"The Circle" - Nowy Album

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

AxeL pisze:Chyba ze to jest 16 wybranych piosenek z np 30 . Tego dokladnie nie wiemy.
hmm weszli do studia po świętach.... jak dla mnie ciut maławo czasu na nagranie aż 30stu piosenek.... może z 20 nagrali materiał był w sumie przygotowany już z miesiac temu albo więcej, tak sądze jeżeli chcą już wydawać w listopadzie... przy lh nagrywali także krótko i z sesji lh było tylko 15 piosenek albo 16 nie pamietam, a warto wspomnieć że nie nagrywali wtedy wersji demo...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Chyba jednak nawiązania do country zaczynają gryźć chłopaków :P (mimo ,że to tylko odpowiedz Obie'go a nie ich)
Jon wyreażnie mówił, że LH to był jednorazowy wybieg. Z tym, ze jeśli łudzicie się, że Pani Lorenzy nie usłyszycie to zdziwicie się. Nie będzie naleciałości Country głównie w tekstach i stylu piosenki, ale skrzypaczka na pewno się pojawi. Zresztą jak to było też we wcześniejszych płytach.
Przypomnijcie mi prosze (pamięc juz nie ta co kiedyś) , czy Shanks przed HANDem mówił coś ,że płyta będzie głośna i rockowa ?
Tak mówił i miał racje. Chwała mu za to.
Chyba ze to jest 16 wybranych piosenek z np 30 . Tego dokladnie nie wiemy.
Tak. Nie wiemy, ale Bartka obliczenia są mniejwięcej dobre. W styczniu Jon mówił o 12 piosenkach a potem pewnie w międzyczasie dograli 4ry.
Nie oznacza to wcale źle dla płyty bo ile bym dał aby w sesji Bouncea nie nagrali LMBTLiofe, YHFHello, RSOR czy ewentualnie Distance. Byłaby szansa usłyszec solidny rockowy album bez tak dużej ilości smędzenia.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
bartekbb23

Adrian pisze:Tak. Nie wiemy, ale Bartka obliczenia są mniejwięcej dobre. W styczniu Jon mówił o 12 piosenkach a potem pewnie w międzyczasie dograli 4ry.
Nie oznacza to wcale źle dla płyty bo ile bym dał aby w sesji Bouncea nie nagrali LMBTLiofe, YHFHello, RSOR czy ewentualnie Distance. Byłaby szansa usłyszec solidny rockowy album bez tak dużej ilości smędzenia.
love me back to live i distance to dobre rockowe balladki :/ a right side of wronng ma bardzo fajną solówkę trwającą trochę ponad minuty chyba jakoś nie wiem co masz do tych utworów
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Adrian pisze:W styczniu Jon mówił o 12 piosenkach a potem pewnie w międzyczasie dograli 4ry.
Nie oznacza to wcale źle dla płyty
Oznacza fatalnie, bo będzie jak z HAND-em pewnie, że wyrzucą 4 dobre kawałki i włożą w ich miejsce jakieś potworki, bo się Jonowi nie podobało... Na Boga, dlaczego ona ma jakiekolwiek zdanie w sprawie wyboru utworów? Jest w tym beznadziejny :whoeva:
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

mnie np. skrzypce podobaja sie i ciesze sie ze bedzie skrzypaczka np wedlug mnie w Undivided skrzypce brzmia rewelacyjnie.

pojawiajace sie skrzypce w muzyce rockowej nadaja jej trakiego fajnego starego klasycznego wymiaru. oczywiście umiejętnie wplecione
...and just only rock...
bartekbb23

Po tym co narazie dostaliśmy- working man, born to follow i ewentualnie when we were beautifull....... płyta może być bardzo ale to bardzo niespójna, zarówno pod względem muzycznym i tekstowym, możemy dostać istny misz masz muzyczno tekstowy.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tekstowo jest całkiem spójnie. A muzycznie trudnbo powiedzieć czy WWWBeautiful będzie jako bonus czy normalna piosenka i jak w oryginale brzmi tak samo WFTWMan. Ale im większe zróżnicowanie tym lepiej.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

jak narazie WWBTF i WFTWM są spójne i tekstowo i muzycznie, co nie wzbudza u mnie pozytywnej reakcji. licze, że dostane coś na miare WGIGO z lh, tak i na Circle bedzie jakis rocker, bo to co dostalismy rockerami nazwac nie mozna. :zniesmaczony:
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

dla mnie na razie nie jest ani żle ani jakoś specjalnie sie niczym nie zachwycam. Czyli nie będzie to ani LH ani HAND :D mam tylko nadzieję na kilka głębszych tekstów
One light burning ...
quakester
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: quakester »

na razie jak na bon jovi jest do bani , posluchajcie have a nice day, everyday, its my life, born to be my babay, one wild night. Jakakolwiek piosenke nie wezme to jest 100 razy lepsza od tego
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Już mamy odpowiedż dlaczego album nazwany został THE CIRCLE hehe bo dostajemy w kólko i kólko to samo :D over and over again...
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

http://www.rollingstone.com/rockdaily/i ... ber-album/
The album will be out in November, and RS can report the title currently floating around cyberspace is not correct.
Gubię się już w tym. Czy przed The Circle krążyły po sieci jakieś tytuły?
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

chyba nie, wiec tytulu nie znamy.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Też to czytałem. Owszem krązyło "Working Man". Obie podał tytuł "The Circle" ii jak ktoś pytał sie go używając tego tytułu to nic nie mówił, że to nie jest prawdziwy tytuł. Zobaczymy na dniach jaka jest prawda.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Adrian pisze:
Też to czytałem. Owszem krązyło "Working Man". Obie podał tytuł "The Circle" ii jak ktoś pytał sie go używając tego tytułu to nic nie mówił, że to nie jest prawdziwy tytuł. Zobaczymy na dniach jaka jest prawda.
Skoro Obbie tak twierdzi i Matt, to raczej oni mają rację.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”