 18:00 ^ Austria - Węgry 0:0
14-06, 21:00 ^ Portugalia - Islandia 3:0
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Świetnie! Już 2 osoby, jest moc! ;)
A jaki przyjmiemy system punktacji? Dokładny wynik premiowany w stosunku do prawidłowego podania zwycięzcy/pokonanego/remisu? O ile punktów więcej?

Ja raczej będę obstawiał z mniejszym wyprzedzeniem, bo nadal może wypaść z gry kilku kluczowych zawodników, ale zobaczymy...
bo może to nie jest zły pomysł, żeby wpisać od razu więcej wyników, dlatego, że kłopoty z zalogowaniem się na forum mogą zniechęcić do codziennego typowania...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Na innym forum, na którym się wypowiadam, jest taka punktacja:

5 pkt. -> poprawne wytypowanie wyniku
3 pkt. -> wytypowanie zwycięzcy
1 pkt. (na zachętę) -> dokładna suma bramek np. wytypowaliśmy 2:2 a było 4:0, tu i tu w sumie padły 4 bramki

Moje typy 1. kolejki:

10-06, 21:00 ^ Francja - Rumunia 2:0
11-06, 15:00 ^ Albania - Szwajcaria 0:2
11-06, 18:00 ^ Walia - Słowacja 1:0
11-06, 21:00 ^ Anglia - Rosja 2:0
12-06, 15:00 ^ Turcja - Chorwacja 1:1
12-06, 18:00 ^ Polska - Irlandia Pn. 2:1
12-06, 21:00 ^ Niemcy - Ukraina 2:0
13-06, 15:00 ^ Hiszpania - Czechy 2:0
13-06, 18:00 ^ Irlandia - Szwecja 1:2
13-06, 21:00 ^ Belgia - Włochy 1:0
14-06, 18:00 ^ Austria - Węgry 2:0
Brand New EVENo

U nas są 4 punkty za trafienie wyniku, 2 za wytypowanie zwycięzcy/remisu. Zasady nieco zmieniają się przy fazie pucharowej, bo obstawiamy wynik do 90. minuty. Jeśli obstawiamy remis, musimy zaznaczyć kto wygra dogrywkę.
usunięty użytkownik 4858

jeśli miałby być dodatkowy punkt "na zachętę" to wtedy lepiej dać większe punktowania za poprawne wyniki. Sprawa do przegłosowania, ale trzeba by to ustalić przed pierwszym meczem.
I może jeśli wygrałby wariant z "punktem na zachętę" to byłby on do zdobycia za "najbliższe" podanie wyniku czyli +/- 1 bramka. Dostaliby go ci, którzy nie trafiliby ani w dokładny wynik, ani w zwycięzcę/remis ale gdyby tylko 1 bramka dzieliła ich od wytypowania poprawnego wyniku). Np mecz skończył się 2-1, wtedy 1p dla tych który podali 2-2,
a dla końcowego wyniku meczu 2-2 byłyby to typy: 1-2, 2-1, 3-2, 2-3
?
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Widzę że wszyscy zgodnie stawiają na faworytów :) Ja spróbuję wytypować kilka niespodzianek, bo takie przecież też się zdarzają, zwłaszcza w pierwszej kolejce spotkań ;)

Ciągle nie jestem przekonany do "nowej Hiszpanii" (oby te mistrzostwa to zmieniły). Niby gra tu jeszcze Iniesta czy Ramos ale nie ma już Xaviego, Xabiego Alonso, Casillasa, Puyola czy Davida Villi, czyli filarów złotej ery hiszpańskiej reprezentacji. Nie sądzę aby nowa generacja piłkarzy była w stanie obronić tytuł Mistrza Europy. Obawiam się, że te mistrzostwa mogą zakończyć się dla nich szybciej, niż by sobie tego życzyli, czego pierwszym małym zwiastunem była ostatnia wpadka z Gruzją (tą samą Gruzją, którą Polska pokonała w eliminacyjnym dwumeczu 8:0).

