Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: prezes1 »

Przemo34 pisze:Niemiecki Saturn będzie miał 18 utworów.
http://www.saturn.de/de/product/_bon-jo ... 77261.html
Ok, pewnie niedługo się pojawi snippet. Wtedy się zobaczy co to jest...Bo może się nie opłaca.
Ja też traktuję album jako solowy Jona(ok, powiedzmy nowe otwarcie) i chyba będę zadowolony. Owszem mamy mega-dyskotekę w 3 utworach(Knockout, Born i Rollercoaster) ale na 12/15/17 to chyba nieźle.
I teraz tak, ile oficjalnych singli było? 2, right? reszta to promo-single? A jakie inne songi mają być oficjalnymi singlami?
Bo jak Jonny chce zawojować radia i 4funtv to powinien wydać Born i Rollercoaster oficjalnie z teledyskami. Wtedy rozumiem zamieszczanie tego typu utworów. To nowy rozdział dla niego. To be or not to be...
Ale pewnie wyda też jakieś country dla Amerykanów... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

prezes1 pisze:
Ricky Skywalker pisze:Z 17 pewnie tak. Ale Niemcy mają 18 ;)
Na razie nie widzę tej 18 na amazon.de
Myślałem że tylko japońce to mają...
pisałem już o tym (lata temu ;) ). 18-sto-utworowa wersja została przygotowana m.in. dla niemieckiego Metro Group, właścicieli m.in. sieci Saturn i MediaMarkt. W Polsce nieraz zdarzało mi się kupować w MM te niemieckie deluxy, ale były dostępne później niż w Niemczech. Ich dostępność w Polsce zależy od kilku czynników, póki co przedstawiciele MM nie dostali odpowiedzi czy dostaną te wersję na nasz rynek, a jeśli tak to kiedy

P.S. Ostatnio często jeżdżę do niemiec, więc gdyby komuś zależało na wersji z saturna/mediamarkt to mogę kupić. Warto jednak poczekać i kupić w Polsce ze względu na wyniki polskiej sprzedaży albumu ;)
Poza tym nadal nie mam informacji jak wygląda opracowanie graficzne tej wersji (opakowanie, okładka, książeczka itd)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

prezes1 pisze:
Przemo34 pisze:Niemiecki Saturn będzie miał 18 utworów.
http://www.saturn.de/de/product/_bon-jo ... 77261.html
Ok, pewnie niedługo się pojawi snippet. Wtedy się zobaczy co to jest...Bo może się nie opłaca.
Ja też traktuję album jako solowy Jona(ok, powiedzmy nowe otwarcie) i chyba będę zadowolony. Owszem mamy mega-dyskotekę w 3 utworach(Knockout, Born i Rollercoaster) ale na 12/15/17 to chyba nieźle.
I teraz tak, ile oficjalnych singli było? 2, right? reszta to promo-single? A jakie inne songi mają być oficjalnymi singlami?

Bo jak Jonny chce zawojować radia i 4funtv to powinien wydać Born i Rollercoaster oficjalnie z teledyskami. Wtedy rozumiem zamieszczanie tego typu utworów. To nowy rozdział dla niego. To be or not to be...
Ale pewnie wyda też jakieś country dla Amerykanów... ;)
Póki co był 1 oficjalny singiel. Na każdym koncercie Jon mówił że Knockout będzie prawdopodobnie 2gim singlem, ale jeszce nie ustalono.
Myśle że póki co wydają te klipy więc nie ma sensu wydawać oficjalnego singla chociaż do stacji radiowych przydałoby się coś wysłać.
Dla mnie faworytem jest BATomorrow ale Knockout też daje rade na singla.

Niech zrobią tak:
Batommorow - komercyjne rozgłośnie
Devil - rockowe stacje
Reunion - country stacje
Scars - klasyczne

Wszyscy będą zadowoleni :3
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

Adrian pisze: Póki co był 1 oficjalny singiel. Na każdym koncercie Jon mówił że Knockout będzie prawdopodobnie 2gim singlem, ale jeszce nie ustalono.
Myśle że póki co wydają te klipy więc nie ma sensu wydawać oficjalnego singla chociaż do stacji radiowych przydałoby się coś wysłać.
Dla mnie faworytem jest BATomorrow ale Knockout też daje rade na singla.
moim zdaniem BATomorrow powinien być singlem, bo to jest szansa Bon Jovi na zainteresowanie swoją nową twórczością nowych odbiorców. Mam nadzieję, że zespół i jego doradcy czuja jak duży potencjał ma ten utwór i tego nie zmarnują. Fajny teledysk, trochę promocji i jest szansa na przebicie sukcesu Who says you cant go home (choć po cichu liczę na wiele wiele więcej ;) )

