Nie chce mi sie myśleć kategoriami, po prostu wymienię kilka filmów, na które (według mnie) warto zwrócić uwagę.
"Kill Bill 1,2" - jeden z moich ulubionych filmów. A co mnie w nim urzekło? Sama nie wiem dokładnie, ale mogłabym go oglądać wiele razy i nie znudziłby mi się zbyt szybko. Świetna akcja, świetna obsada. Po prostu palce lizać
"Władca pierścieni"- jako, że interesuję się nieco fantastyką, jest to dla mnie naprawdę świetny film. Co tu dużo mówić? Wszyscy pewnie oglądali, więc nie potrzeba komentarza
"Gra"- film, w którym aż do ostatnich minut nie wiadomo o co właściwie chodzi. A takie są przecież najlepsze, bo człowiek ogląda z zainteresowaniem by dowiedzieć się o co sie rozchodzi. Taki film-zagadka. Polecam, zwłaszcza tym, którzy lubią Michaela Douglasa
To takie pierwsze trzy pozycje, które przyszły mi do głowy, ale ponad wszystko uwielbiam horrory i thillery. Na drugim miejscu postawiłabym komedie.
A jak mi się przypomną jeszcze jakieś konkretne pozycje to oczywiście o nich napiszę