Drugą niespodzianką może być moim zdaniem wpadka Austrii z Węgrami. Niby Austriacy przebrnęli przez eliminacje w imponującym stylu, ale ich ostatnie sparingi nie napawają już takim optymizmem. Na dodatek, Węgrzy na ostatnich 5 potyczek z Austriakami wygrywali aż czterokrotnie (a raz padł remis). Oczywiście można powiedzieć, że najwyższy czas na Austriaków... ale pomimo wszystko postawię na mniej faworyzowanych, a - co pokazują wyniki - potrafiących grać z Austriakami, Węgrów! ;)

10-06, 21:00 ^ Francja - Rumunia 3:1
11-06, 15:00 ^ Albania - Szwajcaria 0:2
11-06, 18:00 ^ Walia - Słowacja 0:0
11-06, 21:00 ^ Anglia - Rosja 3:1
12-06, 15:00 ^ Turcja - Chorwacja 1:1
12-06, 18:00 ^ Polska - Irlandia Pn. 2:1
12-06, 21:00 ^ Niemcy - Ukraina 3:2
13-06, 15:00 ^ Hiszpania - Czechy 1:1
13-06, 18:00 ^ Irlandia - Szwecja 1:2
13-06, 21:00 ^ Belgia - Włochy 1:1
14-06, 18:00 ^ Austria - Węgry 1:2

Tomker pisze:jeśli miałby być dodatkowy punkt "na zachętę" to wtedy lepiej dać większe punktowania za poprawne wyniki. Sprawa do przegłosowania, ale trzeba by to ustalić przed pierwszym meczem.
I może jeśli wygrałby wariant z "punktem na zachętę" to byłby on do zdobycia za "najbliższe" podanie wyniku czyli +/- 1 bramka. Dostaliby go ci, którzy nie trafiliby ani w dokładny wynik, ani w zwycięzcę/remis ale gdyby tylko 1 bramka dzieliła ich od wytypowania poprawnego wyniku). Np mecz skończył się 2-1, wtedy 1p dla tych który podali 2-2,
a dla końcowego wyniku meczu 2-2 byłyby to typy: 1-2, 2-1, 3-2, 2-3
?
To ma sens. Bardzo często zdarza się, że w doliczonym czasie gry cieszysz się z aktualnego wyniku, będąc przekonanym, że tak już zostanie, a tymczasem w ostatniej sekundzie pada bramka, która wszystko zmienia. W takich sytuacjach, punkt za trafienie bliskiego bilansu bramkowego, byłby uzasadnioną rekompensatą ;)

PS. jeżeli do 21 nie ustalimy systemu punktacji, to może po prostu 3 pkt (dokładny wynik), 1 pkt (zwycięzca/remis).
Brand New EVENo

Jestem za systemem 3-1-0.

No proszę, forum odżyło przez Euro ;) Nawet nasi piłkarze są w lepszej formie od Bon Jovi ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Brand New EVENo pisze:Jestem za systemem 3-1-0.
Też jestem za tą opcją.
usunięty użytkownik 4858

w wielkim skrócie: sensacji nie było, wynik wg mnie sprawiedliwy, Francja ma jedną z najlepiej grających pozycyjnie drużyn, póki co brakuje im egzekutora z zimną krwią. Decydujący gol padł jednak po indywidualnej akcji Payeta, piękna akcja.
Do Rumunów należały pierwsze minuty obu połów i akcje wynikające w głównej mierze z przypadku. Trochę za mało, a przynajmniej dzisiaj nie starczyło by wywalczyć choć 1 punkt.
Euro uważam za dobrze rozpoczęte :)

Moje typy na jutro:

11-06, 15:00 ^ Albania - Szwajcaria 0-1
11-06, 18:00 ^ Walia - Słowacja 1-1
11-06, 21:00 ^ Anglia - Rosja 2-0
usunięty użytkownik 4858