BTW melodię do refrenu w Rollercoaster (piosenki która swoją droga za każdym razem wywołuje meeeega uśmiech na mojej twarzy i nie mogę się już doczekać jej pełnej wersji z płyty) chłopaki wzięli chyba z tego samego źródła z którego korzysta Selena Gomez :D https://youtu.be/5-5Gu2TdQvs?t=51s
usunięty użytkownik 4858

ts pisze: moim zdaniem BATomorrow powinien być singlem, bo to jest szansa Bon Jovi na zainteresowanie swoją nową twórczością nowych odbiorców. Mam nadzieję, że zespół i jego doradcy czuja jak duży potencjał ma ten utwór i tego nie zmarnują. Fajny teledysk, trochę promocji i jest szansa na przebicie sukcesu Who says you cant go home (choć po cichu liczę na wiele wiele więcej ;) )

BTW melodię do refrenu w Rollercoaster (piosenki która swoją droga za każdym razem wywołuje meeeega uśmiech na mojej twarzy i nie mogę się już doczekać jej pełnej wersji z płyty) chłopaki wzięli chyba z tego samego źródła z którego korzysta Selena Gomez :D https://youtu.be/5-5Gu2TdQvs?t=51s
selena gomez :D kopiują najlepszych, super! ;D

Serio myślisz, że BAT zdobędzie większe laury niż Grammy?? :D Utwór IMO z potencjałem, ale to, że zdobędzie coś więcej niż Grammy to ekstremalnie karkołomna hipoteza ;P obstawiam 10:1, (możemy założyć się o co chcesz), że nic z tego :D
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

Tomker pisze: Serio myślisz, że BAT zdobędzie większe laury niż Grammy?? :D Utwór IMO z potencjałem, ale to, że zdobędzie coś więcej niż Grammy to ekstremalnie karkołomna hipoteza ;P obstawiam 10:1, (możemy założyć się o co chcesz), że nic z tego :D
nie chodzi mi o nagrody i wątpię żeby BAT mógł zdobyć Grammy; chodzi mi o popularność, miejsca na listach przebojów, "wyświetlenia na jutube" itd. Po prostu chciałbym żeby o BJ znowu zrobiło się głośno, a uważam, że dzięki tej piosence jest na to szansa :))
usunięty użytkownik 4858

ts pisze:
Tomker pisze: Serio myślisz, że BAT zdobędzie większe laury niż Grammy?? :D
wątpię żeby BAT mógł zdobyć Grammy
no właśnie :D Trzymaj kontakt z ziemią, bo przypomina mi się przesadzone megadobre przyjęcie WAN :D
Też jestem entuzjastą, ale nie przeginaj, bo wtedy robi się parodia, z której słusznie polewają osoby obiektywnie odbierające twórczość JBJ ;)
BAT jest fajne, kibicuję mu, ale to nawet nie dotyka wyższej półki, nie przesadzajmy, bo i tak krytycy mają polew ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja słyszałem że RollerCoaster ma coś podobnego co The Middle - Jimmy Eat World a widze że utwór Seleny bazuje na tym samym scschemacie. RCoastera nie słyszałem ale jeśli ma coś z Middle to na pewno będe uwielbiał ;) niech ktoś przesłucha The Middle i da znać :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Czytając teksty utworów i słuchając co Jon mówi przed ich wykonaniem, jak przeżywa same piosenki to widać,że dostaniemy nareszcie płytę szczerą, zawierającą prawdziwe przeżycia JBJ bez standardowego banału jakim nas karmił ostatnie lata gdzie jak sam przyznawał pomysły czerpał np. czytając gazetę. Ta szczerość to wielka moc tej płyty i czyni ją wyjątkową. Może zabrzmi to szorstko ale muzycznie cieszę się,że te 3 lata go tak mocno emocjonalnie doświadczyły. Biorąc chociażby Living with the Ghost - może i warstwa muzyczna brzmi lekko i przyjemnie ale sam tekst jest momentami wstrząsający. Zawsze staram się słuchać płyty z książeczką z tekstami w ręku ale tym razem zrobię to ze szczególną uwagą i koncentracją.
Obrazek
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Adrian pisze:Ja słyszałem że RollerCoaster ma coś podobnego co The Middle - Jimmy Eat World a widze że utwór Seleny bazuje na tym samym scschemacie. RCoastera nie słyszałem ale jeśli ma coś z Middle to na pewno będe uwielbiał ;) niech ktoś przesłucha The Middle i da znać :)

