IO: Pekin 2008

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

IO: Pekin 2008

Post autor: Adrian »

Dzisiaj rozpoczynają się kolejne igrzyska olimpijskie. Igrzyska maja być zdominowane przez Chńczyków, Amerykanów czy Rosjan, ale i my mamy mocną ekipe. Jak oceniacie szanse na medale naszych rodaków ?

Ja osobiście licze
Wersja Optymistyczna - Około 50ciu medali
Wersja Pesymistyczna - Około 8miu medali
Wersja REALNA - 18 medali

Oto Jakie Medale Prognozuje:
Z?OTO (7):
CZWÓRKA PODWÓJNA - KAJAKI
JęDRZEJCZAK - P?YWANIE 1
FLORECISTKI

BLANIK L - SKOKI
DO?EGA - PODNOSZENIE
MIARCZYńSKI - ?EGLARSTWO
KUSZNIEREWICZ I ?YCKI - KLASA STAR

SREBRO (5):
KOLECKI SZYMON - PODNOSZENIE CIę?ARÓW
SAWRYMOWICZ - P?YWANIE
JESIEń - BIEG
PI?KA RęCZNA
PYREK M - TYCZKA

BRAZ (6):
SIATKARKI
?UCZNICZKI
JęDRZEJCZAK - P?YWANIE 2
KORZENIOWSKI - P?YWANIE

FLORET
KLEPACKA - ?EGLARSTWO

A oto lista z której parę osób powinno zdobyć medale, ale nie są moimi faworytami (mają potencjał i przy odrobinie szczęścia może im się udać):
SZPADA
MAJEWSKI - KULA

CHOJNACKA - KAJAKARSTWO
SZTAFETA MęSKA
MASZCZYK ? - Boks
KRAWCZYK R - JUDO
SZOTYńSKA - ZEGLARSTWO
MICHALIK - ZAPASY
ÓSEMKI STERNIK
QIAN LI - PING-PONG
RADWAńSKA - TENIS
SOCHA - SZABLA
BARASZKIEWICZ - KAJAKI (SREBRO)
BOGACKA - STRZELECTWO
STAńCZYK - P?YWANIE
MAZUREK - P?YWANIE
PLAWGO - BIEG
WIERUSZEWSKI - BIEG
ZIÓLKOWSKI - RZUT M?OTEM
BOENISZ
SKOLIMOWSKA K - RZUT M?OTEM
ROGOWSKA A (TYCZKA)
SIATKARZE
KUJAWSKI - KAJAKI
MENDELSKI T - KAJAKI
SEROCZYńSKI A - KAJAKI
WYSOCKI A - KAJAKI
W?OSZCZOWKA M - ROWER
RATAJCZYK R - KOLARSTWO
EJDYS S
D?BROWSKI - BIEG
KIZIEROWSKI - P?YWANIE

Polecam sobie przypomnieć pare pięknych chwil:
http://pl.youtube.com/watch?v=RkG8kKBbRe8
http://pl.youtube.com/watch?v=ZrYim_c7O ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=F8MovWxPk ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=ZLwOrhZOb ... re=related

A jak Wy oceniacie nasze szanse na medale ??
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2008, o 14:15 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Spośród 3 naszych drużyn największe szanse daję piłkarzom ręcznym. Siatkarki niczego chyba nie zwojują - nigdy nie należały do światowej czołówki. Nawet wtedy, gdy w dobrym stylu wygrywały ME, gładko przegrywały z Brazylią, Kubą czy Chinami. Ostatni sparing z Brazylijkami też nie napawa optymizmem. Bardzo jestem ciekawa, jak zagrają jutro z Kubą.
Siatkarze mogą zaskoczyć na "+" i przywieźć medal, albo Igrzyska skończą się dla nich totalną klapą i brakiem awansu z grupy (pośrednich wyników nie przewiduję;) ). Kluczowy będzie pierwszy mecz z Niemcami. Jeśli wygramy, prawie na 100% przechodzimy dalej. Druga grupa, w porównaniu do naszej, jest bardzo łatwa, więc przeciwnik w ćwierćfinale nie powinien być trudny. Szkoda, że nie udało się rozegrać żadnego sparingu i sprawdzić formy. Niby zawodnicy mówią, że czują się świetnie i dawno zapomnieli o porażce w Rio De Janeiro, ale to samo mówili przed ME rok temu (i skończyli na 11. miejscu) :)
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Powiem szczerze, że igrzyska w Pekinie będę oglądać tylko ze względu na siatkówkę, której jestem wielką fanką. Będę jeszcze śledzić naszych piłkarzy ręcznych. Każda z tych drużyn ma szanse na medal. Ja głównie liczę na siatkarzy choć wiem, że ostatnio ich forma nie była najlepsza ale ja nadal w nich wierzę. Liczę również na dziewczyny, bo wiem że stać je na wiele. W porównaniu z siatkarzami, dziewczyny mają łatwiejszą grupę więc awans jest w naszym zasięgu ale w ćwierćfinałach możemy napotkać się na trudniejszy zespół. Ale to nie przekreśla szans na medal, tylko dziewczyny muszą uwierzyć w to że mogą wygrać z każdym. To samo tyczy się naszych siatkarzy.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja w zasadzie mam podobne zdanie co Adrian z tym , ze nie wierze w medal Rogowskiej,siatkarek i pilkarzy recznych. Szans na pewno z kolei nie ma Dąbrowski,Wieruszewski czy Socha (ktora juz zreszta odpadła). Pozostali wymienieni mogą powalczyc. Nie wierze tez w medal Maszczyka ale to z wzgledów pozasportowych. Natomiast Kołecki to napewno by sie obrazil jakby zobaczyl swoja nazwisko przy prognozach na srebrny medal :P On zawsze celuje w złoto. No i mam dla was jeszcze taka ciekawostkę otoz Leszek Blanik nasza wielka nadzieja na medal jest wielkim fanem Bon Jovi ! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Leszek Blanik nasza wielka nadzieja na medal jest wielkim fanem Bon Jovi ! :)
Tak a pod jakim nickiem pisze na forum ?
Oczywiście żart :)
A skąd ta wiadomość ? Z jakiegoś wywiadu ? Masz link?
Szykuje się fan Bon Jovi ze złotym medalem :) W eliminacjach wypadł bardzo dobrze a sam mówil, że najgorsze będą eliminacje bo finał to już z górki. Oby tak było! Trzymam kciuki.