Damned pisze:Drugą niespodzianką może być moim zdaniem wpadka Austrii z Węgrami. Niby Austriacy przebrnęli przez eliminacje w imponującym stylu, ale ich ostatnie sparingi nie napawają już takim optymizmem. Na dodatek, Węgrzy na ostatnich 5 potyczek z Austriakami wygrywali aż czterokrotnie (a raz padł remis). Oczywiście można powiedzieć, że najwyższy czas na Austriaków... ale pomimo wszystko postawię na mniej faworyzowanych, a - co pokazują wyniki - potrafiących grać z Austriakami, Węgrów! ;)
Będzie to ciekawy mecz także z tego względu, że w reprezentacji Węgier mogłoby wystąpić aż 4 piłkarzy z Polskiej ligi.
Teoretycznie, bo w praktyce wystąpi ich zapewne mniej. Pewnie większość z osób śledzących polską ligę chciałaby zobaczyć króla
strzelców Ekstraklasy, ja myślę jednak, że większe szanse na grę ma Szalai z Hannoveru 96. Kto wie jednak czy przy niekorzystnym
dla Wegrów wyniku Storck nie wystawi drugiego napastnika i szansę może dostać Nikolić. Albo wejdzie na zmianę.

Jeszcze 2 lata temu obstawiałbym w ciemno dobrą grę Lovrencsicsa na skrzydle, ale ostatnio jego forma była tak beznadziejna, że
zostawiam sobie jedynie malutką nadzieję, że doszedł do formy i dostanie szansę na grę
Większe szanse na grę ma Guzmics z Wisły, ale akurat zbyt dużo jego występów z ekstraklasy nie kojarzę (może śledził ktoś częściej
występy Wisły?). Wisła wylądowała w tabeli dość daleko jak na tak "wielki" klub, więc jak sądzę Guzmics alfą i omegą na obronie
nie jest ;)
Większym (największym) pewniakiem na grę dla Węgier będzie wg mnie Kadar z Lecha, grał w większości meczy
eliminacyjnych i chociaż w polskiej lidze należał jedynie do ciut ponadprzeciętnych z przeciętnych;), to w obronie Węgier może sprawić się
lepiej. Z drugiej strony przyzwyczaił nas do tego, że lubi "sinusoidy w grze" w każdej chwili może popełnić prosty błąd, więc
zadecyduje forma z danego dnia.
Mecz zapowiada się zatem interesująco ze względu na możliwość obejrzenia jak radzą sobie "nasi" ligowi kopacze w meczach o
najwyższe stawki.
Ale nie tylko te nazwiska interesują.
W Austrii najciekawiej zapowiada się gra "kolegi" Lewandowskiego z Bayernu - Davida Alaby, jego dobra gra w pomocy może zrobić dużą
różnicę. To gracz, w którego ogromną pomoc w meczach Euro Austryjacy wierzą chyba bardziej niż Polacy w Lewego ;)
Ja będę kibicował Węgrom, ale najprawdopodobniej obstawię zwycięstwo Austrii, choć poczekam do podania składów i ustawień, od
których będzie sporo zależeć

P.S. U mnie edytor nadal nie zawija wierszy, pisanie dłuższego postu jest dość irytujące :/ Też tak macie?
Brand New EVENo

Tak, też tak mamy.

Ten cały Pogba okazał się być tak przereklamowany, że go Deschamps nawet do końca meczu nie trzymał :D Ale otwarcie Euro faktycznie na plus, brawa dla Payeta za petardę dnia.
usunięty użytkownik 4858

aha, czyli to nie wina mojej przeglądarki tylko problem ogólny, dzięki za info!

Obok Pogby drugim "rozczarowaniem" meczu była gra Griezmanna. Antoine ślizgał się jakby miał źle dobrane buty, wchodził nie w tempo, dla mnie jego gra była dużym zaskoczeniem in minus. Wierzę jednak, że w kolejny mecz wejdzie lepiej.
Giroud miał więcej wyczucia pod bramką, ale te akcje, których nie potrafił wykończyć pokazały ile Francuzi tracą przez rezygnację z doświadczonego Benzemy
Brand New EVENo

Kapitalne są te mecze na Euro, choć tylko pokazują, że Polska nie zaczęła grać bardzo dobrze, a jedynie dogoniła resztę Europy. Bo ta cała gra bardzo dobrze.

