Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Mainstream jest spotykany na każdym kroku, nie uciekniesz od tego.
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Mainstream jest spotykany na każdym kroku, nie uciekniesz od tego.
Tyle że obecny muzyczny Mainstream to taka tragiczna popelina, że aż się odechciewa żyć. Ta cała wszechobecna odmóżdżona komercja sprawia że chcesz wyrzucić z domu radio i telewizor, a w zamian masz ochotę zdać się na Internet i wujka Google.
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Milla ma rację, to smutne ale prawdziwe.
Czy w muzyce, grach, mediach czy innych kategoriach panuje teraz komercha. Mnie też się to nie podoba, ale kijem rzeki nie zawrócisz, czy jakoś tak :P
Takie nastały czasy, trzeba się z tym pogodzić, bo sami ludzie sobie to zgotowali (parafrazując Nałkowską)
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Geminiman019 pisze:Ja bardzo przepraszam za to co tu napisałem, ale musiałem dać upust moich dawno skrywanych frustracji, których zgromadziło się u mnie wyjątkowo dużo. Po prostu już nie wytrzymuję tego, jak wszyscy myślą jak ten zakichany Inżynier Mamoń z Rejsu. Grana przez Maklakiewicza postać deklarowała że jest umysłem ścisłym, a ja jestem 100 procentowym humanistą, introwertykiem i indywidualistą, który woli spędzić wieczór w domu, niż wybrać się z innymi na koncert czy do dyskoteki. Wyjątkowo źle się czuję w miejscach, gdzie jest głośno, tłoczno i walą po oczach kolorowe stroboskopowe światła. Ja po prostu wychodzę z siebie, ponieważ świat jest zdominowany przez ekstrawertyczne umysły ścisłe, które prześladują humanistów-introwertyków takich jak ja i nie potrafię się do tego dostosować.
No i zajebiscie. Podoba mi sie, jak ktos potrafi sie uderzyc w piers. Nie jakies rozwlekanie, brniecie na 100 postow, bo ktos nie umie sie przyznac, tylko, 'ok, moja wina' i jedziemy dalej. :D
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

BJ - It's my life - Always !
Geminiman019

Po przeanalizowaniu ponad 11 lat istnienia listy 30 Ton, powiem wam jacy wykonawcy nigdy tam nie trafili. Na pewno w tym programie nigdy nie uświadczyliśmy zespołów ZZ Top, KISS, Kyuss czy The Verve. Żaden utwór Aphex Twina też tam się nigdy nie pokazał. Nigdy też nie była tam notowana Amy Winehouse. Noworockowe zespoły, takie jak The White Stripes, The Strokes, Interpol czy The Libertines też tam były całkowicie nieobecne. Wszystko dlatego że ten program bazował na ilości sprzedanych legalnych płyt w naszym kraju (to dlatego pojawiał się tam np: Leszek Możdżer). U nas rynek singlowy nie istnieje, dlatego ten program bazował na sprzedaży nośników długogrających. W latach 90 polski rynek muzyczny był mniej komercyjny niż na zachodzie, ponieważ bardziej faworyzował rodzimych wykonawców z kręgu gitarowego grania niż taneczno-dyskotekową muzykę z zagranicy.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Wkurzyłam się dzisiaj totalnie!

Od rana wszędzie bębnią o nowym clipie Depeche Mode i o koncercie Biebera u nas w marcu! Tragedia narodowa! :bije: :zly: :placze:
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Miracle-BJ pisze:Wkurzyłam się dzisiaj totalnie!

Od rana wszędzie bębnią o nowym clipie Depeche Mode i o koncercie Biebera u nas w marcu! Tragedia narodowa! :bije: :zly: :placze:
Zacytuję samego siebie - niech zrobią wstęp od 18 lat, to będzie największy trolling w historii świata. :D
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

A ja dzisiaj słyszałam w radiu Because We Can w RMF chyba ;]
Geminiman019

Wiecie o tym, że na portalu Dailymotion wytwórnia Universal zablokowała wszystkie swoje teledyski. Jako że Bon Jovi też nagrywa dla Universala, to na Dailymotion nie obejrzycie sobie ich wideoklipów. Podobna rzecz miała miejsce na YouTube dokładnie cztery lata temu.
EVENo

Post autor: EVENo »

PRZEZNACZENIE

Miałem wczoraj Studniówkę (a dziś Kac Of Ages). Do lokalu nie było daleko - 5 minut drogi samochodem, akurat na jedną piosenkę w radiu. I co? I Darek Maciborek zaczyna nawijać o klasycznych, rock'n'rollowych dźwiękach i puszczają Because We Can. Mam się w tym wszystkim doszukiwać drugiego dna? :P
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Ja wczoraj jak byłam u koleżanki dopiero pierwszy raz zobaczyłam reklamę koncertu w TV, u mnie w domu nigdy nie mogę jej złapać ;/ ale na tą reklamę zwróciłam uwagę tylko ja i 9-miesięczny szkrab na moich kolanach - od małego wie co dobre bo był wpatrzony w ekran jak zahipnotyzowany :D
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Szkoda, że w jedynym radiu, którego ja słucham (Eska rock) BWC ani widu ani słychu.. no dobra, bardziej słychu :D
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Dzisiaj zadałam sobie pytanie: czy wśród tych wszystkich gwiazdek, które wytworzyły się na przestrzeni tych kilku lat jest ktoś, kto na stale zagości na rynku muzycznym? Kto zawojował sceną muzyczną? Kogo bedą puszczać w radio za 30 lat, mówiac, ze to prawdziwa legenda? Bieber ma potencjał, ale jak jego fanki wydorośleją i nie pociągnie za sobą tłumu nowych, zginie... Rihanna się dość nieźle trzyma od paru lat, od czasu Umbrelli non stop jest w rozgłośniach. Ktoś jeszcze? Bo boysbandy typu One Direction, czy inne zginą, to wiadomo :D
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

To pytanie bardzo trafne. Od paru lat nie jestem zbytnio na bieżąco, bo co włączę jakieś radio to po 5 minutach dostaję skurczu grymasu powstałego na twarzy i muszę owe radio wyłączyć ;)
Carrie Underwood przychodzi mi na myśl, całkiem nieźle się wplasowała w nurt country-pop, ma głos i wg mnie tworzy dobrą muzykę i o ile nie przerwie kariery, to już myślę, że nie zginie.
Co dalej to musiałabym pomyśleć.
Amy MacDonald jeszcze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”