Co do Sochy - słabiutko wręcz katastrofa. Jedynie w drużynie ma szanse na medal bo reszta ekipy nie wypadła źle w stosunku do oczekiwań.
Siatkarki - myślałęm, że bedzie lepiej, ale okaże sie jaka jest ich wartość w meczu z Chinkami bo o ile mogą przegrać nawet ten mecz to muszą sie dobrze zaprezentować.

No i Szukiel jak na razie FANTASTYCZNIE - 2 wyscigi chyba z 10ciu i prowadzi!
Kolarstwo - 16 miejsce polaka bardzo dobre.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Tak a pod jakim nickiem pisze na forum ?
Moze po igrzyskach sie ujawni :P
A skąd ta wiadomość ? Z jakiegoś wywiadu ? Masz link?
Przed igrzyskami w Przegladzie Sportowym byly sylwetki naszych medalowych nadzieji, był reportaz o Blaniku i opowiadal o swojej fascynacji Bon Jovi, o tym , ze wybiera sie na koncert i jak to stara sie zarazic dziecko swoją miłoscia :)

Brawo dla Niemca , pojechal naprawde świetny wyscig ! No i świetnie Szukiel, pamietajmy jednak ,ze to dopiero poczatek rywalizacji.

---------
Znalazlem fragment wywiadu z Leszkiem :
Trening z muzyką, czy trening w ciszy...?
Leszek: absolutnie trening z muzyką a najlepiej w rytm muzyki zespołu Bon Jovi

Pierwszy idol?
Leszek: Jon Bon Jovi
Obrazek
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

Ja też o tym słyszałam ale w radiu. Najpierw puścili Always a potem byl wywiad z Leszkiem Blanikiem i tam powiedział że lubi BJ, że mu odpowiada charakterystyczny głos Jona i cała twórczosc zespołu. Mniej więcej tyle bylo na ten temat w wywiadzie.
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Post autor: Justyna_1084 »

Siatkarki poległy w pierwej rozgrywce.Nie ma się co dziwić z kubankami trudno wygrać.Ale z chinkami nie będą miały łatwo !!
Niemiec w wyścigu zajął bardzo dobre miejsce.Respekt dla ciebie chłopie :brawo:
Powiedzmy też o Karpińskiej dzwigającej ciężary. Ta młodziutka dziewczyna jest 9 to też nie zły wynik. Choć mogło być lepiej :lol:
Nie jesteśmy w szarym końcu, więc myślę że jak na początek to i tak dobrze wystartowaliśmy. No i Blanik jak zagrzewa się taką muzą to musi być złotko :D
Pożyjemy zobaczymy jak to mówi moja babcia :P Emocji sportowych ciąg dalszy nastąpi.......
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Siatkarki niczym mnie nie zaskoczyły, niestety. W 1. secie Kubanki popełniały sporo błędów w ataku, nasza zagrywka była wyjątkowo dobra - stąd zwycięstwo. Dobrze funkcjonował blok, ale to zasługa wspomnianej zagrywki. Potem Kubanki otrząsnęły się i zaczęły grać na swoim poziomie. Polkom zupełnie posypało się przyjęcie, zmiany Bonitty na przyjęciu i rozegraniu nic nie dawały i po meczu.
Sam trener przyznaje jednak, że wygranie choćby jednego meczu z kimś z trójki Chiny/Kuba/USA byłoby wielkim sukcesem. Wszyscy nastawiają się na 2 najważniejsze dla nas spotkania - z Japonkami i Wenezuelą, bo od tego będzie zależał awans do ćwierćfinału.