Nieźle nas zniszczyło w naszej osobistej Strefie Kibica, kiedy Andrzej Duda najpierw wszedł na boisko, a nie wyobrażacie sobie naszej reakcji, gdy przy niemalże pierwszym kontakcie strzelił gola. Ten mecz nie był pokazywany w TVP, a On i tak się przedostał! Brawo, takich ludzi nam potrzeba w tym kraju!

Rozczarowanie w Anglii. Rosjanie grali na 0:0, ale przypadkowo i niezasłużenie wyszło im 1:1. Mecz najsłabszy do tej pory jeśli chodzi o widowisko, ale Anglia pokazała bardzo fajną piłkę. Mecz z Walią powinien być ciekawy.
usunięty użytkownik 4858

typy na dzisiaj:
12-06, 15:00 ^ Turcja - Chorwacja 1-2
12-06, 18:00 ^ Polska - Irlandia Pn. 2-1
12-06, 21:00 ^ Niemcy - Ukraina 2-0

P.S. Po występie Anglików mam mieszane odczucia.
Wyglądało to jak by przejęli "tradycję" Hiszpanów: "gramy jak nigdy przegrywamy jak zawsze";) . Przegrywamy, bo ten remis to była ich porażka.
Za to Rosjanie poczuli jak smakuje - jakże dobrze nam znany - "zwycięski remis" :D
Anglicy, mając dużą przewagę w grze stali się kolejnym przykładem na to, że nawet w meczu drużyny o klasę lepszej z dużo słabszym przeciwnikiem,
1 bramkowa przewaga do teoretycznej 90 minuty to zbyt mało. This is football i to jest piękne :D , choć niezbyt sprawiedliwe jeśli by ocenić sam wynik
w kontekście gry. Sytuacja w grupie stała się dużo ciekawsza. Co do 2bramkowej przewagi sporo przed końcem meczu to ciekaw jestem czy chociaż
Niemcy będą w stanie to osiągnąć. Obstawiam, że tak, ale z drugiej strony Ukraina nie powinna zagrać gorzej niż Rosja, więc szykuje się kolejne
ciekawe spotkanie.
Po pierwszych meczach rzeczywiście wydaje się celnym spostrzeżenie, że to nie Polska wreszcie wybiła się poza przeciętność, ale "jedynie" dołącza
do grupy drużyn, które mogą sprawić niespodziankę i mieć coś do powiedzenia na mistrzostwach. Skoro takie kadrowe potęgi jak Francja czy Anglia,
nie są w stanie uzyskać 2 bramkowej przewagi by zejść do poziomu swojej kontroli meczy to tym bardziej przed Polakami zapowiada się wizja meczów
z emocjami napiętymi do maksimum do 93/96 minuty, szykują się niezłe emocje :)
Haha i tak, przykład z Dudą pokazał już niezły wstęp do tych emocji :D

P.S.II. Brawa dla naszych kibiców, którzy w Nicei potrafili bawić się wczoraj wspólnie ze swoimi dzisiejszymi przeciwnikami, kibicami Irlandii Północnej!
To, że podczas tej zabawy zostali napadnięci przez francuzów, wcale mnie nie dziwi, bo niestety Francja już od jakiegoś czasu to dziki kraj;)
Ale mimo to znowu postawa naszych i Irlandczyków zostanie zauważona in plus, brawo! :) (Za to dzisiaj nawet przy remisie, humor do świętowania będzie mieć tylko 1 z drużyn;))
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

A tu taka mała dygresja do reprezentacji Anglii, czego słucha Rooney przed meczem :) Może Lewy też powinien przerzucić się na klasykę rocka i zrezygnować z marnego popu (vide reklama T-Mobile z jego udziałem) :D

http://muzyka.onet.pl/pop/euro-2016-jak ... rze/bv9245

A jeszcze, mój kot dziś typował która drużyna wygra, niestety padło na Irlandię :/
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”