Ja nie widzę jakiegoś dużego podobieństwa miedzy The Middle a RC natomiast co do utworu Seleny to refren jest zbudowany o ta samą linie melodyczną. Po prostu jest ta sama melodia w refrenie . Inne tempo inna tonacja ale melodia ta sama.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Też nie widzę podobieństwa do Middle, co do Seleny faktycznie te same akordy tworzą refren, bardziej mnie przeraża skąd wy znacie tak dokładnie utwory Seleny, że wynajdujecie porównania :D ;) Ale ok nie wnikam ! :D

Takie podobieństwa przestały mnie ruszać, bo tak samo Coldplay w swoim ostatnim hicie - Adventure Of The Lifetime, zaczerpnęli melodie od ''Prześlicznej Wiolonczelistki' Skaldów, a Skaldowie podobno od Beatlesów :D
Ostatnio zmieniony 23 października 2016, o 10:35 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Przemo34
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Przemo34 »

Selena srena się qrwa czepiacie i tyle. :)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Nie ma sensu takie porównywanie piosenek. Teraz wszystko jest do wszystkiego podobne.

Ja się w Rollercoasterze zakochałam! :)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:Czytając teksty utworów i słuchając co Jon mówi przed ich wykonaniem, jak przeżywa same piosenki to widać,że dostaniemy nareszcie płytę szczerą, zawierającą prawdziwe przeżycia JBJ bez standardowego banału jakim nas karmił ostatnie lata gdzie jak sam przyznawał pomysły czerpał np. czytając gazetę. Ta szczerość to wielka moc tej płyty i czyni ją wyjątkową. Może zabrzmi to szorstko ale muzycznie cieszę się,że te 3 lata go tak mocno emocjonalnie doświadczyły. Biorąc chociażby Living with the Ghost - może i warstwa muzyczna brzmi lekko i przyjemnie ale sam tekst jest momentami wstrząsający. Zawsze staram się słuchać płyty z książeczką z tekstami w ręku ale tym razem zrobię to ze szczególną uwagą i koncentracją.
W Living WTGhost uderza mnie kilka rzeczy:
1.Jeżeli tekst w całości o Ryśku to przez najbliższe kilka lat nie znajdzie on miejsca w Bon Jovi. Nawet nie ma co próbować i nawet 100 przekierowanych tweetów No Sambora = No Bon Jovi nic mu nie pomoże.
2.I found the tree I cut the rope - to w kontekście całego utworu brzmi jakby sytuacja z Samborą doprowadziła go do depresji/próby samobójczej itp generalnie do poważnego stanu. Jednak poradził sobie z tym i odciął przygotowana dla niego pętle.
3.I wrote each word, you gave the toast - To brzmi jakby Jon przyznawał - Ja nagrywałem piosenki sam/z Shanksem/ Falconem a twój wkład to było jedynie opicie powstałego dzieła.
4.Utwór jest utrzymany w lekkiej formie, a wręcz radosnej, tak jakby Jon cieszył się, że to już jest za nim i nie ma miejsca na Ryśka? w jego planach/przyszłości.
5.Muzycznie utwór mi mocno przypomina granie rodem z Superman Tonight. Myślę, że zabieg nie przypadkowy, a wręcz przeciwnie.

Jeśli chodzi o teksty to na pewno jest to najszczersza płyta od czasów DAnywhere.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Zgadzam się z Adrianem.
Wszystko wskazuje że jest to tekst o Richem i o całej tej sytuacji.
Jest to bardzo osobisty i mocny tekst.
Jon pisze do jakiego stanu emocjonalnego doprowadziła go ta sytuacja.
ostatnie wersy refrenu są wymowne.
Moim zdaniem Jon otwarcie przyznał, że nie było żadnego wkładu Sambory w powstawanie ostatnich płyt, że jedyne co robił to upijał się.... może nad interpretacja ale tak to brzmi...
Dalej jednak przyznaje że łączyło ich coś wyjątkowego ... byli mieszanka wybuchową.
Ostatnio zmieniony 23 października 2016, o 12:05 przez yanni, łącznie zmieniany 1 raz.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”