Zawsze lubiłam Leszka Blanika, a teraz tym bardziej będę mu kibicować ;)
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Dla mnie siatkówka (oprócz muzyki) to najważniejsze hobby, więc:
-wierzę w naszych siatkarzy, jeśli tylko się zmobilizują, mogą powalczyć o medale z najlepszymi. Bardzo spadły morale Brazylii po pierwszej od 6 lat przegranej w finałach LŚ, z Rosją już wygrywaliśmy, Milijkovica tez da się pokonać :) byle tylko dobrze jutro zacząć z Niemcami... jestem dobrej myśli ;]
-siatkarki... no cóż... dzisiaj pierwszy set był dobry, ale potem... nie sądzę, żeby miały szanse na medal
-no i oczywiście piłkarze ręczni, którzy są bardzo silni i mogą zajść wysoko :D

A oprócz tego liczę na florecistki, Monikę Pyrek, pływaków ;]
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Znalazlem fragment wywiadu z Leszkiem :
Trening z muzyką, czy trening w ciszy...?
Leszek: absolutnie trening z muzyką a najlepiej w rytm muzyki zespołu Bon Jovi

Pierwszy idol?
Leszek: Jon Bon Jovi
Jak to mówia "swój chłop". Ciekawe który album lubi najbardziej xD
Przed igrzyskami w Przegladzie Sportowym byly sylwetki naszych medalowych nadzieji, był reportaz o Blaniku i opowiadal o swojej fascynacji Bon Jovi, o tym , ze wybiera sie na koncert i jak to stara sie zarazic dziecko swoją miłoscia :)
Jakbys miał jakiś skan tego to byłoby fajnie.
byle tylko dobrze jutro zacząć z Niemcami... jestem dobrej myśli ;]
Dobry komentarz przeczytałem na jednym z portali:
- "Wiecie dlaczego wygramy z Niemcami?"
- "Bo nie mają żadnych Polaków w składzie"
xD Jakże to prawdziwe :)

nie napawa optymizmem fatalny start pływaków. Wiem, że to nie ich koronne konkurencje, ale wydają się być bez formy.

[ Dodano: 2008-08-09, 22:58 ]
ps.
Jutro licze na medale łuczniczek i po cichu Szermierke. Licze ze nasz ?eglarz przynajmniej utrzyma pierwsza pozycje no i licze na wygrane piłkarzy ręcznych, siatkarszy i tenisistek. MOże jakas niespodzianka np Adamiec ?
Zobaczymy. Licze że jednak jutro bedziemy mieć medal !
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Jeśli chodzi o Polaków w kontekście liczby zdobytych medali to ja raczej bardzo w to wątpię by chociaż jedno złoto się nam trafiło.
Po tym co do tej pory pokazali Nasi w Pekinie nie wydaje mi się, abyśmy mieli się cieszyć jakimkolwiek medalem.
Może ktos się wypowie na temat żenującej formy polskich pływaków?
Mieliśmy być w czołówce i co się stało? Nadeszło bolesne zderzenie z rzeczywistością /coś jak porównanie buńczucznych wypowiedzi piłkarzy Wisły przed meczem z Barcą, a samym przebiegiem meczu/
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nasi pływacy juz od pewnego czasu odstawali od czołówki i ten okres gdy walczylismy ostro z najlepszymi już minął. Ja w zasadzie sie tego spodziewałem. Bardziej jestem zawiedziony Miarczyńskim,Gruchałą czy Krawczykiem....
Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

siatkarze zatrybili, z taką grą jak dzisiaj z serbią zdobędą medal na 90%
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No WRESZCZIE mamy medal - oby złoty !! Brawo Szpadziści.
Dzisiaj jeszcze licze na Majewszkego (najlepszy wynik kwalifikacji) i Ziółkowskiego (2gi wynik kwalifikacji). Może być dobrze !!

Co od pływaków to też wątpiłem i w KOrzeniowskiego i w Otylie z tym, ze ... Otylia się wypowiadała, ze jest kapitalnie przygotowana. Niestety uwierzyłem jej. Nie zdziwei sie jednak jak przyznają nam brązowy medal bo Chińczycy już sie sypią na kontrolach antydopingowych :)

Zawiedziony jestem "Troche" siatkarkami bo graja dobrze w pewnych momentach a czasami takie błędy, że żal patrzeć. TO samo piłka ręczna. Siatkarze musieli w tyłek dostać żeby się wziętość do roboty.

A tak na serio to niektózy wypadzli FATALNIE. Lista jest długa, ale CI co najbardziej zawiedli to: Miarczyński (nasz 100% pewniak na medal), Gruchała (to samo), Socha, Floret ?eński, ?uczniczki, Kizierowski.

Myśle, że worka z medalami nie przywieziemy, ale w granicach 10ciu może być. O ile nie zawiodą faworyci A z tym jak widać jest ciężko )aby nie zawiedli).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”